Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Nem tudok SATA HDD-re alaplap drivert installálni
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Alaplapok
_BOZONT_
Üdv!
Van egy GA-K8NXP-SLI alaplapom és csak SATA winyo van benne. De nem tudom felrakni az alaplaphoz a drivert se az integrált hanghoz a drivert stb. Az lenne a gond, hogy a system drivert felrakja, akkor restaltol (eddig normális) és utána amikor feláll az op rendszer (xp vagy server2003 egyikre se megy fel sata-n) elkezdi a többit feltelepíteni integrált driverek hang Stb és befagy az install ablak de csak ez a tobbi gondnélkul fit és nem is tolt mert a cpu 2%-os megprobáltam kikeresgélni a cd-n a mappákbol az instalt, de ottse kezdi el telepiteni csak vár de semmi! Sima ATA 133-as winyora fel megy gond nélkül.

Remélem Így már jo. Nagyon kéne a segitség mert nincs idom vissza vinni a gépet, se felhivni öket ahonnan vettem az alaplapot.
ProFiler
Normális mondatok nélkül értelmetlen az egész. Se eleje, se vége. Le tudnád írni mégegyszer magyarul? Akkor talán tudnánk is segíteni.

Ciao.
Chabi
IDÉZET(_BOZONT_ @ 2006. február 24., 0:18 - péntek)
(xp vagy server2003 egyikrese megy fel sata-n)
..
DE sima ATA 133-as winyora fel megy gondnélkul .

Szerintem a probléma az lesz hogy a SATA drivert tartalmazó floppy-t a Windows telepítésénél nem rakja be amikor kéri az elején a telepítő. roll.gif

Ha nem ez a gond akkor passzolom a kérdést biggrin.gif blush.gif
_BOZONT_
De nem adtak hozzá semilyen floppyt. Nem is irátk hogy kellene csinálni.
nascar
Rögtön az XP telepítés elején, amikor még csak előkészíti a telepítést, akkor az XP telepítője megkérdezi, hogy "idegen" drivereket akarsz-e telepíteni (képernyő legalján), na itt kell nyomni egy F6 gombot (kiírja!), és betenni az alaplaphoz kapott flopyt, amely tartalmazza a S-ATA drivert!
Ha nem kaptál ilyet, akkor lehet, hogy az alaplaphoz kapott CD-n van a driver, ha ez sem jön be, akkor Gigabyte oldaláról letöltöd a S-ATA drivert (megkérsz egy barátot!), rámásolod egy flopyra, és amikor kéri az XP telepítője, akkor beadod neki! Ennyi!
Bár érdekes, mert nekem is S-ATA rendszerem van, és semmilyen drivert nem kellett telepítenem az XP telepítésekor, sőt nekem egyszerre van S-ATA, és P-ATA vinyó a gépemben!
Egyébként itt van az alaplapodhoz tartozó driverek listája, melyeket rögtön le is tölthetsz: GA-K8NXP-SLI ani_wink.gif
Most látom, hogy a SATA RAID Driver résznél rögtön az első (meg a negyedik is ugyanaz!):
IDÉZET
NVIDIA (Preinstall driver, press F6 during Windows setup to read from floppy)

Ez kell neked!
_BOZONT_
THX Majd holnap kiprobálom biggrin.gif (HEHE erre en is gondolhattam voltna mindegy)
nascar
Nem volt! Nekem Abit AN8 Fatal1ty lapom van, és ezen van S-ATA, és P-ATA csatlakozó is.
De van még egy trükk, amivel meg lehet oldani a telepítést. Mégpedig telepíted a rendszert egy P-ATA vinyóra, felteszed az Nvidia chipset drivert, mely tartalmazza a S-ATA drivert is! Aztán fogod, és az egész rendszert átmásolod (klónozod) a S-ATA vinyóra, a BIOS-ban átállítod a hard disk boot prioritási sorrendet, hogy a S-ATA legyen az első, elindítod, és kész! ani_wink.gif
_BOZONT_
Probáltam már áthuzni de nem érzekelte a drivert, se semmit ami az alaplaphoz köze volt biggrin.gif
nascar
Ezt a mondatot nem értem, ne haragudj!
Kissé érthetőbben írj, ha lehet!
Chabi
IDÉZET(nascar @ 2006. február 24., 21:39 - péntek)
Bár érdekes, mert nekem is S-ATA rendszerem van, és semmilyen drivert nem kellett telepítenem az XP telepítésekor

Nem mindegy hogy XP, XP SP1 vagy XP SP2 ani_wink.gif
_BOZONT_
Olyan Xp-m van amin már rajta van az sp1 de ez a rendszer vinyo xal meg netre se tudok felmenni (mivel nem tudom felrakni a drivert) hogy leszedjem a sp2-öt.
de server 2003 nál is ezt csinálja sad.gif
nascar
Hát ez bizony a 22-es csapdája! Erre bátorkodtam írni neked, hogy kérj meg egy barátot, akinek van net, hogy töltse le neked!
Mert ugye most is írsz valahonnan, ahol van net exclamat.gif bulb.gif roll.gif
_BOZONT_
A másik gépemrol irok csak ez régi.......
Chabi
Ezzel sem tudod letölteni az SP2-őt ?
_BOZONT_
Hát ezen sajna nem erdeti a Windows... lálálálá
Chabi
Az SP2-t akkor is le tudod tölteni roll.gif pl. Innét a PCW oldaláról is. >> magyar XP-hez SP2 letöltés << 273MB
ProFiler
@ _BOZONT_:
Használj ékezeteket és írj normálisan! Rövidítések nélkül!
Shia-ko
Folyamat:
- alaplapi SATA drivert adták vele floppy-n, vagy CD-n, akkor másold ki kis lemezre.
- utána bootolj be a windows CD-ről, és amikor kiírja, hogy más gyártó általi SCSI, stb. vezérlő, akkor F2, és berakod a floppy-t. Utána már meg fogja találni a drivert és a HDD-t is
_BOZONT_
weep.gif weep.gif Meg csináltam mindent floppy F6 látta is hogy mi van a floppyn úgy csináltam ahogy mondtad, de nem megy. weep.gif

Amikor bezártam az ablakot, ezt írta ki:
GBK_MFC ERRE A HIBÁRA HIVATKOZOTT

Ha valaki elmagyarázza hogyan kell feltölteni a http://kepfeltoltes.hu/ akkor rakok pár föl képet

Írj normálisan! <PF>
Gereby
@_BOZONT_: Először is légyszíves normálisabban írj...
A kepfeltoltes.hu-t úgy tudod használni, hogy van ez a "Töltsd fel képeidet" rész, és ott ilyen kis ablakok mellettük tallóz gomb. A Tallózra rámégy, kiválasztod a képet, majd lentebb van egy "Feltöltés" gomb... arra rámégy, és már tolja is fölfelé...
_BOZONT_
BIOS frissítés csodákat tesz. biggrin.gif KÖSZI minden segítséget - már megy! biggrin.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.