Nem tudom, az ország különböző pontjain hogy van, de itt Zalában, Nagykanizsán és Letenyén már egyre bosszantóbb számomra a helyzet:
Pontosítva:
- Egyre gyakoribb, hogy egy üzletnek a neten megjelenő árlistájáról a következő napon "alig" kapható Valami a boltban, és fura módon a nagykerben sincs raktáron, ahonnan hozzák az árut...
- Ha megrendelek vmit egy üzletben, és azt mondják, 4 nap múlva lesz, akkor tuti, hogy abból másfél hét kerekedik ki a végén, nem is beszélve a sok fölösleges futkosásról (az üzemanyagot ugyanis nem ingyen adják...)
- Sokszor előfordul, hogy vmelyik elafdónak fingja sincs a dolgokról, és valamelyik kollegáját kezdi faggatni, ugyan segítsen már (ez a telefonon történő érdeklődésnél/rendelésnél idegtépő tud lenni 3 perc csend ill. susmogás után)
- A környéken van olyan boltvezető (vállalkozó), aki üres dumával próbálja megfogni a vevőt, és össze-vissza zagyvál. Ha meg kezdőként valaki elviszi hozzá a gépet, mert az nem kapcsol be, akkor videokártyacserét javasol (ami ugyebár nem 10 fillér) nagy szakértelemmel, de mivel az egyén nem ugrik bele a kútba, szépen hazamegy, és előveszi az alaplap könyvét, amiben fordítgatások, kutakodások után megleli a megoldást (már tényleg az a gyógyír a bajra): CMOS-reset....Hoppá...10-20-30 ezer HUF a zsebben marad...
- Nemrég elkísértem a szüleimet asztali DVD lejátszót venni, nehogy rábeszéljék őket Valami baromságra. Egyik boltban ki is néztünk egy viszonylag sokat tudó LG típust. Eladó odajön. Elkezdi lökni a bolt szórólapján is fellelhető sablonszövegeket, leolvassa a lejátszó mellé, a polcra kitett adatlapot. Egy hirtelen vezérelt ötletnél fogva megkérdeztem tőle, mit jelentenek a DTS, THX feliratok. Erre: valószínüleg a lejátszóba beépített digitális szolgáltatásokat jelentik......... Ennyit erről.
Azért akadnak udvarias, mindenben segítő eladók is, akik akár képesek a túlvilágra is telefonálni azért, hogy minket maradéktalanul felvilágosítsanak; boltok, ahol TE vagy az első, és ha vmit 3 nap múlva ígérnek, megjön másnap, és telefonon is értesítenek, amint tudnak.
Vélemények, jó/rossz élmények jöhetnek.