Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Vásárlási tanácsok audioeszközökhöz
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Digitális élet, otthon > TV, házimozi, médialejátszó, projektor
Oldalak: 1, 2
fapuma
A problémám, hogy a jelelnlegi fülhallgatóm vezetéke kezdi az utolsókat rúgni, viszont nem szeretnék utódként "gagyit" venni.

A fülbe dugós változatból szeretnék bevásárolni, és nem szeretnék 2-3000Ft-nál többet szánni a dologra(hiába, én már csak ilyen smucig vagyok blush.gif ).

Meg tudná valaki mondani, hogy ebben a kategóriában melyik gyártó ad igazi minőséget?

Gondolok itt arra, hogy ne legyen üveghangzású meg "bassz-vérszegény", szóljon dinamikusan, és ne essen szét minél hosszabb ideig.
unsure.gif

Remélem az audio-guruk mielőbb idetalálnak mert nem bírom sokáig-vagyis a kanóc nem bírja. ani_wink.gif
Athos
3000 körül már lehet Sennheisert is kapni. ani_wink.gif Media Marktban láttam még ősszel. Lehet azóta kicsit többe kerül, de érdemes megnézni.
fapuma
Köszi, majd szétnézek Kecsón! smile.gif
cölöp
Egy barátom nemrég vett egy ilyet
Azóta áradozik róla , szerintem kényelmetlen , de egész türhetően szól.
fapuma
blink.gif
Érdekes konstrukció. hmm.gif
Bár, ezzel a pánttal nem tudom megvenném-e... roll.gif

Amúgy most neten megnéztem, két füldugós Sennheisert találtam, mindkettő 2002-es modell, talán találok itt.
cölöp
Én személy szerint nem bírom elviselni a fülbedugóst....kényelmetlennek találom . Nekem egy égszinkék Panasonic clip-on rendszerü van , mindjárt keresek linket....na ez
fapuma
Waohhh...! cool.gif

És milyen a minősége? smile.gif

Persze, itthon én is a "lapátosat" hallgatom, csak amikor az utcán megyek, nem biztos hogy az a legjobb választás... ani_wink.gif arrow.gif laughing.gif
cölöp
Természetesen vannak ennél sokkal jobbak , de én nem sürün használom csak ha vonatozom vagy buszozok . Igazából nem akartam egy pár száz forintos izét venni , ez meg azért nem szól rosszul ezért az árért...
Egy szó mint száz , nekem tetszik smile.gif
Azért van , volt egy nagy hibája . A csomagolása felbonthatatlanul le van ragasztva , és az üzletben nem bontották ki , azt mondták ha gondom van vele vihetem vissza. De szerencsére nincs gond.
ordító egér
IDÉZET(fapuma @ 2005. May 19., Thu 20:45)
Waohhh...! cool.gif

És milyen a minősége? smile.gif

Persze, itthon én is a "lapátosat" hallgatom, csak amikor az utcán megyek, nem biztos hogy az a legjobb választás... ani_wink.gif arrow.gif laughing.gif

Utcára a "ha megszólal jó" kategória tökéletesen elég.
Csak erre a célra ne költs még 3000-t se. cool.gif

Személy szerint veszedelmes dolognak tartom, a környezet zajainak kizárását közlekedés közben.
ProFiler
Nekem van egy ilyen SONY-m - kiválóan szól és közlekedésre is azért ajánlott, mert nem zárja ki a külső zajokat. Amit a füledbe dugsz, azokkal már vannak ilyen gondok, de azért ajánlok párat:

- Panasonic RP-HV288E-A
- Sennheiser MX550
- SONY E828 LP (SONY honlapján)
- SONY MDRJ20W

Ciao.
fapuma
@Cölöp
Az aztán a nagy hiba. biggrin.gif

@Ordító Egér
roll.gif Nekem nem elég. tongue.gif

@ProFiler
Királyak(főleg a Pana cool.gif ), csak ki kéne mennem megvenni, az meg egyik napról másikra nem megy. blush.gif (magyar netes áruházakban pl. nyomát se látom blink.gif )

De pl. tudtok olyan gyártót mondani aminek általánosan jó minőségűek a fejhallgatói?
Pl. Philips, Sony, Panasonic question.gif

Ha találok megfelelő árba, akkor valószínűleg Sennheisert veszek, de nem 100%. unsure.gif
ProFiler
Philips nem annyira.

Ciao.
Shia-ko
Panasonic, Sennheiser, Koss
ProFiler
Ha már előhoztad a Koss-t, akkor ne maradjon le az AKG sem! cool.gif

Ciao.
fapuma
Köszi, így már könnyebb lesz a választás. smile.gif

Nem szeretek ilyen "rendelősdit" játszani, főleg mióta Bluefishben átnyomtak DVD-RAMmal mad.gif , úgyhogy mindig abból válogatok, amit találok. ani_wink.gif
Shia-ko
IDÉZET(ProFiler @ 2005. May 20., Fri 17:27)
Ha már előhoztad a Koss-t, akkor ne maradjon le az AKG sem!  cool.gif

Azt csak "hallomásból" ismerem. twisted.gif
Timer
Én ajánlanám még a Sony MDR-E818-át is, eléggé olcsó, és árához képest nem rossz. Miután a minidiscemhez kapott fülest egy véletlen során elhasaltattam, pótlékként ezt használtam sokáig. Elég jó a minősége, kemény a basszusa, hiányt csak a magas frekvenciáknál éreztem, de nem kóros. Kábé 1800 Ft-ért szerintem megteszi. Mondjuk analóg cucchoz (kazettás walkman) nem ajánlom, mert ott a groove funkció elég gyorsan (fél év) meghasaltatta a basszust.
Shia-ko
Nekem egy fülesre lenne szükségem a géphez, munka közbeni zenehallgatásra, tehát a lényeg, hogy kényelmes legyen, és persze a hangminőség, amennyire az árba belefér. 20ezer Ft-ot tudnék maximálisan rászánni, de jó lenne, ha afeléből kijönne. Amit néztem:
Koss UR 40: kényelmes, amennyire a zenétől tudott, szépen szólt
Sennheiser EH 350: dettó, csak kevésbé tetszett a hangja, persze a körülmények messze voltak a szobakörülményektől
Ami még tetszi, az a Sennheiser HD sorozat. Persze bármi más is jöhet, amit ajánlani tudtok. Nem kell, hogy wireless legyen, hisz csak a gép elött ülve használnám, és gondolom jóval jobb minőség fér belle a keretbe a hagyományos típusból.
Sanzi
Mint Profiler is írta nekem ilyen van: Sony MDR-E828
Nagyon jól szól (árához képest). Amikor a Discmant kaptam meghalt a fejhallgatója, és ilyenre cserélem. De nem bántam meg. cool.gif
Shia-ko
Csak nekem nem fülbedugható kéne, hanem nagy méretü.
Greene
Sennheiser HD sorozat. Szerintem teljesen jó.
ProFiler
Így van. Bár a Sennheiser amúgy sem gyárt rosszakat. ani_wink.gif Az árba esetleg beférne egy AKG K171 Studio? cool.gif Kegyetlenül szól. Link.

Ciao.
Shia-ko
És a HD melyik vége? Láttam kb. 7-8ezertől 18-ig. hmm.gif
Az AKG itthon 35körül van, annyit már nagyon nem ér meg nekem. sad.gif
arpsoft
Ha nem éri meg az AKG, akkor vegyed meg a Sennheiser-t nyugodtan.
Nagy szivacsos típust válassz, azzal akár 4-5 órát is ki lehet bírni.
Shia-ko
Megvan az áldozat:
Sennheiser HD-555
ProFiler
Jól néz ki, de az AKG is ugyan ennyi, pedig az még jobban szól. Ulalának egyébként ennek a kistestvére van. biggrin.gif

Ciao.
Shia-ko
Amit írtál AKG, az egy 10essel több itthon. ani_wink.gif
ProFiler
Kinnt mindegyik kb. 115 Euro.

Ciao.
magellan4
Szeretném a véleményeteket kérni erről a fülhallgatóról.
Panasonic RP-HV288
Legfőbb azt hogy a basszust mennyire tudja visszaadni.
Előre is kösz.
Sanzi
ILYEN tipusú fejhallgatót akarok venni, de ha van, akkor Sennheiser. Vagyis az ártól függ... Azert kellene ilye, mert futás közben ez biztosan áll. Tehát csak ilyen megoldás lenne jó.

u.i.: Találtam Panasonicot is. KATT. Csak ez a három márka jöhet szóba... Egyéni hülyeségem. ani_wink.gif
Sanzi
Nézegettem még a Sony házatáján, a Panasonic-ot elvetettem. Es mivel a német üdvöskében sem ajánlottatok semmit, és én sem találtam, ezért, hát...
Nah, amit linkeltem fülhallgatót nem forgalmazzák az EU-ban. Jót néztem ki magamnak. tongue.gif
De HUN-ban a két megfelelője:
SONY 1 SONY 2

Inkább a második. Ezeket tudom rendelni itt Békéscsabán is a márkakereskedésbe. Valami vélemény esetleg?
Shia-ko
Ezek helyett méginkább ajánlom ezt, vagy ezt. Ha kipróbáltad, més utazófüles nem igazán fog megfelelni. Nekem pénteken halt meg, de a tarcsi Sennheiserem, és Panasonicom élvezhetetlen. Nehéz lesz péntekig kihúzzam, míg megjön a megrendelt darab. blush.gif
Sanzi
Csak nekem alapvetően van egy tökéletes "mezei" Sony fülhallgatóm, most sportoláshoz szeretnék venni egyet. Azért kellene ilyen kialakítású.

Jah, akkor már gyorsan megkérdezem. Mi a különbség (kábel szempontjából) a:
- TPC Y-forma
- OFC nyaklánc között.
Shia-ko
Sportoláshoz is jobb szerintem, mert ez biztos, hogy nem mozdul el, lévén a füledben vannak, és nem rajta.
Y: egyik szára hosszabb, így az egyik füledbe a nyakad mögött megy a kábel
nyakas: egy nyakbaakasztóval van egybeépítve, mint a samsung telefonok headsetje.
Ki, melyiket szereti.
Sanzi
Jó, kipróbálom mielőtt megveszem amit kinéztem, mivel az MP3 lejátszómhoz alapból ilyet fognak adni. Jó, tudom azt hangminőségben nincs sehol, de úgyis a viselete a fontos.

Igen, erre gondoltam én is logikusan, csak amilyen fejhallgatóm nekem van, az olyan mint az Y, csak mindkettő kábel ugyan olyan hosszú. De a weboldalon mégis OFC nyaklánc van odaírva a kábeltipushoz, és ilyet szerenék venni, semmi nyakbakasztó, vagy mittomén.
KATT
Nekem az eső tipusú fülhallgatóm van, egyik haveromnak a második. Mindkettőhöz OFC írnak, pedig egyikse nagybaakasztós.
G LEVENTE
Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy a két füles közül melyik a jobb zenehalgatásra MP3 lejátszóhoz:
Panasonic RP-HS5
RP-HS50

A segítséget előre is kösz.

GL. biggrin.gif
Athos
Hol lehet megvenni a TerraTec Headset Master 5.1 USB fejhallgatót? Elsősorban budapesti bolt érdekelne.

@ProFiler
Esetleg ausztriai beszerzés is. ani_wink.gif
ProFiler
Van nálam. Keress meg, ha érdekel.

Ciao.
Sanzi
Tud-e valaki ajánlani max 5000Ft-ig olyan fülest, aminek a vezetékén van hangerőszabályozó és mikrofon némító gomb? Ebből adódóan mikrofonosra gondoltam. smile.gif Minőségben teljesen megfelel egy ilyen kategória is, kizárólag netes csevegéshez kell. A hangminőségnél sokkal fontosabb a kényelem, akár több óra hosszás tartós viselet esetén is.
Ha nem sokkal drágább, mint a megjelölt ár, akkor is érdekelne.
Shia-ko
Vennék olcsón, valami használt erősítőt 2 hangfalhoz, hogy barátnőm a gépéről zenét hallgasson, meg rákössek egy deck-et. Ezeket néztem 10-15 ezer magasságában:
pioneer sx 203 rds
UHER RG 260
Sony DSR tuner DAR-1000 ES
Marantz PM 420
Technics SU-Z15

Van valami vélemény? Esetleg jobb ötlet? hmm.gif

Köszi worship.gif

szerk.:
Tárgytalan, megvettem az elsőt.
Strar
Sziasztok!

Nagyjából körvonalazódik, mit szeretnék venni...

1. Sennheiser HD 465
2. Panasonic RP-DJ600E-K

Előnyök, hátrányok:

A Sennheiser hangminőségéről sok rosszat nem hallani, az anyaghasználata valószínűleg tartós, cserélhető kábel, jó érzékenység, nyitott kivitel - nem fájdul meg olyan könnyen a fej, fül.

A Panasonic összecsukható, így könnyen hordozható, a frekvenciaátvitel a Senheiserrel szemben jobb (Pana.: 10Hz-27kHz - Senn.: 18-21,500 Hz), az ellenállás: Pana.: 20 - Senn.: 32. Szintén cserélhető a kábele, forgatható fej, valamint zárt, így nem mennek annyira ki-be a zajok.

Az árban 200Ft-s eltérés van, tehát az nem fog dönteni. Otthoni használatra kell leginkább, zene&film-hez elsősorban. Fontos a jó hangminőség, és a minőségi anyaghasználat - kényelem pl.

Segítsetek egy picit, ti mit gondoltok róluk, melyiket javasolnátok inkább.
Shia-ko
Kényelemről nem tudok nagyon sokat, de a nyitottnak szebbek a hangjai általában, viszont jobban kimennek a hangok. Nekem Sennheiser van, csak másik típus (555). Nagyon jó, de ha gyenge hangkártyán használod, igen zavaró, hogy hallatszik a gyenge hangminőség.
Strar
Köszi a választ, sajna már régóta vadászok egy Audigy 2 zs-re, de nem nagyon van eladó még az Audigy 4-ből se. Így először megveszem a jó fejhallgatót, és majd találok hozzá egy minőségi hangkártyát is.
Matvác
Szeretném kérdezni mi a véleményetek Róla (Sennheiser HD415)
Akarok venni egy fülhalgatót hogy tudjak zenét hallgatni a szomszéd édresztése nélkül.

Mindenféleképpen Sennheisert akarok venni, bár nem vagyok otthon a fülesekben, de azt olvasom mindenhol hogy elég jók. Mondhatnám a legjobbak smile.gif

Jó volna ha az ára nem súrolná a 10et, monjduk még egy vezetéknélkülin is gondolkodok ami 14...
Mi a véleményetek?
Alex99
Nem rossz? Bár a vezeték nélküli tényleg sokkal jobb. Itt nagyon sok van Sennheiser- ből is és olcsón.
Matvác
Mindenféleképpen az *****ban (Nem akarok reklámozni, ott ahová elöbb linkeltem ani_wink.gif ) veszem meg, csak nem tudom hogy megéri-e azt a plusz költséget a vezetéknélküli.
Igazából egyáltalán nem tudom melyiket válasszam, valószínűleg az lesz hogy bemegyek és megfülelem őket... Úgy tűnik még mindig ez a legjobb módszer. smile.gif
Alex99
Igen az a legjobb módszer, de ha nem csak PC-hez használod, jobb lesz a vezeték néküli. ani_wink.gif
Shia-ko
Hello!

Meghalt a sony in-ear fülesem és helyette keresnék egyet, ami lehetőleg nem kerül 10 ezer pénznél többe. A lényeg, hogy szépen szóljon.

Van valakinek ötlete?

Köszi!
ProFiler
Sennheiser CX-Series?

AKG K31x?

Ciao.
Shia-ko
Igen, ezeket néztem én is, csak gondoltam hátha van más is, ami értelmes, emberi áron. Köszi.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.