Sanzi
2006. április 2. 11:54
Nah, probléma nekem lassan fél éve adott. Favicon. Mit és hogy csináljam meg, hogy Avant Browserben is megjelenjen? A böngésző támogatja. Sőt ez tuti, mivel a Segélyvonalnak tesz is ki favicont, viszont a saját oldalamnak csak Foxiban llátszik.
http://realonline.uw.hu Mit és hogyan csináljak, hogy végre Avant-tal is lehessen látni??? A fórumnak hogy van megoldva? Aki tudja válaszoljon, mert nagyon idegesít...
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. április 2. 12:04
Az Avant Browser Internet Explorer alapú. Így az sem fogja támogatni. Az IE6 úgy-ahogy, de az IE7 semennyire sem.
Sanzi
2006. április 2. 12:15
Ezt tudom, meg mindenki ezt mondja, de:
- Látom a GS-ét is
- Látom a PC World Online, és a Segélyvonal Faviconját is.
- Most tettem fel a legújabb Avant-ot, és ez találtam a frissítéseknél:
IDÉZET
Updated Development Environment to latest Borland Delphi 2006 Enterprise. All previous versions are compiled by Delphi 6 released in 2000.
Open Links from MSN.
Improved Popup Blocker for experts-exchange.com.
Improved Tab Buttons.
Improved Find/Highlight.
Improved Favicon handling.
Improved multi-monitor support.
Improve UI speed.
Improved Page Scrolling
Tehát ebből levonom azt a következtést, hogy: eddig is volt, és javítottak rajta. Meg biztos működik, csak nem mindig. Én arra lennék kiváncsi, hogy a Segélyvonalnak hogy van megcsinálva, és hátha úgy megy majd nekem is, mert ha csak egy favicon.ico-t bedobok a könyvtárba, azt csak a Foxi hozza be normálisan. Mit kellene még csinálni?
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. április 2. 12:19
Pl. azt, hogy átnevezed például weblapicon.ico-ra. A fájlt is, és a html-ben is. Sokszor ez (is) segít.
Sanzi
2006. április 2. 12:41
Egy probléma van: az odáig OK, hogy a fájlt átnevezem, de sehova nincs beírva semmilyen html kód. Ezt hova és mit kellene írni?
Most ez van beírva: <link rel="shortcut icon" href="http://realonline.uw.hu/weblapicon.ico.ico"/> A .ico fájt is átneveztem, de semmi.
Foxival mindkettő verzió esetén van Favicon.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. április 2. 15:21
<link rel="shortcut icon" href="http://realonline.uw.hu/weblapicon.ico.ico"/>
Ez így nagyon rossz! Ezért nem megy akkor. Minek a dupla kiterjesztés?
Egyébként pedig így legyen:
<link rel="shortcut icon" href="weblapicon.ico" />
Sanzi
2006. április 2. 15:40
Jahj, bocs...
A weboldalon Így van, csak régen ez volt: favicon.ico. És amikor írtam a hozzászólást akkor csak a favicont töröltem, és illesztettem be a teljes nevet. Ezért lett adupla kiterjesztés. Egyébbként pedig így van a weboldalon...
Egerb
2006. április 2. 15:58
Nem tudom, hogy van-e ilyen az UW-nál, de az ATW admin oldalán be lehet állítani a favicon-t. A 'Bannner URL' résznél csak be kell linkelni a favicon.ico-t.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. április 2. 16:15
Az UW nál nincs ilyen, ott hozzá kell írni a webcímhez hogy index.html, vagy php, és nincs se reklám, se banner keret. És van favicon.
Az ATW agreszívebb ebből a szempontból, ott nem tudod eltüntetni a reklámot, ezért a favicon feltöltési lehetőség.
Sanzi
2006. április 2. 16:23
Akkor? Következő lépés?
Köszönöm az eddigi segítséget is!
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. április 2. 16:30
A következő lépés, hogy átírod a megfelelő módon a headben a favicon hivatkozéást, és felteszed a weblap mellé az ikont. Linkelni úgy linkeld, ahogy megadtam, ne webcímmel.
Egyébként nézd meg az én valamelyik weboldalam. Ha megjelenik a favicon, akkor Nálad is működnie kell. Ha nem jelenik meg, akkor rá lehet fogni az IE-re.
Sanzi
2006. április 2. 17:05
Megcsináltam... És semmi változás...
Megnéztem az összes weboldalt, ami az aláírásodban van, és egyiket sem látom...
De akkor a Segélyvonalét miért igen???
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. április 2. 17:08
Nem tudom. De az IE-vel ne szenvedj. Sosem volt jó a 6-os, a 7-es meg pláne nem faviconban. És mivel az Avant az IE motort használja ...
Sanzi
2006. április 2. 17:38
Igen, igen, ezt tudtam én is, idáig mindeki ezt mondja. Csak akkor azt nem értem meg, hogy miért vannak egyes helyek ahol meg meg tudom nézni? Vagy legyen mindenhol, vagy sehol.
Egerb
2006. április 2. 17:44
Én Avant Browser-t használok, nálam működnek a favicon-ok.
A PC World forráskódjában nincs is ilyen rész, amit ti írtatok.
Sanzi
2006. április 2. 18:08
Azt nézd meg létszives, hogy a
http://realonline.uw.hu weboldalon látsz-e favicont.
zico
2006. április 2. 18:09
Nem. Igaz én Maxthonnal nézem.
Egerb
2006. április 2. 18:16
Nem.
Sanzi
2006. április 2. 18:32
Jó, feladom. Nyert a favicon...
Egerb
2006. április 2. 18:35
Azért még rákereshetsz valami programra, vagy akármire... Valami programmal készited a weblapot, mert lehet hogy az tud favicont készíteni...
zico
2006. április 2. 18:44
http://www.tutorial.hu/content/view/116/28/ itt erről van szó, de ezt már biztos nézted?
Sanzi
2006. április 2. 19:02
@Egerb
Az oldal e107-es, nem szeretnék külső progival belepiszkálni, nem nagyon értek hozzá.
@zico
Mengézem, és kipróbálom amiket írnak. Hátha... Majd értesítelek.
u.i.: Megcsináltam amit írtak, beírtam
http://realonline.uw.hu-val is, ugyanúgy semmi. Felvettem a kedvencek közé, bár nemtudom, hogy annak mi köze ehhez. De semmi változás...
Meg az említett weboldalak közül is csak az egyiknek látom az iconjat.
zico
2006. április 2. 19:08
Ez keltette fel a figyelmemet
IDÉZET
Megjegyzés: Internet Explorer alatt csak akkor jelenik meg a favicon, ha az oldalt előzőleg már bookmarkoltad (kedvencekbe felvetted).
Sanzi
2006. április 2. 19:15
Megcsináltam, de semmi. Az említett weboldalak közül is csak az egyiket láttam, pedig fel sem vettem. A GameStar, es a PC World.hu sincs felvéve, mégis látom...
tamasir
2006. május 11. 20:54
Új fórumozó vagyok. Talán segít amit írok. Én is használok Avant Browsert . Az oldalamba betettem a faviconomat. Szépen látszik, de a többieké is. A Tied nem.
Egyébként így van berakva az iconom: <Link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico">
Természetesen az icon elnevezésén és a helyén nem lehet változtatni. Gondolok arra, hogy ebben az esetben nem lehet kepek/ fájlban, vagy elemek/ fájl ban, csak úgy natur az oldalra. A favicon készítéséről és elhelyezéséről olvashatsz az oldalamon. A kellékek között.
http://freewebsablon.cjb.hu/index.php?oldal=favicon_keszitesItt találsz két generátort is., az egyikkel képest a másikkal szöveges icon készíthető.
Sanzi
2006. május 11. 21:45
Kipróbáltam, nekem nem működik. Azért kérlek valaki ellenőrizze le.
Amúgy én ebbe már beletörődtem...
tamasir
2006. május 12. 8:25
Két dolgot tudnék javasolni: Így tedd be az oldaladba:
<HEAD>
<LINK REL="SHORTCUTICON"HREF="http://www.realonline.uw.hu/favicon.ico">
<TITLE>Realonline:Hírek</TITLE> Tehát közvetlen a HEAD után és a TITLE elé.
Egyébként itt találsz egy beillesztési leírást az IE-be és a többi böngészőbe:
http://favicon.com/ie.html Próbáld elolvasni. Ha a fordítással nem boldogulsz, használd az oldalamon a fordítót.
http://freewebsablon.cjb.hu/
Garono
2006. május 12. 13:17
Csak annyi a baj a kódoddal, hogy nem valid. Nem szabad nagy betűvel írni a tageket.

Tehát nem <HTML> hanem <html>.

És (csak szerintem) nem fontos a <tilte> elé tenni, a lényeg, hogy a <head> részben legyen.

Nekem mindenhogy működik.
tamasir
2006. május 12. 20:54
Nekem is működik. Az oldalamban nálam is kisbetükkel van írva. Most nem törödtem azzal, hogy valid e.
A favicon.com oldalról másoltam le, mert kimondottan IE-hez javasolja. Szerintem meg kell próbálni és ha működik akkor nézzük meg, hogy valid vagy nem.
Garono
2006. május 12. 21:16
Elvileg működnie kell, mert a <HTML> és a <html> tageket nem nagyon értelmezheti külömbözőféleképpen.
tamasir
2006. május 13. 13:42
Le ehet ellenőrizni, hogy egy favicon megjelentetés, és maga a favicon valid-e. Ezen az oldalon:
http://www.html-kit.com/favicon/validator/
Sanzi
2006. augusztus 10. 10:59
El se hiszem! Tegnap hajnali 1 tájban eszembe jutott ez a régi idegesítő probléma. Újraolvastam a topikot, és nulláról elkezdtem az egészet. És láss csudát, mindkét weboldalmál működik a Favicon Avant Browserben. Íme:
Sanzi's Blog Site ;
RealOnline Pedig semmit nem csináltam másként. Nem érdekes, hogy miért, az a lényeg, hogy működik.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. augusztus 10. 11:31
Azért, mert ha van egy html lapod, amiben van favicon, és nem működik, utána teljesen ugyanazt manuálisan megírod megint egy új fájlba (nem másolod!!), akkor jó lesz. Ok nincs, nálam is volt már hasonló eset. De nem csak faviconnal, bármi mássl is előfordult már ez. (Linkek színe, stb.)
lala007
2007. március 8. 15:27
Üdv mindenkinek!
Következő a problémám :
Pár hónap elteltével megváltoztattam a honlapomon lévő favicon-t .
De továbbra is a régi .ico maradt ... még fél nap múlva is
Ezután , újra írtam az index.html-t (bár hibátlan volt...) és újra feltöltöttem a favicon-al együtt.
Nos történt változás . Mégpedig egyáltalán nincs favicon

Ezután minden variációban kipróbáltam a <link > tag- ban az útvonalat megadni , de semmi .
Leteszteltem (html-kit.com/favicon/validator) és "The favicon doesn't appear to be a valid icon"
Pedig megtalálja az ikont és mégsem tudja megjeleníteni
Regeltem egy kamu tárhelyet és feltöltöttem az egész cuccot eredeti felállásban.... és tökéletesen működik a favicon !
Így néz ki a tag:
<link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico">
Ezek után nem hagyott nyugodni a dolog és a kamu oldalon is megcsináltam az ikon változtatást .
Na azóta ott sem működik ..."The favicon doesn't appear to be a valid icon"
Találkozott valaki ilyennel ?
ui:uw-s tárhelyem van
tzoli
2007. július 4. 6:36
Olyan programmal készült az ikon, amelyik tud .ico formátumba menteni? Ha egyszerűen egy .gif-et átnevezel .ico -ra akkor szokott ez előfordulni.
Ducktor
2007. augusztus 10. 10:31
Sziasztok!
A következőket vettem észre.
a link tagbe meg kell adni azt hiszem a type attribútumot, amivel megadod az icon MIME típusát, ami vagy image/ico vagy icon/ico vagy nemtudom, utána kell ennek néznetek, mert én PNG képeket használok, az pedig image/png. Ha ez meg van adva, a kiterjesztés is teljesen mindegy (elvileg).
A tag pedig tökéletesen valid, csak nem XHTML 1.0 hanem HTML 4.0
A HTML engedélyez minden hülyeséget, ami XML-ben hiba, pl. az (nem tudom hogy nevezik valójában) átfedett tagek (<b><i>bla</i></b><i>bla</i>)
Egyébként pedig szerintem az Internet Explorer a legnagyobb kiszúrás a webes fejlesztőkkel, semmit nem támogat, és az emberek 52%-a ezt használja. Szerencsére egyre kevesebben használják. Remélem egyszer elhanyagolható lesz...
Spányik Balázs
2007. augusztus 10. 10:37
(off) Ez azért elég kevéssé valószínű! Az az egyre kevesebben, még mindig sokszor annyi, mint ahányan az alternatív böngészőket összesen. Az IE a 7-essel szerencsére elindult a jó irányba, már ami a webes szabványokat illeti, tehát arra kéne toszogatni azt a pár millió IE-felhasználót, hogy legalább álljon át IE 7-re, és akkor elfelejthetnénk a 6-ost és az azt övező tragédiát . (off vége)
Eleariel
2007. szeptember 19. 13:44
PhpBB fórumra szeretnék favicont beállítani, de nem jelenik meg semmilyen böngészőben sem. Próbáltam almappába feltöltve és közvetlenül a template könyvtárába is, de nem jó.
Index.htm fájlban van:
KÓD
<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" />
<link rel="icon" href="favicon.ico" />
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.