payne
2005. május 21. 12:32
Üdv!
A problémám annyi lenne, hogy nemrégiben telepítettem újra az xp-t és azóta nem megy az A4 Tech márkájú infrás/rádiós egerem. Az USB csatlakozásakor a telepítő végül azt írja ki, hogy az USB HID nem erre a platformra készült, ezért nem sikerül a hardwaret telepíteni. Mi lehet a baj? Régebben, nemhogy telepíteni nem kellett ugyanezt az egeret de csak hogy éppen rá kellett dugni a gépre, máris ment..
Előre is köszi!
arpsoft
2005. május 21. 12:39
Telepítsed az alaplapi chipkészlet meghajtóit.
payne
2005. május 22. 20:10
Hát én telepítettem mindeféle chipsetdrivert, de még mindig ugyanaz a hiba.. "Az USB HID nem erre a platformra készűlt."
ProFiler
2005. május 22. 20:39
Akkor az USB drivert is.
Ciao.
csum-pi
2005. május 24. 10:00
Ha van valami gond, akkor meg tudod nézni itt (sárga felkiáltó jel van mellette):
Sajátgépre jobb klikk, majd kezelés->ott a rendszereszközökön belül az "eszközkezelő". Ha ott az USB-s eszközöknél van valmalyik mellett az a jel, akkor megvan a probléma...
payne
2005. június 5. 23:39
Igen, ott az 'RF USB Mouse' mellett van egy sárga felkiáltójel. Ha azon belül megpróbálom frissíteni az illesztőprogramot, akkor automatikusan az USBHID-et frissíti, ami egy hidusb.sys nevű file system32-be való másolásával megy és aminek a végén kiírja megint, hogy 'az illesztőprogram nem erre a platformra készűlt." Megpróbáltam még az A4tech (lévén ilyen típusú az egerem) honlapjáról leszedett drivert is telepíteni, de úgy sem működött. Ami meg az USB driverét illeti, nos az Asus alaplaphoz adott CD-n az áll, hogy az sp2-ben benne van a 2.0-ás USB-k drivere, tehát ez nem szükséges.. Vagy akkor mégis? És azt meg hogyan?
Utonium
2005. június 6. 1:17
Esetleg leírnád az egered és az alaplapod pontos típusát?
bese
2005. június 6. 20:23
Én nem csodálkozom. Tulajdonomban lévő A4tech 4-Way Scroll (PS2) Win98 gond nélkül, XP rövid ideig működött, azaz egy újratelepítést követően „meghalt”. Hiába gyártó új drivere XP-re stb. semmi

. Ám ezzel nem lett vége, vásároltam egy Genius NetScroll+Traveler optikai egérkét de ez meg „megalszik” nagy örömömre

. Próbáltam kikapcsolni, de nem sikerült (vezérlőpult, egér, hardver, tulajdonságok, speciális beállítások). Esetleg valami javaslat?
csum-pi
2005. június 7. 21:43
Én nem akarok itt "rátoktronfolni" de nekem egy (szintén) USB-re köthető A4 Tech Optical Mouse WOP 49-esem van és nekem életemben eddig volt olyan 5-6 egerem, de eddig ez több időt kibírt, mint ez összes többi együtt véve! Ráadásul, ez még mindig pontosan, problémák nélkül működik! Megjegyzem, bármit oda lehet írni, meg lehet hogy az a USB2-es driver nem ehhez a típushoz a leg megfelelőbb (mármint az alaplapod USB-jéhez). Én mindenféleképpen feltelepíteném egy Driver cd/dvd-ről a driver-t, ha már adtak hozzá, akkor annak működnie kell.
Ezt ne vedd készpénznek
-Lehet, hogy az Oprendszered halálán van.
-Lehet, hogy az egér alapból gyári hibás.
sirfrancisd
2005. június 7. 21:56
Az XP- nek fennvan legalább az SP1
bese
2005. június 8. 16:08
Az Oprendszer szinte tiszta ÚJ. Még az SP2 is, sőt az összes frissítés megvan. Most megpróbáltam a Genius NetScroll+Traveler driver-t a A4tech 4-Way Scroll egérkével és láss csodát működik

. Különben azt aláírom hogy a A4tech nagyon strapabíró mert legalább 2 éve (ha nem 3) megvan napi 6-8 óra használat mellett még a márkajelzés sem kopott le, csak valahogy az XP-t nem kedveli.
payne
2005. június 9. 7:12
A oprendszerem nekem is új, úgy értve, hogy a napokban telepítettem újra. Egy kis ideig az Eszkozelőben még nem is volt sárga felkiálltójel az RF USBMouse mellett, aztán, amint hasznalni próbáltam, megint telepíteni akarta az USB HID-et es onnantól kezdve folyamatosan van egy 'problémás' eszközöm a listában, mint régen('A driver nem erre a platformra készült!'). A Windows mellesleg sp2-es, folyamatosan frissítve ergo ezzel nem hinném, hogy baj lenne. Az alaplapom egy Asus P4P800-E Deluxe, az egerem pedig ugye a sokat emlegetett A4Tech infrás-drótnélküli egér.
Shia-ko
2005. június 16. 15:17
Olyan kérdésem lenne, hogy az MX1000hez érdemes-e felrakni a setpointot, vagy inkább mezitlábasan stabil? A mostani nem bugzik annyira, mint régebben?
ProFiler
2005. június 16. 15:36
Ha frisset adnak hozzá, akkor szerintem érdemes feltenni. De nem inkább a MouseWare-t?
Ciao.
Utonium
2005. június 16. 16:31
Én a SetPoint-tal használom és semmi gondom vele.
ProFiler
2005. június 16. 17:04
Én is azzal használom, mert a MouseWare nem ismeri a billentyűzetemet. Csak sajnos ütköznek. Mármint az egér a billentyűzettel.
Ha már az egér problémáknál tartunk. Egész érdekes tapasztalatom lett az MX700-al. Az előbb esett le az erkélyről az első emeletről, járókőre. Felvittem és a kisebb-nagyobb horzsolások ellenére tovább működik. Szegény egeret kegyetlenül nyúzom, de soha nem lesz semmi baja. Ez sokat elárul a Logitech egerek minőségéről.
Ciao.
Shia-ko
2005. június 16. 17:19
Ezt én is több helyen olvastam, de csak a 700asról. A többit nem írták ilyen strammnak.
ProFiler
2005. június 16. 17:22
Vagy talán csak nem merték kipróbálni. Egy kicsit drága mulatság egy MX1000-est összetörni. (bár az MX700-at sem direkt löktem le az erkélyen az asztalról

)
Ciao.
Greene
2005. június 16. 19:15
Nekem a MouseWare van fent, de nélküle is ugyanolyan jó volt. A SetPoint-ot viszont érdemes felpakolni.
Sajnos a Logitech 2003 Server alá nem adja a ki a SetPoint-ot, én meg nem cserélem le az oprendszerem emiatt

Ennyit kap az ember kb. 17000 Ft-ért...

Gondoltam, hogy írok a Logitechnek, hogy azért ennyi lóvéért már igazán megcsinálhatnák...
A baj az, hogy nem is engedi feltelepíteni, pedig szerintem simán elmenne alatta...
ProFiler
2005. június 16. 19:32
Elmegy. De én fel is telepítettem. Mondtam, hogy a kompatibilitási varázslóval simán feltelepül és rendesen működik is.
Ciao.
Greene
2005. június 16. 19:42
Akkor nekiveselkedek mégegyszer, mert nekem a múltkor nem ment fel azzal sem
Shia-ko
2005. június 17. 8:47
IDÉZET(ProFiler @ 2005. Jun 16., Thu 19:22)
Vagy talán csak nem merték kipróbálni. Egy kicsit drága mulatság egy MX1000-est összetörni. (bár az MX700-at sem direkt löktem le az erkélyen az asztalról

)
Próbálták.
Az 1000es messze nem olyan strapabíró, persze nem is erre vannak kitalálva. A teszt izomból falnakcsapás volt. A 700ast összerakták, és ment, a többi már gubancosabb volt.
De simán asztalról lepottyanást simán átvészelik.
Ui.: nekem telefonom zuhant az 5ről, és csak vissza kelett tenni az aksit
payne
2005. július 19. 17:27
Üdv megint!
Megint lenne egy problémám a régebben említett A4Tech wireless infrated egeremmel, de most valami teljesen új. Az egerem ugyanis egyik pillanatról (egészen pontosan egyik újraindításról) a másikra olyan tüneteket mutatott, miszerint tökéletesen működik egy olyan 5-6 másodpercig, aztán kihagy (mintha kihúztam volna az USB-t) 1-2 másodpercig. Aztán megint működik 5-6 mp-ig és megint kihagy. És így tovább és így tovább... Rádugtam a 'tápforrást', hogy vajon nem az elemmel van-e probléma, de nem, mivel azzal is így ment. Most meg használhatom azóta megint az ősrégi golyós-drótos egeremet...

Valami ötlet?
ProFiler
2005. július 20. 6:37
A meghajtóját távolítsd el, majd tedd fel újra (akár a frissebbet)! Az egéren és a vevőn nincs véletlenül egy Connect, vagy hasonló gomb?
Ciao.
payne
2005. július 20. 16:31
Az egeren nincs, csak a radio-vevőn van egy channel 1-2 kapcsoló, amire a mai napig nem jöttem rá, hogy mire jó. A channel 1-en ment eddig az egér, néha poénból kipróbáltam a 2-t, de azon meg sem nyikkant soha...
eremit
2005. július 20. 16:32
Az egéren és a vevőn ugyanaz a channel legyen!
payne
2005. július 21. 21:30
Erre nyilván rájöttem volna magamtól is, csakhogy egy darab channel kapcsoló van és az is a vevőn. nem az egeren.
eremit
2005. július 21. 21:31
Az egéren az elemtartó kis rekeszben szokott lenni.
Ewok
2005. augusztus 1. 10:37
Vettem egy Fujitsu/Siemens rádiós egeret. Az adó USB csatlakozásu.
Ha elzárom, és áramtalanitom a számitógépet, akkor a következő bekapcsásnál az egér csak akkor hajlandó működni, ha az adót kihúzom és utána visszadugom az USB csatlakozóba. Ha elzárom a számítógépet, de nem áramtalanitok, akkor a következő bekeapcsolásnál minden O.K.
Az lenne a kérdésem, ez a jelenség általános, vagy csak nálam van valami baj?
Pötyi23
2005. augusztus 1. 11:23
Ha jól gondolom, akkor az adó resetel, valahányszor nem kap áramot.
- ProFiler -
2005. augusztus 1. 17:26
Némely típus (pl. Logitech MX-Series) többször is automatikusan - tápellátás alatt is.
Ciao.
Red Boy
2005. augusztus 7. 11:18
Sziasztok!
Van egy Logitech MX1000- lézeres vezeték nélküli egerem. Az utóbbi időben mikor bekapcsolom a gépem akkor nem mozog az egér. Ha kihúzom majd visszadugom az adó álomását akkor máris megy. Hogyan lehetne ezt orvosolni? Fennvan minden driver az alaplaphoz illetve az egérhez is. (Epox alaplap, legújabb Setpoint egér driver)
Anita
2005. augusztus 7. 18:42
Optikai egeret használok, ami az utóbbi napokban "megbolondult": hozzá sem érek, mégis fel-le mozog a képernyő. Ha valamit olvasni akarok, azt csak úgy tudom, ha a görgetősávon állva lenyomva tartom az egér bal gombját.
Tudja valaki a jelenség okát és esetleg a megoldást?
Ropi
2005. augusztus 7. 19:39
Ha "madzagos", akkor lehet, hogy megtört valahol a kábel. Szerintem.
De próbáld meg csak kihúzni és visszadugni. Hátha segít. Ha nem, az pech, akkor lehet, hogy csere lesz.
Greene
2005. augusztus 7. 21:10
Esetleg az optikai résznél lehet valami por ami megzavarja. Ki kéne tisztítani pl. sűrített levegővel.
Adani
2005. augusztus 31. 0:18
Az utóbbi időben kezdett el a majd 3 éves egerem rendetlenkedni. Egy A4-Tech egérről van szó, ami wireless optikai, mostanában a bal klikkre túl érzékeny. Arról van szó, hogy a sima klikket gyakran kettőnek veszi, ami néha roppant idegesítő tud lenni pl: stratégiai játékoknál egy ember helyett kijelöli az összes képernyőn lévő ugyanolyat, vagy, amikor egy progit akarok bezárni, bezár helyette kettőt (pl: Operában két oldalt is kilő egy helyett).
Lehet ezzel valamit kezdeni házilag, vagy vágjam a kukába és vegyek egy újat? ( A kérdés csak az miből? ) Nem szoftverhiba a dolog, mert pár napja még nemvolt ilyen, és azóta senki sem nyúlt a beállításokhoz
ProFiler
2005. augusztus 31. 6:06
Valószínűleg elhasználódott a mikrokapcsoló. Esetleg szedd szét és cseréld fel a két gomb kapcsolóját, ha egyformák. (elvileg azok)
Ciao.
Adani
2005. augusztus 31. 10:49
Majd próbálkozok, de lehet, hogy egyszerűbb lesz, ha veszek egy másikat, lehet, hogy beújítok egy gamer egérre. Nem tudjátok mennyibe kerülhet egy lézeres optikai ?
ProFiler
2005. augusztus 31. 14:09

Most akkor melyik?

Lézeres, vagy optikai? (igaz, hogy az előbbi is az utóbbi csoportjába sorolható, de ez mellékes)
Nem kábel nélküli optikait akartál írni?
A vásárlást légyszi itt folytassuk.Ciao.
mizsi
2005. október 1. 14:40
Hali mindenkinek!
A következő a problémám a frissen vásárolt rádiós optikai egeremmel:
egy ideig minden gond nélkül működik, aztán egyszer csak hirtelen az egérkurzor le-felugrik a képernyő valamely sarkára.
Mi okozhatja ezt?
ProFiler
2005. október 1. 18:12
Driverhiba. Teljesen távolíts el mindent, ami az egérrel kapcsolatos. Még az eszközkezelőből is. Húzd ki az egeret majd tedd fel a legfrissebb meghajtóprogramot. Ezután kösd csak rá az egeret.
Ciao.
mizsi
2005. október 1. 21:04
Sikerült a hibajelenséget leszűkítenem: ha felemelem az egeret, akkor ugrál. Valószínűleg az egérpadom "hullámos" volt, és azért jelentkezett a probléma, most csak az asztalon használom az egeret, és úgyis "ugrál". De a driver-újratelepítést megpróbálom!
mizsi
2005. október 1. 21:19
Jelentem, a driver-újratelepítés nem oldotta meg a problémát, ha az egér nem volt rádugva, még telepíteni sem engedte!
Ráadásul újabb drivert sem tudok letölteni, mert a www.vivanco.de nem elérhető.
tamis
2005. november 11. 18:06
Halihó! Kaptam 1 Delux DLM 323H egeret, infrás rádiós, asztali töltővel. Nagyon tetszik, de valami nem stimmel. Beüzemeltem telepítettem és mégsem működik

Windows látja, egerem alján izzik a fény és mégis semmi.

Mi lehet a baj?
ProFiler
2005. november 11. 18:15
Először is: fogalmam sincs milyen egér ez, de abban biztos vagyok, hogy infrás és rádiós nem lehet egyszerre. Vagy infrás, vagy rádiós. De ez mindegy.
Azzal kezdd, hogy eltávolítod az eszközkezelőből az egereket. Majd újraindítás után feltelepíted a mellékelt drivert és utánna durog be az egeret.
Ciao.
tamis
2005. november 11. 18:35
Bocsi optikai
Úgy tettem, ahogy javasoltad, de sajna így sem üzemel rendesen.
ProFiler
2005. november 11. 19:00
Nem lehetséges, hogy rossz?
Ciao.
tamis
2005. november 11. 19:06
Nekem is az a gyanúm, hogy hiába új, de rossz
Shia-ko
2005. november 12. 9:49
Ha rádiós, akkor a vevőn, és az egéren lévő gombbal párosítani kell őket.
tamis
2005. november 12. 15:18
Részeredményem már van, a görgő és a gombok már működnek

Már csak a mutató mozgatását kell megtalálnom.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.