Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Forma 1
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
Kovács Gyula (MiniDisc)
Hát attól függ, milyen tesztre használják. Mivel egyenesfutásra használták nagyrészt eddig is, - és ezt a mostani szerződés elvileg nem számítaná bele a tesztidőbe - akkor kihasználhatják a saját pályájukat.
Adani
Akkor igen. Az övéké már elég régóta elég modern, nekik volt elsők között locsolórendszerük is, hog esős körülményeket is szimulálhassanak. Azóta már több tesztpályán van, de sokáig csak nekik volt ilyen.
Machado
Megszűnt a Minardi sad.gif
Adani
Ezt már régóta tudtuk. Red Bull B csapat lett belőle.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Nem szünt meg, csak átalakult. biggrin.gif
Gereby
Csapatmegmaradás törvénye... smile.gif
Adani
Bizony, hiszen a Concorde egyezményben is garantáltak 20 autót minimum.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Forma1 "nagyteszt", azaz a szezon előrevetítlése, szabályértelmezés, vélemény, mi miért ... thumbsup.gif Figyelem, hosszú írás!
Adani
Egy kis olvasnivaló.
mike22
Én is a McLaren-nek drukkolok mióta az eszemet tudom. Bár Senna halála előtt csak Neki drukkoltam, bármelyik csapatnál volt weep.gif.
Nagyon várom a hétvégét! naughty.gif. Szerintem izgalmas évnek nézünk elébe, bár a Spa-i futamot sajnálom, hogy kivették weep.gif .

Hajra Räikonen!
Kovács Gyula (MiniDisc)
Ki mennyit, hol, és hogyan tesztelt - Előszezoni összesítés. Szintén hosszabb cikk.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Halmozott lesz a motorcsere-büntetés
Adani
Legalább ezt a motorcsere dolgot eltörölhették volna. Igazságtalannak tartom a versenyzőkkel szemben. A cspaat hibája miatt a versenyzőket bünteti, ami nem igazságos. Ugye van két bajnokság. A konstruktőri, ami a csapatok között zajlik és az egyéni, ami a versenyzők között. A kettőnek pedig egymástól függetlennek kéne lennie. Vagyis, ha meghal a motor, akkor az a konstruktőrök hibája, és ezért nem lenne szabad a versenyzőt büntetni, csak a csapatot. Ez a kiesős kiskapubetömés meg semmi újat nem hoz. Azt nem lehet bizonyítani, hogy szándékosan esett ki, vagy jött ki a boxba valaki. Teszem azt, valaki a 9. helyen van és pár körrel a futam vége előtt kijön a boxba. Lehet, hogy csak a motorcsere miatt jöttek ki, de messziről jött ember azt mond, amit akar. Valamire ráfogják, hogy nem működött, és, hogy a verseny folytatása veszélyes lett volna. Vagy pedig, amikor már úgyis tudják, hogy esélyük sincs pontot szerezni, akkor a boxkiálláskor kevesebb benzint tankolnak a kocsiba, így pár körrel a futam vége előtt kifogy a benzin. Ebbe már nem lehet belekötni. Ezzel megint azt érik el, mint a csapatsorrend tiltásánál sikrült majdnem: Csalásra buzdítanak mindenkit. Emlékszünk, pl: 1997-re mikor Coulthard előre engedte Hakkinent, hogy most megpróbálhat futamot nyerni, ami már majd 100 futam óta nem jött neki össze. Villeneuve autója egy korábbi balesetben ( na vajon ki akarta kilökni?) megsérült, ezért csak lassna tudott menni. A két McLaren meg 2 körrel a vége előtt már látótávolságon belül volt, Coulthard maga elé engedte Hakkinent, aki így az utolsó körbne meg tudta előzni Villeneuvet, és nyerni tudott ( az utolsó kanyarban még Coulthard is megelőzte, de Villeneuvenek már mindegy volt, neki elég volt 1 pont is a VB címhez, vagyis inkább hagyta hadd menjen, mint hogy kockáztassa, hogy nekimegy valamelyik McLaren és kiesik a versenyből és elveszíti a VB címet). Hasonló eset történt 1998 első futamán is. Hakkient tévedésből kihívták a boxutcába, emiatt vesztette el az első helyet. Coulthard meg előre engedte. Akkoriban is tervbe volt, hogy megtiltják az ilyen helycseréket, de aztán belátták, hogy nem lehet. Maximum nem ismerik el nyílvánosan, hogy igen előre engedtem, mert ő érdemelte meg a győzelmet, a bakit hoztam helyre, hanem azt mondják majd, hogy melléváltottam, vagy, hogy az autóval volt baj, és nem tudtam gyorsabban menni.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Futamelőzetes.
ProFiler
Időben most mikor lesz? Az RTL Klub élőben adja?

Ciao.
mike22
Én úgy tudom, igen! Szombaton és vasárnap a TV-hez leszek ragasztva biggrin.gif !
ProFiler
Én meg utazok. Inkább a TV-t viszem. cool.gif

Ciao.
mike22
Az sem rossz biggrin.gif thumbsup.gif
Adani
Élőben adja az RTL, és most nem is hajnalban lesz, kb. dél körül fog kezdődni.
Kovács Gyula (MiniDisc)
IDÉZET(ProFiler @ 2006. március 09., 11:52 - csütörtök)
Én meg utazok. Inkább a TV-t viszem.  cool.gif

Felveszem, aztán felteszem Neked a tárhelyemre letölteni. ani_wink.gif
Adani
Az engem is érdekelne, ha feltennéd, nem lenne rossz dolog, ha arányrontás nélkül le tudnám kapni valahonnan.
Kovács Gyula (MiniDisc)
DVD SP mpeg-be mentem le a TV kártyáról.
ProFiler
@ MD:
Köszi, de nem fontos, itthon én is beállítom a DVD-írót. smile.gif

Ciao.
Adani
A neten 700-1GB méretű AVI-ba szokott fentlenni, de gondolom ugyanígy veszik fel, csak aztán AVI-t csinálnak belőle.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Igen. Gondolom. Én csak most ismerkedek a videoszerkesztéssel, felvétellel, úgyhogy örülök, ha szépen fel tudom venni. smile.gif
mike22
Profiler: Te is felveszed? De az egy teljes DVD lesz, ugye? Tőled el lehet valamilyen módon kérni roll.gif ?
Silent Psycho
RTL KLUB

Szombat:

11:45 FORMA 1 - Stúdió időmérő előtt
12:00 FORMA 1 - IDŐMÉRŐ EDZÉS (Bahrein)

Vasárnap:

12:05 FORMA 1 - Stúdió futam előtt
12:30 FORMA 1 - FUTAM (Bahrein)

Végre lesz valami érdekes műsor a TV-ben. smile.gif
ProFiler
IDÉZET(mike22 @ 2006. március 09., 17:50 - csütörtök)
Profiler: Te is felveszed? De az egy teljes DVD lesz, ugye? Tőled el lehet valamilyen módon kérni roll.gif ?

Igen én DVD-vel veszem fel. Akár a következő Fórumtalin is beszélhetünk átadásokról. De szívesen postázom is. smile.gif Szombat és vasárnak 1-1 DVD-re kerül, maximális minőségben, amennyi csak ráfér.

Ciao.
Kovács Gyula (MiniDisc)
A Ferrari, és a 2007-es idény.

Ebből a cikkből, és abból az derül ki számomra - figyelembe véve Alonso Mercedeses szerződését - hogy Raikonnen 2007-től biztosan a Ferrari vesrenyzője. Ebben maximálisan biztos vagyok, úgyhogy ha ténylegesen be is jelentik, mindent fogok csinálni, csak csodálkozni nem. smile.gif
Adani
Igen, elég valószínűnek látszik, de akkor vélhetően Schumi idén visszavonul.
ProFiler
Figyelj, szerintem hülyeség. Gondolj csak egy kicsit bele! Teljesen egyértelmű, hogy miért pont Massát és miért pont csak egy évre szerződtették! Nem gyanús, hogy nem kell nekik? Előre terveztek! Massa helyére bekerül Raikönnen! bulb.gif

Ciao.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Ha Schumacher marad. Akkor. Ha nem marad, akkor meg Massa csapattársa lesz Raikonnen. ani_wink.gif De az a meggyőződésem, hogy Schumacher idei szezonja az utolsó, legyen bármilyen eredménye is az év végére. Ha VB lesz, akkor azért (csúcson, Világbajnokként hagyja abba), ha meg nem, akkor meg azért.

De természetesen biztosat augusztus-szptemberben fogunk tudni. smile.gif De ez látszik jelenleg a legvalószínübbnek. smile.gif
ProFiler
Elég hülye hangjuk lett az autóknak. Na látom a Michelin megint felmondta a szolgálatot (defekt a BMW-nél).

Nézi most valaki?

Ciao.
Gereby
Melyik adón megy?
ProFiler
Hoppá! Raikönnen motorhiba miatt kiesett! 10 hellyel hátrébb indul vasárnap. biggrin.gif

ole.gif

Jól kezdi a Merci. laughing.gif

Egyébként ORF1.

Utólag 1:
Trulli Toyotája is felmondta. blink.gif

Utólag 2:
Alonso első. sad.gif

Utólag 3:
Na Schumi elé került, de Davidson is. huh.gif

Utólag 4:
1. Davidson
2. Schumi
3. Wurz (az utolsó pillanat után)
4. Massa

Szép volt Ferrari! clap_02.gif

Megint csak a Michelinek vannak elöl, kivétel a Ferrarik. roll.gif

Ciao.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Raikonnen motorhiba? blink.gif laughing.gif laughing.gif Egyáltalán változott valamit a Forma 1 tavalyhoz képest? biggrin.gif Szerintem ha helikopterrel mennének, Raikonnen akkor is kiesne motorhiba miatt. biggrin.gif Mondjuk ez abszolute nem vicces, inkább tragikomikus.
ProFiler
Akkor rotorhiba miatt eshetne ki. ani_wink.gif biggrin.gif Egyébként 12. lett. Montoya meg jó autóval sem volt képes a 13.-nál jobb helyezésre.

Egyébként Schumi az utolsó kanyarban elfékezte magát, pont azon múlt az első hely.

Ciao.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Na egy biztos: Innentől, hétfőig a Forma1 topicot nem fogom látogatni, mert ha mindent előre leírsz, nem marad mit nézni. biggrin.gif
ProFiler
Ezt már utólag írtam. Az előbbit közben. ani_wink.gif

Ciao.
fapuma
IDÉZET(ProFiler @ 2006. március 10., 9:05 - péntek)
Figyelj, szerintem hülyeség. Gondolj csak egy kicsit bele! Teljesen egyértelmű, hogy miért pont Massát és miért pont csak egy évre szerződtették! Nem gyanús, hogy nem kell nekik? Előre terveztek! Massa helyére bekerül Raikönnen!  bulb.gif

Hja, és akkor két dudás egy csárdában...nem sok értelme lenne szerintem.

IDÉZET
Hoppá! Raikönnen motorhiba miatt kiesett! 10 hellyel hátrébb indul vasárnap. biggrin.gif

De pojéééééééén! unsure.gif
nagygabor
A Mercedes elég sok motorhibát megenged magának. annoyed.gif
Mondjuk ez jellemző az utcai autóik egy részére is. 2 évvel ezelőtt kijött egy c220-as széria, amiben elég sok gyári hibás alkatrész volt. (És itt most nem csak a motorra értem) Ez lenne a német precízitás??

Azért hajrá KIMI!!
Adani
Én is azt mondom, ezek után nem csodálom, ha Kimi otthagyja őket, megérdemlik.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Montoya is motort akar cseréltetni ... roll.gif
ProFiler
Az komoly! blink.gif

Egy hülye kérdés: A Toro Rosso miért megy V10-es motorral? blink.gif

Ciao.
Adani
Mert megteheti, a többit csak ők tudják. Sokan attól félnek erősebbek lesznek a lefojtott V10-es motorok, mint a V8. Vasárnapig kiderül.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Azért mennek V10-zel, mert megbízhatóbbnak tartják, tehát lehet, hogy nem gyorsabb, meg erősebb, de szinte biztosan megbízhatóbbak! Tehát 100%, hogy a versenyen végigmennek, hacsak nem követ el a versenyző hibát.
fapuma
IDÉZET(nagygabor @ 2006. március 10., 14:08 - péntek)
A Mercedes elég sok motorhibát megenged magának. annoyed.gif

Sajnos ez nem csapatfőnöki engedély kérdése.
mazda6diesel
IDÉZET(ProFiler @ 2006. március 10., 16:19 - péntek)
Az komoly! blink.gif

Egy hülye kérdés: A Toro Rosso miért megy V10-es motorral? blink.gif

Én úgy tudom azért mehetnek a lefojtott V10-el mert nincs még elég pénz kifejleszteni az újfajta V8-okat így a tavalyi erőmű lefojtott változatát használhatják az FIA engedélyével. Kimi motorjában az elektronika ment tönkre, nem kell motort cserélni. De ez nem baj, mert Schumira nem tudják ráfogni, hogy a motorhiba miatt verte meg! smile.gif tongue.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
IDÉZET(Bazs1981 @ 2006. március 10., 21:27 - péntek)
Én úgy tudom azért mehetnek a lefojtott V10-el mert nincs még elég pénz kifejleszteni az újfajta V8-okat ...

Igen, ezért mehetnek ... De mivel már RedBull, nem ezért mennek ezzel. Ez a kitétel a Minardinak szólt, de ugye a Minardi már nincs.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.