zsoltchelsea
2006. október 24. 13:58
Schumacher így is, úgy is nagyot ment. Eddig nem kellett neki nagyon nyomnia, hisz sok nem kellett neki, hogy nyerjen. Most jött Alonso (akiről van egy képem Minardis bénázásainak időszakából), és elkezdett agresszívan nyomulni, mint vaddisznó a susnyásban. Alonso nemigazán nagy versenyző, nem tud váltani. Mindig ugyanúgy megy, szorult helyzetben semmit nem tud tenni. ez az igazság, nagyon jó példa erre az Amerikai GP. Ő az autót használta, nem saját magát. Ez a nagy különbség. Láthatjátok, Schumi többre is képes, ha szorongatják a nyakát. Kíváncsi vagyok, Alonso mit csinálna.
Adani
2006. október 24. 14:27
Hát ja, Alonso is a Minardival kezdte, és bénázott is vele, de hát azzal a csúcstechnikával nem nehéz. Viszont volt olyan futam, ahol 13. helyre jött fel, egy 22 fős mezőnyben, azzal a Minardival, amelyik mindenkinél lasabb volt. Még az idény után becsődőlt Prost csapatnál is vagy 1-2 mp-el rosszabbvolt az autó.
Gereby
2006. október 24. 14:35
Ha japánban nem romlik el a Ferrari, akkor állítom, hogy Alonso nem tudott volna Schumihoz hasonló módon küzdeni a címért...
intruder
2006. október 24. 15:43
IDÉZET(zsoltchelsea @ 2006. október 24. 13:58)

Alonso nemigazán nagy versenyző, nem tud váltani. Mindig ugyanúgy megy, szorult helyzetben semmit nem tud tenni. ez az igazság.
Mondjuk 2x-es világbajnok. De ez ugye egy elhanyagolható tény...
IDÉZET(zsoltchelsea @ 2006. október 24. 13:58)

Schumi többre is képes, ha szorongatják a nyakát. Kíváncsi vagyok, Alonso mit csinálna.
Ha figyeltél volna az idei versenysorozatra, akkor láthattad volna. Schumacher nem bizott a véletlenre semmit...
Aneurysm
2006. október 24. 16:23
IDÉZET(Adani @ 2006. október 24. 14:27)

Hát ja, Alonso is a Minardival kezdte, és bénázott is vele, de hát azzal a csúcstechnikával nem nehéz. Viszont volt olyan futam, ahol 13. helyre jött fel, egy 22 fős mezőnyben, azzal a Minardival, amelyik mindenkinél lasabb volt. Még az idény után becsődőlt Prost csapatnál is vagy 1-2 mp-el rosszabbvolt az autó.
És Tarso Marquez csapattársát mindig 1-2mp-cel verte időmérőn.
Adani
2006. október 24. 16:56
Sőt volt mikor sikerült a Benettonok előtt végeznie a rajtrácson ( 19-20. hely, a Prostokat és a Benettont megelőzve)
Gereby
2006. október 24. 16:59
IDÉZET(intruder @ 2006. október 24. 16:43)

Mondjuk 2x-es világbajnok. De ez ugye egy elhanyagolható tény...
1. évben nem nagyon volt ellensége. Ha jobban ment volna a mclaren, Kimi lazán megfogja.
2. évben az év feléig ment szépen minden, csak aztán ütőképes lett a Farrari, és onnantól kezdve szinte semmi...
Adani
2006. október 24. 17:21
Mégis sikerült neki visszahozni. Még csak azt sme lehet mondani, hogy szerencséje volt. Motorhibából is 1-1-re álltka Schumival.
Tavaly inkább volt mindig szerencséje. Mennyi pontot kapott ajándékba, hányszor estek ki előle. Való igaz, ha a McLaren csak egy kicsit megbízhatóbb akkor Kimi lenne a világbajnok. Ha mégegy körig kibírja a Nürburgringen a Merci, ha nem megy neki Monteiro Montoyának, ha Monzában nem megy tönkre a gumija ( ami nem a Merci, hanem a Michelin hibája, de mégis), ha Hockenheimben nem esik ki vezető helyről motorhiba miatt. Soroljam még?
fapuma
2006. október 24. 17:41
IDÉZET(zsoltchelsea @ 2006. október 24. 14:58)

Láthatjátok, Schumi többre is képes, ha szorongatják a nyakát.
Tévedés. Schuminak ezen a versenyen senki és semmi nem szorongatta már a nyakát, mert nem volt esélye megnyerni a bajnokságot. Az a gyönyörű show-műsor, amit láttunk, csak azért történt meg, mert Schumi végletekig kiélvezte az utolsó játékát.
Sőt, tovább megyek: Schuminak már két éve senki nem szorongatta a nyakát. Egyedül az utóbbi néhány hónapban - Ő szorongatta Alonso nyakát. De nem azért, mert Alonso nem tud vezetni.
intruder
2006. október 25. 9:48
IDÉZET(Gereby @ 2006. október 24. 16:59)

1. évben nem nagyon volt ellensége. Ha jobban ment volna a mclaren, Kimi lazán megfogja.
2. évben az év feléig ment szépen minden, csak aztán ütőképes lett a Farrari, és onnantól kezdve szinte semmi...

1. évben nem nagyon volt ellensége? Az hogy a Ferrarinak rossz éve volt, nem azt jelenti, hogy rajtuk kívül senki sincs a pályán. Ott volt Raikkönen 21 pontra lemaradva. De ha ez nem ellenfél, akkor ennyi erôvel Schumachertôl is elvitathatnánk 4 VB címet. '95-ben Hill lett a második 33 pontal elmaradva, 2001-ben Coulthard 58 ponttal, 2002-ben Barrichello 67 pontal, 2004-ben ugynacsak Barrichello 34 pontal. Tulajdonképpen akkor mondhatjuk, hogy miután Schumachernek 4 évadban 30 pont feletti elônye volt, nem volt ellenfele, így nem is olyan fényes a Világbajnoki címe. Amikor pedig '94-ben Hill csak 1, 2003-ban Raikkönen pedig 2 pontra maradt le, akkor csak óriási mázlija volt? Akkor tulajdonképpen Scumacher nem is 7x-es Világbajnok csak vagy nem volt ellenfele vagy szerencséje volt...
2. évben az év feléig ment minden aztán szinte semmi? A "szinte semmire" nem adnak Világbajnoki címet...

Ráadásul az elsô észrevétel cáfolata, hiszen most volt ellenfele. Tehát ha nincs ellenfele Alonsonak akkor azért nem ér a Világbajnoki címe, ha meg van akkor csak szerencséje volt és azért nem ér? Ha van rajta sapka akkor azért, ha nincs akkor azért
mike22
2006. október 25. 11:09
Szerintem ez olyan dolog, ki kinek szurkol (szurkolt)! Mivel én nem vagyok Schumi-s, ezért én is inkább afelé hajlok, hogy sokszor volt szerencséje. Bár nem is annyira szerencsés volt, hanem jó autó volt alatta. Egyszer azt kellene megnézni, hogy azonos autóval, azonos feltételek mellett ki, mire lenne képes! Bár akkor már nem Forma-1!
Lényeg, a lényeg: kétféle oldalról is lehet nézni, hogy ki hogyan szerezte meg a világbajnoki címét! Bár én azért nem szeretem, ha Schumit összehasonlítják Fangio-val, mert akkor még kemény küzdelmek árán szerezték meg a világbajnoki címet! Akkor nem volt, hogy 50lóerővel erősebb az egyik, mint a másik. Ezért a régieket én sokkal többre értékelem (de hangsúlyozom, hogy ha most is ez lenne akkor az már nem is igazi Forma-1 lenne!
zsoltchelsea
2006. október 25. 15:11
Na, látom nagyon ellen voltak az üzimnek.
Alonso mindig ugyanúgy megy a versenyen. Összeszed egy 15 mp előnyt, aztán szépen autózik. Ha tud. Viszont arra emlékszünk, amikor Fisichella Amerikában úgy elment mellette, mint egy nyíl? Az azért valamit jelzett! Schuminak nem volt esélye? Ez nem igaz. Senki sem gondolta volna néhány évvel ezelőtt, hogy Hakkinen az utolsó körben veszti el egyik versenyét....
Dózsi
2006. október 25. 16:06
Szerintem ez éppen Schumira volt igaz. Az utolsó 2 éve kivételével már 4 éve ugyanazt csinálta. Első helyről indult, és ott végzett. Ebben mi a jó??? Ez így már nem is verseny.
zsoltchelsea
2006. október 26. 14:55
Csak akkor mindenki látta, hogy nincs kivel versenyeznie.
Digital Silence
2006. október 26. 18:14
Hallottam a hírekben, hogy Alonso elment angliába, és köszönetet mondott a Renault motorgyártóknak. Megemlítette, hogy ha nem ő lenne jövőre a világbajnok, akkor azt szeretné, hogy ismét a Renault nyerje meg. Érdekes kicsit. Tehát, ha nem ő nyer, akkor ne a McLaren másik pilótája vigye el a prímet, hanem inkább a "Rönó".
zsoltchelsea
2006. október 26. 18:35
Kis nyalás. Meg szerintem kicsit megbánta a szerződését, csak későn.
Adani
2006. október 26. 18:45
Nem kizárt, látva a Mclaren idei teljesítményét.
zsoltchelsea
2006. október 27. 7:01
Viszont állítólag silverstone-ban még 50 lóval gyengébb volt a Merci motor. Szerintem örültek a határidő kitolásának (Suzukában kellett leadni a motorokat).
intruder
2006. október 27. 9:38
IDÉZET(zsoltchelsea @ 2006. október 26. 18:35)

Kis nyalás. Meg szerintem kicsit megbánta a szerződését, csak későn.
Amikor majd a havi bankszámla értesítôjén kb., 6x annyi euro lesz, mint eddig, majd nem bánja annyira. És kitudja? Még jól is elsülhet...
zsoltchelsea
2006. október 27. 9:45
Szerintem versenyezni is szeretne egy jót... Mert egy évig még kapja a zsét, csak utána mondanak neki viszlátot. Vagy közben.
Adani
2006. október 27. 12:13
Meglátjuk, végülis a Mclaren is javulhat, de jövőre a Ferrarinak lesz esélye, hiába mennek el a kulcsemberek. Schumit szerintem Kimi pótolja majd, legalábbis rajta nem fog múlni. Brawn-t nem tudom lehet-e, de a lendület még hajtani fogja a csapatot, és az egy gumiszállítós dolog is nekik kedvez. Ők ismerik legjobban a Bridgestone gumikat.
zsoltchelsea
2006. október 27. 13:22
Ross Brawn igaz, hogy nagyon jó taktikus volt, de szerintem sokan ismerik már a taktikáit. Schumi elmehetne a helyére, mert nálánál jobban senki nem tudná pótolni szerintem.
Aneurysm
2006. október 28. 10:00
zsoltchelsea
2006. október 28. 13:57
Nem rosszak.
Adani
2006. október 28. 15:18
Hát nme kimi egy laza ember, legalábbis régen még inkább lazább volt. Főleg 2002, 2003-ban. Mondták az Rtl Klub riporterei is, hogy egyértelműen látszik rajta, hogy őt nem érdekli, az interjúadás, nem is szereti, ha kérdeznek tőle valamit, felesleges nyűgnek tekinti az ilyesmit, ő versenyezni jött ide.
Aneurysm
2006. október 28. 15:20
Egyszer le is szólta a többi pilóta merthogy nem jött el valami biztonsággal foglalkozó megbeszélésre. Kimi annyit mondott hogy "engem nem igazán érdekel az ilyesmi".
zsoltchelsea
2006. október 28. 17:59
Mondjuk ez kicsit hülyeségre utal...
Adani
2006. október 28. 19:10
Sőt azt is mondta egyszer, hogy nem szereti az alkoholt. Aztán mégis volt olyan, hogy atomrészegen dajdanozott egy klubban.
fapuma
2006. október 28. 21:53
Ez is mutatja, hogy nem tartja fontosnak, mit mond a sajtónak. "Nem szereti az alkoholt"... Persze, az alkoholt senki se szereti. Ő is csak az alkohol
os italokat.
Komolyak a videók.
zsoltchelsea
2006. október 29. 11:51
Csak az oroszok isznak tiszta alkoholt.
Adani
2006. október 29. 12:01
Az mondjuk igaz. Nekik van hozzá gyomruk.
zsoltchelsea
2006. október 29. 13:35
De ez komoly. Ugyanis volt olyan időszak, amikor nem denaturálták a szeszt. Ez pár éve volt.
Gereby
2006. október 29. 21:00
Apumat is megkínálták kint tiszta szesszel... Jó régen. Azt hitte, hogy más, vissza utasítani meg nem illett, hát belökte gyorsan, aztán csak nézett...
zsoltchelsea
2006. október 29. 21:54
Kicsit megdobta, de ez itt már OFF topic
mike22
2006. október 30. 18:15
Egész érdekes téma nyílt itt!
zsoltchelsea
2006. október 31. 11:22
Át is lehetne pakolni. Nem tudom ki hallotta, de Schumacher szuper tanácsadója lesz Todt-nak.
Silent Psycho
2006. október 31. 19:02
bill
2006. október 31. 19:21
Hello skacok kicsit lemaradtam!
Szóval lenne pár kérdésem
1. Mitől volt ilyen gyors Sumi?
2. Hogy lehet hogy tankolás után, új gumikon, gyorsabb kört megy mint előtte, üres tankal verseny hőmérs. gumikkal?
3.Olyat na
gyon ritkán látni - Adani, volt precedens esetleg? - hogy a leggyorsabb autó a versenyen 2mp-el gyorsabb körönként a verseny vége felé is, bárkinél a mezőnyben!

Hát nem tudom, de nekem kicsit büdös!
A
zt mon
dja "feltettek mindent egy lapra"

, az idén elég sokszor fel kellett tenni mindent egy lapra, de ha csak fele ennyire teszik fel, fele ennyi lapra akkor is simán nyert volna Sumi ha így tudnak menni a Ferrarik ! Illetve csak az egyik, mer a másik csak poroszkált az egyikhez képest!

Ti hogy érzitek? Nem gondoljátok, csak érzitek. Nem furcsa ez?
Írd ki! Üdv.:Gereby
zsoltchelsea
2006. október 31. 19:54
Mondjuk friss gumi jobban tapad. Ez azért mindig így van. Azért volt gyorsabb, mert akkor már mindenki spórolt, ő meg nyomta maximumon. Kb. ennyi most. Azért volt gyors, mert ő gyors!
fapuma
2006. október 31. 20:16
@Bill
1.) Mert az év végére a Ferrari lett a mezőny toronymagasan leggyorsabb autója. És egy kicsit azért, mert Schumi ült benne, és mert ő tövig nyomta, míg a többiek csak félgőzön poroszkáltak.
2.) Idén többször hallhattad, hogy a Bridgestone gumijai az első két körben abnormálisan jól tapadnak, aztán gyengül a teljesítményük. Függetlenül attól, hogy hideg vagy nem hideg.
3.) Volt rá precedens. Nem is olyan régen, a Ferrari hegemóniájának idején, hosszú éveken át, majdnem megszakítás nélkül.
bill
2006. október 31. 22:26
OK!
Szóval SuperVarázs"Gumi"!

(és az is mindegy, mennyi benya van az autóban)
Hát jó, hiszek nektek.
zsoltchelsea
2006. november 1. 12:25
Hiába gyors a kocsi, ha csúszkál.
Adani
2006. november 1. 15:01
Valóban többször volt rá példa, még régebbről is. Meg azt azért hozzá kell tenni, hogy a jó versenyzők képesek pluszt hozzáadni a kocsihoz, többet kockáztatnak, jobbna érzik az autót és mernek bátrabbak lenni. Schumi esetében jó példa erre az 1996-os Spanyol verseny. Az akkor még rossz Ferrarival a szakadó esőben olyat csinált, ami már csodaszámba megy. Ugyanígy Senna az 1993-as doningtoni versenyen. Volt olyan időszak, mikor száraz ( slick) gumival jobb kört ment mint a sokkal erősebb Williamsben Hill esőgumin. Sőt Sennáról tudni lehetett, hogy szinte lehetetlen megelőzni, mert annyira érete a kanyarokat, hogy ha kellett elképesztően rövid féktávot vett, annyira későn fékezett.
Vagy Fangio 1957-ben a Nürburgringen, mikor világbajnoki esélyes volt, és már eldöntötte, hogy visszavonul a szezon végén. Ezért mindenképpen nyerni akart itt, mert akkor bebiztosítja a VB címet és a hátralévő két versenyen már a biztonság lehet az első. Aztán mikor a szerelői elrontották a kerékcseréjét és behozhatatlannak tűnő majdnem 1 perces hátránya lett, képes volt ledolgozni. Kockáztatott, minden kanyarban jóval gyorsabbnam ment, szinte az utolsó utáni pillanatban fékezett csak, körönként több mint 15 mp-et hozott az elöl lévő két Ferrarin. És mivel nem volt rádiókapcsolat sem elektronikus időmérés, csak a táblák útján értesülhettek a köridőkről. és hát az akkori Nürburgring 22 km hosszú volt. Végül úgy lett első, hogy a pályát is elhagyta egy előzés miatt ( akkor ez még nem volt szabálytalan).
zsoltchelsea
2006. november 1. 16:40
Akkor tudott valamit az öreg! Bár az is igaz, hogy 22 km-en jobban lehet nyomni a gázt.
Adani
2006. november 1. 17:26
Igen, nyilatkozta még utána, hogy soha ennyit még nem kockáztatott, és reméli, hogy nem is fog soha többet. Akkoriban még valóban szó szerint az életével játszott, akkoriban még nem volt szalagkorlát, sóderágy, bukótér, csak a fák az út szélén. Biztonsági öv és tűzálló ruha sem volt, simán pólóban és kezdetleges bukósisakban versenyeztek. Több is volt akkoribna a halálos baleset, az aktív és passzív biztonsági elemek bevezetésére elég sokáig kellett várni, a kezdetekben még a bukósisak sem volt kötelező.
zsoltchelsea
2006. november 1. 19:19
Ja, főleg, hogy akkor még jobban meg is tudtak csúszni, és az aszfalt sem volt valami jó minőségű.
Adani
2006. november 1. 19:33
Na igen, voltak ott rendes közutas pályák is ( ma is vannak, de kevesebb), ott pedig megesett, hogy voltak villanyoszlopok az út széén, meg kátyú az úton meg hasonlók).
riddick
2006. november 2. 14:13
Nemrég láttam egy Monaco-i képet (verseny közben) amin egy ember áll a pálya szélén (korlát se volt előtte) és mellette húztak el a kocsik fél méterrel. Nem tudom, hogy mertek olyan közelre állni és hogy mért nem foglalkoztak egy kicsit sem akkoriban a biztonsággal...
zsoltchelsea
2006. november 2. 15:08
De mostmár azért jobb a helyzet...
mike22
2006. november 2. 18:20
Régen ez kitűntetés volt! Aki versenyeket nyert, vagy netán világbajnok volt, azt istennek tartották, és felnéztek rá (pont ezek miatt, amit írtatok). Mostmár a nagy biztonság és az autókban lévő elektronika miatt, már nem olyan nehéz ezt megcsinálni . Kapsz egy jó autót, és van egy kis tehetséged, akkor könnyeben lehet véghezvinni (azért ez nagyon lekicsinylően mondtam, bocs

).
Ne értsetek félre, ma is nehéz 200-al bevenni egy nagyívű kanyart, de azért belátjátok ti is, hogy teljesen más volt a helyzet régen.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.