Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Elektronikai - és számtechboltok
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2, 3, 4
zsoltchelsea
Egyébként az a baj, hogy tényleg van olyan hely, ahol kedvesek, de errefelé ugyan kőbunkóból van több... Jelszavuk:"Nem igaz, b+(ez biztos, hogy következik), ilyen sz.r helyen melózni. F.om kivan má' az ilyenekkel..." Kb. ezt olvastam le a hungaroteles csaj arcáról. Pedig nem tudom, mire arcol, nem volt annyival idősebb...
Matvác
Nos.

Hol is kezdjem.

Nem igazán bolthoz kapcsolódik, sokkal inkább márkához és annak Customer Support rendszeréhez.
Kevesebb mint fél éve(Ápr 1) 18.ik születésnapomra kaptam egy Logitech Z-5400as hangfal rendszert.
Jó ideje használom/használtam napi rendszerességgel, nem ritkán kihasználva a rendszer adottságait(Bömböltettem na... laughing.gif ).

Elég rég óta megfigyeltem hogy a bal hátsó satelit hangsugárzó hangosabb a többinél, és torzít picit, kivéve amikor nagyon...
Vasárnap este úgy határoztam megírom problémámat Logitech oldalán szereplő support rendszeren keresztül, miszerint torzít, és közelebbről megvizsgálva fizikai különbség is látható a többi hangsugárzóhoz képest! (picit jobban kilátszik a réz középen, a többihez képest)
Mondták hogy próbáljak meg pár dolgot(Amiket már rég megpróbáltam, de azért hátha). Természetesen nem volt változás.
Gyorsan a második válaszomban hozzá tettem hogy azért kerestem őket fel mert:
1. Magyarországon már nem igen lehet kapni ezt a rendszert, így nem tudták volna kicserélni nekem ott ahol vettem.
2. Nem tudom hol vettem, mert ajándékba kaptam... smile.gif

Erre a válasz amit így egybe másolok be:

"As per your email, you are unable to get the device replaced from the point of purchase.

The Logitech Z-5400 Speaker System is no more available for replacement nor for sale as it is one of the end of life devices. As you are unable to return the device to the point of purchase, Logitech can replace your defective system with the new Logitech Z-5500 Speaker system shown in the URL below:

http://www.logitech.com/index.cfm/speakers...24&cl=gb,en

....
Bla bla bla Személyes adatok
....

If you do not have the proof of purchase, please take a photograph of all the speakers including the Subwoofer of the speaker system (in existing state) by placing it on a white sheet of paper indicating the reference number that is clearly seen in the picture and then smash all the parts of the speaker system using a hammer. Now, again take a photograph of the damaged speaker system as specified earlier and send us both the pictures as an attachment through this email (not more than 0.5 MB). "
(Azok kedvéért akik angolból nem jeleskednek, röviden: Mivel nem tudja kicserélni a termékét, ezért ha önnek is megfelel ingyen kicseréljük egy Z-5500asra. Amit tennie kell: Készítsen képet a jelenlegi rendszerről, majd fogjon egy kalapácsot és zúzza szét a hangfal settet... Készítsen képet majd juttasssa el hozzánk)

Nah ehez hozzá kell tenni hogy én épp programozáson ülök bennt amikor megkaptam ezt az e-mailt...
Már azonnal fenn akadtam azon a soron hogy küldenek egy Z-5500ast... A következő volt az hogy térítés mentesen... (Kb 20e. ft árkülönbség van a kettő közt)
De amin aztán egész órán derültem és amihez haverom csak annyit fűzött hozzá döbbent arcal hogy (Ba+.. te *** mázista) az az hogy zúzza szét a rendszert laughing.gif .

Hát aznap este megtörtént a dolog. Természetesen több jelentkező volt a mélynyomóra tongue.gif .

Amit el kell még mondjak... A szétzúzás nem volt egyszerű.... Iszonyat masszív anyagból volt szinte minden!
Ahoz hogy a mélynyomó ilyen állapotba kerüljön 8szor kellett elég erőteljesen odavágni a beton járda hegyes sarkához...

Képek megszülettek, Logitechnek elküldve.

Válasz megérkezett:

"As per your interest, I am shipping you a new Logitech Z-5500 speakers for your existing defective speakers free of cost. You will be receiving the speakers within 10 working days."
KÉT HÉT ÉS MEGJÖN A Z-5500-ASOM!!! twisted.gif evil2.gif

Bravó Logitech!!!! yeah.gif
zsoltchelsea
Tényleg mázlista vagy. Egyébként a kép nem azért kellett, hogy megbizonyosodjanak, hogy nem csalsz, és csak készletet akarsz felhalmozni?
Fujitsu
Hát ez elképesztő. roll.gif Ilyenről még soha életemben nem hallottam. smile.gif
Gereby
Azért ekkora vásárlói support! Én azthittem hirtelen, hogy nem értek angolul, de pedig igen... Hát van szerencsém egy MX1000-hez, nagyon meg vagyok vle elégedve, de ezek után kerül amibe kerül amit tehetek csak logitech-et veszek. Mert hogy ilyen szituációban más gyártó biztosan aztmondja, hogy ezt megszívtad komám és szevasz. de hogy ezzz... Áhhh.. biggrin.gif Majd azért írj, ha megérkezett!
Matvác
Gereby. Pontosan!
Most én is így vagyok vele, ha tehetném még a házamhoz téglát vagy szendvicsembe szalámit is Logitechet vennék... laughing.gif

Össze zúznom pedig minden bizonnyal a következő ok miatt kellett a rendszert:
1. Hogy ne tudjam kereskedelmi forgalomba hozni (Eladni), ezáltal jelentősen profitálni a hibából.

Én innentől kezdve terjeszetm az igét a Logitechről...
Így kell hírnevet és elismerést szerezni szerintem... Én most megírom ezt egy, kettő vagy talán több fórumra is, ezt tudni fogja 10-20 vagy akár több ember is. Ők tovább mondják 100-200 embernek és ezeknek jelentős százaléka fog sokkal bártabban Logitech termék felé fordulni is.
És hát valljuk be..
Egy ilyen bőven megéri a cégnek, hisz egy termék anyagköltségért valamilyen szinten megnő a bevételük.
A másik hogy ettől függetlenül a selejt elenyésző, de ha van az azonnal kivonják forgalomból, ezt megspékelik egy ilyennel eljárással és megint mondhatnám előlről.

1. osztályú volt ez a Support! Gondolom mondanom se kell hogy minden kérdésemre kb 4órán belül kaptam választ ani_wink.gif
Garono
Hát ez hihetetlen! biggrin.gif Nekem is MX1000-esem van, ha meghal az akksi verjem szét egy MX Revolution-ért? biggrin.gif Na jó, nem ám. Jó egér ez még mindig. smile.gif
Gereby
@Matvác: Így van. Azzal, hogy visszaküldöd nekik nem mennének semmire, hát hasznod se legyen belőle.

@Garono: Az én MX1000-em már jó pár éves, és még mindig tökéletes az akksi. biggrin.gif

Én tudok még egy másik céget is, amelynek a supportja nagyon frankó. Annó még windowsos időimben megvettem a cFos Speed nevű net optimalizáló progit. (2000Ft volt átutalással neten.) És volt mikor egyszerűen nem akart elindulni a program, hát írtam nekik, ők azonnal válaszoltak. Rengeteget leveleztünk, próbáltak segíteni, de sajnos nem tudtunk rájönni a hibára.
nascar
Nekem hasonló jó tapasztalatom volt az AMD-vel! Elhalálozott egy 3200+ Venice magos procim, persze 1 év + 1,5 hónap után, ahol vásároltam onnan elhajtottak, mint a magzatvizet (letelt az 1 év garancia), bár a dobozon ugye 3 év garancia van feltüntetve. Felvettem a kapcsolatot az AMD Support-tal, kiküldtem a rossz procit, és postafordultával küldtek egy 3500+-ost. ani_wink.gif
zsoltchelsea
Nekem is Logitech egerem van, de még vezetékes, bár optikai. Nagyon jól megy nekem is. minden tiszteletem (pedig 4 éves múlt szept. 16-án itthon). Nem romlott még el sohasem, pedig komoly használat alatt áll.
Molt@m
Ez nem semmi! Mindig is tudtam hogy a Logitech nagyon korrekt cég.

Azért azt a szép hangszórót valahogy kikerültem volna (pl lefelé fordítva a képen). no.gif

Majd írj ha megkaptad. smile.gif
Fujitsu
Nekem is Logitech egerem van, eddig hibátlan. ani_wink.gif
Amúgy ezt a fényképküldősdit is ki lehet játszani, mert vagy keresel a neten egy képet, ami egy összezúzott hangfalat ábrázol, vagy pedig használod a Photoshopot... biggrin.gif
Matvác
Ok és azt a lapot hogy rakod bele aminek mind kettőn szerepelnie kell?(Előző és utó állapot ani_wink.gif )

Jó photoshop. DE

Könnyedén tudják ellenőrizni hogy azt valaki PS-el vagy fényképezővel csinálta nagyon sok szempontból, simán a képből és a tulajdonságaiból.

Meg amúgyis, miért akarnám őket kijátszani? ani_wink.gif
Keresve sem találhattam volna jobb megoldást ani_wink.gif
Fujitsu
Hát nem tudom, én a gyártó helyében biztosan csak a hibás darab beszolgáltatása ellenében adtam volna egy újat. Annál biztosabb módszer nem létezik az ilyen trükkök kivédésére. ani_wink.gif
Matvác
Tápkábelt, távirányítót és a kábeleket vissza kell küldenem ani_wink.gif
Fujitsu
Na ugye. smile.gif
Atys
Ilyeneken problémázni!
Itt maga a folyamat a lényeg amit a Logitech megcsináltatott! És ez benne a jó! A többi mellékes szőrszálhasogatás!
ProFiler
Azért légyszi írd meg azt is, ha megjött! huh.gif Ilyenről még nem hallottam, hogy össze kell törni a régit, de olyanról már igen, hogy jobbra cserélik a régi rossz dolgunkat. Mivel ez pozitívum, ezért elmondanám, hogy az APC Hungária is ilyen, továbbá a Mushkin és az Eizo is hasonlóképp cselekszik a termékeiket vásárlókkal.

Ciao.
Matvác
Most csak annyit vagyok képes írni remegő ujjakkal hogy: MEGJÖTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! twisted.gif twisted.gif twisted.gif cool.gif cool.gif cool.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Garono
Hihetetlen! cool.gif
Matvác
URAM ISTEN!!! twisted.gif

Ezt még én is nehezen hiszem el.
Haza értem és az első az volt hogy a régóta tervezett számot meghallgatom, nem halkan tongue.gif

Az a szomszéd aki múltkor azt mondta hogy nem zavarja a hangos zene(Z-5400 80-90%on) az most bekopogott az ablakon hogy oké hogy én nem hallok jól (mosojogva) de te se? Jó ez a zene de egy picit halkabban is lehet mert remeg minden (Z-5500 50-60%on) twisted.gif laughing.gif
Ezzel a Z-5500tökéletesen hitelesítette azt a tulajdonságát hogy még a HALOTTAT IS FELKELTI twisted.gif
Hát még a szomszédot...

Én még mindig ott tartok hogy: Atya úr isten....

ÉLJEN A LOGITECH!!!
Fujitsu
No, azért a szomszédokat kíméld! ani_wink.gif
Egyébként gratulálok! clap_01.gif
zsoltchelsea
Nincs még egy ilyened?
Matvác
Hogy érted? smile.gif
zsoltchelsea
Hangfalszett. Nekem elég, ha ledobom a harmadikról... Légy szíves!!! biggrin.gif laughing.gif
Matvác
Ha nagyon szeretnéd és érte jösz akkor az előzőnek a cafatjai a tied lehet ani_wink.gif (Vácra)

Amúgy kiterveltem egy jó taktikát a szomszédokra:
Körbe megyek és körbe kérdezek, majd kialakítok egy menetrendet, hogy mikor lehet zenét HALLGATNI twisted.gif és mikor csak módjával.

Ezen felül beépítek egy olyan csöngőt az ajtóra amit ha megnyomsz akkor a monitorom felett elkezd égni egy valamilyen égő, led, vagy lámpa tongue.gif (Viccen kívül, mert ez tényleg szükséges ide...)

Nagyon nem szeretnék a szomszédoknak rosszat, és kompromisszumokra vagyok hajlandó cool.gif

Üdv M
Fujitsu
IDÉZET(Matvác @ 2007. október 8. 19:11) *
Nagyon nem szeretnék a szomszédoknak rosszat, és kompromisszumokra vagyok hajlandó

Helyes, mert a rossz szomszédság török átok. smile.gif
Fujitsu
A napokban kezembe került az Extreme Digital hirdetési lapja, amelyben igen érdekes dolgokra lettem figyelmes. Tudnivaló, hogy ez az üzletlánc alapvetően korrekt árakért kínálja a termékeit. Az alábbi részletet olvasva azonban felmerülhet bennünk a gyanú, hogy esetleg át akarják verni a vevőket. ani_wink.gif
IDÉZET(Extreme Digital hirdetés)
[...]
A LEGEK KONFIGURÁCIÓJA
Extreme HP Elite: AMD Opteron 1222 3.0 GHz 1 MB processzor, 4 GB (4x1 GB) DDR2-667 ECC memória, 2x500 GB 3 GB/s HDD, Gigabyte P-EX16 NV 8800GTS 320MB DDR3 HDC VGA kártya
Ára: 362 900 Ft

roll.gif ani_wink.gif
zsoltchelsea
Én nem nagyon venném meg. biggrin.gif (Nincs rá pénzem, még a 100-ada sem biggrin.gif)
Gereby
Ez inkább egy szerver mint egy csúcsgép. Egyedül VGA kártya van benne asztali.
ProFiler
A Sonyval hasonló szituációm akadt. Elromlott a notebookom merevlemeze (szektorhibás lett). Beszéltem a Sonyval, mondták, hogy kérnek engedélyt a szerviztől, hogy kivehessem a benne lévő 200 GB-os 2,5"-os SATA HDD-t és üssek rá egy kalapáccsal, hogy bizonyítottan elrontottam. Holnap, vagy holnapután már elvileg hozza a DHL az új 250 GB-os HDD-t helyette. smile.gif

Ui.: nem töröm össze egyelőre, majd max. ha megint rámszólnak, mert működőképes egyébként. smile.gif

Ciao.
Matvác
Hát igen... Ismerős ez a support rendszer twisted.gif
Fujitsu
@ zsoltchelsea, Gereby: Itt az az elképesztő, hogy ilyen drágán adják. Ezt a gépet nagyjából 280-290 ezer forintból ki lehetne hozni. Arról meg aztán nem is beszélve, hogy ez tényleg nem otthoni felhasználásra készült, szóval egy melléfogás az egész. ani_wink.gif
Gereby
Azért az ECC memóriák, meg a szerver proci nem lehet benne valami olcsó. Egyébként egy azonos teljesítményű asztali rendszert viszont valóban ki lehetne hozni sokkal olcsóbban.
Fujitsu
Az ECC memóriák itt nem túl drágák. ani_wink.gif A szerverproci ára valóban húzósabb lehet, de nem annyira vészes az sem. Ugyanezekből az alkatrészekből olcsóbban is ki lehetett volna hozni ezt a gépet. ani_wink.gif
De egyébként nagyon sok az olyan előre összerakott konfiguráció, amelyet irreálisan magas áron kínálnak. roll.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.