Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Miért smirglizem a DVD tokot?
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Egyéb hardver
Babrax
A műsoros dvd tokok egy jó része tönkreteszi a dvd-t, illetve ha nagyon nagyon gondosan kezelném, akkor talán nem, de mivel úgyis elfelejtem és különben is nagyon nehézkes, ezért a tokok jó része cserér vagy átalakításra szorulnak.

Arról van szó, hogy alapvetően 2 csoportra oszthatók a dvd tokok: az egyik felük olyan, hogy a középső "push" púpjából oldalt nem lóg ki semmiféle pöcök, hanem felfelé szépen fokozatosan keskenyedik (ilyennel igazából még nem is találkoztam csak CD toknál). Ha ezt megnyomom, könnyeden leválik a dvd, nem görbül a lemez, visszafelé szinte nem is kell megnyomni a gombot, szépen vissza lehet ültetni rá a lemzet nyomorgatás nélkül. A cd tokok 99%-a ilyen, leszámítva a dupla cd-ket. A cd-knél meg is szoktam ezt, erre a technikára jár a kezem, és a ki-be rakást a levegőben is el lehet biztonsággal végezni.

A tokok másik fele nem ilyen, hanem általában 4 helyen is kis kiugró vacak akadályozza a gördülékeny fel- es letételt. Szabályosan csak sík, keményen alátámasztott felületen, erős középső nyomással lehet használni, közben a lemez görbül, feszeng, pattog.

4-5 (CD tokra beállt kezem általi) használat után vettem észre, hogy ezek a dvd-k belső karikájánál már több helyen repedés látható :-(( Sürgősen le akartam cserélni ezeket a tokokat, de az üres tokok is ilyenek. Most azt tataláltam ki, hogy smirglivel lereszeltem a kiugásokat. Most is ráül a DVD a tokra, de nagyon könnyedén, pattintás, görbülés, DVD törés- és repedésveszély nélkül.
Kinek milyen tapasztalata van e téren?
Token
Ez jó ötlet volt, én is pl: a Battlefield 1942 pack-nál (4 CD 1 tokban ilyen átfedéses elrendezéssel...) mindíg mikor kivenném valamelyik CD-jét azon imádkozok hogy ne törjön el...csak sajnos nekem nincs türelmem így csiszolgatni meg ilyenek pedig jobban járnék vele...
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.