Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Felhasználónevek
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2
r-chee
Az én felhasználónevemről Valami oknál fogva mindig azt hiszik, hogy "ricsi"-nek kell ejteni...Pedig direkt azért van kötőjellel elválasztva az "r"-betű, mert az angolban "ár"-nak ejtik, tehát az összkép: "árcsí" smile.gif .

Vajon TE hogy ejted a tiéd?
Egerb
Hihetetlen, éppen ma gondolkodtam egy ilyen topik nyitásán. biggrin.gif

Én is "ricsi"-nek ejtettem ki eddig a tiedet. blush.gif

Egerb - "egerbé" - Nem én találtam ki, de elvileg köze van az egri bikavérhez.
Molt@m
Én nem harapakacsának hívom magam! Molt@m az "igazi" nickem de változtatásra nincs lehetőség. (vagy van?)

Ja és moltam-nak ejtik biggrin.gif
Egerb
Először csak "harapacska"-nak olvastam, ez is maradt meg bennem. blush.gif
manguszta
@Egerb

Mindkét kiejtésed nálam ugyanaz. smile.gif

@Harapakacsa

Van lehetőség! Ha jól tudom, tzolinak kell pü-t küldeni.
Molt@m
Akkor küldök twisted.gif
Ezután Molt@m leszek... biggrin.gif
Sanzi
Elősször röhögtem amikor megláttam a topikot. (a hogy ejtjük, és hogy írjuk után. biggrin.gif kicsit sablon lett. ani_wink.gif )
Amúgy csak simán Sanzi, nem y, z! biggrin.gif Az a valódi nevem.
Chabi
IDÉZET(Egerb @ 2006. február 23., 18:31 - csütörtök)
Először csak "harapacska"-nak olvastam, ez is maradt meg bennem. blush.gif

Molt@m az jó lesz mert sajnos én is így vagyok a mostani nickeddel mint Egerb blush.gif
Bencce
Nekem R-che mindig Ricsi smile.gif Van még ocsi aki pedig mindig öcsi smile.gif Harapakacsa meg olyan furi. Szóval harap a kacsa.

Nekem egyébként azért 2 c a nevem mert egyszer kb 8 éve elírtam a Starcraft mentést Bence helyett Benccére és innentől a 2c és mindenhol ezt is használom smile.gif Van, hogy úgy is írok alá mostanában smile.gif
De kiejétsben gondom van Shia-ko val:)
ProFiler
Hehe, az én nevem csak nem annyira komplikált. smile.gif

Ciao.
Adani
A fórumtalin "siakó"-nak ejtettem, én Shia-ko nem mondta, hogy nem úgy kell, tehát marad. Greene nevét ejtették páran "grini"-nek, de ha jól emlékszme ott is mondta, hogy "grín"-nek kell ejteni. (Igaz én először "le Shia-ko-ztam" Greene-t még a tali elején, mikor még nem memorizáltam ki-kicsoda. biggrin.gif. R-Chee nevét én is Ricsinek ejtettem eddig.
Az én nevemet egyébként nyugodtan ejtsétek "Adani"-nak, mert úgy kell.

@Ruzsa Dániel

A régi nevedet, amit egy másik fórumon még használsz, azt hogy ejted? Mármint a gyoridanee-t, "dane" vagy "dani" ? Mind a kettő ismerős lehet, engem is szoktak dane-nak szólítani páran.

@ProFiler

A te neved meg gondolom "profájler"-nek kell ejteni, legalábbis én így szoktam, de a talin szintén elhangzott a "profiler" is.
r-chee
Az R-chee az "árcsí"....Ha "ricsi" lenne, akkor valószínüleg így írnám: Richee v. Richey. (Amúgy a keresztnevem Árpi, tehát nem lehetnék ricsi...)
Adani
Ezt nem tudtam. De attól még lehetne, Ricsi. Engem valóban Daninak hívnak, többek közt, azért is az a nevem, ami.
ProFiler
IDÉZET(Adani @ 2006. február 23., 19:17 - csütörtök)
elhangzott a "profiler" is.

eznemigaz.gif

Ciao.
Gereby
Nekem a fórumon a nevem a polgári nevemből származik... Ami Geréby... Nagyon régen regisztráltam, de sokáig nem használtam a fórumot, közbe lett más nick-em is. C64MAN (Commodore 64-ből). Egyébként a globális nickem meg Dodó... (Szüleim adták nekem nagyon régen... Valahogy nem emlékszek rá smile.gif , aztán ők mindíg így hívnak, és ez teljesen kivándorolt haveri körre, iskolába mindenhová... Még a tanárok is így hívnak.) Neten manapság már mindenütt a C64MAN-t használom, de itt úgy gondoltam meghagyom a Gereby-t ha már így ismernek... smile.gif Nekem teljesen mindegy hogyan szólítotok... Gereby/Geréby/C64MAN/Dodó cool.gif
Crocket
CROCKET arrow.gif ejtsd:Kroket. A helyesírás csak azért lenne fontos, mert szinte minden azonosítóm ( email, skype, msn)ez. Még középiskolában ragadt rám réges-rég, azóta így mutatkozom be.
Ruzsa Dániel
@Adani
Győridanee-nek ejtem. A hétköznapokban, danee(PacseeDanee biggrin.gif )-nek, daninak, vagy a vezetéknevemen(halálom, ha hosszú "ú"-val mondja valaki mad.gif ) szólítanak. ani_wink.gif
Chabi
IDÉZET(ProFiler @ 2006. február 23., 19:59 - csütörtök)
elhangzott a "profiler" is.

eznemigaz.gif

A régi fórumon meg volt aki ProFilter-t írt biggrin.gif

Az én nevem a keresztnevemből származik. (gyengébbek kedvéért: Csabi)

Dolgoztam régebben egy számítástechnikai cégnél külföldi emberekkel, írek, angolok..stb. Ők a Csabi-t KSZabi-nak ejtették ki. Ez engem zavart. De sikerült megértetnem velük a Chabi-t mint Csabi smile.gif . Azóta ezt használom ha a számítógéppel dolgozom.
nascar
Kedvenc autóversenyemről "kaptam" a nevem. Ejtsd: nászkár (mindkét á-t röviden)! biggrin.gif
De ez elég egyértelmű. ani_wink.gif
Egyébként Papp Zsolt a becsületes nevem, mint hajdanán a Tudós Klub vezetőjének.
Aztán azon is gondolkodtam már, hogy megérdemelnék már egy nagybetüt, és Nascar lehetnék. roll.gif
Molt@m
Ezentúl Molt@m vagyok! roll.gif
TheSaurus
Tezaurusz.
(Esetleg: Azősgyík)
Greene
Greene=Grín és nem pedig Gríni, Zöldike, és egyéb hasonló borzadályok. ani_wink.gif
(Bár egyesek ezt nem képesek/akarják megjegyezni, és a cégnél is sokan griniznek)
Esetleg Doki ha a Greene nem szimpatikus. cool.gif
Ruzsa Dániel
Gírn, mint Zöld, de nem zöldike, hanem Grín. laughing.gif
eremit
Tökmindegy, hogy hívnak valakit: Poszpisil, Tretyak, Krakkomperger vagy Kukuruzsnyák. Csak a tettek számítanak! IPB kép
warynski
Na, na! Nomen est omen...
Shia-ko
A fórumtalin "siakó"-nak ejtettem, én Shia-ko nem mondta, hogy nem úgy kell, tehát marad.

Eredetileg á-val lenne, de ennyi tájszólást elnézek a magyaroknak. twisted.gif
Adani
Akkor ok, a következő talin már úgy fogom mondani.
Greene
@Gabi: Akkor legyen teljes az élmény, mondjuk el a kedves olvasóknak, hogy ez egy japán női név. ani_wink.gif

Én ProFilert PF-nek hívom, de amúgy általában a keresztnevükön szólítom az ismerőseimet. Persze a cégnél is nickje van mindenkinek, ott azért többnyire azt használom.
Pige
A Pige a nevemből ered, amolyan rövidítés, amúgy Pintér Gergely.
Shia-ko
IDÉZET(Greene @ 2006. február 24., 16:31 - péntek)
@Gabi: Akkor legyen teljes az élmény, mondjuk el a kedves olvasóknak, hogy ez egy japán női név. ani_wink.gif

tongue.gif
ProFiler
@ Moltam:
Na most lemaradtam. Te voltál a kacsa? biggrin.gif

Ciao.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Ő volt! smile.gif
r-chee
Szerintem helyes, hogy megváltoztatta, mert mindenhol ezt használja, ahogy írta. Az ember egy nevet használjon a neten , ne tizet exclamat.gif .
Ruzsa Dániel
Csatlakozom. ani_wink.gif
Sanzi
Csak nekem így elsőre kicsit furcsa volt.
Amúgy nekem is egy nevem van mindenhol. Mármint ahol nem foglalt ez, ott a San2i. Az általában szabad.
ocsi
IDÉZET(Bencce @ 2006. február 23., 19:07 - csütörtök)
Van még ocsi aki pedig mindig öcsi smile.gif

Ha már így szóba kerültem:
Bár ezt minden fórumtali környékén elmondom egykét embernek, de én eléggé elzárkózom az 'öcsi' megnevezéstől... ugyanis etimológialag semmi köze az 'ocsi' hoz.. ugyanis nem az ékezet okozta problémából lettem én ocsi, hanem vezeték név után...
Ebből kifolyólag még esetleg lehetnék ócsi de ez hülyén hangzik, és csak a matektanár hív így. Újdonsült nevem: 'oggi' Ez egy olaszórán ragadt rám...biggrin.gif ugyanis a tanár használta ezt a szót, én meg felkaptam a fejem, hogy: "tessék?" laughing.gif

Én a 2. fórumtaliig $ nevének jelentésével és kiejtésével nem voltam tisztában....
Sajnos ő már nem ír nekünk.. mad.gif
Adani
Ha nem titok megoszthatnád velünk is. A kiejtés az gondolom "dollár" ,mert ugyan mi más lenne?

Egyébként mintha a 3. talin öcsiként mutatkoztál volna be, amikor a Keletiben találkoztunk (mikor ProFilert vártuk), de lehet, hogy én emlékszem rosszul.
Shia-ko
Nemes-nek kell ejteni.
BáGyu
R-chee!
Hát ez nekem olyan: R=Ercsi, chee= mintha a „nagy” Che lenne aki Ercsiből való, vagyis ercsii Che! biggrin.gif
Egyébként én a vezeték és a keresztnevemet kombináltam és így lettem BáGyu, lehet ez kicsit bárgyu? unsure.gif hmm.gif naughty.gif biggrin.gif
Adani
@Shia-ko

Erre nem is gondoltam. De már leesett miért. biggrin.gif
Benoc
Az én nevemet nem hiszem, hogy sokan olvassák, és ejtik ki... De azért elmondom. A Benoc név onnan származik, hogy anyukám régen Benőc-nek becézett. Mert a becsületes nevem: Demkó Bence, és ebből ered smile.gif. Ez után lett Benőc-ből Benoc, mert nem lehetet ékezetet írni, és nem akartam megváltoztatni.
Sokan ejtik "Benok"-nak, de azt nem szeretem evil.gif helyesen: Benoc, vagy Benőc.
ProFiler
@ Adani:
A vezetékneve. bulb.gif

Ciao.
Babó22
Nekem is van egy hasonló történetem. Mikor én kicsi voltam, kábé 1 éves, a nővérem mindig ezt mondta: "Majd én vigyázok a babóra". Még a nővérem nem tudta kiejteni, hogy babára, hanem babóra. Így rámragadt. Csak itt nem lehet ékezettel írni.
Garono
Én nevemet én találtam ki. Földrajz órán épp Franciaország térképét böngészerintem, és van ott egy Garonne nevű folyó. Egy kicsit alakítottam és meg is született a Garono. Később aztán a Google-el rájöttem, hogy az egy igazi név. cool.gif

Szerk2.: mi van? beírom, hogy böngész-tem erre böngészerintem-re javítja. mad.gif

Szerk3.: már tudom mi a baj! Be van állítva, hogy a sz.tem-et (egybe írva) szerintemre javítsa. És a böngész.tem-ben ott van a sz.tem.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Hát igen, a sok írni képtelen miatt vannak ezek, és előjönnek érdekes szavak is. laughing.gif
nagygabor
Szerintetek az én nevem gondot jelent majd valakinek? laughing.gif laughing.gif
Adani
@Garono

Igen, a régi fórumozók még emlékezhetnek arra is mikor ProFiler küzdött, hogy be tudja írni az Alpina-t, ami egy autó neve volt. biggrin.gif De pl: a fosztogatást sem lehetett beírni, meg a szarvast sem. biggrin.gif

IDÉZET
Egyébként én a vezeték és a keresztnevemet kombináltam és így lettem BáGyu

Errőpl mindig az a sztori jut eszembe, amit valamikor régebben Galla Miklós mesélt. Fiatalkorában egy időben divat volt a vezeték és a keresztnév első két betűjét becenévnek használni. Így lett ő pl: Gami. Ez a módszer akkor mondott csődött, mikor olyan osztálytársai voltak, mint Pilisi Csaba és Geszti Cili. biggrin.gif
r-chee
IDÉZET(nagygabor @ 2006. March 23., Thu 17:47) *

Szerintetek az én nevem gondot jelent majd valakinek? laughing.gif laughing.gif

Egy kínainak biztos... biggrin.gif
Calyd
Az enyémet "hivatalosan" "kálid"-nak kéne ejteni, de mivel már mindenki "kalid"-ozik, így már engem zavar az igazi. biggrin.gif Egyébként valamikor még a gimiben kaptam egy haveromtól egy szerepjátékos parti után. Szerencsére nagyon ritka, így ha neten találkoztok vele, akkor az nagy eséllyel én vagyok. Bár nagy bánatom, hogy a Gmail minimum 6 karakteres nevet kér, így lett calydk az email-címem. A "k" egyébként a karakter vezetéknevének kezdőbetűjéből jön, bár sokan az eredeti vezetéknevem (Kálcza) elsőjének tulajdonítják - tévesen.
Timer
Az én nickem még általános iskolás koromban, egy cooper futás közben született meg. Akkoriban (negyedikes lehettem, kábé) nagyon érdekelt a zeneszerkesztés, és elhatároztam, hogy haverral összedobok egy acid house / kannás techno egyveleget, valami dinamikus név alatt. A lényeg az energikusságon lett volna, így szóba jött sok minden, ami a robbanással kapcsolatos, de a végén maradt a Timer, szabad fordításban időzítő. Zenekar, pláne érdemi szerzemény természetesen sohasem lett a dologból, de a nick megmaradt biggrin.gif Kiejteni legtöbben "tájmer"-nek szokták, de van olyan, aki heccből "timérnek" torzítja blush.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.