fapuma
2005. május 19. 16:35
A problémám, hogy a jelelnlegi fülhallgatóm vezetéke kezdi az utolsókat rúgni, viszont nem szeretnék utódként "gagyit" venni.
A fülbe dugós változatból szeretnék bevásárolni, és nem szeretnék 2-3000Ft-nál többet szánni a dologra(hiába, én már csak ilyen smucig vagyok

).
Meg tudná valaki mondani, hogy ebben a kategóriában melyik gyártó ad igazi minőséget?
Gondolok itt arra, hogy ne legyen üveghangzású meg "bassz-vérszegény", szóljon dinamikusan, és ne essen szét minél hosszabb ideig.
Remélem az audio-guruk mielőbb idetalálnak mert nem bírom sokáig-vagyis a kanóc nem bírja.
Athos
2005. május 19. 16:38
3000 körül már lehet Sennheisert is kapni.

Media Marktban láttam még ősszel. Lehet azóta kicsit többe kerül, de érdemes megnézni.
fapuma
2005. május 19. 18:27
Köszi, majd szétnézek Kecsón!
cölöp
2005. május 19. 18:55
Egy barátom nemrég vett egy
ilyetAzóta áradozik róla , szerintem kényelmetlen , de egész türhetően szól.
fapuma
2005. május 19. 19:11
Érdekes konstrukció.
Bár, ezzel a pánttal nem tudom megvenném-e...
Amúgy most neten megnéztem, két füldugós Sennheisert találtam, mindkettő 2002-es modell, talán találok itt.
cölöp
2005. május 19. 19:30
Én személy szerint nem bírom elviselni a fülbedugóst....kényelmetlennek találom . Nekem egy égszinkék Panasonic clip-on rendszerü van , mindjárt keresek linket....
na ez
fapuma
2005. május 19. 19:45
cölöp
2005. május 19. 19:55
Természetesen vannak ennél sokkal jobbak , de én nem sürün használom csak ha vonatozom vagy buszozok . Igazából nem akartam egy pár száz forintos izét venni , ez meg azért nem szól rosszul ezért az árért...
Egy szó mint száz , nekem tetszik

Azért van , volt egy nagy hibája . A csomagolása felbonthatatlanul le van ragasztva , és az üzletben nem bontották ki , azt mondták ha gondom van vele vihetem vissza. De szerencsére nincs gond.
ordító egér
2005. május 20. 6:57
IDÉZET(fapuma @ 2005. May 19., Thu 20:45)
Utcára a "ha megszólal jó" kategória tökéletesen elég.
Csak erre a célra ne költs még 3000-t se.
Személy szerint veszedelmes dolognak tartom, a környezet zajainak kizárását közlekedés közben.
ProFiler
2005. május 20. 7:33
Nekem van egy
ilyen SONY-m - kiválóan szól és közlekedésre is azért ajánlott, mert nem zárja ki a külső zajokat. Amit a füledbe dugsz, azokkal már vannak ilyen gondok, de azért ajánlok párat:
-
Panasonic RP-HV288E-A-
Sennheiser MX550-
SONY E828 LP (
SONY honlapján)
-
SONY MDRJ20WCiao.
fapuma
2005. május 20. 14:08
@Cölöp
Az aztán a nagy hiba.
@Ordító Egér

Nekem nem elég.
@ProFiler
Királyak(főleg a Pana

), csak ki kéne mennem megvenni, az meg egyik napról másikra nem megy.

(magyar netes áruházakban pl. nyomát se látom

)
De pl. tudtok olyan gyártót mondani aminek általánosan jó minőségűek a fejhallgatói?
Pl. Philips, Sony, Panasonic
Ha találok megfelelő árba, akkor valószínűleg Sennheisert veszek, de nem 100%.
ProFiler
2005. május 20. 14:27
Philips nem annyira.
Ciao.
Shia-ko
2005. május 20. 14:33
Panasonic, Sennheiser, Koss
ProFiler
2005. május 20. 15:27
Ha már előhoztad a Koss-t, akkor ne maradjon le az
AKG sem!
Ciao.
fapuma
2005. május 20. 15:41
Köszi, így már könnyebb lesz a választás.
Nem szeretek ilyen "rendelősdit" játszani, főleg mióta Bluefishben átnyomtak DVD-RAMmal

, úgyhogy mindig abból válogatok, amit találok.
Shia-ko
2005. május 20. 15:49
IDÉZET(ProFiler @ 2005. May 20., Fri 17:27)
Ha már előhoztad a Koss-t, akkor ne maradjon le az
AKG sem!
Azt csak "hallomásból" ismerem.
Timer
2005. június 8. 5:58
Én ajánlanám még a Sony MDR-E818-át is, eléggé olcsó, és árához képest nem rossz. Miután a minidiscemhez kapott fülest egy véletlen során elhasaltattam, pótlékként ezt használtam sokáig. Elég jó a minősége, kemény a basszusa, hiányt csak a magas frekvenciáknál éreztem, de nem kóros. Kábé 1800 Ft-ért szerintem megteszi. Mondjuk analóg cucchoz (kazettás walkman) nem ajánlom, mert ott a groove funkció elég gyorsan (fél év) meghasaltatta a basszust.
Shia-ko
2006. január 16. 19:36
Nekem egy fülesre lenne szükségem a géphez, munka közbeni zenehallgatásra, tehát a lényeg, hogy kényelmes legyen, és persze a hangminőség, amennyire az árba belefér. 20ezer Ft-ot tudnék maximálisan rászánni, de jó lenne, ha afeléből kijönne. Amit néztem:
Koss UR 40: kényelmes, amennyire a zenétől tudott, szépen szólt
Sennheiser EH 350: dettó, csak kevésbé tetszett a hangja, persze a körülmények messze voltak a szobakörülményektől
Ami még tetszi, az a Sennheiser HD sorozat. Persze bármi más is jöhet, amit ajánlani tudtok. Nem kell, hogy wireless legyen, hisz csak a gép elött ülve használnám, és gondolom jóval jobb minőség fér belle a keretbe a hagyományos típusból.
Sanzi
2006. január 16. 19:51
Mint Profiler is írta nekem ilyen van: Sony MDR-E828
Nagyon jól szól (árához képest). Amikor a Discmant kaptam meghalt a fejhallgatója, és ilyenre cserélem. De nem bántam meg.
Shia-ko
2006. január 16. 20:02
Csak nekem nem fülbedugható kéne, hanem nagy méretü.
Greene
2006. január 16. 20:05
Sennheiser HD sorozat. Szerintem teljesen jó.
ProFiler
2006. január 16. 21:08
Így van. Bár a Sennheiser amúgy sem gyárt rosszakat.

Az árba esetleg beférne egy AKG K171 Studio?

Kegyetlenül szól.
Link.Ciao.
Shia-ko
2006. január 16. 21:12
És a HD melyik vége? Láttam kb. 7-8ezertől 18-ig.

Az AKG itthon 35körül van, annyit már nagyon nem ér meg nekem.
arpsoft
2006. január 16. 22:23
Ha nem éri meg az AKG, akkor vegyed meg a Sennheiser-t nyugodtan.
Nagy szivacsos típust válassz, azzal akár 4-5 órát is ki lehet bírni.
Shia-ko
2006. január 17. 18:57
Megvan az áldozat:
Sennheiser HD-555
ProFiler
2006. január 17. 20:01
Jól néz ki, de az AKG is ugyan ennyi, pedig az még jobban szól. Ulalának egyébként ennek a kistestvére van.
Ciao.
Shia-ko
2006. január 17. 20:56
Amit írtál AKG, az egy 10essel több itthon.
ProFiler
2006. január 18. 20:45
Kinnt mindegyik kb. 115 Euro.
Ciao.
magellan4
2006. január 24. 19:11
Szeretném a véleményeteket kérni erről a fülhallgatóról.
Panasonic RP-HV288
Legfőbb azt hogy a basszust mennyire tudja visszaadni.
Előre is kösz.
Sanzi
2006. március 10. 21:37
ILYEN tipusú fejhallgatót akarok venni, de ha van, akkor Sennheiser. Vagyis az ártól függ... Azert kellene ilye, mert futás közben ez biztosan áll. Tehát csak ilyen megoldás lenne jó.
u.i.: Találtam Panasonicot is.
KATT. Csak ez a három márka jöhet szóba... Egyéni hülyeségem.
Sanzi
2006. március 21. 20:58
Nézegettem még a Sony házatáján, a Panasonic-ot elvetettem. Es mivel a német üdvöskében sem ajánlottatok semmit, és én sem találtam, ezért, hát...
Nah, amit linkeltem fülhallgatót nem forgalmazzák az EU-ban. Jót néztem ki magamnak.

De HUN-ban a két megfelelője:
SONY 1 SONY 2Inkább a második. Ezeket tudom rendelni itt Békéscsabán is a márkakereskedésbe. Valami vélemény esetleg?
Shia-ko
2006. március 21. 21:12
Ezek helyett méginkább ajánlom
ezt, vagy
ezt. Ha kipróbáltad, més utazófüles nem igazán fog megfelelni. Nekem pénteken halt meg, de a tarcsi Sennheiserem, és Panasonicom élvezhetetlen. Nehéz lesz péntekig kihúzzam, míg megjön a megrendelt darab.
Sanzi
2006. március 21. 21:19
Csak nekem alapvetően van egy tökéletes "mezei" Sony fülhallgatóm, most sportoláshoz szeretnék venni egyet. Azért kellene ilyen kialakítású.
Jah, akkor már gyorsan megkérdezem. Mi a különbség (kábel szempontjából) a:
- TPC Y-forma
- OFC nyaklánc között.
Shia-ko
2006. március 22. 11:43
Sportoláshoz is jobb szerintem, mert ez biztos, hogy nem mozdul el, lévén a füledben vannak, és nem rajta.
Y: egyik szára hosszabb, így az egyik füledbe a nyakad mögött megy a kábel
nyakas: egy nyakbaakasztóval van egybeépítve, mint a samsung telefonok headsetje.
Ki, melyiket szereti.
Sanzi
2006. március 22. 16:05
Jó, kipróbálom mielőtt megveszem amit kinéztem, mivel az MP3 lejátszómhoz alapból ilyet fognak adni. Jó, tudom azt hangminőségben nincs sehol, de úgyis a viselete a fontos.
Igen, erre gondoltam én is logikusan, csak amilyen fejhallgatóm nekem van, az olyan mint az Y, csak mindkettő kábel ugyan olyan hosszú. De a weboldalon mégis OFC nyaklánc van odaírva a kábeltipushoz, és ilyet szerenék venni, semmi nyakbakasztó, vagy mittomén.
KATTNekem az eső tipusú fülhallgatóm van, egyik haveromnak a második. Mindkettőhöz OFC írnak, pedig egyikse nagybaakasztós.
G LEVENTE
2006. augusztus 3. 19:35
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy a két füles közül melyik a jobb zenehalgatásra MP3 lejátszóhoz:
Panasonic RP-HS5
RP-HS50
A segítséget előre is kösz.
GL.
Athos
2007. március 7. 16:48
Hol lehet megvenni a TerraTec Headset Master 5.1 USB fejhallgatót? Elsősorban budapesti bolt érdekelne.
@ProFiler
Esetleg ausztriai beszerzés is.
ProFiler
2007. március 7. 20:38
Van nálam. Keress meg, ha érdekel.
Ciao.
Sanzi
2007. szeptember 26. 21:07
Tud-e valaki ajánlani max 5000Ft-ig olyan fülest, aminek a vezetékén van hangerőszabályozó és mikrofon némító gomb? Ebből adódóan mikrofonosra gondoltam.

Minőségben teljesen megfelel egy
ilyen kategória is, kizárólag netes csevegéshez kell. A hangminőségnél sokkal fontosabb a kényelem, akár több óra hosszás tartós viselet esetén is.
Ha nem sokkal drágább, mint a megjelölt ár, akkor is érdekelne.
Shia-ko
2007. november 22. 9:43
Vennék olcsón, valami használt erősítőt 2 hangfalhoz, hogy barátnőm a gépéről zenét hallgasson, meg rákössek egy deck-et. Ezeket néztem 10-15 ezer magasságában:
pioneer sx 203 rds
UHER RG 260
Sony DSR tuner DAR-1000 ES
Marantz PM 420
Technics SU-Z15
Van valami vélemény? Esetleg jobb ötlet?

Köszi

szerk.:
Tárgytalan, megvettem az elsőt.
Strar
2008. január 6. 17:11
Sziasztok!
Nagyjából körvonalazódik, mit szeretnék venni...
1.
Sennheiser HD 4652.
Panasonic RP-DJ600E-KElőnyök, hátrányok:
A Sennheiser hangminőségéről sok rosszat nem hallani, az anyaghasználata valószínűleg tartós, cserélhető kábel, jó érzékenység, nyitott kivitel - nem fájdul meg olyan könnyen a fej, fül.
A Panasonic összecsukható, így könnyen hordozható, a frekvenciaátvitel a Senheiserrel szemben jobb (Pana.: 10Hz-27kHz - Senn.: 18-21,500 Hz), az ellenállás: Pana.: 20 - Senn.: 32. Szintén cserélhető a kábele, forgatható fej, valamint zárt, így nem mennek annyira ki-be a zajok.
Az árban 200Ft-s eltérés van, tehát az nem fog dönteni. Otthoni használatra kell leginkább, zene&film-hez elsősorban. Fontos a jó hangminőség, és a minőségi anyaghasználat - kényelem pl.
Segítsetek egy picit, ti mit gondoltok róluk, melyiket javasolnátok inkább.
Shia-ko
2008. január 6. 18:37
Kényelemről nem tudok nagyon sokat, de a nyitottnak szebbek a hangjai általában, viszont jobban kimennek a hangok. Nekem Sennheiser van, csak másik típus (555). Nagyon jó, de ha gyenge hangkártyán használod, igen zavaró, hogy hallatszik a gyenge hangminőség.
Strar
2008. január 6. 21:10
Köszi a választ, sajna már régóta vadászok egy Audigy 2 zs-re, de nem nagyon van eladó még az Audigy 4-ből se. Így először megveszem a jó fejhallgatót, és majd találok hozzá egy minőségi hangkártyát is.
Matvác
2008. január 13. 18:51
Szeretném kérdezni mi a véleményetek
Róla (Sennheiser HD415)Akarok venni egy fülhalgatót hogy tudjak zenét hallgatni a szomszéd édresztése nélkül.
Mindenféleképpen Sennheisert akarok venni, bár nem vagyok otthon a fülesekben, de azt olvasom mindenhol hogy elég jók. Mondhatnám a legjobbak

Jó volna ha az ára nem súrolná a 10et, monjduk még egy vezetéknélkülin is gondolkodok ami 14...
Mi a véleményetek?
Alex99
2008. január 13. 20:03
Nem rossz? Bár a vezeték nélküli tényleg sokkal jobb.
Itt nagyon sok van Sennheiser- ből is és olcsón.
Matvác
2008. január 14. 13:00
Mindenféleképpen az *****ban (Nem akarok reklámozni, ott ahová elöbb linkeltem

) veszem meg, csak nem tudom hogy megéri-e azt a plusz költséget a vezetéknélküli.
Igazából egyáltalán nem tudom melyiket válasszam, valószínűleg az lesz hogy bemegyek és megfülelem őket... Úgy tűnik még mindig ez a legjobb módszer.
Alex99
2008. január 14. 13:12
Igen az a legjobb módszer, de ha nem csak PC-hez használod, jobb lesz a vezeték néküli.
Shia-ko
2008. január 31. 15:07
Hello!
Meghalt a sony in-ear fülesem és helyette keresnék egyet, ami lehetőleg nem kerül 10 ezer pénznél többe. A lényeg, hogy szépen szóljon.
Van valakinek ötlete?
Köszi!
ProFiler
2008. január 31. 21:05
Shia-ko
2008. január 31. 22:38
Igen, ezeket néztem én is, csak gondoltam hátha van más is, ami értelmes, emberi áron. Köszi.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.