Kovács Dávid ( Davs )
2005. május 19. 17:57
Hy!
A kérdés adott...Melyik a legjobb tömörítés?(rar, zip stb.)
cölöp
2005. május 19. 18:42
Hogy melyik a legjobb?......én nem tudom , de legtöbbet a .rar-t használom.
Mondjuk ez a "legtöbbet" ez heti kb 2 alkalom ahogy így visszagondolok.
eremit
2005. május 19. 19:01
Egy szavazás jót tenne ennek a topicnak.
Én a Win ace 2.02-t használom. Jó, de lehet, hogy van jobb is.
Darcy Tucker
2005. május 19. 19:16
Sosem foglalkoztatott különösebben a téma, de én úgy hallottam, hogy a 7zip a legjobb.
google
2005. május 19. 19:20
Attól függ, hogy a legjobb az a
-leggyorsabb
-legelterjedtebb
-legkisebb fájlméretet eredményező
-legbiztonságosabb
Szóval sokféle szempont van.
Én a zip-et szeretem, mert azt beépítve kezeli minden XP.
Kovács Dávid ( Davs )
2005. május 19. 19:28
IDÉZET
1-leggyorsabb
2-legelterjedtebb
3-legkisebb fájlméretet eredményező
4-legbiztonságosabb
3 ; 4 ; 1 ; 2
Ez a sorrend

De leginkább engem az érdekel, hogy melyiknél a legkisebb a kapott file...
Ajnász
2005. május 19. 19:32
tar.gz, bz2 rulez

Egyébként zip!
eremit
2005. május 19. 19:37
Attól is függ, hogy sok kis méretű fájlt vagy kevesebb nagyot tömörítünk.
Darcy Tucker
2005. május 19. 19:48
E cikk szerint (
Geek Style: Compression utilities comparison) a sorrend a következő:
Fájlméret: 1. rar 2. rzip 3. bzip2
Gyorsaság (becsomagolás): 1. arj 2. compress 3. gzip
Gyorsaság (kicsomagolás): 1. zip 2. gzip 3. lha
Utonium
2005. május 19. 21:45
Fájlméretben valóban verhetetlen a RAR, én szinte mindig azzal tömörítek. A ZIP exe-ket tud viszonylag hatékonyan behúzni (már amennyire még lehet őket tömöríteni), az ACE pedig (ha jól emlékszem) a képállományoknál jeleskedik, bár ebben nem vagyok biztos, mert egy ideje már nem használom.
Shia-ko
2005. május 20. 9:25
multimédiára pedig uharc.
manguszta
2005. május 21. 12:03
RAR-t használok, sosem csalódok (időm van, a méret a lényeg számomra).
Windows_3.1
2005. május 26. 16:29
Legtöbbször RAR. Néha meg a TC-féle zip-et, a gyorsasága miatt. A WinZIP 9.0-ban nem bízok, az új algoritmus nem elég elterjedt. A WinRAR fejlett tömörítését pedig már régóta támogatja a TC is. A 7zip-et és az ACE-t szintén elterjedés hiánya miatt nem kedvelem. Amikor bejött a 7zip, a tesztekben a 7zip mindegyik elterjedt tömörítőt elverte. Bár én még nem használtam.
Amúgy akár szavazást is lehetett volna csinálni ebből.
fapuma
2005. június 26. 17:59
7zip-pel kapcsolatban kicsit mások a tapasztalataim mint a hivatalos tesztekben.
Kisebb fájlokat, pl. szöveges dokumentumokat valami hajmeresztő hatékonysággal tömörít, még a rar-t, ace-t is leveri, de ha nagyobb, multimédiás állományok kerülnek az útjába, akkor lemarad.
Én amúgy a RAR-t használom, mivel elég a 200kb-os parancssoros változatát megmutatni a TC-nek, és már megy is a tömcsizés, akár még a valós WinRAR feltelepítése nélkül is.
Greene
2005. június 27. 7:13
Linux alatt bz2, Windows alatt Rar. Használtam még régen az ace tömörítést, amivel elég jó eredményeket értem el.
Zazu
2005. június 27. 9:52
A legkissebbre a WinAce-el a cab tömörítés tud.
Cheat888
2005. június 29. 16:04
szerintem a legjobb tömörítő a 7zip bár elég gépigényes és lassú.
Drone-4EB
2005. június 29. 16:23
Változó...
Régi DOS-os időkben az ain, meg az uc2 is egész masszívra tömörített, mostanában inkább már csak a rar-t használom, vagy linuxos platformon a bzip-et.
Halasi Miklós
2005. június 29. 16:24
Anno volt egy tömörítőteszt, amit én csináltam, lényege, hogy a legjobban a WinACE tömörített, csak lassan, a WinRAR nem volt sokkal lemaradva tőle, de gyorsabb volt, a WinZIP viszont gyors, de nem tömörít olyan jól. Az UHA tömörítést csak multimédiás fájlokhoz érdemes használni, mert ara van kihegyezve, de nehéz hozzá csomagolót találni, ami jó is. A 7zip nem volt jobb, mint a WinZIP.
fapuma
2005. június 29. 16:30
@Halasi Mike
Jó az a 7-zip, csak a teszt egy 80 megás pakkra volt kihegyezve. A 7-zip erőssége pedig a kis fájlok tömörítése, ott bizony néhol még az ace-nél is 50%-kal kisebb csomagokat készít!(legalábbis saját, nem hitelesített otthoni tesztjeim szerint.

)
Az a teszt, pedig, ha jól emlékszem, 2004. január... vagy inkább február volt...
Halasi Miklós
2005. június 29. 17:34
Igen, akörül lehetett. Különben a pakkba próbáltam olyan állományokat tenni, amin volt mit tömöríteni, tehát TXT, DOC, WAV állományok voltak, talán BMP is...
Tehát az általánosságban lettek tesztelve, hogy átlagosan mindegyik a saját formátumában hogyan tömörít.
fapuma
2005. június 29. 17:44
Tudom, láttam, csak egy 30kb-os doc fájlon nem lehet annyit tömöríteni, mint egy 60 megás avin...
De összességében jó a teszt, mert végülis ehhez mérten is kell mérni(választékos fogalmazás

): egy avi tömörítése fontosabb, mint egy pár kbyte-os szövegfájlé...
Adani
2005. június 29. 17:47
AVI-t nem igazán lehet tömöríteni, mert az már eleve tömörített (főleg ha Divx)
IQ5.5
2005. augusztus 10. 11:29
1.126.977-szeres tömörítés: A készítettem egyolan fájlt mely csupa
a betűből áll, és 172.427.490 bájtot foglal. Na, ezt letömöríttem a 7ZIP4.10 -essel, BZ2 formátumban, és mindössze
153 bájt volt az elkészített fájl terjedelme
Adani
2005. augusztus 10. 11:35
Hát persze, mert az ilyen fájlt veszteségmentesen is könnyű tömöríteni. Nem is kell hozzá nagy ész, hogy rájöjjünk, hogy lehetséges. Ugye csak egy karakter van benne, ami egymás után többször szerepel. Szóval semmi mást nem kell tennie a proginak, mint megszámolni hányszor ismétlődik, majd egyszer eltárolni, és utána valahogy jelölni, hogy hány db van még belőle. Vagyis a 153 bájtból 1 maga az "a" betű, maradék 152 meg a tömörített fájl fejléce + az a pár karakter, amit az ismétlés jelőlésére kell
obolony
2005. augusztus 10. 15:43
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
2 gépem van hálóba kötve.
Az egyiken TC-vel becsomagoltam 3 könyvtárat ZIP fájlba, majd szerencsésen töröltem is őket. Majd szintén TC-vel megpróbáltam ÁTHELYEZNI a ZIP fájlt a másik gépem vinyójára. Közben többször is hibaüzenet jött, miszerint a win a késleltetett írást nem tudta lekezelni, de végül is végigment az áthelyezés.
Probléma:
Erről a gépröl eltünt a ZIP fájl, a másikon meg sérültnek írja. Active UNDELETE progival próbáltam helyreállítani nem ment. WinRAR-ral próbáltam a zip fájlt (1,3Gb) megjavítani, de csak 80 megát állított vissza, miközben a ZIP 1,3Gb.
HELP PLS:)
Halasi Miklós
2005. augusztus 10. 15:46
Ha nem volt benne helyreállítási bejegyzés (nem tuodm ZIP-ben van-e ilyen, de RAR-ban van), akkor lesheted.

Viszont valószínűleg a merevlemezed, vagy a vezérlő ment ki a gépedben.
Chabi
2005. augusztus 10. 16:07
IDÉZET(obolony @ 2005. augusztus 10., 16:43 - szerda)
Közben többször is hibaüzenet jött, miszerint a win a késleltetett írást nem tudta lekezelni, de végül is végigment az áthelyezés.
Használsz valamelyik gépben mobile-racket ?
aadaam
2005. augusztus 23. 9:23
Én ha tönörítek a WinRAR-t használom és a RAR fomátumot preferálom, esetleg ha másnak csinálok valamit ZIP-be teszem, mert az XP beépítetten ismeri.
Amugy a gépemre mindig felteszem a 7zip-et: nagyon jó kis program , szeretem, kis idő kell még neki és tökéletes lesz! Hajrá freeware!
(Amugy a WinRAR-ban még a feületet szeretem.)
ui.: Egy szavazás tényleg érdekelne ...
eremit
2005. augusztus 23. 9:40
Maradok a WinACE-nél. Megszoktam. Jó! A három nagy között - Winace, Winrar, Winzip - nincs nagy különbség. Pár másodperces tömörítési idő különbség, pár % tömörítési ráta differencia. Elhanyagolható.
ordító egér
2005. augusztus 23. 12:29
Kezdetben (lelkesen) felpakoltam a WinRAR-t, WinZIP-et és WinACE-t is.
Azután nem használtam mást, mint a TC saját csomagolóját, meg a WinRAR-t. Azokat is inkább kicsomagolásra.
Így történt, hogy (hasonlóan lelkesen) ki is irtottam a felesleges programokat. Ennek már két éve és még nem hiányoztak.
Ebből is látszik, hogy sejtelmem sincs melyik a legjobb.
Soma01
2006. október 28. 10:18
Ezt vajon mivel lehet kicsomagolni?
Link Ez egy HP nyomtató driver amúgy...
Winrar nem viszi
Pentium XE
2006. október 28. 10:31
Total Commanderrel próbáltad?
Soma01
2006. október 28. 10:34
Próbáltam, de nem ment. Most nézem PowerArchiver-rel.
Nincs valami tipped még? Vagy próbáld már meg légyszi. 5 mega csak!
A múgy a driver-es témában is feltettem a kérdést:
http://www.pcworld.hu/forum/index.php?s=&a...st&p=151791
Pentium XE
2006. október 28. 12:02
Nálam azt írta hogy hozzáférés megtagadva. De exe fájlt miért akarsz kicsomagolni?
Fórumszabályzat: "Semmiképp ne tedd fel ugyanazt a kérdést több helyen! Ezzel csak a moderátoroknak csinálsz munkát, az egyiket úgy is törölni fogják! "
Soma01
2006. október 28. 12:40
Ez a probléma összetettebb, azért írtam ide és oda is. Ott leírtam, miért nem jó az exe...
...majd elemegyek 1 havehoz és max ott kicsomagolom, csak az a baj, hogy indul a setup, és ha kilépek meg takarít maga után és ráadásul nem is tudom hová pakol ki! Ezért kellene ki csomagolni.
Botond
2006. november 3. 12:08
Szerintem a 7zip. Egyszer egy 600 akárhány MB-os fájlt (rengeteg különböző anyag volt, nem ugyanaz!) kb. 250MB-osra becsomagoltam ultra tömörítési fokon. Szerintem ez egész jó.
Bekő Zoltán
2009. április 14. 1:43
Sziasztok .
Egy 7zipes kérdésem lenne megoldható e az a winraros funkció hogy a kijelölt file-t , könyvtárat , a tömörítés után automatikusan törölje vagyis a tömörítendő dolgot az archívba be helyezi ?
warynski
2009. július 25. 20:34
Jól tudom-e, hogy a jelszóval levédett .rar fájlt - feltéve, hogy a jelszó legalább 8-10 karakter hosszú és vegyesen tartalmaz kis és nagy betűket, számokat - gyakorlatilag lehetetlen feltörni? (Évekbe telhet.)
Félreértés ne essék, nem feltörni akarok, hanem szeretnék bizonyos adatokat biztonságban tudni, és erre ebben a pillanatban egyszerű megoldásnak látszik a WinRAR...
Pjotr
2009. július 25. 21:00
Mai technikával nem telne sokba, de átlagos felhasználók ellen jól véd.
warynski
2009. július 25. 21:10
Ha ezt egy kicsit bővebben...
Mit értesz mai technika alatt? Brutális gépet?
Vegyük úgy, hogy neked fel kellene törnöd egy 12 karakterből álló jelszóval védett .rar fájlt. Meg tudnád csinálni?
Ha igen, akkor ajánlj nekem olyan encrypter programot, ami külső HDD-én használható, és gyakorlatilag nem lehet feltörni.
Pjotr
2009. július 25. 21:12
Nem, így hirtelen nem tudnám, hogyan kell csinálni. De brute force-szal meg lenne hamar, ha erős géppel generálom szép sorban a lehetséges kombinációkat. Egyesek a videokártyát is befogják erre a célra.
Titkosítóprogramokkal nem vagyok tisztában, nem dolgozom kormányügynökségeknek, sem hadseregnek, és nem vagyok tudós sem.
warynski
2009. július 25. 21:34
Hát, nem tudom... (Pont ezért kérdeztem rá itt.)
Az idevágó oldalakat olvasva - amikor userek tippeket és programokat keresnek zip/rar jelszó feltöréséhez - mindenhol a brute force-t használó készségeket ajánlják, hozzátéve, hogy kb. 6-7 karakteres jelszóig érdemes vele próbálkozni. Persze ezek nem szakvélemények, és ezért gondoltam, hogy rákérdezek.
Ami az encrypter programokat illeti, rengeteget lehet találni szerte a neten, csupán arra lettem volna kíváncsi, hogy melyiket érdemes komolyan venni, mert kínalat az van...
Spányik Balázs
2009. július 26. 7:57
Sok magos otthoni pécékkel is hónapokba telne. Van egy Word állományom, amit lepasswordöztem, de elfelejtettem a jelszavát. Megpróbáltam feltörni... sajnos esélytelen. Valami überbrutál mainframe kéne hozzá, de ilyen meg kinél van hocira kölcsön, pláne ingyen? Nagyon fontos adatnak kell lenni, hogy megérje a rááldozott gépidőt.
warynski
2009. július 26. 19:11
Kösz!
OFF
Mellesleg találtam egy free, és meglehetősen professzionálisnak tűnő encrypter programot: True Crypt névre hallgat. Nem sorolom a jellemzőit, mert nagyon off lenne, de pl. 20 karakter alatti jelszónál szól, hogy rövid a jelszó. Na már most szerintem, ha a WinRAR-nál 20 karakteres (jó) jelszót beírok, meglehetős idő szükséges brute force-al feltörni. A dictionary szisztéma pedig egy épkézláb jelszónál nem használható...
geri005
2009. július 26. 19:46
Próbáld ki
Fujitsu
2009. július 26. 21:43
Titkosításra szerintem nincs jobb otthoni eszköz a WinRAR-nál.
Egyszer letöltöttem egy 6 gigabájtos tömörített állományt (.rar kiterjesztéssel), de le volt jelszavazva, a jelszót pedig elfelejtették mellékelni hozzá. Próbálkoztam mindenféle jelszófejtő csodacuccal, de semmi sem vezetett eredményre. Képtelenség volt feltörni. Le kellett törölnöm.
KGigi
2009. július 30. 15:24
A TrueCrypt teljesen jó program. Csak nagyon vigyázni kell vele, ha elszúrsz valamit, többet nem látod a cuccokat.
warynski
2009. szeptember 19. 18:54
Néhány hozzászólással fentebb valaki azt írta, hogy brute force-szal simán fel lehet törni a jelszóval védett .rar fájlokat.
Szívesen venném a segítségét, mert saját csapdámba estem. Néhány fájlt néhány rar fájlba tömörítettem és jelszóval levédtem. Most vagy a sok variálásban az elsők közül való rar fájlnak más jelszót adtam, vagy amikor begépeltem a jelszót, egy karaktert elüthettem. Lényeg az, hogy nem tudom az egyiket kitömöríteni.
Az a röhej, hogy tudom, hogy milyen szavakból, pontosabban karakter csoportokból állhat a jelszó, de minthogy kb. 16-20 karakter hosszú lehet a jelszó, elég sok a variáció.
A neten található csodaprogramok semmit nem segítettek, pedig azt hittem, ha a jelszó nagy részét ismerem, akkor azért fel lehet törni, de nem.
Már azzal is előbbre lennék, ha valamilyen program azt meg tudná mutatni, hogy pontosan hány karakteres a jelszó, mert akkor talán ki tudnám variálni, mit írhattam be. De a programok tőlem várják, hogy megmondjam hány karakteres jelszót akarok feltörni, aztán már csak 200-300 millió év, és kész.
Ha bárkinek van tippje - azon kívül, hogy töröljem a rar fájlokat - előre is kösz.
Csaba_#
2009. szeptember 19. 19:17
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.