[root]
2005. május 21. 9:29
Hogy lehet csatlakozni egy készforráshoz?
Letöltésnél kiírja, hogy van 7 készforrás is, de mégse csatlakozik hozzájuk.
Csak a kliensekhez, de így meg lassú (1536-os chelloval töltök 7 KB/s-mal)
Aki tudja a választ, írjon!
Blazkowicz
2005. május 23. 0:35
Ha azt írja hogy 7 készforrást talált, de te egyikhez se tudtál csatlakozni, akkor célszerű a beállítások menüben szétnézni, mert lehet hogy ott nincs jól valami beállítva, és emiatt nem tudsz a készforrásokkal kapcsolatot létesíteni. Nézd meg a Beállításokban a Városor és az Átvitel menüpontot.
Spányik Balázs
2005. május 23. 23:41
Én a BitTornadót használom, mert egyszerűen ki nem állhatom, hogy a többiben mind hegyekben állnak a menük, és mindenfélét lehet csinálni, noha nekem egy dologra van szükségem: hogy letöltsön. A BitTornadónak az a titka, hogy nyitni kell neki 2-3 jól eldugott portot a tűzfalon, beállítani, hogy azon keresztül töltsön, és ha zöldre vált a lámpa, akkor előbb-utóbb felkúszik a sebesség is, ha megtalálja a megfelelő kuncsaftot, akitől tölthet. Persze, ez függ attól is, mit tölt az ember, hányan vannak még a "buliban" rajta kívül... szóval nincs általános recept.
Adani
2005. május 27. 23:23
Azureusom van. Hogyan tudom átengedni a routeren? Melyik portot nyissam ki neki?
Greene
2005. május 28. 9:39
A 6881-es TCP-t. Ez a BitTorrent default-ja. De az Azureusban is be lehet állítani, hogy melyik portot akarod használni, és akkor azt kell belőni a routeren is
Jester
2005. május 28. 20:17
Nekem is irtó lassan tölt le. (1M-es net) Kb. 10-12 kbps. Mitől lehet?
Blazkowicz
2005. június 2. 23:56
Elsősorban a bolyban lévő seederek/leecherek számától, és arányuktól függ.
Adani
2005. június 3. 9:51
Meg persze attól, te mennyi adatot adsz nekik, ha most kezdesz el letölteni valamit, keveset kapsz, mert még nem tudsz adni cserébe semmit, a vége felé, pedig ha kevés vagy nincs seeder, akkor nehéz összeszedni, azokat a darabkákat, ami neked még nincs meg.
Wackor
2005. június 3. 10:08
A telepítéskor végigvitted a beállítás-varázslót? Letesztelted a portot,hogy nyitva van-e?
És még annyit ,hogy ha nyitsz egy portot a tüzfalon ,akkor azt nem az azureusnak ,ill. az azureus.exe-nak kell,hanem a jawaw.exe-nek kell a 6881-es tcp/ip port.
szabika 21
2005. június 3. 19:43
Honnan tudok BitTorrent file-t letölteni a progihoz?Pár helyen néztem,de nem találtam.
Adani
2005. június 3. 21:43
Vannak különböző torrent oldalak, ahonnan a torrenteket le lehet tölteni, de nem mondhatom meg, mert wareznak minősül.
Utonium
2005. június 4. 2:45
Tényleg?

Pedig egy korábbi PC World-ben említettek néhányat. Azt hiszem abban, aminek a mellékletén először szerepelt az Azureus.
Adani
2005. június 4. 10:02
Igen, de azok közül sok megszünt már (Supernova, Lokitorrent).
Egyébként a legnagyobb a Supernova volt, de neki már klónja Mininova néven. A címet nem írom le, mindenki derítse ki maga
Kovács Dávid ( Davs )
2005. július 19. 20:58
Hy!
Hol kell a ZA-n átengedni az Azureust?
Greene
2005. július 19. 21:08
Nyiss neki egy TCP portot, amit ír, hogy használ.
Kovács Dávid ( Davs )
2005. július 19. 21:12
IDÉZET(Davs @ 2005. július 19., 21:58 - kedd)
Hy!
Hol...?
Godkingz
2005. július 19. 21:31
Hi
Én is Azu-t használok és nekem tök jól Működik
Jó a 6881-es port csak rengeteg torrentoldalon feketelistás... ezért inkább mást javaslok
ZoneAlarm:program control fül/programs...
Kovács Dávid ( Davs )
2005. július 21. 20:10
Hy!
Ott ki van engedve a javaw, és az azureus is...Hogyan kell portot megnyitni?
csum-pi
2005. július 27. 15:21
Huhh... én sajnos nem tudok aktív lenni, és ez nagyon zavar. Mikrohullámú netem van, és egyszerűen mindig azt írja ki az Azureus, hogy "Nat hiba..." amikor a portot ellenőrzi. Emiatt sajnos csak passzív tudok lenni... Van valami megoldás, hogy mégis aktívvá váljak?
fapuma
2005. augusztus 4. 20:13
IDÉZET(Davs @ 2005. július 21., 21:10 - csütörtök)
Hy!
Ott ki van engedve a javaw, és az azureus is...Hogyan kell portot megnyitni?
Ha nem használsz hardveres tűzfalat, akkor nem kell neki portot nyitni, ugyanis a szoftveresre beállítottad, hogy mindig, mindenfelé engedje ki az adott programokat, és ez elég.
Portot csak akkor szokás nyitni, ha azt nem egy program használja, hanem többféle kommunikáció zajlik rajta, és ezért állandóan nyitva kell lennie.
Ha viszont(mint esetünkben) csak az Azureus működéséhez kell, akkor elég akkor nyitva lennie, amikor a program kéri, ezt pedig a tűzfal zokszó nélkül teljesíti.
igike251
2005. augusztus 29. 11:36
Hi!
Meg tudja nekem mondani valaki, hogyha az Azureusom azt írja a "a teljes sebesség 60kB/s" akkor miért tolja csak 17kB/s-el az adatot

60-nal tudná, de 17 tolja fel.
fapuma
2005. augusztus 29. 12:03
17KB/s-ez le vagy fel?
Lehet, hogy a teljes sebesség a le+fel. Kicsit konkrétabban írd, légy szíves, mert nem ismerem a programot!
nakos
2005. október 9. 9:13
Van egy kis problémám az Azereus-szal. Próbálok letölteni, az elején megy is egy darabig (1-2 perc), majd teljesen behal a következő hibaüzenettel a torrent mellett: UnknownHostException tracker.prq Ezután nincs kapcsolat, se fel-, se letöltés. Ha ezután kilépek az Azereus-ból, akkor egy jó darabig nincs kapcsolat az internettel. Mi lehet ez? Más is tapasztalta ezt? A gépemen nincs vírus.
nakos
2005. október 12. 16:56
Megvan a megoldás:
a program a letöltött torrent fájlt máshova tette, mint amit én megadtam letöltési könyvtárnak. Amint átmásoltam a torrenteket a letöltési könyvtárba, töltött 1000-el.
Vikitorony
2005. november 7. 13:51
IDÉZET(igike251 @ 2005. augusztus 29., 11:36 - hétfő)
Hi!
Meg tudja nekem mondani valaki,h ha az Azureusom azt írja a "a teljes sebesség 60kB/s" akkor miért tolja csak 17kB/s-el az adatot

60-nal tudná,de 17 tolja fel.
Úgy gondolom, hogy az a 60 KB/s-es teljes sebesség azt jelenti, hogy van 1 seeder és 3 leecher, és összesen 60KB/s-cel megy az összes ember feltöltése.
Vagyis tegyük fel, hogy a seeder 45KB/s-re állította be az Azureust, ő 45k-val tolja fel, aztán a már letöltött szeleteket a 3 leecher is küldözgeti egymásnak, ők pedig 5k-ra állították be az Azureusukat.
Tehát: 45+5+5+5=
60 (KB/s)
pezso
2005. november 9. 11:47
Nos. A helyzet a következő. Ezek a kliensek ritkán töltenek max sebességgel. Előfordul, de az sokmindentől függ. Nem kell idegeskedni, mert 15-20 perc elteltével följebb fog menni a sebbesség. Arra nem térnék ki, hogy miért, meg hogyan, mert nem férne ki. Viszont vannak nagyszerű leírások erről a dologról, keressetek rá. "a türelem rózsát terem..." lehetne ezt is mondani. Gondoljatok csak bele. Van egy progi, ami pl üzletben 10e Ft. Namármost, ha a letöltési sebesség olyan kicsi, hogy azt mondja pl az Azureus, hogy 3 nap, mire kész, akkor is belefogsz? Hát persze! Jó tanács. Ha letöltöttetek egy progit, nem kitörölni a fájlokat, hanem megosztani, hagyni a kliensben. Mindet! Előbb utóbb azt fogjátok észrevenni, hogy hoppá, maxal jön a letöltés.

Ja, valaki érdeklődött egy jó torrentes oldal iránt. Több van. Én ezt használom www.thepiratebay.org Külföldi, de hihetetlen módon tud magyarul is...!

Ja, hogy hogy kell ezt használni? Kiválasztassz egy progit, rákatt, és a többit rendezi a kliens. A gépet meg nem kapcsolgatni ki-be! Ez olyan dolog, ahol a gép fut napokig folyamatosan, ha kell!
Vikitorony
2005. november 13. 0:13
A segítségeteket szeretném kérni!
ADSL-es netem van Invitel területen. Ezzel jár a dinamikus IP, aminek köszönhetően 24 óránként új IP-t kapok és ezáltal szakad a net.
Az az észrevételem, hogy az elmúlt pár hétben az összes le- és feltöltés leáll a második újracsatlakozás után (2 nap elteltével) Azureusban. Ez az egyik dolog. A másik az, hogy még az MSN Messengerre se enged fel ezek után, illetve az ICQ is kidob, és 1 üzit sem küld át. Most próbáltam a Windows Update sem jött be, ugyanis kifagyott az IE. Egyébként más oldalakat tökéletesen tudok böngészni, csak az előbb említettek nem működnek, illetve az amit még nem próbáltam.
Próbálkoztam azzal, hogy kikapcsolom a modemet és vissza, de ezek után sem javult meg az említett probléma. Kijelentkeztem a Windowsból, aztán vissza, de ettől se javult semmi. Az egyetlen megoldás az az, hogy újraindítom a gépet, viszont ezt el szeretném kerülni, mert lassan töltődik be a rendszer (szerintem az ADSL miatt; router nincs).
Ha valakinek van valami ötlete, az legyen szíves ossza meg velünk, hátha másnak is hasonló problémája van.
Ha ez számítana: OS: WinXP SP2 (Minden frissítés fel van rakva)
A válaszaitokat köszi előre is!
Üdv.
Vikitorony
pezso
2005. november 15. 15:43
Szóval az úgy van, hogy akárhányszor az internetre felmész, annyiszor van új IP-d. Próbáld ki. Az Azureusnál nem az a gond. Én azt JAVA-slom

, hogy előszöris gyengített módban futtass végig egy spyware, és vírusírtót. Ezek után szüntesd meg az sp2 tűzfalát, és tegyél fel másikat. Sajnos a P2P hálózatok használata egyáltalán nem tartozik a biztonságos tevékenységek közé. Vírusok tömkelegével kell számolni. Szóval, ha nem rendelkezel megfelelő védelemmel (tűzfal, vírusírtó), akkor jobb, ha bele sem vágsz. Egyébként az adott hállózathoz tartozó kliensek is lehetnek fertőzöttek...mivel ugye magukkal hordozzák az kémprogikat. Nem mindegyik persze.
Ja, igen. Minden letöltés leáll egy újra csatlakozás után. Ez normális. Majd elindul. Ha nem, rákatt a letöltési sorra, és "indítás" gomb. Idővel elkéne neki indulni...
Vikitorony
2005. november 15. 17:55
Köszi szépen, de hülyének nem kell nézni az embert!!!
Annál már kicsit régebb óta vagyok a netes témában, mint, hogy ilyeneket kelljen magyarázni nekem, hogy "akárhányszor az internetre felmész, annyiszor van új IP-d". Természetesen nem az SP2 tűzfalát használom, hanem másikat! Vírusírtó szintén van, mint minden normális netes gépen.
Az én esetemben az a próbléma, hogy ha a gép megy 3 napot (újraindítás nélkül!), akkor (mostanság többször előfordult) minden féle web-es szolgáltatás elérhető és működik is, kivéve az MSN Messengert, ICQ-t, mert nem enged fel. Illetve az Azureus még fél óra eltelte után, de akár több óra (6-7) után sem kezd el tölteni. A trackert megtalálja, csatlakozik a seeder/leecher-ekhez, minden ok, csak éppen az adat nem folyik semelyik irányba se.
Bocsi, hogy így leordítottalak az elején
pezso!!!
Csak sajnos időnként kibuggyan az emberből, amikor 1 napon már egy csomó rossz dolog történik vele, és utána még alapdolgokkal akarják oktatni.
Persze nekem is van még mit tanulni, de az nem ott kezdődik, hogy Din. IP-nél minden csatlakozásnál új IP-t kap az ügyfél.
Mindenesetre ha továbbra is mutatkozik ez a probléma, akkor felrakok egy anti-spyware progit, bár az Ad-Aware most fent van.
pezso
2005. november 16. 15:51
Ugyan...a mai világban ez már fel sem tünik...!

Próbáld meg akkor azt, amin te is gondolkodsz, illetve, amit én is javasolta. Kémvírusírtó progikat futtass végig, persze gyengített módban, mert úgy "tüzetesebb" az írtás. Az MSN-egyébként időközönként ez a mániája. Az Azureus viszont nekem még ilyet nem csinált.
Vikitorony
2005. november 17. 0:41
Na most eddig bírta. 4 nap után mondja azt, hogy összes Azu forgalom stop, meg Messengerre sem enged fel.
Érdekes módon a BitComet tölt rendesen, csak már nagyon hozzászoktam az Azureus-hoz. De messengerre akkor sem enged fel, szóval maradnom kell az újraindításnál.

Újracsatlakozásnál nem voltam gépnél, de aki itt volt, azt mondta, hogy rákattintott az újracsatlakozás gombra, szóval lehet, hogy az a gond, bár korábban nem volt baja ettől.
Most majd úgy fogom tesztelni, hogy 1 másodpercre állítottam az újratárcsázás előtti időt, szal remélhetőleg ez megoldja a problémát!!!
I hope!
Vikitorony
2005. november 24. 13:50
Ma hajnalban ismét előjött a probléma.
Most 7 nap után megállt minden Azu-ban, és ami még fontosabb, kidobott Messengerből és nem is engedett vissza.
Már nem volt kedvem újraindítani a gépet, úgyhogy csak most du. gondoltam rá, hogy reboot. De előtte megpróbáltam, hátha megjavult azóta.
És lássatok csodát, ismét fent vagyok MSN-en!
A fene se tudja, hogy miért van ez, de sajnos el kell viselni.
molnaraki
2005. november 24. 14:43
Warez.
Vikitorony
2005. november 24. 14:58
Nem feltétlenül...
donathl
2005. november 29. 15:32
Sziasztok!
Én is Azureust használgatok, ugyanis nemrég kezdtem el vele ismerkedni. Problémám a következő: piros a fejecske, ezért uygebár nem is tölt le. Gondoltam hogy a beállításokban szétnézek, meg a tűzfalon is, és itt akadtam el, hogy a Kerioban hogy lehet engedélyezni a 6881-et? Mert sajna sehol nem találom. Vagy talán hazsnáljak más tűzfalat??? Segítségeteket előre is köszönöm!
Vikitorony
2005. november 29. 20:21
Kb egy hete jött ki a 2.3.0.6-os verzió, és azon belül van 1 kis help, ami valójában 1 oldalra vezet téged.
ClickAngol tudás kell hozzá, de remlélhetőleg megoldja a problémádat!
donathl
2005. december 1. 15:29
Szia Vikitorony!
Köszi a válaszodat, az oldal biztos segített volna de az én angol tudásomat inkább ne részletezzük....

Ehelyett inkább feldobtam a ZA-t és most minden nagyon barátságos! De azért még1X köszike!
Jester
2005. december 3. 20:15
Azzal nekem is tele van mindenem, hogy új IP-t kapok, ezáltal szakad a net. Főleg mert ez akkor van, amikor délelőtt suliban vagyok, így azt el lehet felejteni, hogy suli alatt itthon töltsek. Igaz nem le, hanem feltöltök, ami ugye 128-as uploaddal érdekes. (T-online...)
Vikitorony
2005. december 3. 22:00
Erre csak annyit tudok mondani, hogy 1x du csatlakozz a netre, és akkor minden nap, amíg megy a géped, du fog szakadni. Tehát de megy szépen a feltöltés. Egyébként meg be lehet állítani, hogy automatikusan újratárcsázzon, és akkor folytatótid az upload.
Legalábbis nekem Invitel-es ADSL-nél így van.
pakati
2006. január 24. 19:15
Sziasztok!
Azureus-t (2.3.0.4.) használok, s nemrég újratelepítettem mindent a gépen. Na azóta van valami problematika... Ami eléggé szembetűnő, hogy alul csak 2 felhasználót ír ki (felhasználók száma), s nem sokezret mint régen.
A tűzfalon azureus.exe engedélyezve van, router-em nincsen.
Reinstall előtt is ugyanez a verzió volt fenn, ígí nem értem, hogy mi változhatott.
6881-es porton kacsingatna kifelé, melyre azt írja, hogy NAT-hiba, de akkor miért van mégis le és feltöltés?! (igaz elenyéző 2-4 KB/sec sebességgel)...
Néha előfordul, hogy 30KB/sec-el is tölt le, pedig akkor is NAT-hibát ír, és akkor is 2 felhasználót...
fapuma
2006. január 24. 20:51
Talán segíthet, ha kinyitod a tűzfalon a 6881-es portot.
hefti
2006. január 27. 15:16
Sziasztok!
Az a problémám, hogy a legtöbb fájlt egy darabig letölti majd nem tölti tovább.Van olyan letöltés ami 99,8%-nál áll már 2 napja.
donathl
2006. február 18. 21:30
Hefti!
Ez sajna előfordul! Attól függ ugyaniis hogy tudsz-e a készforráshoz csatlakozni, meg hogy a készforrás egyáltalán ugyanabban a bolyban van mint Te! Én is jártam már így! 99,4%nál állt meg a letöltésem, a bolyba mikor bejött a készforrás és csatlakoztam is, hihetettlen módon egyből ki is lépett. Úgyhogy nem kell sajna az ilyeneken meglepődni.
h-laszlo
2006. március 25. 14:57
Van egy kis problémám az azureussal. Tölteni jól tudok, de a torrentletöltő nem működik. A shareazából hogy lehet átvarázsolni a keresési eredmények torrentjét az azureusba? Kár hogy az azureusba nincs kereső! Próbáltam a shareazából kimásolni az url-t és betölteni az azureus torrentletöltőjébe, de kiírja,hogy"EXCEPTION WHILE INITIALIZING DOWNLOAD OF URL". Mi lehet a gond?
Garono
2006. április 5. 18:52
Többször átnéztem, de nem találtam olyan beállítási lehetőséget, hogy autómatán induljon, ha a Windows betöltött. Pedig nem lenne rossz dolog.
fapuma
2006. április 5. 18:57
Másold be a parancsikonját a Start menü

Minden program

Indítópult-ba.
Garono
2006. április 5. 18:58
Köszi!

Majd ki is próbálom, csak most nem akarok kijelentkezni.
Szerk.: Kipróbálva. Megy.
pezso
2006. május 6. 9:40
Szerintem egyszerűen nincs seeder a torrenthez, amit töltessz. Tölts más torrentet, és ha az jól, vagy jobban megy, akkor azt többen seedelik, vagy ilyesmi lehet.
Sorry, de nagyon vicces ez az új fórum! Az utolsó az első, én meg elkövettem azt a hibát, hogy az ezer évvel ezelőttinek válaszoltam...
ephébos
2006. május 6. 10:38
Hogy-hogy az utolsó az első?

Átállítotad, hogy időrendileg visszafelé mutassa a hozzászólásokat? Egyáltalán át lehet állítani?

(Nem mintha átakarnám állítani; csak az egérnél szeretem ha inverz)
Aluchard84
2006. május 16. 14:34
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.