Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: MediaPortal tippek
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Egyéb szoftver
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
Halasi Miklós
Hali mindenkinek!
Most nyúzom a MediaPortal 0.2 RC3-as verzióját. Ez már sokkal többet tud, mint az 1.x-es verziók, a csatornákat már megtalálja a tuneren, és automatikusan fel is veszi. Viszont a csatornák beállítása nem leányálom!

A csatornákat a teletext alapján nevezi el. Ha xmltv-t akarunk használni, akkor át kell nevezni őket máris, beállítás után!
1. Duplaklikk a csatornán és máris szerkeszthető a neve. Lényeges, hogy az xml fájlban lévő nevet adjuk neki!
2. Na ezután a csatornalistában megjelenhetnek nullás frekvenciájú csatornák. Bosszantó. Ezért azt kell tenni, hogy frekvencia szerint csoportosítunk az oszlop tetején, és a nullásokat töröljük.
3. Menjünk át a csoportosításhoz és Pin kód nélkül hozzunk létre egy új csoportot.
4. A második fülön válaszd ki az újonnan létrehozott csoportodat és a bal oldali listából tedd át a csatornákat, amiket használni akarsz.
5. Ezután töröld ki az Analog csoportot.
6. Nézd meg, hogy a csatornalista nem bővült-e vissza a nullásokkal. Ha nem, akkor AZONNAL exportáld a listát a felkínált néven és helyre!!!!
Ha ezt nem teszed meg, kezdhetsz mindent elölről!!!

Ezután ha újra kinyitjuk a beállításokat és a csatornalistában ott vannak a nullások, akkor:
- zárd be a beállításokat
- menj a program mappájában a MediaPortal\database könyvtárba, és töröld ki a TVDatabase nevű db3 fájlt.
- nyisd ki újra a beállításokat és importáld az előbb exportált listát
- ha kell, nézd meg a tévékártya beállításainál az országot! (Nekem elállítódott)

Na ezután hátradőlhetünk, mert már nem zargat a program, csatorna beállítások készen vannak.
Tudom, bonyolult, de ezt sikerült három nap alatt kitapasztalni, szóval ez a járható ösvény. ani_wink.gif

Aki ki akarja próbálni, pluginekel, bőrökkel és még sok mással együtt ingyen innen tölthető le:
http://www.team-mediaportal.com

És még egy észrevétel: az áprilisi számunkban lévő Ansys HTPC szintén MediaPortalt használ, csak még az 1.3-as verziót, kissé átírva, és egyedire szabva.
Halasi Miklós
Ma még szórakoztam egy kicsit az xmltv beállításokkal is, és kiderült, ha nem akarja beolvasni az xml fájlt, akkor ki kell üríteni a TVGuide-ot a Program Guide ablak alján lévő gombbal. Ha a TVxB ini fájljába be van írva, hogy +1 órát adjon hozzá az időhöz, akkor kipipálhatjuk a Program Guide ablakban, hogy a fájlból vegye az időzónát. Ugyanitt a második fülön a fájlt kell kiválasztani, de minden legyen inaktívban, nehogy elvesszen a letöltött műsor!
Egyelőre ennyi, sajnos pont a csatornabeállítás a legkomplikáltabb az egész programban, ehhez képest a pluginek, vagy az xmltv műsor lehívása csak hab a tortán. smile.gif
Az XMLTV-ről annyit: sajnos az eredeti xmltv program valahol bugos, több verziót is néztem, nem szedi le a tévélistát. Ezért a TVxB programot ajánlom, aminél egy ini fájlt kell módosítgatni, és máris lent van a tévéműsor a kívánt helyen és névvel.
Halasi Miklós
Na ez a nem semmi, amit ezek összeraktak... Bár a kodekről épp nincs semmi leírás, mégis érdekes erőfitogtatás:

http://www.team-mediaportal.com/articles/m...the_limits.html
totalpc
Hello

Én is szeretnék egy kis segítséget kérni.
Nemrég vettem egy Spphire Theatrix TV tuner karit. Az a problémám hogy nálunk sajnos még nincs kábeltévé. sad.gif Majd állítólag a kiépítést nyár végére felyezik be. sad.gif
És ugye normál antennásról nyomulnék. Olyan problémáim vannak hogy.
M1: Hang csakis úgy van ha Romániát választom körzetnek ha Magyarországot Németországot akkor nincs és más cstornákat pl. TV2, RTLK-t így nem találja meg csak akkor ha Németországot állítom be. smile.gif
Van itt kombó rendesen.
Idáig ok, hogy fixálom hogy M körzetnek Romániát vegye figyelembe és utána kerestetm meg a többit, de ha Németországgal megtalálom a TV2-t annak pl. ilyen hogy is mondjam kicsit kásás a hangja és mellesleg a kép is ilyen. Már lassan 2 napja ezzel töltöm az időm és nem találok semmi megoldást. sad.gif
Nem tudna valaki segíteni?
Előre is köszi.
Ja, múgy 0.2 RC4 van fent.
Halasi Miklós
IDÉZET(totalpc @ 2006. June 22., Thu 20:18) *
Nem tudna valaki segíteni?

Sajnos a csatornakiosztás mindenhol eltérő, ezért csak annyit tehetsz, hogy több országot is kipróbálsz. Az ATI tunere pedig amúgy is spéci, szóval nem tudom hogyan lehet biztosra behangolni vele a MediaPortalt. sad.gif
sasa5
sziasztok

az ujságban megjelent media portal rc2 programot feltelepitetem és aleadtek winfast 2000 expert tv kártyát
felismerte és müködöt de a rc 4 es verzioval már hibát ir ki és nem müködik valaki tud segiteni ?
elöre is köszönöm
totalpc
Na akkor, használja mindenki a most megjelenet 0.2-es verziót.
Az már tökéletesen megy és nem bugos ahogy észrevettem.
A csatornák is jók lettek (Megoldás: nVidia PureVideo Decoder.) ani_wink.gif
Még az XML TV-vel sz***kodok mert állandóan azt írja ki hogy nincs megjeleníthető műsorfüzet de ha így megy minden még ma az is jó lesz. laughing.gif
totalpc
Behergeltem. smile.gif
Köszi minden segítséget + ezt a kis tutorial-t is.
Csak az volt a baj hogy mire az az 58 csatornát betölti az MP majd nem 2-3 perc. smile.gif
htibi58
A Mediaportalt lehet-e működtetni olyan távirányítóval, aminek az infra portja nem is az alaplapi IRDA portra és nem is valamelyik soros portra csatlakozik, hanem közvetlenül a TV kártyán lévő "infra" csatlakozóra? A MediaPortal vagy a Human Interface Programmer szempontjából az ilyen távirányítók csatlakozója minek minősül? (az utóbbi program úgy jön a képbe, hogy a PCWorld-ben lévő ismertető screenshotja szerint a MediaPortalhoz és a ChrisTV-hez is be lehetne állítani a távirányítót) A távirányító a TV kártya gyári programjával működik, egy remote.exe nevű program segítségével, de nem állapítható meg se az, hogy ki készítette a programot, se az, hogy milyen kapcsolaton keresztül kommunikál a TV kártyával. Van valami megoldás, vagy ez a "felejtős" kategóriába tartozik?
Halasi Miklós
Ha a távirányító nem látszik külön egyszégnek, vagy virtuális soros portnak, akkor érdemes a kártyára rákeresni, hogyan kezeli a HIP, mert biztos van valami plugin hozzá. Ha pedig Pinnacle tunerről van szó, akkor az ini fájlt kell csak szerkeszteni.
htibi58
Ez speciel egy E-tech márkájú TV kártya távirányítója lenne (de külsőre némelyik Kworld-é is ugyanilyen, desing mentes, téglalap alakú, lapos fóliatasztatúra, de működik), a HIP sajnos sehogyan sem kezeli. A HIP meglepő módon egy másik gépen a Pinnacle távirányítójára sem reagált, pedig ott a távirányító a Vision-t ( ez az a program, amit gyárilag adnak a Pinnacle TV kártyákhoz) és a ChrisTV-t is rendesen működteti. A profiles.ini szerkesztésével odáig jutottam, hogy most már a távirányító RADIO gombjával el tudom indítani a MediaPortal.exe-t (mivel a kártya FM-et nem tud, ezt a gombot amúgy sem tudnám kihasználni), de utána már semmit nem csinál ( a MediaPortalból is csak billenytűzettel tudok kilépni. Megköszönném ha tudnál küldeni PÜ-ben vagy e-mailben egy működő példányt (már ha van ilyened). Az angol MP fórumon volt egy Pinnacle-s hozzászólás, de vagy félreértettem valamit, vagy nem úgy működik, ahogyan elképzeltem, de azzal sem csinál semmit.
Sherer
Sziasztok!
A HIP-et szeretném kipróbálni egy Pinnacle távirányítóval, de nem tudom, hogy állítsam be?
Már szóba került, de nem derült ki az, hogy hogyan kell ezt csinálni.
Köszi
tom#55
Sziasztok!

Nekem pusztán csak annyi a problémám a Mediaportal-lal, hogy bár a weblapukon támogatottnak jelzik mégse ismeri fel a tuner kártyámat (ASUS MyCinema P7131) Valakinek van esetleg ilyen kártyája?
Halasi Miklós
IDÉZET(Sherer @ 2006. augusztus 16. 9:36) *
A HIP-et szeretném kipróbálni egy Pinnacle távirányítóval, de nem tudom, hogy állítsam be?

A Pinnacle távirányítójához nem a HIP-et kell használnod, hanem a távirányító .ini fájlját... ani_wink.gif
htibi58
IDÉZET(Halasi Miklós @ 2006. szeptember 3. 19:58) *

A Pinnacle távirányítójához nem a HIP-et kell használnod, hanem a távirányító .ini fájlját... ani_wink.gif
Hogyan pontosan? Az eredeti .ini fájl módosítgatásával odáig jutottam , hogy a Visionnal és a ChrisTV-vel működik, de a MediaPortal-lal nem csinál semmit. Nem idézném be az egész profiles.ini-t, de ha igaz, akkor title szekciót kell kibővíteni:

[title -]
PCTV Teletext -=PCTV Teletext
PCTV WebText -=PCTV WebText
Media Portal -=Media-Center

és a végére beszúrni egy mediaportalos részt:

[Media-Center]
key63=KEYBOARD UP+^UP
key62=KEYBOARD DOWN+^DOWN
key59=KEYBOARD RIGHT+^RIGHT
key61=KEYBOARD LEFT+^LEFT
key26=KEYBOARD ENTER+^ENTER
key29=KEYBOARD ESC+^ESC
key45=KEYBOARD y+^y
key30=KEYBOARD s+^s
key11=KEYBOARD b+^b
key13=KEYBOARD p+^p
key49=KEYBOARD 1+^1
key50=KEYBOARD 2+^2
key51=KEYBOARD 3+^3
key52=KEYBOARD 4+^4
key53=KEYBOARD 5+^5
key54=KEYBOARD 6+^6
key55=KEYBOARD 7+^7
key56=KEYBOARD 8+^8
key57=KEYBOARD 9+^9
key58=KEYBOARD 0+^0
key43=KEYBOARD F1+^F1
key19=KEYBOARD r+^r
key23=KEYBOARD r+^r
key30=KEYBOARD a+^a
key21=KEYBOARD BLANK+^BLANK
key15=KEYBOARD -+^-
key27=KEYBOARD =+^=

Ezt meg csináltam, de a fentiekből nem derül ki, hogy a távirányító melyik gombja indítja a Mediaportal-t, nekem ezzel nem működött.
Kipróbáltam a ChrisTV-hez hasonló módon, a Rádió gombhoz rendeltem a MediaPortal.exe indítását, ez el is indította, de semmilyen funkciót nem lehetett elérni a távirányítóról, még a kikapcsolást sem. Mi lenne a megoldás?
Halasi Miklós
Az alábbi helyeken találtam megoldásokat, hátha....

http://forum.team-mediaportal.com/showthre...pinnacle+remote
http://forum.team-mediaportal.com/showthre...pinnacle+remote
htibi58
Köszi ezeket még nem láttam, (pedig én is itt keresgéltem). Ezek más szisztémának látszanak, hátha beválik valamelyik.
Halasi Miklós
Csak írd be ide is, ha valamelyikkel megy! ani_wink.gif
htibi58
IDÉZET(Halasi Miklós @ 2006. szeptember 9. 8:46) *
Csak írd be ide is, ha valamelyikkel megy! ani_wink.gif
Sajnos ezekkel sem megy, de ezek valószínűleg újabb típusú távirányítókhoz való eljárások, mert itt a billentyűkódok ezer felettiek (mindegyik 4 számjegyű) , az én távítányítóm kódjai pedig mind 100 alattiak (2 számjegyűek). Próbáltam úgy is, hogy az új leírás szerinti beállításokat átírtam az én távirányítóm szerintire:

; numeric key 1
key1022=KEYBOARD 1+^1

; numeric key 1
key49=KEYBOARD 1+^1

De így sem működik. Pedig biztos van megoldás, mert a ChrisTV a PinnacleSystemtől teljesen független fejlesztésű program, mégis működik rendesen.
Halasi Miklós
Na várj, mert a ChrisTV egy front program, tehát elsődleges fókuszban van betöltés után és megy a dolog. Viszont pl. a PowerDVD 6 esetében mindig látnod kell a kezelőpultot, ha távirányítóról akarod kezelni, mert anélkül nem csinál semmit. A PowerDVD 7-ben meg ez a módszer sem működik. sad.gif Valószínűleg a MediaPortalnál is ez lehet a helyzet...
regeszter
IDÉZET(htibi58 @ 2006. augusztus 7. 15:34) *
A Mediaportalt lehet-e működtetni olyan távirányítóval, aminek az infra portja nem is az alaplapi IRDA portra és nem is valamelyik soros portra csatlakozik, hanem közvetlenül a TV kártyán lévő "infra" csatlakozóra? A MediaPortal vagy a Human Interface Programmer szempontjából az ilyen távirányítók csatlakozója minek minősül? (az utóbbi program úgy jön a képbe, hogy a PCWorld-ben lévő ismertető screenshotja szerint a MediaPortalhoz és a ChrisTV-hez is be lehetne állítani a távirányítót) A távirányító a TV kártya gyári programjával működik, egy remote.exe nevű program segítségével, de nem állapítható meg se az, hogy ki készítette a programot, se az, hogy milyen kapcsolaton keresztül kommunikál a TV kártyával. Van valami megoldás, vagy ez a "felejtős" kategóriába tartozik?

Girder plugin nincs hozzá?
Én a tv tuner karimhoz való távírányítót +girder használom a MP-hoz.
htibi58
IDÉZET(Halasi Miklós @ 2006. szeptember 11. 19:39) *
Na várj, mert a ChrisTV egy front program, tehát elsődleges fókuszban van betöltés után és megy a dolog. Viszont pl. a PowerDVD 6 esetében mindig látnod kell a kezelőpultot, ha távirányítóról akarod kezelni, mert anélkül nem csinál semmit. A PowerDVD 7-ben meg ez a módszer sem működik. sad.gif Valószínűleg a MediaPortalnál is ez lehet a helyzet...
Amit az elején írtál az nekem magas. Én úgy gondoltam, hogy ezek a távirányítós dolgok úgy működnek, hogy van egy a háttérben folyamatosan futó program (a pl. valamilyen gyári portéka: IRassistant, remote.exe stb.) vagy külső fejlesztésű (WinLIRC, Girder stb.), ez fogadja a beérkező infravörös jelsorozatot, átalakítja egy billentyűkombinációvá, azt továbbítja az oprendszer felé, az pedig a többi futó program felé és jó esetben valamelyik közülük reagál rá. Csak sajnos ez nem mindig jön össze.

IDÉZET(regeszter @ 2006. szeptember 17. 16:47) *

Girder plugin nincs hozzá?
Én a tv tuner karimhoz való távírányítót +girder használom a MP-hoz.
Ez a Girder nem valami fizetős dolog?
regeszter
Az újak fizetősek, de a régebbi változatok mitha ingyenesek lettek volna (nekem is még a 3-mas girder van meg). Ha van hozzá plugin, akkor nyert ügyed van.
Halasi Miklós
IDÉZET(htibi58 @ 2006. szeptember 18. 19:21) *
Amit az elején írtál az nekem magas. Én úgy gondoltam, hogy ezek a távirányítós dolgok úgy működnek, hogy van egy a háttérben folyamatosan futó program (a pl. valamilyen gyári portéka: IRassistant, remote.exe stb.) vagy külső fejlesztésű (WinLIRC, Girder stb.), ez fogadja a beérkező infravörös jelsorozatot, átalakítja egy billentyűkombinációvá, azt továbbítja az oprendszer felé, az pedig a többi futó program felé és jó esetben valamelyik közülük reagál rá. Csak sajnos ez nem mindig jön össze.

Én is így gondoltam, de a PowerDVD-nél mintha két program lenne, és a megjelenítő ablakra nem veszi a jelet, csak amikor a vezérlő is látszik. A ChrisTV-nél ilyen gond nincs, ott a pult nem külön taszk. A MediaPortalnál is lehet, hogy hasonlóval van dolgunk... roll.gif
ZsilBi
Problemat akartam leiirni de kozben megoldottam smile.gif Úgyhogy mostmar nekem is teljes erteku mediaportalom van smile.gif
htibi58
Nem akarod azért mégis leírni az utókor okulására? Hátha más is belefut a problémába.
Halasi Miklós
Nekem egy bajom van a MediaPortallal, hogy nem direktben kezeli a tunereket, mint pl. a ChrisTV. Hanem a megjelenítést is szűrőkön át teszi, így viszont nálam mindig csúszik a kép és a hang. És ez ugye nem jó.
Pedig nagyon szívesen használnám, mert tetszenek a funkciói. weep.gif
Többféle tunerrel is néztem, szóval kezdem feladni.
regeszter
Hw tunerel használod? Akkor nem szabadna csúsznia a hangnak. Mekkora timeshift közbeni TV nézésnél a proci terhelése?
Halasi Miklós
TimeShiftet be sem kapcsolom, mert alapból csúszik és nem hw-s, hanem szoftveres tunerekről van szó. De a MP fórumán is sokan reklamálnak emiatt. Különben amíg az 1.xx-ben overlay módot használtak, ott nem volt gond, de a 2.xx-ben már csak VMR-9-et kezel. Ami nem baj, csak ha ChrisTV-n jól megy, akkor ott miért kell ilyen bonyolultan megoldani?
regeszter
IDÉZET(Halasi Miklós @ 2006. október 5. 15:28) *
TimeShiftet be sem kapcsolom, mert alapból csúszik és nem hw-s, hanem szoftveres tunerekről van szó. De a MP fórumán is sokan reklamálnak emiatt. Különben amíg az 1.xx-ben overlay módot használtak, ott nem volt gond, de a 2.xx-ben már csak VMR-9-et kezel. Ami nem baj, csak ha ChrisTV-n jól megy, akkor ott miért kell ilyen bonyolultan megoldani?

Sw tunereknél a MP felejtős. Próbáltam én is, de akadozott rajta a kép. angry.gif
A hw tuneremmel 10%-os CPU kihasználtság mellett vesz fel és 30%-os CPU kihasználtság elég a timeshifthez is. cool.gif
Nem a VMR-rel van a baja, nem eszik az sokat főleg, ha DX9 kompatibilis a videókari mellette. bulb.gif
Halasi Miklós
A hwsw-n már leírtam, így ide is bemásolom pár tippemet, ami megkönnyíti a csatornák beállítását, a logók elhelyezését és a PCTV pro tulajdonosok életét.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na kicsit kicsiszoltam a TVxb.ini fájlomat MediaPortalhoz, úgyhogy aki UPC-t használ a 13 kerben, vagy ahol ugyanaz a csatornakiosztás, azoknak itt egy jó TVxb.ini. Ebben már át lett rakva a Filmmúzeum és helyette fel van véve az MGM (ld. UPC okt. 26-ai kiosztás!). Ez utóbbihoz még nincs műsor, tehát a letöltés ki van kommentezve!
A telepítés menete a következő:
- ezt be kell másolni a TVXB\Ini könyvtárba
- a C:\-n létre kell hozni egy xmltv könyvtárat
- lefuttatni a TVXB\Bin-ből a tvxb.exe-t
- A MediaPortal\database könyvtárból törölni kell a TVDatabaseV21.db3 fájlt
- a MediaPortal beállításokban megadni a c:\xmltv könyvtárat
- a MediaPortal beállításokban, a TV Channels ablakban nyomni kell egy Import from TV guide gombot
- A Capture Cards - Edit - Autotune alatt elindítani a csatornakeresést, és máris be lesznek társítva a csatornák!
és már minden oké.

Ha valakinek más a csatornakiosztása, akkor ezt kell tenni:
- A MediaPortal\database könyvtárból törölni kell a TVDatabaseV21.db3 fájlt
- végig kell keresni a csatornákat
- egy papírra kiírni, melyik csatornán milyen adó van
- a csatornaszámokat átírni a tvxb.ini fájlban, a kapcsos zárójeles részben, az adó neve előtt
- a többit lásd elébb a második ponttól!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha sikerül, akkor itt vannak a csatornalogók is! Ezeket így kell telepíteni MediaPortalba:
- ki kell csomagolni a C:\Program Files\Team MediaPortal\MediaPortal\Thumbs\TV\Logos helyre
- a képek nevei egyezzenek meg a csatornanevekkel, máskülönben nem jelennek meg! A fenti tvxb.ini alapján vannak elnevezve, tehát akiknek azok a csatornáik vannak, akkor automatice megjelenik!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

És akkor még egy hasznos tipp PCTV Pro tulajdonosoknak hangcsúszás ellen, akik esetleg Audigy 2 ZS-t (vagy gondolom más Audigy-t) használnak.

Nálam egyelőre ez jött be:
- Video codec: MPV Decoder filter
- Audio Codec: Cyberlink Audio Filer (PowerDVD 6-osé!!!)
- 720x576-os felbontást kell beállítani
- Be kell kapcsolni a Record without monitoring-ot az Analog Mix hangfelvevő pulton az Audigy-nél.

Remélem ezután minden menni fog!

És akkor a fájlok:

Csatornalogók
UPC TVxb.ini fájlja Budapestre
Legújabb TVXB, amit elég csak kicsomagolni egy üres helyre
norti
A héten szereztem egy hibrid tunert (MSI TV@nywhere A/D), nagyon jól működik, gondoltam kipróbálom a MediaPortalt. Maga a program zseniális, de eléggé meg kell szenvedni vele, mire normálisan be lehet üzemelni... Persze alapból nem támogatja még a legújabb SVN verzió sem a kártyám, ezért muszáj volt manuálisan szerkesztgetnem. A DVB-T részét sikeresen beállítottam, a program felismerte a kártyát, megtalálta a Budapesten elérhető 4 db adót, tökéletes. Rájöttem arra is, hogy az analógot, hogy tudom felvinni, szintén felismerte, megtalálta a csatornákat, viszont hang nincs... Állítgattam az országot, a TV szabványt Pal B,G, Secam, stb. között (a kártya saját szoftverével Germany/Pal B esetén jön a hang), de semmi. Ugyanígy felismerte a rádiócsatornákat, de azokon se jön hang.

Gyanakszom, hogy a graphedittel ki lehetne deríteni, melyik beállításnál van a gond, de sajnos nem ismerem még eléggé.

KÓD

<capturecard commercialname="MSI TV@nywhere Analog TV+Radio" capturename="713x BDA Analog Capture" devid="ven_1131&amp;dev_7133&amp;subsys_33064e42&amp;rev_d0">
    <capabilities tv="true" radio="true" mpeg2="true" mce="true" sw="false" bda="false"/>
    <tv>
      <interface cat="mux" video="" audio="" mpeg2="0"/>
      <filters>
        <filter cat="tvtuner"     name="713x BDA Analog TV Tuner"     checkdevice="true"/>
        <filter cat="tvaudio"     name="713x BDA Analog TV Audio"     checkdevice="true"/>
        <filter cat="crossbar"    name="713x BDA Analog Xbar"         checkdevice="true"/>
        <filter cat="capture"     name="713x BDA Analog Capture"      checkdevice="true"/>
        <filter cat="videncoder"    name="%videoencoder%"     checkdevice="false"/>
        <filter cat="audencoder"    name="%audioencoder%"     checkdevice="false"/>
        <filter cat="mux"                name="%mpegmux%"          checkdevice="false"/>
      </filters>
      <connections>
        <connection sourcefilter="tvtuner"    sourcepin="0" sinkfilter="crossbar"   sinkpin="%tvtuner%"/>
        <connection sourcefilter="tvtuner"    sourcepin="1" sinkfilter="tvaudio"    sinkpin="0"/>
        <connection sourcefilter="tvaudio"    sourcepin="0" sinkfilter="crossbar"   sinkpin="%audiotuner%"/>
        <connection sourcefilter="crossbar"   sourcepin="0" sinkfilter="capture"    sinkpin="0"/>
        <connection sourcefilter="capture"    sourcepin="0" sinkfilter="videncoder" sinkpin="0"/>
        <connection sourcefilter="capture"    sourcepin="3" sinkfilter="audencoder" sinkpin="0"/>
        <connection sourcefilter="videncoder" sourcepin="0" sinkfilter="mux"        sinkpin="0"/>
        <connection sourcefilter="audencoder" sourcepin="0" sinkfilter="mux"        sinkpin="1"/>
      </connections>
    </tv>
  </capturecard>

Valószínűleg a sourcepin és sinkpin kódokat kéne rendesen beállítani és lenne hang vagy a MP beállításaiban valahol a hangdekódert, de most feladtam smile.gif Valaki tudna segíteni?
Halasi Miklós
A MediaPortal Hardware fórumán próbáltad már? roll.gif
norti
Fórumba még nem írtam, viszont e-mailben elküldtem a template-t, hogy bekerülhessen a következő SVN-be és megírtam, hogy az analóg audio nem működik, van-e rá megoldás. De ma még küzdök a beállításokkal, hátha összejön smile.gif
regeszter
Szerintem ne küszködj vele, ha menni is fog a hang, akkor is akadni fog az egész, mivel nem hardveresen vesz fel a karid mpeg2-be.
norti
Nem akad. DivX/XviD-be is tudok felvenni, úgy látszik elég erős a gépem (Athlon64 X2, 1GB RAM). Sőt még csak nem is csúszik el a hang sose smile.gif
regeszter
MediaPortal alatt? Én arról beszéltem.
Halasi Miklós
OFF:
Norti és Regeszter! Kiosszak egy egy feketepontot??? Ha az előtted lévőhöz szólsz hozzá, ne idézzetek!!!

Hogy ON is legyek: sajnos a médiacenter szoftverek (így a MediaPortal is) nem nagyon szeretik a szoftveres tunereket, és elsősorban a hardveresekért vannak oda, ami kár, mert a szoftveresekkel többféle formátumba lehetne rögzíteni, igaz erősebb gép is kell alá. A hardvereseknél meg csak pár kártyakészítő van, így leveszik a vállukról a terhet a médiacenteres fejlesztők.
regeszter
A hardveresekkel is lehet akár divx-be is rögzíteni.
Halasi Miklós
Igen, de a hardvereseknél először MPEG folyamba megy és utána megy divx-be, tehát duplán van tömörítve. ani_wink.gif
regeszter
Dehogy megy.
Ha így lenne, akkor normál TV nézés közben (timeshift nélkül) is látszana, de nem látszik. Csak akkor látszik a tömörítés, ha mpeg2-be rögzítem a felvételt.
Halasi Miklós
Pedig tudtommal a hardveresek nem engedik át a képet csak tömörítve. Ezért hardveresek. ani_wink.gif
regeszter
A hw-esek képesek a rajtuk lévő tömörítőt használni, de nem feltétlenül muszáj használni.
Nekem van hw és sw tv karim is, látom a működésükben a különbséget és a hasonlóságot is. smile.gif
regeszter
http://www.team-mediaportal.com/
MediaPortal 0.2.1.0 Feature Release
Saturday, 21 October 2006

Halasi Miklós
Már megörültem neki, aztán olvasom, hogy nem stabil frissítés. sad.gif
TomM22
Sziasztok!

Most installáltam a MediaPortal-t (0.2.1.0). Eddig Meedio-t használtam, de csak MP3 hallgatásra.
Viszont lépni kellene: TV Tunert venni, TV adást rögzíteni, EPG-t használni stb.
Jelenleg T-Kábelem van de esetleg ezt is cserélném (némelyik csatoran, pl HBO elég "szemcsés".

Kérdések (némelyik lehet, hogy hülyeség, így elnézést, de 2 éve nincs időm a témában elmélyülni):
- Van-e valakinek UPC Direkt - MediaPortal tapasztalata?
- UPC Direkt-el megy az EPG MediaPortal alatt?
- UPC által adott beltéri egység helyett lehet használni mást (pl. PCI kártya alapú) beltéri egységet is? Előny/hátrány?
- Remote Desktop Connection-al nem igazán indul az MP 0.2.1.0 (gondolom a DirectX miatt). Távoli elérésre van valami megoldás/javaslat?
- Van valamilyen ismert megoldás, hogy ipaq-ról hogy lehet az MP-t vezérelni? Valami Netremote-hoz hasonló megoldásra gondolok.
- Írjátok a HW-es, SW-es TV tuner megoldás előnyeit/hátrányait. Milyen TV Tunert érdemes venni? Melyik megy full HW-es módon? Egyéb megfontolás pl.: digitális/analóg, max felbontás pl. HDTV-hez felbontás: 1920x1080. (Az LG-nek és Samsungnak kijöttek a full HD-s LCD TV-i.)
- Tapasztalatok/javaslatok/plug-in-ek MP3 kiszolgálóként való használatra?

Hát egyelőre ennyi: minden választ előre is nagyon köszönök:

Tamás
regeszter
Az EPG-t az xmltv-vel éri el, azaz működik MP alatt. Az xmltv a port.hu-ról táplálkozik.
A távoli kezeléshez van web-es felülete a MP-nak (webremote)
SW karikat felejtsd el MP alatt!!!
Én a Hauppage PVR 150 és a Leadtek PVR 2000 karikat ajánlom alá, analog esetben. Digiben nem vagyok otthon.
TomM22
OK, Köszi, utánnanézek. Tamás.
regeszter
MediaPortal 0.2.2.0 released

http://www.team-mediaportal.com/
Halasi Miklós
Na végre ez egy stabil verzió megint!
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.