Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Tanuljunk PHP-t!
PC WORLD Segélyvonal > WEBSAROK > Webszerkesztés, programozás > PHP
Gigah3rtz
Nos, nem sokára befejezem a CSS-t, és szeretnék neki látni a PHP nyelvnek is! Tudnátok- e olyan felhasználó barát magyar nyelvű leírást nekem belinkelni, amiből még én is megértek pár dolgot? smile.gif Előre is köszi!
google
A neten nem nagyon találsz, ha tényleg foglalkoztat a dolog, akkor vegyél könyvet.
benkovics
Illetve, ha jó könyv is (mármint a szó szoros értelmében...), akkor ITT is megpróbálhatod........ cool.gif
level
A Tanuljuk meg a php4 használatát 24 óra alatt letölthető pdf formátumban erről az oldalról:
ezakonyvjogdijas.hu/ezertinkabbveddmeg

De teljesen kezdőknek nem ajánlom ezt a könyvet, mert szerintem a 10. oldalig sem jutna el.

Egy emészthetőbb bevezető kezdőknek:
Thomas Webműhely
h.arpad
Érdekes ambíciók, de míg a HTML (és a CSS) tulajdonképpen szövegszerkesztés, a PHP egy programozási nyelv. Én inkább azt ajánlom, hogy problémaorientáltan próbálj tanulni belőle, és ehhez a http://www.zend.com/ -on keress példákat. Nem biztos, hogy mindenre szükséged van, amit abban a könyvben írnak. Ráadásul már kijött a PHP 5, szóval... roll.gif
Spányik Balázs
...ami a kezdők számára teljesen elhanyagolható különbséget jelent a 4-eshez képest. ani_wink.gif Az alapok, amit így is, úgy is meg kell tanulni, azonosak mindkettőben. Maximum a telepítésben van némi eltérés.

Egyébként szerintem jó a könyv, ha valaki komolyan gondolja, hogy meg akarja tanulni, és tol bele energiát, a Sams könyvei általában megfelelnek a célnak.
h.arpad
Tanuljuk meg a PHP5 használatát 24 óra alatt (Matt Zandstra) ani_wink.gif

IDÉZET
Előző, 4-es változata óta számos új nyelvi elem tűnt fel, megjelentek az objektumok, illetve megváltozott néhány már meglévő szolgáltatás [...]

Ezért, és a 25%-os kedvezményért, nomeg Balázs hozzászólására alapozva, ezt rendeltem meg. A gond az, hogy egykét szkript hibásan van benne. Mélyebben szeretnék a PHP-val foglalkozni, de nincs olyan ingyenes dokumentáció hozzá, mint a HTML-hez, ráadásul programozni nem lehet "csak úgy". Hát, remélem, nem csalódok benne. Majd írok a tapasztalatokról valahol... ani_wink.gif

Addig is itt egy kis előzetes (PDF). tongue.gif
Spányik Balázs
Nézd mit találtam neked: letölthető a könyvben szereplő összes kód egy ZIP fájlban a SAMS-tól. Ha hibát találsz a magyar változatban, nézd meg az eredetit. ani_wink.gif

Egyébként kitartok amellett, hogy jók a Sams oktatókönyvei, ráadásul Zandstra név a PHP-s körökben.
h.arpad
Köszönöm, egyébként a Kiskapu kiadó oldalán is fenn van, meg is találtam, de örülök, hogy belinkelted. smile.gif Az első néhány oldal után igazat kell adnom, jól felépített könyvről van szó.
h.arpad
Annak, aki valamilyen PHP kezdő könyvet (pl. Matt Zandstráét —l. előbb) jól átrágta, és csinált is valamit PHP 4-ben vagy 5-ben, biggrin.gif esetleg mostanában tér át v4-ről v5-re, és érdeli az OOP vagy a PEAR csomagok használata, annak ajánlom a Prentice Hall PHP 5 Power Programming könyvét (Andi Gutmans, Stig Sather Bakken, Derick Rethans; ISBN 0-131-47149-X) Ingyenesen és legálisan letölthető a PDF-változata! Internet: http://www.informit.com/promotions/promoti...px?promo=135563
bshbshbsh
doksi.hu -n vannak jó leírások. smile.gif
Spányik Balázs
Jó kis kalóz/wareZ PDF-ek, ahogy látom.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.