Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Elektronikai - és számtechboltok
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2, 3, 4
r-chee
Ezt a témát muszáj volt megnyitnom, mert úgy éreztem, pár, az üzleteket, és kiszolgálásukat érintődolog nem hagyható szó nélkül.
Nem tudom, az ország különböző pontjain hogy van, de itt Zalában, Nagykanizsán és Letenyén már egyre bosszantóbb számomra a helyzet:

Pontosítva:

- Egyre gyakoribb, hogy egy üzletnek a neten megjelenő árlistájáról a következő napon "alig" kapható Valami a boltban, és fura módon a nagykerben sincs raktáron, ahonnan hozzák az árut... mad.gif
- Ha megrendelek vmit egy üzletben, és azt mondják, 4 nap múlva lesz, akkor tuti, hogy abból másfél hét kerekedik ki a végén, nem is beszélve a sok fölösleges futkosásról (az üzemanyagot ugyanis nem ingyen adják...) mad.gif
- Sokszor előfordul, hogy vmelyik elafdónak fingja sincs a dolgokról, és valamelyik kollegáját kezdi faggatni, ugyan segítsen már (ez a telefonon történő érdeklődésnél/rendelésnél idegtépő tud lenni 3 perc csend ill. susmogás után)
- A környéken van olyan boltvezető (vállalkozó), aki üres dumával próbálja megfogni a vevőt, és össze-vissza zagyvál. Ha meg kezdőként valaki elviszi hozzá a gépet, mert az nem kapcsol be, akkor videokártyacserét javasol (ami ugyebár nem 10 fillér) nagy szakértelemmel, de mivel az egyén nem ugrik bele a kútba, szépen hazamegy, és előveszi az alaplap könyvét, amiben fordítgatások, kutakodások után megleli a megoldást (már tényleg az a gyógyír a bajra): CMOS-reset....Hoppá...10-20-30 ezer HUF a zsebben marad...

- Nemrég elkísértem a szüleimet asztali DVD lejátszót venni, nehogy rábeszéljék őket Valami baromságra. Egyik boltban ki is néztünk egy viszonylag sokat tudó LG típust. Eladó odajön. Elkezdi lökni a bolt szórólapján is fellelhető sablonszövegeket, leolvassa a lejátszó mellé, a polcra kitett adatlapot. Egy hirtelen vezérelt ötletnél fogva megkérdeztem tőle, mit jelentenek a DTS, THX feliratok. Erre: valószínüleg a lejátszóba beépített digitális szolgáltatásokat jelentik......... Ennyit erről.

Azért akadnak udvarias, mindenben segítő eladók is, akik akár képesek a túlvilágra is telefonálni azért, hogy minket maradéktalanul felvilágosítsanak; boltok, ahol TE vagy az első, és ha vmit 3 nap múlva ígérnek, megjön másnap, és telefonon is értesítenek, amint tudnak. thumbsup.gif

Vélemények, jó/rossz élmények jöhetnek.
Kovács Gyula (MiniDisc)
IDÉZET(R-chee @ 2006. február 21., 18:03 - kedd)
- Egyre gyakoribb, hogy egy üzletnek a neten megjelenő árlistájáról a következő napon "alig" kapható Valami a boltban, és fura módon a nagykerben sincs raktáron, ahonnan hozzák az árut... mad.gif
      - Ha megrendelek vmit egy üzletben, és azt mondják, 4 nap múlva lesz, akkor tuti, hogy abból másfél hét kerekedik ki a végén, nem is beszélve a sok fölösleges futkosásról (az üzemanyagot ugyanis nem ingyen adják...) mad.gif

Ezt köszönt a hardvergyártóknak. És igen, nincs a nagykerben! Én már csak tudom, hidd el! Az AOpen egyedüli hivatalos nagyker-forgalmazójánál tavaly december óta nincs, vagy csak alig van AOpen cucc!

Tőlem megrendeltek egy AOpen Barebone komplett PC-t! 1 azaz egy hónapba telt, mire lett a nagykerben alkatrész. Én nem csodálkoznék azon, hogy ez van. Az Intel naponta dob piacra új tokozásu processszort, az AMD hetente hozza ki a új proceesszorait. Ehhez mind új alaplap, új memória, meg minden kell, miközben a Socket 478 alig 3-4 éves ... Nem beszélve a Socket 939-ről, a 940-ről. És máris itt az AMD M2. Mi ebben a jó? Az eredménye ez: Nincs alkatrész, nem mer senki sem hosszabb távra berendelni alkatrészeket, mert lássuk be, nem két Ft az alkatrész. Hiába 45-50EFt egy proceeszor, ebből (jó esetben) alig 2-3 EFt az üzlet haszna ... Erre nem lehet alapozni. Ahol nincs működő gazdaság, ott ezek az állpotok vannak.
Chabi
Hát én amit eddig rendeltem az mindig kapható volt a kért időre (~ 1 hét). Lehet hogy csak mázlim volt ? biggrin.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Vagy mázlid volt, vagy ASUS-t rendeltél. biggrin.gif A viccet félretéve: Attól függ hogy állsz hozzá: Ha kell egy ATi 9600 PRo, akkor jó eséllyel egy héten belül garantáltam kapsz. Ámde ha gyártó, és tipus specifikusan kéred ...
Adani
Ez igaz, de attól még lehetne emberi módon viselkedni a vevővel. Nekem is vannak negatív tapasztalataim, de már kitapasztaltam itt a környéken, az olyan boltokat, ahol nem nézik levegőnek az embert, meg értenek is hozzá, és mostmár csak oda megyek. Volt olyan bolt, ahol fél óráig is bent álltam mire megkérdezték, hogy egyáltalán mit akarsz? Bementem sehol senki, de a bolt nyitva van, van csengő az ajtónál, ami jól hangosan bimbammol is, gondoltam majdcsak lejön valaki. Aztán kb. 10 perc múlva kidugja a fejét valaki a hátsó helyiségből ( valami raktárféle, ill. szervíz, mert a gépet is ott szerelik meg rakják össze ), aztán visszamegy. Ez kétszer megismétlődött, mire méltóztatott kimenni valaki és megkérdezni, hogy mégis mi kéne? Ide sem mentem többet.
Machado
Ma voltam a Corában megnézni az akciós TFT-ket. Nem is azokat a típusokat árusítják, amit az újságban feltüntetnek, vagy ha igen, akkor hibás adatokkal (jobbakkal, pl. van rajta DVI, aztán ott látom, hogy nincs a monitoron) mad.gif
Megkérdeztem egy eladót, hogy megtekinthetném-e bekapcsolva vásárlás előtt a monitort, erre meglepődödve kérdez vissza: "Minek?" Többet nem megyek a Corába semmi hasonlóért, az biztos. angry.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Adani: Az alkatrész ellátás ugye nem ugyanaz a bolti hozzáálással. smile.gif
Machado: A Cora-ban tapasztaltakat meg az ottani vezetővel kellett volna megbeszélned. Hidd el, a Coranal korrektebb boltot keresve sem találhatsz. Sajnos az eladók nem mindig úgy viselkednek, ahogy az elvárható, de az osztály vezetői nagyon normálisak, oda-vissza. ha iagazad va, maximálisan korrekten járnak el, ha nincs igazad, akkor udvariasan, de határozottan mondják el, mi a pálya.

Én rugattam már ki két pénztárost azért, mert "szemtelen" volt velem. smile.gif Elmondatm a panaszom a pénztárosok csoportvezetőjének, és a tisztelt hölgy másnap nem volt a Cora alkalmazottja.
Gereby
Miért nem írunk üzletekről is teszteket? bulb.gif
arpsoft
A témával kapcsolatban javasolt olvasmány:
http://www.pcworld.hu/segelyvonal/viewtopic.php?t=3041

A régi fórum ide vágó topikja.
r-chee
Én már másfél hete várok egy Zalman CNPS7000B-ALCU procihűtőre, hogy végre megjöjjön (dodzos, 6100 HUF-ért), de csak nem hozzák meg. Ma azt mondták, holnap biztosan meglesz, aztán ki tudja. Haverom meg megrendelte ugyanezt neten, és harmadnap már házhozgurult a csomagküldő szolgálat autója (igaz, 1500 FT-tal többe került neki, de ebben bent van a kihozatal díja is).
Chabi
IDÉZET(Kovács Gyula [MiniDisc)
,2006. február 21., 17:34 - kedd] Vagy mázlid volt, vagy ASUS-t rendeltél.
...
Ámde ha gyártó, és tipus specifikusan kéred ...

ASUS-t csak 1x rendeltem blush.gif Viszont én mindig gyártó és tipus specifikusan választom ki a rendelésemet. ani_wink.gif
marthazoli
Én egy boltba járok már legalább egy éve. Máshova nem is akarok. Nagyon korrektek a vevővel, mindent ki lehet próbálni (processzorhűtőt azért nem smile.gif ), mindenben segítenek, a szerlés is ingyenes. Jó látni, hogy még vannak ilyen emberek. smile.gif
Adani
Ahová én járok, ott ha nem is lehet kipróbálni a dolgot ( mert pl: nem akarják kibontani a gyári csomagolásból, vagy pl: winyónál nem akarnak szétszedni egy gépet), akkor azt mondják vigyem el, ha bármi gond van vele, szó nélkül kicserélik. Amikor 1.5 év után tönkrement a monitorom, visszavittük, és ameddig vizsgálták egy szó nélkül adtak egy másikat ( még azelőtt felajánlották, hogy egyáltalán eszünkbe jutott volna), hogy addig ezt használhatjuk. Később kiderült, hogy a trafó ment benne tönkre ami magával vitte a sírba képcsövet és mivel nem garis kukába lehet dobni. Akkor megvettme tőlük féláron az alig használt csere monitort, amit akkor adtak. Már 5 éve megvan és még mindig működik.
Sanzi
Háát, erről a témáról évekig tudnék mesélni. Olyan sztorik vannak mind szülővárosomban, mind Békéscsabán. Eszméletlen mi van itt. Komolyan. Nagynehezen elhatározom magam, hogy végre veszek valamit, erre egyszerűen nem tudok.
Egy-két sztori, mert amúgyis ráérek. biggrin.gif

Békés: Számtech

- Venni akartam Plextor DVD olvasót, mert már elegem volt a folytonos nem beolvasható lemezek, és fagyások optikai meghajtók miatt. Bemegyek, és kérdezem, hogy Plextor van? Erre a csaj: Nincs, nem is hallott róla, biztos valami márkátlan szemét, de van LG-je. kösz. mad.gif
- Venni akartam Pio 110-es írót. Erre közölték velem, hogy van. Pakolja ki a cuccot, és látom, hogy ez nem 110, hanem 110D. És mondtam, hogy nekem nem ilyen kell, mert ez nem írja a RAM lemezt. Itt nézett ám nagyot a boltos. Mi az a DVD-RAM? Jó, a soha viszontlátás...
- Újabb sztori: Az újságban láttam PCMCIA-s Tunert laptopba. Már csak a poén kedvéért is bementünk a boltba, van e ilyenjük. (Kiváncsiak voltunk, hogy mit alkot rá a RAM után. ) Kerek perec kijelentette, hogy ilyen márpedig nem létezik. Másnap bevittük neki a PC World-öt, hogy ilyenre gondoltunk volna...
- Másik: Ugyan ez a bolt. Nyomtatóm meghibásodott, (HP 3320, a topikjában olvasható részletesen a sztori). Nem kapcsolt be. Semmire se reagált. Gari letelt. Jó, már hánytam rá a földet. Node, hátha. Elvittem a Számtech-be, és mondtam, hogy nagy valószínűséggel halott, de nézzék me. 2 hét, igen, tényleg döglött. Node, a remény hal meg utoljára! Bevittem a másik szervízbe (Kardhal majd erről is. ) és ott 1 hét, és kész. Mai napig is működik. Bár azt mondta a pali, hogy beszáradt a patron, ez szerintem csak a "hülyítésemre" szolgáló indok volt. Mert attól be kellene kapcsolnia. Noh, mindegy. Vettem bele egy másik patront, és még ma is vígan használom.

Békés: Kardhal

- A nyomtatós dolognál pozitív élmény.
- Nagyon jó bolt, az eladót ismerem, jó fej, segítőkész, meg minden. Egy baj van, 0 azaz 0 választákkal. De ez értehő, saját vállakozás, nem nagy anyagi tartalommal, de szervízgetésből, meg kisebb hardverekből eléldegél. Nagyon szimpatikus pali. Röviden ennyi.

Békéscsaba: Mistral

- Egy 200 oldalas könyvet lehet megtölteni a történetekkel.
- 6600GT 3 hétig ígérték, hogy lesz AOpen, nem lett.
- 1 hétig hoztak egy kártyaolvasót
- 1 hétig hoztak IDE kábelt, és akkor se olyat amilyet rendeltem
- Amúgy az előadók rendesek, segítőkészek, hozzáértők. Az árak se nagyon vészesek. Igaz nem a legjobbak, de olyan jó középmezőny.
- Nem szabad hinni a netes árlistának! Hiába van beleírva, hogy frissítik. Egy frászt! Csak az a biztos, amit ott látsz a polcon. Ez tapasztalat.

Békéscsaba: Napszám

- Csak akkor megyek ide, ha már valamit végképp nem találok. (pl Plextor DVD olvasóm, és Pionner 110-esem innen került elő. )Igaz drága bolt, de ha nagyon ezeket akartam, és máshol nem találtam meg a drágaságaimat. Amúgy se pozitív, se negatív. Ha lehet elkerülöm, de csak azért, mert drága.

Békéscsaba: PC Trade

- Egy pár hónapja nyílt bolt. Egy eladóval, nem lehet egy nagy vállalkozás. Olyan mint Békésen a Kardhal. Egyszer voltam bent, többet nem is megyek. A szakértelemről nem tudok nyilatkozni, de ami a Mistralban 10e volt, az itt 12e. annoyed.gif Nemhiszem, hogy hosszú pályafutása lesz ilyen árak melett.

Békéscsaba: NovaComp

- Ott csak olyanok dolgoznak, akik eladók. Tehát lövésük sincs a számítéstechnika mivoltjáról. Régen sokar jártam ide, mert rengeteg Sulinetes cuccot árultak. Itt volt egész Békés megyében a legnagyonn Sulinetes választék. Sulinetnek vége, úgyhogy részemről a boltnak is. Amúgy ez is középmezőny árban. (Csak a Mistral egy köpésre van a sulinktól, ez meg vagy 2 km. Így oda járok. biggrin.gif )

Békéscsaba: Extreme Computer

- Sajnos ez a bolt tönkrement. Hasonló kis vállakozó feelingel. De nagyon szerettem az a boltot. Olcsó volt, remek eladókkal. Még a PC World-öt is járrata a fazon. (Egyszer akkor hozta meg a futár, amikor ott voltam épp.
- Mikor indult a bolt, csináltak egy kis Lan-t. Nem kellett vinni gépet, semmit. Jót Medal of Honor-oztunk. Most nyáron mikor visszamentem a suliba sajnálattal láttam, hogy az üzlethelyiség kiadó. sad.gif

Röviden ennyit Csabáról, és Békésről. Ha lesz még valami sztori, leírom. ani_wink.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
IDÉZET(Sanzi @ 2006. február 21., 20:10 - kedd)

Na ez az ami a nagykerben mindig van AOpenből: 6600GT. Úgyhogy ha kell, legközelebb fordulj hozzám. Amit AOpenből forgalmaznak Magyarországon (és a nagykerben is van), azt tudok szerezni.
r-chee
[MiniDisc] akkor ezentúl tőled rendelek én is biggrin.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Példa:

AOPEN AEOLUS GeForce6600GT, PCI-E 16X 128MB DDR, DVI, TV - 39.200.-FT bruttó
Adani
@Sanzi

Egyet tudok veled érteni. A Szám-tech boltot ( Békés Piac tér) már én is felkerestem párszor, de mindig sikerült valamivel sarokba szorítani mind a két eladót ( egy csávó és egy csaj volt kb. 2 éve). Egyébként csak CD-t vettem náluk, még régen, de már azt sem ( a koliban olcsóbb). A Kardhalban szintén csak CD-t vettem, de ot azért hozzáértőbbek, egyik gyerek, aki haverom haverja, ott vette a gépét, és tényleg egész jól összerakták neki, de a gyerek ragaszkodott a GF4 MX440-hez, hiába akarták a Kardhal-ban lebeszélni róla ( én is igyekeztem megértetni, hogy egy túlbutított kártyát készül megvenni, vegyen inkább picit drágábban egy GF3 Ti200-at).

A Nova compról meg inkább ne is beszéljünk. Unokatesóm két számítógépet vitt be hozzájuk, hogy kicsit rázzák már gatyába, az egyiket két szatyorban alkatrészenként vitte be, a másikban alaplap, winyó, és tápcsere ( túláram sikeresen elintézte ezeket). Jön a telefon nyáron szóbeli érettségi előtt 4 nappal, hogy mikor hozhatja át a gépeket, mert nem működnek. Mondtam, hogy akár most is, addig se kell a könyvek fölött kotlani, amihez úgyis kellő alaphangulatot teremtenek a tetőn dolgozó jómunkásemberek ( pakolták fel a cserepeket, mert akoriban cseréltük le, meg a konyhában cseréltettük ki a vízvezetéket, meg a villanykábeleket cserélték modernebbre, hogy ne verje le mindig a biszit, mikor együtt megy a mikró meg a villanytűzhely). Áthozta, egyik gép el sem indul. Szétszedem megnézem mi baja van, látszatra semmi, minden a helyén minden ok. Aztán kisült, hogy a Power gomb nincs rákötve a lapra. Rákötöm indul, majd nézem, nem ismeri fel a rackbe rakott wincsit. Tán lépjünk be a BIOS-ba és nézzük meg a mi a gáz. BIOS le van kódolva. Gombelem ki, cigiszünet, gombelem vissza. Bios nem látja. Jumperelés kb. fél óráig. Mikor már minden lehetségest kimerítettünk, akkor tán húzzunk le mindent a kábelről. Anyázás ( nem dugták rá a racket az IDE kábelre). Nagy nehezen összehozva a CD, a winyó és a rack működik, XP telepítés, gép ok. Másikra szintén XP telepítés, BIOS-ból jelszó kinyírása ( gombelem ki, cigiszünet, gombelem be algoritmus szerint). Nova Compot egész nap anyázós. De végülis nem volt uncsi a délelőttöm. Egyébként mind a két gépet úgy adták vissza, hogy teljesen működőképes. Ahhoz képest op. rendszer egyiken se volt.

Egyébként Békéscsabán a Hardver Házat ajánlom ( A Gólya nevű vendéglátóipari létesítmény mellett a Bartók utcai Profi-val szemben kévő utcában). Ott értenek hozzá, a kiszolgálás jó, és nem néztek se hülyének se levegőnek. A mostani és az előző gépem is onnan van, és bármi baj volt velük, azonnal intézkedtek, és mindent azonnal cseréltek, javítottak, cserealkatrészt, mikor rá voltam szorulva azonnal adtak, pedig elvileg csak 15 nap után kötelező.

A Nap-számnak elvileg 30 percenként frissül az árlistája, de nem szabad hinni neki.
Jártam már meg én is velük, hogy ami az árlistájukon rajtavolt a boltban nem. A Mistral hasonló, ott még mellette át is vernek ha tudnak, és bármit is veszel ha bajod van a garanciát felejtsd el.
Sanzi
IDÉZET(Kovács Gyula [MiniDisc)
IDÉZET(Sanzi @ 2006. február 21., 20:10 - kedd)

Na ez az ami a nagykerben mindig van AOpenből: 6600GT. Úgyhogy ha kell, legközelebb fordulj hozzám. Amit AOpenből forgalmaznak Magyarországon (és a nagykerben is van), azt tudok szerezni.

Köszönet, legközelebb számítok majd rád. ani_wink.gif

Igan, egy-két haverom szívott már a Mistral-os garanciával. Főkeg az USB-s rackjeivel. Hullanak mint a legyek. (5-ből 1 ami még most is működik, az is az enyém. biggrin.gif De egyiket se cserélték ki. )

IDÉZET(ADani)
A Gólya nevű vendéglátóipari létesítmény mellett ...

Mi kocsmának hívjuk, de ez mindegy. biggrin.gif Majd elnézek, ha legközelebb keresek valamit.
Adani
@Sanzi

Mi is kocsmának hívjuk, de ez elegánsabb. biggrin.gif

Én winyós esetről tudok, mikor a nem működő winyót azzal az indokkal nem cserélték ki ( garis volt), hogy biztosan leejtette, és azért ment tönkre.
r-chee
Nekem tavaly november-decemberben 5 hét 3 napot (számoltam) kellett várnom, hogy kicseréljenek egy szektorhibás winyót. Aztán akkor már kértem SATA-sat, ugyanannyi értékben, ugyanolyat.
r-chee
Ez már sok: a dobozos Zalman procihűtő helyett "simát" hoztak; igaz nem sok talán a különbség (kellékek... question.gif ), de azért mégis...Az meg a hab a tortán, hogy az eladónő nem tudta, hogy kell megcsinálni egy számlát: "...fracba, én még nem csináltam ilyet...". Azt hittem, lepadlózok...Oda se megyek többé, hiába van közel.
Sanzi
Nekem se olyan videókarit hoztak, mint amilyet rendeltem. Én sima MSI 6600GT-t, rendeltem, erre VIVO-sat küldtek. cool.gif Bár az is hozzátartozik, hogy a tunerem is haveromnál van, mert soha semmire nem használnék ilyen funkciót. Semmi igény rá... De jó, hogy van. biggrin.gif
Adani
Az enyém VIVO-s és hidd el, néha jól tud jönni.
Sanzi
A tuner itt dölgött 1 évig a gépben, és elajándékoztam. (Haveromnak meghalt a TV-je. sad.gif ) Amúgy nagy valószínűséggel nem fogom használni, DE lehet, hogy majd egyszer az életem fogja megmenteni. Perpill a drivere sincs feltéve. biggrin.gif Egy kis előítélet. twisted.gif
Adani
Nekem sincs, de ennek nem is kell driver. A Sima Catalyst is kezeli.
$entinel
Hát igen én is rá vagyok kényszerítve Békécsaba számítástechnikai bolt felhozatalra.

Létezik még ugyan Békéscsabán egy "számítógép ház" nevű műintézmény na itt semmi gond nem volna ha nem dzsunkabalrakettőrizsliszt márkájú és minőségű dolgok az általánosak de azért akad 1-2 normálisabb termék már ha pont van belőle.
A másik probléma az eladók, nem is volna velük semmi probléma ha nem játszanának minden órában cigiszünetet a bolt előtt és persze addig bezárnak, és a kedves vevő meg ott fagyhat meg a bolt előtt amíg ők gyárkémény módra adnak a tüdejüknek. coffee.gif

Így hát mivel 1 normális bolt sem áll rendelkezésre ami "hatalmas" igényünknek eleget tudna tenni marad az online boltból vásárlás.
Bár már azzal is kezd tele lenni.....

Sanzi a közelmúltban sikerrel járt a rendeléssel, én részemről a második bolttól várom a választ, mivel az elsőnél (e-bolt) a tudathasadásos ügyintézők csak két nap alat jöttek rá, hogy nekik ilyen vga kártya nincs.
Remélem a 2. boltnál több szerencsém lesz
Adani
Nem is tudtam, hogy te is békéscsabai vagy ( vagy legalábbis környékbeli, mint én). Az E-boltot én is ismerem, rendeltem is már tőlük. Az első rendelésnél ( egy digitális fényképező), korrektek voltak a megrendeléstől számított másnap már jött a cucc, futár hozta ki. A másik rendelésnél egy táp és egy egér volt napirenden, az már beletelt 2 hétbe is, de korrekten megjött mind a kettő
Chabi
IDÉZET(Adani @ 2006. február 22., 21:11 - szerda)
A Sima Catalyst is kezeli.

No azért nem úgy működik smile.gif Ha a WDM-et nem telepíted akkor nem fog működni a VIVO ani_wink.gif
Adani
Nekem csont nélkül megy, igaz WDM telepítve van. Elég a saját progiját feltenni hozzá ( ASUS Digital VCR), ha ez föntvan minden kezeli a kártyát.
warynski
Én szerencsés helyzetben vagyok számtechbolt-ügyileg.
Nem tudom szabad-e a cég nevét leírni, úgyhogy egyelőre nem teszem. Van egy nagyobb boltjuk a Ferenc körúton és egy kisebb, ami szervíz is, a Tompa utcában. Nos, évek óta odajárok és a cég gépeit is ott vettük. Ebben a kis üzletben pillanatnyilag egy srác (régebben ketten voltak) rakja össze a gépeket. Az évek folyamán jól összehaverkodtunk. Bármit kérhetek tőle, ha nincs meghozatja. (feltéve, hogy beszerezhető Magyarországon.) Többször vittem vissza problémás dolgokat, természetesen a garanciával probléma soha nem volt, azonnal adja az újat. Hosszan sorolhatnám, milyen extra kiszolgálásban és szolgáltatásokban részesülök, de gondolom ez a haverságnak és a törzsvásárlónak szól. Az tény, hogy már rengeteg gépet vettünk ott, és jó pár ismerőst, ügyfelet küldtem oda. Mindenki nagyon meg volt elégedve. Vagyis nem csak velünk rendes, hanem mindenkivel.
Szóval én pl. a Mistral-ba a lábamat nem teszem be. Vannak tapasztalataim a garanciális ügyintézésükkel kapcsolatban...
ProFiler
IDÉZET(warynski @ 2006. február 23., 12:28 - csütörtök)
Nem tudom szabad-e a cég nevét leírni, úgyhogy egyelőre nem teszem.

Nyugodtan írd le! Nálunk ez egyátalán nem probléma. Sőt!

Ciao.
Adani
Ha pedig pozitív tapasztalatod van, akkor egyenesen kötelező, tudja meg mindenki hová érdemes menni, ahol emberszámba veszik a vásárlót. Főleg így, hogy sajnos az ilyen boltok vannak kevesebben. Én is leírtam a bolt nevét, amit mindenkinek ajánlok.
warynski
OK! Telemat Computer a bolt neve és a IX.ker Tompa u. 15. sz. alatt helyezkedik el. A srácot Bakos Zolinak hívják. Azt még hozzá kell tennem, hogy a legolcsóbb üzletek árához képest némely cuccok 3-4%-al drágábbak. (nem minden) Viszont minőségi kiszolgálásban van részed, és bármikor visszamész valami gonddal, akkor nem hajtanak el, hanem megcsinálja, kicseréli, stb. Nekem megéri ez a minimális felár a biztonságot.
Babó22
Én, mivel vidéken lakom, ezért csak egy számtechbolt van. weep.gif Egyszer bezártak egy zöldségboltot, ahelyett volt egy másik, de azt is alig egy hónap taelt el, máris bezárták. De aza egy nem már mint egy 3 négyzetméternyi terület, és ott is eghyszer volt olyan, hogy volt egy Canon fotónyomtató, de senki sem vette meg, ezért a boltos vette meg. Egyszer meg kellet valakinek egy fotónyomtató, akkor meg nem volt, ezért várni kellet neki 4 napot, hogy hozzanak neki.
Kovács Gyula (MiniDisc)
IDÉZET(warynski @ 2006. február 23., 16:35 - csütörtök)
Nekem megéri ez a minimális felár a biztonságot.

Mihez képest felár? Az alkatrészek nem szabott áruak. Attól függ, mihez képest nézed. Lehet, hogy ez a 3-4%-al több más üzlethez képest 3-4%-al kevesebbet jelent!
warynski
Mondjuk a Mistralhoz képest.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Olcsó húsnak ... Tudod. Nem mindig az a jó, ami túl olcsó, de hát ezt Te is tapasztaltad. smile.gif
Adani
Igen, a Mistral olcsó, de a legtöbb gond is velük van. Nézd csak meg az FVF fórumait. 80%-ban a Mistrallal vannak tele.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Hát nem tudom, én elvből nem megyek olyan helyre, ami túl olcsó. Tapasztalatból tudom, hogy az nem vezet sok jóra.
Sanzi
De ha ugyan az van olcsóbban, miért ne? Nem úgy szállítjűk, hogy Mistralba a selejtet, és más boltba a tutit.
ProFiler
Na igen, ez az olcsó húsos ismerős (Magyarországon annoyed.gif ). Kinnt szerencsére mindenhol kiváló a kiszolgálás, a legjobb árak mellett és a garancia pedig mindig teljesen problémamentesen zajlik. Nem egyszer tapasztaltam, hogy még lejárt garanciaidejű termékekkel is probléma nélkül foglalkoznak (igyen!). cool.gif Ez nekem csak azért jó, mert az áruim garanciáját sokkal hatékonyabban tudom elintézni.

Ciao.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Sanzi: Példa. ATi 9600Pro. 20-22EFT között kapható. Ezt bárhol meg lehet találni. Na de ha valahol pl. 18.000-ért adnák, elgondolkoznék rajta, hogy nem biztos, hogy kell nekem ...
ProFiler: Igen, de kint sokkal kisebbek az árkülönbségek, és ha ott akció van, akkor az nem egyenlő azzal, hogy a termék hibás. Itthon ez sajnos többször előfordul, amit "elfelejtenek" közölni. (Lsd. 9600Pro-ként árult gyengébb kártya (SE), átcimkézett tápegységek, stb.)
Sanzi
Jójó... De ahol esetleg olcsóbb valami, nem arányos azzal, hogy akkor az máris selejt lenne. Szerintem legalábbis...
Kovács Gyula (MiniDisc)
Az olcsóság mértéke ami számít. Az olcsó, és a jó árban van között van különbség. smile.gif
nagygabor
És az általában a minőségben jelentkezik. ani_wink.gif
ProFiler
Eleve nem is szabad az olcsóságra törekedni. Nem sok értelmét látom - lásd tápegységek, Inno3D vagy LG. Inkább sokak tapasztalatára adnék, mielőtt nekiállok valamilyen alkatrész vásárlásának. Csak a kiszemelt darab után kezdeném megnézni, hogy hol mennyibe kerül. Ha egy boltról tudom, hogy nem jó, akkor később sem fogom választani.

Ciao.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Az LG az más, az nem rossz, vagy jó, egyszerüen tömegtermék, és mint ilyen, több a hibás termék lehetősége is.
ProFiler
Jajj, most nem azért írtam, hogy megint elkezdődjön a vita. Csak a példa kedvéért. Ami olcsó, az ...

Ciao.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Én sem azért írtam. Nem vitatkozni szándékoztam, és egyet is értek veled. De az olcsónál én arra gondoltam, hogy a termék egyébkénti elfogadott árához képest ha tulzottan olcsón kapható, akkor az nem feltétlenül jelent jót. Persze, ez nem azt jelenti, hogy az a bolt jó, ahol meg túlzottan drága. De ugye, tudni kell mit vesz az ember, és nincs meglepetés. smile.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.