Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: A téma a földön hever, azaz PC Studio témafelvetés
PC WORLD Segélyvonal > PC WORLD > PC STUDIO, PC World TV
Neohacker
Sziasztok exclamat.gif

Arra gondoltam ,hogy egy Linuxos ismerteő nem olyan rossz ötlet e question.gif

Mivel az OSXet is betudtátok mutatni ezért szerintem nem lehet gond a Linux sem.

Végülis csak érdekesség szintjén mert azért kiváncsi vagyok rá ,hogy milyen az új UHU Linux 1.2 exclamat.gif

Szerintetek question.gif
ProFiler
Sok Linux disztribúció van. Ezért nem egészen értem, hogy miért pont azt. Továbbá azt sem értem, hogy mire vársz, mert ez tudtommal ingyenes.

Ciao.
chipmix
Hát szerintem is nagyon kevés lenne, amit a Linuxból ott felsorolhatnának, a másik lehet, hogy éppen elámulsz, hogy a szerkesztőség gépén mennyi mindent tud, amig a Tiéd esetleg csak ugatja. Legalább is én így vagyok vele.
Én ezeket a dolgokat élesben próbálgatom. Az eredmény legtöbbször, hogy az én gépem nem alkalmas rá.
Nekem meg van most az 1.2, sőt a könyve is, valamennyit magyaráz, de rendesen magamra vagyok utalva. Azért neki esem majd, csak még összeszedem magam a témához. Egyébként van UHU-linux topic itt, ahol lehet, majd kérdezegtni a témákat.
Van UHU-Linuxclub is, ott is szétnézhetsz. De azt hiszem nem ingyenes.
Spányik Balázs
IDÉZET(Neohacker @ 2005. May 19., Thu 15:46)
Mivel az OSXet is betudtátok mutatni ezért szerintem nem lehet gond a Linux sem.

Elnézést kérek, ha kiábrándító hírt közlök, de az OSX és a Linux között ebből a szempontból van egy óriási különbség: Az OSX-et használjuk. Szóval, érted. blush.gif
Neohacker
Jó ez benne van worship.gif

De azt már nehezen tudom elhinni rólatok egy bemutatót nem tudnátok lenyomni a linuxról.

De ha ennyire nem akarjátok akkor nem kell csak ötlet szintjén akartam megismerni az erő sötét oldalát.......Nagyúr worship.gif biggrin.gif
Timer
Én például nagyon szeretnék látni a Pc Studion belül néhány szórakoztatóelektronikai cikket, a sok kis usb-s zenelejátszón túlmenően valami mást is. Például lehetne néha egy-két projektor, vagy hasonlók.

Szintén érdekelne a segélyvonalon nyomuló mesterek bemutatkozása, mint ahogyan megjelent múltkor Utonium prof is biggrin.gif
Utonium
Én már korábban is felvetettem, hogy a számítógépházban tekergő kábelek megfelelő elrendezését is be lehetne mutatni, mert Stinger gépe például katasztrofális ebből a szempontból (bocs Stinger!). Komolyan olyan érzésem volt amikor megláttam, hogy felkelek, elmegyek hozzá és viszek neki egy csomag gyorskötözőt. Esetleg azt is lehetne demonstrálni, hogy mennyit javít a megfelelő kábelvezetés a "bele censored.gif om (legyen mondjuk belevágom biggrin.gif) aztán kész" módszerhez képest (mármint a hőmérséklet szempontjából).
arpsoft
A hűtés miatt Stinger esetében nem aggódnék, mivel vízzel hűt, ha jól emlékszem. ani_wink.gif

különben is, ha kötözné a madzagjait, akkor sokkal bonyolultabb lenne naponta kétszer kicserélni a videokártyát a legújabb típusra. cool.gif

De a téma igenis a PC Studio-ba való! exclamat.gif
ProFiler
Mondjuk vízhűtésnél teljesen felesleges rendet tartani a házban. Bemutatni nem igazán tudom, hogy ezen mit lehet... A kábelek összekötését? huh.gif

Ciao.
Utonium
Azt hogy íme a ház úgy ahogy épp beleestek a kábelek, a hőmérsékletek pedig a következőképpen alakulnak...

Aztán pedig szépen elrendezzük a kábeleket és ismét mérünk... majd levonjuk a konklúziót. ani_wink.gif
csum-pi
A mai világban, lehet látni riportokat, melyekben mondjuk vegyük alapul a Frei dossziét, amiben Frei Tamás felkeresett egy bérgyilkost, hogy hogyan, mennyiért... dolgozik, és ezekről a dolgokról kikérdezte. Ebből asszociálnék arrow.gif Nem-e lehetne, egy "haladó/profi" hackert megtekinteni munka közben, hogyan dolgozik, hogyan kezdte, minek hatására kezdte el, hány évesen... Mint egy rendőrségi nyilatkozatban, ahol a tanú/(néhány) bűnös arcát eltakarják, mert nem vállalja a nyílvánosságot, de szívesen megosztaná a közzel a tapasztalatait, észrevételeit exclamat.gif

Én nagyon szívesen vennék egy ilyen típusú műsort, mert ha közéletben Frei Tamás kikérdezhetett egy bérgyilkost, akkor miért nem lehetne, egy kártevő hackert kikérdezni, hogy, mit és miért cselekszik?! biggrin.gif

Ezt meg lehetne oldani? Mit szóltok fórumozók question.gif cool.gif
ProFiler
Ha hacker lennél, mit szólnál hozzá? roll.gif

Ciao.
eremit
Nehogy már Frei Tamás legyen az etalon. annoyed.gif
csum-pi
Nehogy már Frei-en akadj ki ember! blink.gif Csak egy példa volt cool.gif ....

Fene se tudja. Lehet hogy bevállalnám, ha meg lehetne oldani, hogy semmilyen adatom ne derüljön ki, névtelen maradjak, és minden költségem meg legyen oldva, illetve kapjak valamit! Ezek fejébe valószínű, hogy bevállalnám! biggrin.gif
ProFiler
Kétlem, hogy csak egy ilyenért a PCW fizetne. Egyébként ezesetben nem tudom, hogy néznének Rád hackertársaid.

Ciao.
eremit
@csum-pi

Elrettentő példának jó.

IDÉZET
A *** műsorában még 2001-ben Frei Tamás interjút készített két állítólagos bérgyilkossal. Frei moszkvai riportalanya azt mondta: egymillió dollárért akár az akkori magyar miniszterelnököt, ***-t is megölné.

Ez most off volt.

Egyébként nevem is van. 'eremit', itt a fórumon (Ember!).
Bognár Ákos
IDÉZET(csum-pi @ 2005. Jun 12., Sun 3:02)
Nem lehetne, egy "haladó/profi" hackert megtekinteni munka közben, hogyan dolgozik, hogyan kezdte, minek hatására kezdte el, hány évesen... Mint egy rendőrségi nyilatkozatban, ahol a tanú/(néhány) bűnös arcát eltakarják, mert nem vállalja a nyílvánosságot, de szívesen megosztaná a közzel a tapasztalatait, észrevételeit exclamat.gif 

Csum-pi,

ráhibáztál, lesz! biggrin.gif Már vagy fél éve tervezzük, csak elég sokáig tartott megtalálni, aki vállalja is. Most úgy tűnik, az augusztusi számban (köpjetek le, ha csak a szeptemberiben) csinálunk egy ilyen blokkot.
arpsoft
Ahogy parancsolod... tongue.gif ani_wink.gif
Adani
Az tényleg érdekes lenne, nekem is van egy kis hacker múltam nagyjából tisztában vagyok vele, hogy megy ez.
Czjano
Sziasztok!
Nekem is lenne egy ötletem. Engem (de szerintem másokat is) érdekel a mod-olás (számítógépek átalakítása). Nagyon örülnék neki ha például csinálnátok egy olyan összeállítást amelyben bemutatnátok a témát, csinálnátok interjúkat olyanokkal akik ezt amatör vagy profi szinten űzik ill. utánnanéznétek, hogy vannak-e ezzel foglalkozó közösségek és olyan helyek ahol a témában érdeklődők találkozhatnak és tapasztalatot cserélhetnek. Az egyenesen a paradicsim lenne ha kis összeállításokat (videókat) is mutatnátok, hogy hogyan megy ez a gyakorlatban.

Czjano
csum-pi
laughing.gif laughing.gif laughing.gif Na ehhez mit szóltok??? laughing.gif laughing.gif laughing.gif

IDÉZET(Bognár Ákos)
Csum-pi,
ráhibáztál, lesz!  Már vagy fél éve tervezzük, csak elég sokáig tartott megtalálni, aki vállalja is. Most úgy tűnik, az augusztusi számban (köpjetek le, ha csak a szeptemberiben) csinálunk egy ilyen blokkot.

Hehe! Mégiscsak létezik ilyen! biggrin.gif icecream.gif
Darcy Tucker
Jóóóóóó! Már nagyon várom azt a részt!

(Egy észrevétel, csum-pi: Az idézet Ákostól származik és nem Balázstól. ani_wink.gif)
csum-pi
Köszi az észrevételt, és hogy vissza jeleztél nekem...

Elnézést kérek Bognár Ákostól, de nagyon megörültem, hogy jeleztek, hogy lesz ilyen rész, mert mindenki lassan elkezdett hülyének nézni! biggrin.gif laughing.gif

A hibát természetesen javítom... cool.gif
Kovács Dávid ( Davs )
Ez jó ötlet!
Darcy Tucker
Sokszor írtátok már, hogy nagyon nem értetek a Linuxhoz, de talán mégis bemutathatnátok a MythTV-t, ami egy Linuxra írt alkalmazás. A program a Windows XP Media Center Edition ingyenes, Linuxos alternatívája, azaz egy arra alkalmas számítógépet szórakoztatóelektronikai központtá alakít, tehát TV-t, videót lehet nézni vele, felvételeinket időzíthetjük, zenét hallgathatunk, stb.
mizsi
IDÉZET(Bognár Ákos @ 2005. június 13., 12:53 - hétfő)
Csum-pi, ráhibáztál, lesz! biggrin.gif Már vagy fél éve tervezzük, csak elég sokáig tartott megtalálni, aki vállalja is. Most úgy tűnik, az augusztusi számban (köpjetek le, ha csak a szeptemberiben) csinálunk egy ilyen blokkot.

Hoppá, hoppá! laughing.gif laughing.gif laughing.gif Azért néha visszaolvasunk egy kicsit! biggrin.gif
ocsi
Na ez szép... Személy szerint én is örülnék egy ilyen cikknek és/vagy PCStudio-nak!
mizsi
Hát, ha nem is blokk, de cikk az van!
Spányik Balázs
A blokk a PC Studioban van! cool.gif
mizsi
Ja, de Én még nem láttam, ezért néztem valamit be rotflmao.gif
Timer
Egyszer megmutathatnátok a pcstudio-s szerkesztők kocsijait is, no nem mintha ez teljesen a témába vágna, de talán néhányunkat érdekelne ez is biggrin.gif
Szanya
Akkor inkább a pc-jük.
Vagy kedvenc számítástechnikai apparátusuk.
Vagy hasonló.
(Esetleg kocsijuk fedélzeti komputerének képességei.) tongue.gif
Adani
Egyszer egy régebbi adásban bennevolt, Egri Imre ( ha jól emlékszem) kocsija, valami mobiltelefon tesztben. Még az is elhangzott, hogy az a telefon duplájára emeli a kocsi értékét.
Mr_Fencer
Üdv!

Ma néztem meg a legújab PCWORLD videot. A retro kiállítás nagyon tetszett. Az az ötletem támatt, hogy bemutathatnátok, egy-két még ma is működő és használt régi gépeke. Egyet tudok is amit a saját szememmel láttam. blush.gif Elég durva volt. A Mártrai Erőmű Rt nél voltam egy egynapos látogatáson a műszaki laborban és megnéztem a telefonközpontjukat. Ott még olyan gép kezeli a központot a nap 24 órájában amihez még az a marha nagy floppy lemez kell(nem tudom hány colos) és még magnókazetta is van hozzá csatlakoztatva. Ha jól emlékszem a gép konkrét feladata, az hogy a hibás hívásokat és vonalakta figyelje és rögzíts. HA megoldható lenne hogy azt bemutassátok biztos érdekes lenne.

Üdv
Neohacker
Hát tényleg érdekes lenne csak az a kérdés, hogy elemennek e a srácok az erőműbe forgatni ezért question.gif bulb.gif smile.gif
Mr_Fencer
Meg hogy be engedik e őket ani_wink.gif
pannonboy
IDÉZET(Timer @ 2005. október 09., 23:21 - vasárnap)
Egyszer megmutathatnátok a pcstudio-s szerkesztők kocsijait is, no nem mintha ez teljesen a témába vágna, de talán néhányunkat érdekelne ez is biggrin.gif

Ákos piros Mazdája is többször volt már látható. Meg a kertje. De Balázsé is érdekes lehetne. Bár most hogy gondolkodom, egyszer láttunk egy sárga autót elsuhanni valami stégen, lehet, hogy az a Balázsé volt...?
Spányik Balázs
Nincs autóm. A sárga Mazda is Ákosé.
pannonboy
Biztonság és védelem, mint érdekes témafelvetés:
Manapság mondjuk egy panel lakásba nem elég egy hevederzár. Szívesen informálódnék mindenféle védelmi berendezésről, akár az újságban is. Pl. ha a bejárati ajtóval szembe állítok egy kamerát, ami interneten keresztül egy szerverre menti a videot, persze szünetmentes áramforrással, az elég? Vagy az MMS-t küldő kamerák működtetéséről, üzembe helyezéséről, és milyen kapcsolókat lehet hozzá rendelni (időkapcsoló, decibel kapcsoló, hőmérséklet, vagy mozgásérzékelő, stb) Vagy laptopba elrejtett GPS-ről szívesen tájékozódnék.
Akinek rengeteg munkája van gépen, vagy sokat költött a gépére, az szeretné minden eszközzel megvédeni. Milyen lehetőségek vannak?
Neohacker
Szerintem ezt nem itt hanem egy biztonság technikai szakemberrel kéne megbeszélned exclamat.gif
Bencce
IDÉZET(pannonboy @ 2005. november 09., 7:15 - szerda)
Biztonság és védelem, mint érdekes témafelvetés:
Manapság mondjuk egy panel lakásba nem elég egy hevederzár. Szívesen informálódnék mindenféle védelmi berendezésről, akár az újságban is. Pl. ha a bejárati ajtóval szembe állítok egy kamerát, ami interneten keresztül egy szerverre menti a videot, persze szünetmentes áramforrással, az elég? Vagy az MMS-t küldő kamerák működtetéséről, üzembe helyezéséről, és milyen kapcsolókat lehet hozzá rendelni (időkapcsoló, decibel kapcsoló, hőmérséklet, vagy mozgásérzékelő, stb) Vagy laptopba elrejtett GPS-ről szívesen tájékozódnék.
Akinek rengeteg munkája van gépen, vagy sokat költött a gépére, az szeretné minden eszközzel megvédeni. Milyen lehetőségek vannak?

Hát ha a gépet félted vegyél neki olyan szekrényt amiből soha nem fogják tudni elvinni...
Sanzi
Most ahogy írtam a 29. adáshoz, eszembe jutott, hogy ide is írok. ani_wink.gif Jó lenne egy kis csináld magad. Csak ismételni tudom magam: Jó lenne olyan mint a gépépítés volt. Mondjuk optikai vagy teljesítmény tuning. Majd még gondolkodok rajta holnap irodalom órán laughing.gif , hogy mi is a pontos elképzelésem, és hátha megoldható, vagy találtok-e benne valami hasznosítható ötletet. ani_wink.gif
pannonboy
Olyan programot kerestem, amelyikkel fotókból tudok klipet készíteni. Kb. 6-7 gyártónak vannak ilyen programjai. Megnéztem a Shopotokban, elég húzós áraik vannak és jó lenne tudni, hogy melyik mit tud. A PC World TV-ben, de akár az újságban is készíthetnétek újra egy videoszerkesztő porgram összehasonlítást. A video jobban visszaadná mint az újságcikk, most hogy jön a nyár aktuális is lehet.
Az összes gyártó demoját nem szeretném letölteni és telepíteni, mert időben is sok és nem is tudnám mindegyiknek a kezelőfelületét gyorsan megtanulni.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.