Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: MSI 848p Neo alaplap hiba
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Alaplapok
micimacko
mad.gif Sziasztok egy kis problémám van ezzel az alaplappal
Most vásároltam mert a régi elromlott, és mióta beszereltem nem tudom a gépet leállitani hiába kapcsolok a leállitás gombra a gép leáll teljesen és kb 2 másodperc után autómatikusan inditja saját magát! már tettem bele másik tápot lehúztam a bekapcsoló gomb kábeljét is a rendszer vinyon kivül semmi más nem volt rákötve és Így is jelentkezik a hiba. Újrahuztam az xp-t és ezután is fenáll a hiba.
Lehet hogy rossz az alaplap?

Előre is köszi ha valaki tud kérem segitsen

Micimackó
ProFiler
A BIOS-ban nézd meg, hogy nincs-e valamilyen indítási eszköz beállítva! A Windows egyébként újra lett telepítve? Biztosan nem az újraindításra mentél? (Csak azért kérdezem, mert az utolsó állapotot szokta felajánlani.)

Ciao.
micimacko
Az xp ujra lett huzva a bios-ban a amit lehetett beállitottuk és a kikapcsolás gombra kapcsolok. A gép a kikapcsolás után teljesen leáll , leáll a vinyó, aventillátorok a gép teljesen elhalkul, és kb 2, másodperc mulva újraindul, de nem tudok rájönni hogy miért
zico
Itt. nézd meg nem e ez a hiba.

Van egy ilyen is.
IDÉZET
Ha számítógépünk leállás helyett újraindul és már ki van zárva a tápegység meghibásodása, próbáljuk a következő trükkel leállásra bírni.
Csináld a következőket.:

1. Start / Futtatás --> regedit
2. Keressük meg a következő kulcsot.:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ Winlogon
3. Változtassuk meg a PowerdownAfterShutdown bejegyzést értékét 0-ra (0 = nulla).

Vagy: Számítógép leállítása a Windows leállítása után.(ATX szabványu rendszernél!!) Ez.

(Ha biztosan harverhiba akkor nen hiszem, hogy megoldás.)
micimacko
Köszi megnéztem mind de nem javult meg, ugyan az a hiba fenáll, nem lehet hogy az alaplap rossz, mert ha kevesett megy a gép kb 10 percet akkor viszont leáll és nem kapcsol vissza, virus nem hiszem hogy lehet mert szüz xp-nél is fenállt a gond.

köszi
micimacko
Köszönöm a segitséget Jedinek és Ziconak a hiba megoldodott, a biosban volt elállitva, csak az a bibi hogy gyárilag ( vagy talán nem új az alaplap ! ) rosszul állitják be mert csináltam egy memoria törlést ( CMOS ) és szintén jelentkezett a hiba. Utána egy elég eldugott helyen kellet engedélyezni a kikapcsolást. Csak egy mentségem van még soha nem volt MSI alaplapom csak ASUS és ott ilyen gond nem volt: SORRY
Köszi Zico a lacy honlapot sok hasznos tanács van rajta ! Köszi
Hali Micimacko laughing.gif laughing.gif
zico
Örülök, hogy sikerült. Megosztanád velünk a titkot, hogy mit és hol kell a Bios- ban állítani, hátha jól jön másnak is.
micimacko
Hali Zico!
Bocs hogy nem nekem jutott eszembe és hogy csak most irok de vidéken voltam.
Szóval nem tudom hogy gyárilag ilyen e minden MSI alaplap.
A Biosban a power management features belül a set wake up events funkcióban
a keyboard power on function
mouse power on function
reume on PME
on RTC alarm mind disabled- re kelllet állitani ha valamelyik enable- állásra tettem
leállás után ismét ujraindult ha nem nyultam semmihez sem!
Ha viszont mind disable állásban van a gép rendesen müködik!!!

Gyárilag van Így mert ismét csináltam CMOS-t próbából és mind átállt enable állásba:

Hali micimacko
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.