R_TOM
2005. május 19. 21:34
Sziastok.
Az alábbi problémára kérném a segítségeteket:
Van egy DVD+RW-m, ami az asztali gépemben remekül müködik. Szerettem volna a laptop-omról az adatokat DVD-re menteni, ezért vettem egy külsô USB-s perifériaházat, amibe beletettem a DVD írót. Miután csatlakoztattam, az XP felismerte USB háttértárként és elkezdte telepíteni. Telepítéskor után kiírta, hogy probléma lépett fel, az eszköz nem fog megfelelôen müködni. Az eszközkezelôben a következô volt olvasható: "Az eszköz nem indítható el. Kód:10".
hogyan tudnám a DVD írót a laptophoz csatlakoztatni (drivert nem találtam hozzá).
Elôre is köszi.
R_TOM
Reyorkin
2005. május 19. 22:02
Szerintem egyszerűbben megúsztad volna egy 500 Ft-os crosslink UTP kábellel.
Csináltál volna egy hálózatot, átmásoltad volna a cuccokat, aztán irány a lemezre.
Kb. 8ezer forintot spóroltál volna...
ProFiler
2005. május 20. 7:21
Mindenképpen driver kell hozzá! Egyszerűen ez azért van, mert hiányolja.
Ciao.
csum-pi
2005. május 23. 21:13
Én is ezt ajálnám meg ha lehetséges, valami USB manager programot... amivel külön tudod a "felcsatlakoztatott" eszközök tulajdonságait állítani...

Majd megpróbálok utánanézni, csak suli mellett nincs sok idő
R_TOM
2005. május 25. 20:09
Köszönöm a segítségeket, még próbálkozom.

R_TOM
Cui
2005. június 29. 14:42
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni? A munkahelyemen használunk egy kb. 1 éves Acer laptopot, XP (sp2) Prof. op. rendszerrel és egy érdekes jelenség miatt írok. A helyzet, hogy a CD-RW/DVD-Rom optikai meghajtóm nem tünt el, minden ugyanúgy megjelenik a sajátgépben, mint korábban, viszont nem olvassa be a lemezeket. Próbáltam már mindenféle lemezt betenni, de semmi eredmény. Ha ráklikkelek a meghajtóra, akkor megnyitja, de üres képet mutat, mintha egy üres lemezt tettem volna be, pedig pont a PC-World júniusi dvd lemeze volt az

, ami igencsak nem üres!
Az eszközkezelöben "az eszköz megfelelöen müködik" infót kapom. A biosban is kiírja a nevét. Próbáltam az eszközkezelöböl eltávolítani, majd újraíndítás után jól felismerte a rendszer, de továbbra is megmaradt a jelenség.
Már tanácstalan vagyok! Mi okozhatja vajon ezt?
ProFiler
2005. június 29. 15:52
Valószínűleg nem olvassa a kétrétegű DVD-ket. Esetleg egy firmware-frissítés segíthet.
Ciao.
Cui
2005. június 29. 19:06
Helló!
Az a baj, hogy eddig olvasta a kétrétegűt, mert már a májusi pcworld DVD-t is tallóztam rajta!
ProFiler
2005. június 29. 19:17
A lemez nem hibás?
Ciao.
Cui
2005. június 30. 7:22
Nem sajnos, mert kipróbáltam több és többféle lemezzel is és azokkal sem müködik, viszont ugyanezek a lemezek jók másik asztali pc-ben!
ProFiler
2005. június 30. 17:42
IDÉZET(ProFiler @ 2005. Jun 29., Wed 16:52)
Esetleg egy firmware-frissítés segíthet.
Ezt olvastad?
Ciao.
Hello!
Olvastam, de sajnos megoldódott a probléma, ugyanis sérült az optika és cserélni kell. A sors pikantériája, hogy június 4-én járt le az egy éves garancia. Hihetetlen, hogy ki van számolva...
ProFiler
2005. július 1. 7:34
De ha a javítás 10000 Ft felett van, akkor szerintem érdemesebb már gondolkozni egy új meghajtón!
Ciao.
Dávid Csaba
2005. augusztus 22. 12:22
A fenti DVD íróm van.
Pár napja nem hajlandó gyári CD-ken kívűl semmilyen CD-t olvasni, semmilyen márkájú CD-t írni (TDK, Fuji, Philips). Nem lehet vele újraírható CD-t se törölni, se írni, és éppen 10 perce töröltem egy TDK újraírható DVD-t, amit a törlés után nem volt hajlandó felismerni. A gyári CD-ket is csak hosszabb idő elteltével ismeri fel, addig, mint egy őrült, HANGOSAN pörgeti magát és villog a kijelzője. A legújabb firmware van fenn (TS06).
Törlés közben kétszer is leakadt a gép, valamint NAGYON belassult, pedig csak a Vezérlőpultba szerettem volna belépni, hogy állítsak Bluetoothon. Gyorstörlést végzett a Neroból. A Nerot a DVD mellékletről frissítettem, XP Home van a gépen.
Másrészt, ha bootolás közben bentfelejtek egy lemezt a meghajtóban, rendszeresen 15-20 másodpercbe telik, míg hajlandó megtalálni az összes meghajtót (vinyó, CD-rom, DVD író) a PC-m. Közben ezerrel pörgeti a DVD írót.
Az író egy szintén Samsung vinyóval van párban: a vinyó Primary Master, az író pedig Slave.
Az alaplap Abit NF7. A gép egy szünetmentesre van kötve.

: próbáljam meg átrakni másik IDE csatiba az írót, külön a vinyótól, vagy netán rakjam vissza a régebbi Nerót, vagy egy régebbi firmware-t? Vagy, amire leginkább hajlok, vigyem vissza az üzletbe? Idén februárban vettem.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Csaba
Ui.: pénteken ment tönkre az egy éves LG CDíró/DVdolvasó combo drive, azt a BIOS sem ismerte fel. Pont azóta vacakol ez is.
LinuXP
2005. augusztus 22. 13:35
Hello!
Az én volt combo drive-om is ilyeneket csinált, mármint hogy ilyesztően hangosan pörgette fel magát, és a LED is villogott. Irás közben vagy lefagyott a gép, vagy hibaüzenetekkel bombázott, a jogtiszta CD-ket és DVD-ket meg úgy felpörgette, hogy tiszta karc lett. Nekem elég volt kitakaritani, de ahogy elnézem, lehet, hogy nálad az sem segit. Elég súlyosnak hangzik. Ha a kipucolás se segit (szerintem sajnos ez lesz), akkor utánanézek, "elmeditálok" rajta, ha nem jutok semmire, megkérdezek valakit, OK?
"Jobbulást"! , by LinuXP
Légyszi ne idézzél be közvetlenül előtted lévő hozzászólást teljes egészében. <Athos>
Molt@m
2005. augusztus 23. 12:35
Nekem is PONT ilyen iróm volt!!!!
Ugyanez volt a baja!!!!
Bevittük a szervízbe, ingyen kicserélték egy NEC ND 3500AG íróra fél éve semmi baja.
ordító egér
2005. augusztus 23. 12:53
IDÉZET(Dávid Csaba @ 2005. augusztus 22., 13:22 - hétfő)
Ui.: pénteken ment tönkre az egy éves LG CDíró/DVdolvasó combo drive, azt a BIOS sem ismerte fel. Pont azóta vacakol ez is.
Teljesen biztos, hogy nem a Nero vacakol veled?
Merthogy kicsit misztikus, hogy minden behal egymás hegyén hátán.
Szedd le a Nero-t és ne is rakd vissza egyenlőre.
Azután távolítsd el/ismertesd fel az optikai meghajtót.
Ha a BIOS felismeri, rakj fel valami halálbiztos DVD író progit. Pl. DVD Decrypter.
Ha így sem megy, akkor lehet előszedni a gari papírt és

irány a bolt.
Laali
2005. augusztus 23. 22:00
IDÉZET(Dávid Csaba @ 2005. augusztus 22., 13:22 - hétfő)
A fenti DVD íróm van.
Pár napja nem hajlandó gyári CD-ken kívűl semmilyen CD-t olvasni.....
...
Másrészt, ha bootolás közben bentfelejtek egy lemezt a meghajtóban, rendszeresen 15-20 másodpercbe telik, míg hajlandó megtalálni az összes meghajtót (vinyó, CD-rom, DVD író) a PC-m. Közben ezerrel pörgeti a DVD írót.
Az író egy szintén Samsung vinyóval van párban: a vinyó Primary Master, az író pedig Slave.

Szerintem lehet piszkos is a fej. Bootoláskor érzékeli, hogy CD van benne olvasni akarja, és ezzel telik el az idő. A gyári, jó minőségű CD-t is olvassa. A gyengébbeket nem. A fej lehet, hogy koszos vagy hibás - először erre tippelnék.
Ha a másik író is ebben a készülékben volt, akkor talán a tápegységre is, de ebben nem vagyok biztos.
Dávid Csaba
2005. augusztus 29. 15:05
Huh...
Frissítettem a firmware-t. Végignyomtam, amit Ordító Egér javasolt.
Az eredmény:
Most már a gyári CD-ket se mindig eszi meg. Vissza szoktam nézni a régi PC Stúdiókat, s nem egyszer előfordult, hogy lefagyott a gép, mikor beolvasta volna a CD-t, vagy épp film közben.
Egyébként DVD-t írtam vele ma, elvileg az jónak tűnik. Eddig...
De az újraírható CD-t, DVD-t továbbra se törli, hanem azzal a hibaüzenettel kiköpi a meghajtó, hogy a törlés közben hiba történt.
Bootolás közben meg van, hogy egyáltalán nem lép tovább, még gyári CD-vel sem. Csak keres és keres és keres...
Csaba
gaspikoma
2005. szeptember 22. 20:30
Az eszközkezelőben kapott egy sárga felkiáltó jelet. A tulajdonságokban azt írja ki, hogy
"A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztőprogramot. Az eszközillesztő sérült vagy hiányzik. (Kód: 39)".
Hiába távolítom el a eszközkezelőben, minden újraindításnál ezt kapom. Amúgy a meghajtó működik, mert tudok róla bootolni. Hogyan tudnám újra működőképessé tenni XP alatt?
ProFiler
2005. szeptember 22. 20:50
Az ASPI-driver feltelepítése segíthet.
Ciao.
gaspikoma
2005. szeptember 22. 21:28
Köszönöm, de ez nem segített.
Egyszer már volt ilyenem, akkor az újratelepítés megoldotta, de most ezt nem szeretném.
gaspikoma
2005. szeptember 22. 22:07
Megoldódott.
Rendszer-visszaállítás. Hogy ez miért nem jutott eszembe...
dryeti
2005. szeptember 27. 23:39
Fenti dvd-írómba írható dvd-t helyezve, lefagy a gép, csak a reset gomb használható ilyenkor - mármint a hiba helyrehozatalára. Tehát nem megy a nero, nem megy a ctrl+alt+del, meg egyéb progik, de pl win intéző meg fut. Fogalmam nincs mi lehet. ha CD-t írok, az működik.
Nem tudja valaki?
Megköszönném...
ProFiler
2005. szeptember 28. 6:12
Nem frissítettél esetleg firmware-t és megszakadt a folyamat?
Mondjuk ilyen esetben már lehet, hogy csak egy frissítés segítene.
Ciao.
dryeti
2005. szeptember 28. 10:48
Még régebben frissítettem, le is futott rendesen, és működött is... csak pár napja van ez a probléma... Újabb firmware meg nincs... nem is lesz gondolom...
ProFiler
2005. szeptember 28. 19:05
Különböző lemezekkel is kipróbáltad? Sajnos lehet, hogy kezd meghalni az író.
Ciao.
dryeti
2005. szeptember 28. 20:20
Óne... CD-t ír.
ProFiler
2005. szeptember 28. 20:34
Az még nem jelent önmagában semmit. Az LG-knél is hasonlók a tünetek, amikor folyamatosan elromlanak.
Ciao.
dryeti
2005. szeptember 28. 23:19
Szóval ez a biztos haldoklás jele? Vehetek újat?
Ok talán nem... de ha de...
Milyet vegyek?
Van ilyen mostanság, hogy "legjobb dvd-író" (ami mondjuk tud dupla réteget, nem is lassú, bírja a strapát... ír mindenfélét...)
ProFiler
2005. szeptember 29. 5:54
dryeti
2005. szeptember 29. 7:27
Kösz!
Még egy kérdés:
Mitől mehet tönkre egy író? Esetleg egyéb számítógépalkatrészek silány minősége is szerepet játszhat ebben? Mondjuk pl egy gyenge táp?
ordító egér
2005. szeptember 29. 8:29
@dryeti
Van benne egy csomó mozgó alkatrész. (Mechanika) Aztán van benne egy csomó öregedő alkatrész. (Elektronika)
A fogyasztói társadalmakat nem örök életű dolgokra alapozzák.
Egyébként meg ami elromolhat, az el is romlik, miként az Murphytől megtanulhattuk. A kérdés csupán az, hogy mikor. Ezen ne rágd magad.
dryeti
2005. szeptember 29. 13:51
öcsém... (pedig 3 éves volt!!!)
ok... akkor beletörődöm... veszek újat...
szeretem a TEAC-et

Szerintetek Plextor, Pioneer, vagy NEC?
ProFiler
2005. szeptember 29. 16:22
Plextor PX-740A, ami most a piacon az egyik legjobb ár/érték arányú író. De ezt légyszíves a másik topikban folytassuk!
Az, hogy 3 éves volt az nem jelent semmit. Ismerek több tucat embert, akinek az LG-je 3-7 napot bírt.
Ciao.
Marczy
2005. szeptember 30. 17:30
Sziasztok
Lenne egy nagy gondom:
Írás (DVD) közben a tárolóm állandóan lefogy, csak 2x-es sebességel enged írni bármilyen lemezt.

Az infotools-ban ellenőriztem, hogy az optikai eszközöknél az UDMA off állásban van. Ezt hogy lehetne bekapcsolni?
Konfigurációm: ABIT SA7 alaplap, P4 2.4 GHz proci, 1GB Ram (400Mhz) Maxtor 80 GB (ATA 133) 7200 rpm. Itt aktiv az UDMA
Író: LG GSA 4120B
Előre is köszönöm a segítséget.
Marczy
Adani
2005. szeptember 30. 17:35
Az eszközkezelőben, az Ide csatorna beállításainál lesz egy olyan, hogy átviteli mód, és ott válaszd ki azt, hogyha rendelkezésre áll, akkor DMA. Ha a következő újraindításkor viszaáll PIO-ba akkor sajnos nem támogatja a DMA módot.
Chabi
2005. szeptember 30. 17:44
IDÉZET(Marczy @ 2005. szeptember 30., 18:30 - péntek)
Ezt hogy lehetne bekapcsolni?
Az alaplapi chipset driver fel van telepítve
Marczy
2005. október 1. 18:22
Fent van a chipset driver, de ugy néz ki nagy nehézségek árán sikerült bekapcsoltatni a DMA-t.
Minden meghülyült, mikor probálkoztam (eltüntek a dvd irok, SCSI-RAID vezérlnek törölte a driverjét, stb.)
A lényeg, hogy most jó.
Nem kizárt, hogy én nyomtam el valamit.
Köszönöm a segítséget
Marczy
ordító egér
2005. október 2. 23:02
IDÉZET(dryeti @ 2005. szeptember 29., 14:51 - csütörtök)
Szerintetek Plextor, Pioneer, vagy NEC?
Igen.
dryeti
2005. október 4. 21:41
Ez mit is jelent pontosan?
ordító egér
2005. október 4. 23:23
Azt, hogy neked kell döntened.
Mi nem dönthetünk helyetted. A te prioritásaid nem azonosak a miénkkel.
dryeti
2005. október 5. 6:04
Igen, Mester...
ordító egér
2005. október 5. 13:20
Dávid Csaba
2005. október 17. 14:13
Huhh, pár napja végre kicserélték a meghajtót (majd egy hónapig vacakolt vele a nagyker). Kaptam egy 162C-t.
BáGyu
2005. október 17. 16:44
Most, hogy így „belebotlottam a bajodba” nekem is eszembe jutott, hogy ez a típus ugyanígy behalt az első nap, a második lemez megírása után, persze azonnal cserélték nem is szórakoztak.
Sajnos van egy olyan érzésem, hogy ez a smsung széria típushibás, amiért biztos vagyok ebben az-az, hogy ez az íróm nagyon sok lemezemet elrontott már fél év alatt!
Argosz
2005. november 2. 17:41
Hello!
Van egy 4 hónapos Philips DVDRW824K/40 típusú íróm. tegnap írtam vele 4 DVD-t, és az 5. után nem ismer fel többé egyes lemezeket. A korábban telepített DVD-ket felismeri, de az újakat /pl: PCWorld 10/ nem ismeri fel. Mi lehet a hiba?
üdv.
arpsoft
2005. november 2. 18:19
Mit értünk korábban telepített DVD-n?
Argosz
2005. november 2. 22:31
pld: a Sims2-t felismeri és játszható vele!
arpsoft
2005. november 3. 8:40
Nem lehet, hogy a régió kóddal lesz valami problémája?
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.