Adani
2006. május 13. 12:25
Takagi is ilyen volt. Majd minden futamon összetört egy autót.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. május 13. 12:40
Meg Nakajima!

De addig nem is baj, míg csak önveszélyesek. De Ide másokra is keményen veszélyes tudott lenni.
Timer
2006. május 13. 14:09
Ez a verseny a Ferrari-é lesz, függetlenül az időmérőtől.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. május 13. 14:38
Ha sikerül bemennie Schumachernek Alonso mögé, akkor igen. Ha nem, akkor nagyon hamar, és agresszíven le kell gyűrnie Fisichella-t Schumachernek, hogy tudja tartani a lépést Alonsoval. Ha ez nem jön össze, akkor legjobb esetben is csak a második lehet, ami semmiképpen nem lenne jó most.
Adani
2006. május 13. 14:39
A győzelemhez le kell rajtolnia Fisichellát. Fisichella meg valószínűleg Schumit fogja majd fogni, ha előtte tud maradni, közben Alonso meglép, így nem lesz esélye.
Gereby
2006. május 13. 15:13
Szerintem a Ferrarik jobban meg vannak tankolva... Elég 2-3 körrel tovább kinnmaradniuk aztán már meg van fogva a renault...
Aneurysm
2006. május 13. 16:10
Szerintem Alonso ki fog esni (csakhogy mást mondjak mint a többiek

)
ProFiler
2006. május 13. 16:12

Legyen úgy! De legalább megint lehet szurkolni a Ferrarinak! Ha ők indulnak elölről, az azért nem jó, mert akkor meg azért kell izgulni, nehogy a hátsó lekerülje őket.
Ciao.
ProFiler
2006. május 14. 14:38
Na ezt elvesztettük

, de legalább nem nőtt olyan vészesen a különbség Alonso és Schumi között.

Ciao.
Aneurysm
2006. május 14. 14:48
De baromi unalmas volt ez a verseny. 1 árva előzés nem volt (a rajtot leszámítva).
ProFiler
2006. május 14. 14:51
Az első és a második szakaszt majdnem végigaludtam - csak akkor figyeltem fel, amikor kiabált a Palik.
Ciao.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. május 14. 15:42
Én azt röhögtem, hogy Palik azt mondta Rosbergre, hogy minek akar előzni, úgysem pontért megy.
Ezt tiszta nem normális; igaza van Rosbergnek: autóversenyen vannak, vagy min, nem városnézésen. Igenis előzni kell, mégha nem is pontért megy.
Timer
2006. május 14. 17:21
Bármennyire is nehezemre esik, meg kell állapítsam, hogy a renault motorok bírják a strapát. Kizárólag ennek köszönhette most alonso az első helyet, no meg valamelyest fisichella-nak. Szerintem az első körökben (ahogyan azt a riporterek is mondták) a kis spanyol odapakolt mindent, amit a motor megengedett. Remélem, rákap erre a (szerintem) felelőtlen megoldásra, és legközelebb elfüstöl. Ez hazárdírozás volt, ennyi.
(a fentiek ellenére utólag persze hatásos húzásnak bizonyult)
fapuma
2006. május 14. 17:47
Miért, vajon miről szól ez a sport? A biztonsági autózásról?
Pont ez az, amiből a tavalyi év második felében túl sok volt a Renault-nál(és főleg Alonsonál). Én inkább örülök, hogy ha más miatt nem, akkor Schumacher nyomása miatt eltűnt a tojás a Renault gázpedálja alól. Hiszen mégiscsak F1=hajtás... vagy valami ilyesmi.
Másrészt meg tavaly Raikkonen utolsó körös kerékelszállása nem volt hazárdírozás? De. Ez a lényeg. Ez természetes, amikor minden pont számít.
Jut is eszembe, McLaren: Montoyát visszatolhatták volna.
Timer
2006. május 14. 18:06
2 Fapuma: oké, értem a Te érveidet is, én nem így látom.
Montoya-val kapcsolatban meg tényleg érdekes volt a helyzet, de én a helyében talán magam próbáltam volna letolni a pályáról a gépet, hamár ilyen rossz helyen állt meg.
ProFiler
2006. május 14. 18:28
Szerintem Schumi pont miatta vesztette el - ugyanis amikor gyors köröket kellett volna futni, mindenki elbizonytalanodott és belassultak.

Ciao.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. május 14. 18:34
Montoyanal az volt az érdekes, hogy a pályabírók jó három percig sehol sem voltak! Komolyan mondom, ez a mai Forma 1 egyre szerencsétlenebb.
Adani
2006. május 14. 18:46
Meg elég rizikós döntés volt, hogy nem küldték be a Safety Cart, mert tényleg elég rossz helyen állt a kocsi, és ha más is kicsúszik, oda. Főleg mikor a pályabírók ott ugráltak a kocsi körül, de valóban akár meg is lökhették volna és akkor tovább tud menni.
Aneurysm
2006. május 14. 18:59
Montoya úgy tűnik műszaki probléma miatt szállt el, hiába tolták volna vissza.
fapuma
2006. május 14. 19:11
IDÉZET(ProFiler @ 2006. May 14., Sun 18:28)

Szerintem Schumi pont miatta vesztette el - ugyanis amikor gyors köröket kellett volna futni, mindenki elbizonytalanodott és belassultak.
1.) Montoya nem szándékosan, "kiszúrok Schumival" alapon csúszott ki.
2.) Ez az elbizonytalanodás Palikék kitalációja. Szerintem rászólnak a fülére, ha lassítania kell, úgyhogy amíg ez nem történik meg, nem változtat a tempóján. Persze lehet, hogy tévedek.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. május 14. 19:20
Egyetértek. Amíg nem szólnak a versenyzőknek, hogy "Jön a Safety Car", addig nem lassítanak! Miért tennék? Palikék rengeteg baromságot mondtak, és mondanak egyébként is sajnos ... Bár néha kifejezetten szórakoztató

hamár a verseny nem az. Persze, egy "hozzá nem értőt" könnyen bevihet a málnásba a sok hülyeség amit mondanak.
Adani
2006. május 14. 19:23
Persze, miért is lassított volna, ill. a sárga zászlónál persze kellett, de ott mindenkinek.
mike22
2006. május 14. 20:07
Megint nem Räikonen napja volt

. Majdnem 1 percel lemaradt Alonsotól. Mi lesz még itt? Amúgy szerintem Schumi, ha lassított is, akkor sem érhette volna utól Alonso-t. Most nagyon kijött neki a hazai pálya. De még mindig nem tudom Fisichella mit csinálhatott a kanyarban, hogy besokalt

. De, ha nem hibázza el, akkor is Schumi a második.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. május 14. 20:12
Egyre jobban érik Raikonnen Renaulthoz szerződése, vagy a Ferrarihoz, bár a Ferrari már csak a pénz miatt is valószínübb. De ha a VB cím a fontosabb, akkor a Renault a nyerőbb. A McLarennel idén már nem igazán tud ugyanis labdába rúgni.
Adani
2006. május 14. 21:08
Az igaz, de Alonso is szívhatja a fogát, a McLaren miatt.
ProFiler
2006. május 15. 5:48

Úgy kell neki! Egyébként Kimit még ne szóljuk le - egyelőre egész jól áll a harmadik helyen. Én inkább azt sajnálom, hogy Rosberg alatt nincs egy normális autó, amivel ő is fel tudna törni.
Ciao.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. május 15. 6:10
Kimi úgy harmadik, ahogy tavaly Michael Schumacher. Kísértetiesen hasonlít a jelenlegi helyzetet hozzá.
intruder
2006. május 15. 11:37
IDÉZET(Adani @ 2006. May 14., Sun 21:08)

Az igaz, de Alonso is szívhatja a fogát, a McLaren miatt.
Ha én lennék Alonso (akkor sokkal jobb fej lennék

) és esetleg az idei évadot is megnyerném, akkor kétszeres világbajnokként mehetnék a Mclarenhez, és annyi pénzért meg kit érdekel hogy kit mi érdekel?
Amúgy is a Mclaren még az utóbbi idôk botladozásaival együtt sem egy leírható csapat, Alonso pedig nagyon fiatal még.
És még valami. Ha Alonso a McLarenhez szerzödik akkor egycsapásra nem azért fogunk drukkolni hogy jól menjen a McLarennek, hanem azért hogy minnél rosszabbak legyenek???
Adani
2006. május 15. 12:15
Árpi kalandjai tényleg nagyon jók, megéri végigolvasni.
ProFiler
2006. május 15. 13:43
IDÉZET(intruder @ 2006. May 15., Mon 12:37)

És még valami. Ha Alonso a McLarenhez szerzödik akkor egycsapásra nem azért fogunk drukkolni hogy jól menjen a McLarennek, hanem azért hogy minnél rosszabbak legyenek???

Ez egy érdekes kérdés. De én könnyen megválaszolom: részemről sem a Renault, sem a McLaren nem érdekel. Mindegy, hogy ott mit kevernek, a Ferrarinak szurkolok. Ha Kimi oda kerül, akkor neki is.
Ciao.
intruder
2006. május 15. 14:01
Érdekes. Én mindig versenyzôknek szurkoltam nem csapatoknak. De végülis az F-1 csapatnak szurkolás meg olyan mint a foci. Ott én is a csapatra figyelek, mindegy hogy játékosok jönnek-mennek
És ugye jól tudom hogy a
Monacoi nagydíj következik soron?! Elôzni szinte lehetetlen
ProFiler
2006. május 15. 14:18
Naná. Aki első lesz, az megnyeri. (Bár ez evidens...

)
Ciao.
Adani
2006. május 15. 15:32
Az utóbbi években azért alakítottak a monacoi pályán is, de előzni itt valóban nehéz, de pl: a tavalyi futamon is meg tudta Webber előzni Alonsot.
ProFiler
2006. május 15. 18:21
Mit alakítottak? Odébb tettek egy padot az utcán?

Ciao.
Aneurysm
2006. május 15. 18:28
IDÉZET(ProFiler @ 2006. May 15., Mon 5:48)

Én inkább azt sajnálom, hogy Rosberg alatt nincs egy normális autó
Végülis finn vér csorog az ereiben, ők általában így járnak. Kicsit áttérve a rallyra, Grönholm és Hirvonen is kocsi miatt szív rengeteget
Alig várom hogy Alonso a McLarennél versenyezzen. Mivel én elsősorban McLaren, másodsorban Räikkönen szurkoló vagyok, nagyon rossz dolog nem történhet: ha rossz lesz a McLaren akkor legalább szív Alonso, és valószínűleg nyer Räikkönen
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. május 15. 18:35
Hát ahhoz az kell, hogy a McLaren jövőre is ilyen teljesítményt nyújtson, illetve a Renault is hasonlóan a mostani formájához, erős legyen. Ehhez kell még az, hogy Raikonnen a Renaultnál folytassa.

Majd meglátjuk, mi lesz.
Adani
2006. május 15. 18:49
IDÉZET(ProFiler @ 2006. May 15., Mon 18:21)

Mit alakítottak? Odébb tettek egy padot az utcán?

Nem egészen. Ha jól emlékszem 2003-ban volt az utolsó nagy átalakítás. A Rascasse előtt szélesítettek a pályán és a legnagyobb újdonság egy gyorsítósáv a boxkijáratnál.
Aneurysm
2006. május 15. 21:48
MiniDisc: Én nem bánnám ha Alonso jó lenne a McLarennel. Tehát mindenképpen jól fogok járni jövőre, kivéve ha Schumi nyer a Ferrarival
ProFiler
2006. május 16. 5:20
IDÉZET(Adani @ 2006. May 15., Mon 19:49)

Nem egészen.
És még komolyan is vette!

Ciao.
pardiimre2
2006. május 16. 13:55
Aneurysm
2006. május 16. 18:53
Ha már Palik a téma:
http://rapidshare.de/files/20618142/palik.zip.htmlanno 2004-es szezonból kivágtam pár vicces megszólalást, szerintem jó kis csomag lett
Adani
2006. május 16. 19:07
A másik monacoi előzés kommentár jobb volt:
-Nem, nem, nem, nem ,neeeeeem !!!!!!! DEEEEE! DEEEEE!!! DEEEEE!!!! DEEEE!!!!!!!!!!!!!
Adani
2006. május 18. 12:45
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. május 18. 13:15
Hát igen, ez igaz amit írt. (Bár mikor nem az, nem igaz?

)
Szóval két hozzáfűznivalóm lenne:
1: A versenyt Alonso akkor nyerte meg, amikor befejezte a harmadik körét. Ezután tisztán látszott, hogy csak valami óriási baki állíthatja meg.
2: Előzések: A versenyzők 40%-ban benne vannak az előzések hiányában! Ezekkel az autókkal lehet előzni. Akarni kellene. Ne mondja nekem senki, hogy a körönként 2 mp-el gyorsabb autóval nem lehet elmenni egy másik mellett. Csak nézzünk vissza 8-10 évvel, és máris látszik, hogyan kell ezt csinálni!
pardiimre2
2006. május 18. 13:36
Igen, csak tudod van a motorszabály... Úgyhogy első a motor kímélése...
Aneurysm
2006. május 18. 14:01
IDÉZET(pardiimre2 @ 2006. May 16., Tue 13:55)

Ezt mivel vetted föl?
pardiimre2
2006. május 18. 14:17
én semmivel.
Aneurysm
2006. május 18. 16:45
Ismersz valakit aki fel szokta venni a futamokat?
Adani
2006. május 18. 18:38
Vannak ilyen emberek, de a neten is megtalálhatók. Az SCP féle release mindig fönt van a futamot követő 1-2 napon belül.
mazda6diesel
2006. május 18. 18:53
IDÉZET(Aneurysm @ 2006. May 18., Thu 16:45)

Ismersz valakit aki fel szokta venni a futamokat?
Pl. én! Az összes idei futam megvan időmérőkkel és a kommentárokkal dvd-n.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.