Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Kézimunka
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2
Atys
Ezer köszönet! Amúgy az egyik unokatesóm ilyeneket pénzért szokott csinálni. (mármint a falfestést)
Egerb
Nálunk van egy-két üres fal, ki szeretném festeni azokat is, de még nincs ötletem. Tudtok valamit javasolni?
BáGyu
Mondjuk egy két szem az olyn izé laughing.gif
Esetleg néhány jelenet a DOOM3-ból csak azért, hogy nyugodtan aludj!
De félre a tréfával nekem pl. mindíg tetszettek az ókori mozaikok berakások smile.gif
Az aláírásod az a Da Vinci kód, mert én megfejtettem? biggrin.gif
Atys
Talán egy-két felhő. Tudom, hogy nem olyan extra, de szerintem ettől szebb dolog a természetben nem sok van.
Egerb
Igen, én is pont felhőkre gondoltam. Már készítettem vagy 500 képet az égről. De alá lehet hogy kéne valami tájat, vagy esetleg egy romos várost, fákat, stb. rajzolnom. roll.gif

Az aláírásom pedig az igazi nevem cirill betűkkel leírva. ani_wink.gif
Bencce
Tehát akkor Horváth Balázs smile.gif
Egerb
Így van! biggrin.gif
Atys
Én fákat rajzolnék a felhők alá.
Egerb
Tegnap unatkoztam:Ezek régebiek:
Atys
A hegység a legjobb! Ügyes vagy!
Egerb
Megszépítettem egy kicsit a számítógépházamat. Az oldalára került egy csúszó-mászó alak, olyan vizihulla kinézetű figura.
Körülbelül egy óra alatt készült el, a rajzoláshoz sötétkék színű alkoholos filcet és egy grafit ceruzát használtam.

IPB kép
Garono
Szép! ani_wink.gif
nagygabor
Jól mutat. Ügyes vagy.
Sanzi
Nekem is nagyon tetszik.
szaby_gyerek
Nagyon jó! A grafittal nincs baj? Nem kenődik el?
Adani
Csatlakozom, tényleg ügyes vagy.
Frikker Dániel
Szép....,nagyon szép. Nekem is csinálhatnál egy szép tigrist a gépházamra tongue.gif
Egerb
Köszönöm szépen!

@szaby_gyerek: Kenődik, de majd lefújom hajlakkal, és úgy tartós marad.
Frikker Dániel
"Mily mesteri ötlet, dicső lovag" biggrin.gif
fapuma
@Egerb
Ez nagyon-nagyon jó ötlet! És szépen is sikerült! thumbsup.gif
Nekem is hajszálpontosan ilyen házam van (leszámítva a képet biggrin.gif ), de sajnos nincs ilyen kézügyességem. sad.gif
Egerb
Már rég nem került fel új kép. Most itt van néhány:

Egy fantasy féle:
Trianon

És egy kis anatómia:
Karcsont
Kar
Borda
Gerincoszlop (befejezetlen)
riddick
Gratulálok, nagyon szép rajzok thumbsup.gif .Nem akarsz ezzel a témával komolyabban foglalkozni? biggrin.gif
Sebi
Gratulálok Egerb. clap_01.gif

Ui.: Egerb és Babó22, a beígért weblapokat még mindig kíváncsian várom. smile.gif
Sanzi
Közösséget vállalok Sebivel ebben a témában. ani_wink.gif
eremit
@Egerb

Ezek már komoly munkák! Tudsz valamit!! Gratulálok! smile.gif
Red Boy
Sziasztok!
Szeretném bemutatni a gépészeti alkotásomat.... 3 komplett éjszakám ment rá, és nagyon boldog vagyok hogy végre kész van.
kép
kép
Remélem nektek is tetszik ani_wink.gif blush.gif
kolimi
Nekem tetszik. thumbsup.gif
Tudom milyen meló elkészíteni kézzel.
Még szükség van erre? Nem géppel készül minden?
hmm.gif
Red Boy
Köszi!
Az első házi feladatot sajna kézzel kell megcsinálni, a többit lehet AutoCAD-del is... Bár akkor ell egy szabadkézi vázlat is. roll.gif Amivel még ma este is szívni fogok az a szabvány írás.... weep.gif Azt hiszem ma se fekszem le laughing.gif . Ha kész holnap bescannelem és berakom azt is.
Atys
laughing.gif laughing.gif Mennyit rajzoltam én is annak idején ilyet. Átérzem a helyzeteted! De a végén én már egy kis pénzt is kerestem vele. (vannak lusta diákok még most is?)
Gereby
(Kis OFF...)
Lehet nekem se lesz rossz dolgom, hogyha bekerülök felsőoktatásba. (Szeretek programozni, meg tudok is... blush.gif ) biggrin.gif
Greene
Az jó, ha tudsz programozni. Én is az hittem, hogy tudok, ameddig nem kezdtem el fejleszteni egy komolyabb programot a munkahelyemen (ami érdekes módon nem php-ban volt, hanem perlben, de lehetett volna C-ben is, és nem mysql-t használt adatbázisként). Aztán rájöttem, hogy nem tudok programozni. Legalábbis úgy nem ahogy ideális lenne. Azóta persze rengeteget fejlődtem, és kialakult bennem egyfajta gondolkodásmód...
Gereby
Hát nekem forog az agyam suliban rendesen... Tanárom nagyon jó, szóval tudok tőle mit tanulni... Csak a nyelvek hiányoznak még igazán.
ProFiler
IDÉZET(Red Boy @ 2007. március 5. 22:04) *
Sziasztok!
Szeretném bemutatni a gépészeti alkotásomat.... 3 komplett éjszakám ment rá, és nagyon boldog vagyok hogy végre kész van.
kép
kép
Remélem nektek is tetszik ani_wink.gif blush.gif

1. A pontvonalakat (A 10-es átmérőjű körnél teljesen el van szúrva.) és a szabvány betűket még gyakorolnod kell. ani_wink.gif Az anyagnál mi az, hogy 5,8? Nem inkább Fe valamennyi?
2. A metszet vonalkázásánál is egy kicsit jobban oda kell figyelni. Nekem mindig leharapták azért a fejem, ha a vonalak "kilógtak". Egyébként itt miért van az 1x45°? Tudom, hogy az az első vonalkázás szöge, csak ezt miért kell megadni?

Ciao.
BáGyu
Az a bizonyos 1x45 fok nem a vonalkázást jelzi mert az adott szabvány szerint, hanem ez azt jelenti hogy, megpróbálok érthető lenni, tehát egy 1mmx1mm-es négyzet átlója a letörés a megmunkált felületeken.
A forgácsolóknak ez fontos méretezés!
A betűknek számoknak enyhén jobbra kell dölni és azért legyenek egyforma méretűek, valamint ne maszatold a rajzodat!
Az 5,8 mint anyagminőség teljesen értelmezhetetlen számomra, mégis mit jelent?
Greene
Szerintem nem rossz a rajz. Habár én nem értem mi van rajta, és miért ilyen rohadt nehéz egy fejes csapszeg biggrin.gif . Én az ilyeneket Corelben szoktam megcsinálni, csak látom azt neked nem lehet. Amúgy nekünk is ilyesmi szívás volt a számvitel anno mert az összes főkönyvi számlát meg kellett nyitni, felrajzolni a sok "akasztófát". Az A3-as lap meg is telt vele. Géppel egyszerűbb lett volna az is.
ProFiler
IDÉZET(BáGyu @ 2007. március 7. 21:09) *
Az a bizonyos 1x45 fok nem a vonalkázást jelzi mert az adott szabvány szerint, hanem ez azt jelenti hogy, megpróbálok érthető lenni, tehát egy 1mmx1mm-es négyzet átlója a letörés a megmunkált felületeken.

De azt meg nem így kellene megadni. roll.gif

@ Greene:
Ez még mind semmi! Nekünk kötelező volt készíteni egy 'ilyen' rajzot kézzel (!) egy csavarorsós emelőről. Nem volt piskóta. Ha megtalálom még a rajzomat lehet bescannelek néhány oldalt belőle.

Ciao.
Red Boy
Köszönöm a dicséreteket és az észrevételeket, igyekszem majd hogy még jobbak legyenek a rajzaim...
@Atys: igen még léteznek azok a típusú diákok.... csak félévkor meg is buknak ahogy kell... whistling.gif
Kezdő gépésztanoncként még sajnos nem tudom mi mit jelent rajta, de tanulgatok, és majd rájövök dolgokra. smile.gif A feladat most csak annyi volt, hogy másoljuk le az adott feladatot, csak az ott szereplő adatokkal.
A szabványbetű írása nem az erős oldalam, talán azért is mert nem lehetett sablonnal csinálni, hanem szabadkézzel kellett elkészíteni. Ha még hozzáteszem azt is, hogy életembe nem csináltam ilyet, és sosem volt szép kézírásom, akkor a nehézségi fok maximumra emelkedik. Viszont érdekes módon amióta végigírtam egy A4-es oldalt különböző méretű betűkkel, sokat javult a kézírásom roll.gif . Apropo @BáGyu: nekünk azt mondták előadáson és a gyakorlaton is, hogy ma már nem használják a dőlt betűt, hanem minden egyenes. (a maszatolásra figyelek majd blush.gif ; az anygminőség nem tudom milyet jelent... majd utánanézek valahol ani_wink.gif )
Az a "vicces" hogy ugyanezt AutoCAD-ben nagyjából egy óra alatt csináltam meg tokkal vonóval.... 'no comment'
Red Boy
Xara-ban készítettem ezt a pillanatképet az asztalomról. Mi a véleményetek?
zsoltchelsea
Nagyon jó! Főleg a körző részletei jöttek be nálam. cool.gif
Red Boy
Örülök hogy tetszik. smile.gif A körző volt a legpepecsebb meló. Most készítem a notim teljes mását (najó inkább csak irkafirkáját ani_wink.gif)
Red Boy
Végre elkészült a nagy mű. biggrin.gif Éljen az Inventor!!!! clap.gif TVN Csapágyház
Ebből mindenn alkatrészt én készítettem saját kezűleg. Várom a kritikát. ani_wink.gif
Atys
Ügyes vagy. Csak nekem a BsPlayer nem akarja normálisan lejátszani.
Babó22
Nálunk most fog kezdődni a fafaragó tábor. Terveim szerint egy utca táblát szeretnék készíteni. Az egészbe a poén az, hogy még egy napellenzője is lesz biggrin.gif Aztán még gondolkodom mit csinálok. Eddig már van egy sulykolóm is. Ez volt régen a mosópor. Biztos tudjátok, régen ezzel csapkodták mosáskor a ruhát. ani_wink.gif Majd ha lesz faanyagom, és elegendő tudásom, lehet hogy fogok csinláni egy székelykapu modellt. Apropó faanyag. Ti nem tudjátok véletlenül, hogy hol lehet kapni faanyagot?
zsoltchelsea
Tüzép, bontott házak, Fatesco, fűrészárus (biztos van arra ilyen telep)... De eljöhetsz hozzánk is, annyi van, mint égen a csillag biggrin.gif.
Babó22
Otthoni pakolászás után találtam egy jó nagy darab száraz akácfát. Súlya olyan 20 kiló lehet. Jó vastag és hosszú. Majd eliszem egy asztalos ismerősömhöz elvágatni, mivel nincs otthon szalagfűrészem.
Babó22
Nah, sikerült összeraknom egy házszám táblát. Majd felteszek egy képet róla, de most épp lemerült a telefonom. Addig felszerelem a munkámat. smile.gif
Babó22
Nah, itt az általam ígért házszámtábla képe. A bal oldali motívum egy kicsit közelebb lett a 33-hoz. Ez azért lett, mert tükrözni akartam a motívumot, és az indigótól nem láttam, milyen messze van. blush.gif Várom a kritikákat.
Sebi
Jól néz ki. thumbsup.gif clap_01.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.