Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Több száz termék egy oldalon
PC WORLD Segélyvonal > WEBSAROK > Webszerkesztés, programozás > PHP
nagygabor
Sziasztok.
Kérdésem a következő lenne:
Hogy lehet azt megoldani, hogy egy 300 terméket tartalmazó oldalra egy sablon html alapján betőltse a temékhez a cikkszámát, a képet, a megnevezést és a leírást?
Erről a honlapról lenne szó. A js menüből kiválasztom a terméket és az megnyílik az alatta lévő középső részben. Elég lassú lenne minden terméket megcsinálni külön htmlként.
Arra gondoltam, hogy egy fájlba összegyüjteném <<cikkszám>>, <<megnevezés>>, <<leírás>> sorrendben a termékeket és abból valahogy kiolvastatni. Így könnyebb lenne a honlap frissítése is.
A termékek képe már más dolog, mert az változik, hogy egy termékről hány kép van. általában 1-5 db-ig terjed. Ezekneka képeknek a miniatűrjeit bele kellene rakni a termék leírás mellé és ha rákattintunk, külön ablakban nyitja meg a teljes méretű képet.
Készítettem egy minta oldalt. Így kellene mindne termék oldalának kinéznie: KLIKK!! és ez jelenne meg a középső részben.
Segítségeteket előre is köszönöm.
web
Mondtam, hogy segítek benne Gábor!
nagygabor
Ok, köszi. Csak gondoltam megkérdezem a többieket, hogy mi az ő ötletük.
Mezofi
Persze megoldható, egy txt fájlban tárolod a neveket, stb. Úgy mintha adatbázisban tárolnád.
Nagy hátránya, hogy nem ilyen dolgokra találták ki, és ezért elég körülményes a karbantartása.
Azért jobb lenne az adatbázis! biggrin.gif
Greene
A txt helyett inkább xml, de az igazi megoldás tényleg az adatbázis. ani_wink.gif
nagygabor
Igen, közben már én is rájöttem, ezért neki is álltam. Azért ne zárjátok be a topicot, hátha akad még kérdésem. ani_wink.gif
Mezofi
Ebben biztosak vagyunk!
nagygabor
Köszi. tongue.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.