Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Azureus
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Internetes programok > Fájlcserélők
Oldalak: 1, 2, 3
Athos
Router mögül használod?
Spányik Balázs
Most szólok: a napnál is világosabb, hogy mindenki kizárólag letölt, és ehhez kér segítséget, de nem oszt meg senki semmit. Weboldalak címeit gondosan nem emlegetjük, különben az egész fájlcserélő téma egy szép napon a Recycle Binben landol.
fapuma
Véleményem szerint a napnál is világosabb, hogy lehet törvényesen is megosztani - természetesen nem pénzbe kerülő vagy korlátozott terjesztésű dolgokra gondolok, hanem megfelelő licensszel rendelkező szoftverekre.

A cím miatt bocs, figyelmetlen voltam. blush.gif
Spányik Balázs
Hát persze, hiszen mi mindannyian most jöttünk a falvédőről! biggrin.gif Az iktatott hozzászólás(ok)ban szereplő film és zene pedig bizonyára a véletlen műve, hiszen az egész fájlcserélés kizárólag zöldkeresztes shareware-ek csereberéjéről szól, amit babazsúrokon telepítenek egymásnak patyolatlelkű, angyal szelídségű felhasználók rózsaszín gépeken. laughing.gif
fapuma
Az se kisebb baromság, amit Te írtál, már megbocsáss. "Kizárólag letölteni" ezen a hálózaton nem lehetséges. Pedig ezt Te is tudod, hiszen használtad (használod?). Még akkor is, ha 0-ra korlátozod a feltöltést, a kliensed csal és még ha pár kb-tal is, részt veszel a megosztásban. Az ilyennek még a feltételezése is abszurd!

Ezzel szemben a torrenten előfordulnak ingyenes dolgok is.

Jut is eszembe, tegnap olvasgattam a fájlcserélős fórumot itt, és van topik, ami CSAK A MEGOSZTÁSRÓL szól, és jónéhány címet is közzétettek. És ezzel nem beszólni akarok Neked, csak reagálni a hozzászólásodra, és szóvá tenni néhány "apró" ellentmondást.
ephébos
Néha élvezet olvasni amikor a finom dipolmácia átcsap házsártoskodásba. (Ez akkor különösen vicces, amikor az egyik politikus végül már üti a másikat.) smile.gif Általában nem szeretek vitába beleszólni, de most az igazságérzetem nem hagyta, hogy ne próbáljak meg okoskodi itt pár szóban. (Nahát! Mintha harmadik személyben beszélnék saját magamról; na mindegy.)

Bele-bele olvasgattam minden fájlcserélős témába, és bár nem frissek az emlékeim de még a másik fórumon volt valaki, aki álszentségnek titulálta az ezekről folyó társalgást, mivelhogy a szabályzat eléggé egyértelműen kimondja, hogy "Tilos bármilyen illegális tevékenységre, illetve a Büntető Törvénykönyv hatálya alá eső cselekedetekre felbujtó, ilyen tevékenységet ismertető, részletesen leíró, illetve ehhez segítséget kérő, továbbá nyílt szexualitást leíró/ábrázoló hozzászólások, képek, linkek, idézetek elküldése." Fura mert még én érveltem azzal, hogy beszélni lehet róla, mert nem takarhatjuk el a szemünk elől a valóságot, éshogy nem emlékeztem, hogy születtek volna olyan hozzászólások akkor, amik miatt az álszentség szó megállta volna a helyét; de most úgyérzem "igaza" van (legalábbis a mostani helyzetre nézve), bárki is volt ő. Látni kéne a régi hozzászólásokat, hogy utána ténylegesen mennyire harapódzott el, és/vagy, hogy előtte mennyire volt hasonló a helyzet, mint most. Továbbra sem tartom jó szónak az álszenteskedést, de nekem sem jut eszembe jobb a helyzetre, de azthiszem értem, hogy mit akart ezzel, és akkor elég szépen lehurrogtuk...

Gondolom Balázs azzal, hogy "mindenki kizárólag letölt" arra gondolt, hogy mihelyst a feltöltés mikéntjét/hogyanját/miértjét... ecsetelgeted, már ki is merítetted a szabályzat erre vonatkozó részért és a warez szó fogalmát (pl. innen: " "Warez" means pirated commercial software that has been placed on a bulletin board or the Internet for unauthorized free distribution." vagyis, hogy a warez azt jelenti, hogy kalóz kereskedelmi programok lettek elhelyezve egy internetes oldalon/portálon jogusulatlan-szabad-terjesztés céljából; és/vagy egy másik értelmezés szerint: "Warez means to use or share software that is not paid as it should be." vagyishogy használatát és megosztását jelenti programnak, amiért nincs fizetve, amidőn kellene. Így szerintem minden olyan téma, amiben arról van szó, hogy 'én ezt töltök', 'tölts amazt', 'állítsd be így, és menni fog', 'mit tegyek, hogy tölthessek', mind-mind kimerítik az "illegális tevékenységet ismertető, illetve ehhez segítséget kérő" dolgokat. És itt van igaza annak a srácnak, vagy lánynak(?), hogy miszerint feltételezzük azt, hogy gyakorlatilag nincs olyan torrent oldal, vagy dc amiről csak és kizárólag jogtiszta anyagot lehet letölteni, de ha létezik is (mondjuk ha másnem akkor a nagyszámok törvénye szerint) egy-kettő, akkor sem "őkért beszélünk", és alig van, és alig lehet hozzászólás, ami nem azt taglalja, hogy mit, hogyan, esetleg honnan lehet letölteni, használni a fájlcserélő topicon belül. Innenstől kezdve számomra az derül ki, hogy mindkettőtöknek igazatok van, és egyoldalon ugyan, de mégis egymás ellen "harcoltok".
fapuma
A Te gondolataiddal jobban egyet tudok érteni. Amiről én beszéltem, az az, hogy a torrent hálózatán ÁLLANDÓAN megoszt az ember, akkor is, ha letölt valamit, így a kizárólagos megosztás semmivel sem szabálysértőbb a letöltésnél. Illetve ugyanannyira szabálysértő, ha illegális dolgot osztasz meg/töltesz le, és ugyanannyira szabályos, ha legális dologgal teszed ezt. Mi viszont semmi olyat nem mondtunk, ami alapján el lehetne dönteni, hogy az első vagy a második kategóriáról van szó. Néhány hónapja ez még megengedett volt a fórumon, ilyen formában. Sőt, mint említettem, egy másik topikban még mindig megengedett.

Még egyszer: a WAREZ egyik fogalma sem illik rá a beszélgetésünkre, mert nem említettünk semmi illegális dolgot.

Illetve, pontosan: a címet leírni valóban nem szabadott volna, de két probléma is van. Az egyik, hogy Balázs a válaszában nem erről beszélt, és most sem erről beszélünk. Én ezt elismertem, túlléptünk rajta. A másik, hogy abban a bizonyos másik topikban az ilyet nem törölték(mondjuk ez engem nem izgat különösebben, csak akkor már ne ez legyen a legnagyobb baj).
Spányik Balázs
1. Tisztában vagyok a Torrent működésével. smile.gif

2. Mint arra ephébos oly pontosan rámutatott, valóban arra utaltam a fenti kis szösszenetben, hogy itt, ezen a fórumon nem beszélgetünk arról, hogy filmet, zenét, akármit hogyan kell megosztani bittorrenten keresztül. (Konkrétan erről volt szó, ezt lapátoltam ki a kukába.) De igazad van, fapuma, arról se beszélgessünk, hogy filmet, zenét, akármit hogyan kell letölteni bittorrenttel.

Egy dologról beszélhetünk, az pedig az, hogy melyik programot használjuk és ha az nem működik, milyen lehetőségek vannak. Önmagában a bittorrent kliensek alkalmazása még nem törvénybe ütköző, úgy hogy ez, és csak ez a megengedett téma. Így rendben van?

3. Mi lenne, ha dobnál nekem egy linket arról a témáról, ahol kifogásolható tartalmak vannak, és én örömmel szétcsapok közöttük.
fapuma
1. Tudom. smile.gif
2. Önmagában a kliensek alkalmazása még nem törvénybe ütköző, de mi másra használhatnánk, mint le- és feltöltésre? Önmagában ez sem törvénybe ütköző. De nem okoskodom most már, a fórumon ezentúl csak a kliensek használatáról lesz szó, ha rajtam múlik.
3. Azt hiszem, a topik címe alapján is meg lehet találni, de ám legyen, erre gondoltam. Bár nem az árulkodás volt a célom...
Spányik Balázs
Épp most leltem rá. Iktattam néhány másik témával együtt.
ephébos
Nekem először ez a hozzászólás és utániak szúrtak szemet, de (most így utólag) ha eltekintünk attól, hogy nem hangzott el ezekben a "tevékenységet ismertető, részletesen leíró, illetve ehhez segítséget kérő" hozzászólásokban semmilyen utalás, vagy konkrétum ami miatt törvényellenes lenne, máris kihúzást nyert a szabályzat alól, amennyiben még mindíg, tudjuk, hogy a torrentet mire való, és mire van használva, mégis a legjobbat feltételezve hisszük, hogy mindenki csak legális dolgra használja. Mindegy, van egy ellentmodásos érzés bennem amit nemtudok jól leírni, de a lényeg akkor, hogy, ha nincs konkrétum, vagy utalás illegalitásra, akkor a szabály alól kiskaput képez, igaz? Ettől fogva máris nem igaz az az állításom, miszerint alig van olyan hozzászólás ami ne lenne szabálysértő a fájlcserélő topicon belül, mintahogy a fentebb belinkelt oldalon lévők sem azok ebben az esetben.
Vico81
Sziasztok !

Eddig router nélkül használtam az Azureust, de most kénytelen vagyok router mögül. Elolvastam a forumon található hozzászólásokat, találtam is olyat ami hasonló lehet mint az én problémám de választ nem találtam sajna, tehát ezután szeretnélek megkérni titeket hogy segitsetek.

A probléma: az Azureus nekem is Nat problémát ír ki. Nyitottam a beállított portnak TCP és UDP portot is a routeren, de még így is mindig csak sárga fejecskét látok. weep.gif Mit kellene még tennem? (Amúgy van feltöltés meg letöltés is, de szerintem sokkal lassabb mint lehetne.) Előre is köszi!
fapuma
A router beállításai között találsz egy NAT vagy Virtual Server részt. Itt beírod a géped belső (a helyi hálózaton használt) IP-címét, a portot, és engedélyezed. A router ezután tudni fogja, hogy ha az adott portra küldenek kívülről adatot, akkor azt a Te gépedre kell továbbítania.
Vico81
Hello !

Beállítottam amit mondtál, de sajna lent így is azt irja, hogy firewalled, és nincsenek zöld gömbök. weep.gif A router beállításánál a NAT-nál a következőket találtam:
-special application (szerintem ez port nyitás lehet)
-virtual server

A virtual servernél megcsináltam, amit irtál. A special applicationnál pedig próbáltam nyitni portot erre.

Van még valami ötleted, megköszönném.
fapuma
Szerintem az Azureus újraindítása után működnie kéne normálisan. hmm.gif
Más ötletem nincs. sad.gif
Vico81
Sajna nem megy. sad.gif Igazából van fel+letöltés is, csak gondolom nem olyan mennyiségben meg sebességgel zaljik, mint kellene.
fapuma
Ha van elég peer, akkor nincs sebességkülönbség. Ez csak annyival jár, hogy azokhoz nem tudsz csatlakozni, akik Hozzád hasonló hibával küszködnek.
Vico81
Remélem nem túl sokan vannak. smile.gif Bár most van egy olyan torrentem aminél van 3 kész forrás is, és mégse tudok továbbtölteni, 92%-nál megálltam. sad.gif
Lennon
Sziasztok!
Segítségeteket kérem. Azureus 2.4.0.2 használom és nagyon megvagyok vele elégedve, kivéve egy-két gondot. Próbálok letölteni /meg persze fel is/ egy fájlt, 52.7%-ig átlag 70kb/s-al jött. Mikor hirtelen megállt, és azóta is ott áll. Ügyfelek: 13(17) ezt írja ki. Készforrás 0(0). A trackernél azt írja, hogy rendben, de van amikor azt, hogy nincs kapcsolat. Mondjuk az alatta lévőnél is azt írja ki, hogy nincs kapcsolat, és ott minden rendben megy.
ephébos
A készforrás az akitől töltessz, az ügyfelek pedig akik tőled töltenek. Ha 0 a készforrás, akkor nincs kitől jöjjön, ezért áll.
Vico81
Az lehetséges ,hogy a fente4bb emlitett problémám megszünik ha mást használok, pl. Tornado-t?

Vagy ez teljesen program független?
ephébos
Én ha abból indulok ki, hogy dc-nél volt olyan, hogy egy klienscsere megoldotta a problémát, akkor azt kell mondjam, hogy a puding próbája az evés. El biztos nem veszted a fájlt, és még akkor is visszatérhetsz ehhez a progihoz, ha nem sikerült.
Lennon
Köszönöm a segítséget. Akkor várok míg nem lesz valaki akitől tölthetek.
Vico81
IDÉZET(ephébos @ 2006. May 26., Fri 17:24) *
Én ha abból indulok ki, hogy dc-nél volt olyan, hogy egy klienscsere megoldotta a problémát, akkor azt kell mondjam, hogy a puding próbája az evés. El biztos nem veszted a fájlt, és még akkor is visszatérhetsz ehhez a progihoz, ha nem sikerült.

OK. Megpróbálom, de mit ajánlasz?
ephébos
Talán uTorrent-et.
Vico81
Gát itt valami nagyon nem jó... Ennél is van valami port teszt és itt is hibát ir ki...
ephébos
IDÉZET(Lennon @ 2006. May 26., Fri 7:38) *
Sziasztok!...Mikor hirtelen megállt, és azóta is ott áll...

blush.gif Már minden bizonnyal így, vagy úgy, de megoldódott a probléma, de háhta valakinek még aki idetéved, és hasoló gondja lesz segít... Egy apróságról megfeledkeztem, bocsi érte, de valamiért elsiklottam felette, mármint, azt mondod, hogy "hirtelen megállt". Gyakorlatilag csak erre nem adtam tippet, pedig ez volt a kulcs a kérdésben. Tracker frissítése. Gyakorlatilag, ha minden forrás eltűnt, akkor valószínű nem lelépett mindenki egyszerre, hanem valami görcsbe állhatott nálad, vagy a szerveren történ valami, akkor viszont hiába frissíted, viszont, akkor valószínű, hogy a többi sem menne.
biaggio
Sziasztok!
Azureust használok és mostanában nem vagyok megelégedve vele.
Az nagy gáz ha 10 van csatlakozva és 277 a bolyban és mindössze csak átlagosan 4 KB/s-al tölt?
Sebi
Nem feltétlen. Minden töltésnél így van? Le vagy fel töltesz?
Roleee
Hali! azt nem tudja valaki hogy miért vagyok passzívban, mikor a tűzfalon át van engedve az azureus, meg ki is írja hogy NAT OK, de ha kikapcsolom a tűzfalat akkor is ugyan ez van (ZoneAlarm tűzfal)

és ugyan ez van a többi kliens használata esetén is. tud valaki segíteni?
Sebi
A kommunikáló portot is engedélyezted vagy csak a programot a ZA-ban?
Sliders
Sziasztok!

Lenne egy olyan problémám, hogy az Azureus új verziója a ZUDEO furán működik.

A routeremben a TCP portot amin a Zudeo csatlakozni szeretne engedélyeztem, és a tesztben is OK visszajelzést kapok. A cucc megy is szépen, de az MSN messenger 7.5-ös csevegőprogramomat folyton lecsapja. Mindig egy kis idő után megszakad az MSN-el a kapcsolat majd kicsit újra csatlakozik, aztán megint megszakad. Eza ddig áll fenn amig a ZUDEIO fut. Több portal is probáltam a Zudeo-t? Mi a baj? Routeren belüli, vagy a két szoftver összeakad? Mit lehetne tenni? a Skype-ot nem csapja le, csak MSN-t. Viszont az MSN új verziójára egyelőre nem szeretnék átállni.

Kérlek segítsetek mi tévő legyek! Könyörgöm. smile.gif

a routerem neve: USrobotics USR805463 Oldal

előre is köszönök minden segítséget!

JOINT72
A Microsoft java beépülőjével is működik az Azureus vagy csak a Sun javával?
Microsoft java beépülője mindig fenn van a Segélyvonal CD-n, de fogalmam nincs mire való.

Sun java 100MB, plusz letölt még 120 MB frissítést. Nincs valami light-os java beépülő ami kisebb méretű?

Nagyon jó a program, használom is, de a java nagyon csípi a szemem: kép.
Genesis
Sziasztok!

A programhoz elérhető egy általam készített frissített honosítás.

A zudeo szerintem nem olyan jó, mint a régebbi változat. A zudeo a 3.x verziótól van a programban, de nemrég jelent meg a 2.5.0.2, amely még nem tartalmazza a zudeo által felkínált lehetőségeket.

A frissített honosítást a honlapomról letölthetitek:

http://apptransteam.extra.hu
Application Translator Team a szoftverhonosító csapat

Üdv.:

Zoli
gabesz1
sziasztok!segitséget szeretnék kérni!azureusszal töltök le,de a gondom az,hogy megöszülök mire lejön a cucc!olvastam,hogy meg kell nyitni a 6881-es portot,de lövésem sincs,hogy fogjak hozzá!sajna elég kezdö vagyok,úgyhogy elég szivás a helyzet!megköszönném ha valaki elmagyarázná!
Genesis
Helló!

Ezen az oldalon: http://www.portforward.com/english/routers...routerindex.htm megkeresed az általad használt routert, amennyiben használsz, majd a megnyíló oldalon akiválasztod, hogy az Azureus-hoz mutassa meg hogyan kell beállítani a dolgokat a routerben.

Ha nincs routered, akkor a Windows tűzfalhoz vagy az általad használt tűzfalhoz kell hozzáadni a megnyitott portot (UDP és TCP egyaránt).

Remélem segítettem.

Üdv.:

Zoli
http://apptransteam.extra.hu
Application Translator Team a szoftverhonosító csapat
gabesz1
Sziasztok!
Azureussal kapcsolatban szeretnék segitséget kérni!Operációs rendszer újratelepitése miatt törlődtek az azureusból a félig vagy még addig sem letöltött torrentek,melyeknek most be szeretném felyezni a letöltését,ha lehet,de nem tudom hogy hogyan kell visszamásolni a programba a letöltéseket,ha egyáltalán meg lehet ezt csinálni!A segitséget előre is köszi,remélem nem kell előről kezdenem őket!
gabesz1
Sziasztok!
Azureussal kapcsolatban szeretnék segitséget kérni!Operációs rendszer újratelepitése során törlődtek a félig vagy még addig sem letöltött torrentek,kérdésem,hogy vissza lehet-e másolni őket a programba,és be lehet-e felyezni a letöltést,és ha igen,hogyan lehet megvalósitani.A segitségeket előre is köszi!
JOINT72
Újratelepítés elött ki kellett volna menteni a félig kész fájlokat és az új op. rendszerben visszamásolni az Azureus letöltési mappájába. Majd a weboldalról megint letöltöd a torrentfájlt ebbe a mappába. Elvégzi az ellenözrést és újraindul a letöltés. Feltéve ha van még aki seedeli a fájlt. Ez olyan mintha simán csak leállítottad volna a letöltést.

Törölt fájlok visszaállítására vannak programok. Ha nem írodott arra lemezterültetre más adat akkor talán van rá sansz. Én még nem csináltam ilyet.
gabesz1
Hali Joint!Megvannak a félig kész fájlok,csak nem tudom hogyan kell visszamásolni a progiba!van tipped,hogyan csináljam?
Sebi
Nem a programba kell belerakni, hanem az Azureus letöltési mappájába.
gabesz1
Bocsi,lehet hogy béna vagyok,de hol találom a letöltési mappát?
Sebi
Nem tudom, hogy nálad mi. Nézd meg itt.

Eszközök ---> Beállítások ---> Fájlok ---> Alapértelmezett mappa
JOINT72
Azureus letöltési mappának készíts egyet bárhol. Oda berakod a féligkész cuccokat, majd amikor letöltöd újra a torrentfájlt a weboldalról, akkor ezt a mappát adod meg a torrentfájl letöltési helyének. Innen már elindul minden.
JOINT72
Új korszak kezdődik a mostani sávszél emeléssel. Ilyenem se volt még: Link (letöltés a lényeg). 4GB 3 óra alatt leömlik. Ezt már szeretem. cool.gif
csiby
Sziasztok tudnátok nekem segíteni mikrós netem van és NAT Hiba - Connection to 85.119.8.237:15921 refused.
mindig ezt írja ki ha ki kapcsolom az avastot és csak egy sárga egyenes szájú emberkét látok és azt írja h nem megfelelő a nat beállítás mit tegyek?pls help
JOINT72
Ilyen gondom van seed közben: kép.
Nincs kapcsoltat-ot ír a trackerre, de a zöld pötty nem vált át, és a seed is megy.
Nem tudom eldönteni, hogy ilyenkor számolja az adatokat? Nem szeretnék ingyen töltögetni. Eddig nem csinálta ezt. Talán az új agnitum miatt van amit havonta telepítgetni kell?
JOINT72
Tegnap éjjelre bekapcsolva hagytam a gépet, ment a seed és letöltés is. Ma reggel megnéztem és látom, hogy ki volt kapcsolva az azureus. Biztos, hogy nem én kapcsolatam ki. Magától le tud állni csak úgy? Potyára ment a gépem éjjel. Rohadt idegesítő dolog.
fapuma
Lehet, hogy újraindult a gép.
spark23
Hali!

Nekem az a problémám, hogy nem tudom rendesen beállítani a dolgokat. 1Mbit rádiós netem van és fogalmam sincs hogy mennyi a feltöltési sebességem alapból. Akármilyen torrent programot használtam/használok nem megy rendesen a letöltés. Max 5-6 kb/s-al, de még sokszor ennél is lassabban sad.gif Hiába keresek jó torrenteket 300 seed-el és 50 leecherrel, nem megy a letöltésem. A tűzfalam pedig ZoneAlarm.

Röviden, hogyan tudnám elérni legalább a 30kb/s-os letöltést. Ja és a feltöltésem sem megy rendesen ilyen 10kb/s-al, de szerintem 1 megás netnél többel kéne mennie.

Előre is köszönöm a segítséget cool.gif

Ja, és passzív módban is vagyok, meg NAT hiba is van, szal kész káosz.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.