Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Forma 1
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21
ProFiler
Az idei pilóták:

Scuderia Ferrari
IPB kép
1. Michael Schumacher (213 - 83 - 63 - 1186 - 7)
2. Rubens Barrichello (198 - 9 - 13 - 451 - 0)

British American Racing Honda
IPB kép
3. Jenson Button (84 - 0 - 1 - 130 - 0)
4. Takuma Sato (36 - 0 - 0 - 39 - 0)

Renault F1 Team
IPB kép
5. Fernando Alonso (51 - 1 - 3 - 114 - 0)
6. Giancarlo Fisichella (141 - 1 - 1 - 116 - 0)

BMW-Williams F1 Team
IPB kép
7. Mark Webber ( 51 - 0 - 0 - 26 - 0)
8. Nick Heidfeld (84 - 0 - 0 - 28 - 0)

West McLaren Mercedes
IPB kép
9. Kimi Räikkönen (68 - 2 - 3 - 169 - 0)
10. Juan Pablo Montoya (68 - 4 - 11 - 221 - 0)

Sauber-Petronas
IPB kép
11. Jacques Villeneuve (134 - 11 - 13 - 219 - 1)
12. Felipe Massa (34 - 0 - 0 - 16 - 0)

Red Bull Racing
IPB kép
14. David Coulthard (175 - 13 - 12 - 475 - 0)
15. Christian Klien (18 - 0 - 0 - 3 - 0)

Panasonic Toyota Racing
IPB kép
16. Jarno Trulli (130 - 1 - 2 - 117 - 0)
17. Ralf Schumacher (127 - 6 - 5 - 259 - 0)

Jordan
IPB kép
18. Narain Karthikeyan (0 - 0 - 0 - 0 - 0)
19. Tiago Monteiro (0 - 0 - 0 - 0 - 0)

Minardi F1 Team
IPB kép
20. Christijan Albers (0 - 0 - 0 - 0 - 0)
21. ???

Jelmagyarázat:
(Összes eddigi futamának száma - Győzelmek - Pole pozíciók - Gyűjtött pontok száma - Világbajnok)
Athos
Kíváncsi leszek a hétvégi futamra. Vajon Schumi megint jól fog menni? unsure.gif
Adani
Nyilatkozta, hogy most nyerni akar. Igaz Imola előtt is azt nyilatkozta, hogy minden mindegy alapon fog versenyezni, mondjuk úgy is lett.
Az a kérdés Alonso és a Renault hogy fog menni. Azért összeszedtek jókora előnyt a Ferrarival szemben a konstruktőri versenyben, Alonsoval pedig az egyéniben is. Még ha nyer is, de Alonso a második lesz, akkor is sok előnye marad.

Más:

Lehet, hogy Montoya most sem indul. Ennyire azért nem lehet súlyos egy teniszsérülés vagy igen?

Úgy néz ki mégis indul a legfrisebb hírek szerint, de nézzétek meg ezt:

http://www.f1hirek.hu/?t=article&id=10770

Ez már túlzás. Én úgytudom éppen csak minimális súly felett volt a kocsi, de ha ott volt, akkor szabályos volt, és semmi szabálytalanságot nem követtek el. Csak teljesen leszívott benzinnel és hűtőfolyadékkal ment éppen egy kicsit alá, de nyílván nem mehetett verseny alatt a minimális súly alá, mivel hűtőfolyadék volt benne, és persze valamennyi benzin is. A verseny után már egyébként sem lehetett benne sok benzin, mert általában a csapatok pontosan kiszámolják, hogy annyit töltünk bele, hogy még épp be tudjon menni a parc ferméba verseny után.
cereal180
FIA=Ferrari (majdhogy nem)

Teljesen egyértelmű, hogy az ő kezük van a dologban.
nagyjani
Ferrari. És szerintem a hétvégén meglesz az első hely is.
ProFiler
Ebben bízom én is. Bár Alonso most otthon lesz... roll.gif

Ciao.
LBANDI
Szerintem a FERRARI nem tud nyerni spanyolban. Alonso megtesz mindent, hogy Schuminak ez ne sikerüljön!
Adani
Majd meglátjuk, de én is Alonsonak drukkolok. Meg aztán ha nyer is, csak jöjjön be ő másodiknak, csak 2 pontot hoz rajta Schumi. Szerintem most a Ferrari és a Renault két hasonló erejű autó; egyik pályán az egyik, másikon a másik a jobb. (Pontosabban inkább a gumik közti különbség ez.)
cereal180
Ha már a gumiknál tartunk, Spanyolországban valószínű, hogy meleg lesz, ami azt jelenti, hogy a Michelin lesz előnyben. Persze ez még változhat az időjárás függvényében.
Adani
Az igaz, meleg pályán a Michlein előnyben van, Utána meg Monaco jön ott pedig az edzéspozíció dönthet.
Adani
http://www.f1hirek.hu/?t=article&id=10788

Miért?

"A törvényhozók ugyan nem bizonyították a csalás vádját" Akkor meg miért kell megbüntetni? Biztos valami kavarás van a háttérben. Szerintm elég egyszerű a dolog.
A minimális súly felett volt a kocsi a mérlegelésen? Igen. Akkor pedig nem kell büntetni. Arról a szabály nem rendelkezik, hogy nem szabad 15 liter benzint a kocsiban hagyni, meg arról se, hogy mindig a súly alatt kell lenniük, és különben is, a BAR telemetriai adatokkal bizonyította, hogy mindig a súlyhatár alatt volt az autó a verseny alatt. De vajon kinek állhatott ez érdekében???
Gábor 2
A mérlegelésnél üres tankkal mérik az autót! Az első mérlegelésnél megkérdezték tőlük, hogy üres-e az autó, azt monták igen. Akkor meg is felelt. A verseny utáni mérlegelésen kiszivatták velük az összes üzemanyagot, és ott már a súlyhatár alatt voltak.

Remélem a Sumi leigázza a mezőnyt, de a Mclarennek is drukkolok, hogy elverjék ezt a nagyképű Renaultot! Nyertek 4 futamot most azt hiszik, hogy verhetetlenek.

Ne időzz be közvetlenül előtted íródott teljes hozzászólást! <PF>
Adani
Azt hol olvastad, hogy üres tankkal mérnek? Én úgy tudom, hogy amint megérkezik az autó a parc fermébe, onnantól senki nem nyúl hozzá, onnan viszik mérlegelni. Az első 3 helyezettet azonnal. Benzin pedig mindig van minden autóban, igaz általában nem 15 liter hanem kb. 1 liter, mert abból is vesznek mintát, és azt is bevizsgálják. A lényeg, hogy 600 kg felett legyen az autó a versenyző súlyával együtt. Az teljesen mindegy, hogy ezt hogy érik el, benzinnel, vagy ballasztokkal. Először megmérték úgy ahogy volt ( ez a szabályos). Megfelelt, aztán valaki adta a fülest, akkor leresztett hűtőfolyadékkal és tankkal is megmérték, akkor pedig pár kilóval alatta volt. Ezután kezdtek vizsgálódni. A helyi versenybírók kérésére a BAR megmutatta a telemetriai adatokat, amik bizonyították, hogy egy másodpercig sem volt a megengedett súly alatt az autó. Ott ezt el is fogadták. A FIA pedig fellebbezett. De azt nem értem, hogy ha nem tudták bebizonyítani, akkor mi alapján büntettek? Nem a vádlottnak kell bizonyítania az ártatlanságát, hanem a bíróságnak a vádlott bűnösségét, nem?
Darcy Tucker
Engem a Ferrari nem izgat. Viszont tákolják már össze végre normálisan a McLareneket. mad.gif A múltkori versenyen azt hittem agyvérzést kapok!
Adani
Igazad van. Jó autó a merci, erőben is felveszi a versenyt az élcsapatokkal, de ez mit sem ér, ha nem bír végigmenni.
Darcy Tucker
Hát ez az!!! Múltkor már kezdtem örülni, hogy Kimi az első helyről rajtol. Erre 5 vagy 6 körig bírta az autó alatta? Grrrr... angry.gif
fapuma
Nos igen, épp ma reggel filóztam rajta.
Míg Schumi alatt a Ferrari végigmegy a tizenvalahanyadik helyről a 2.-ig, addig Raikkonennél már gyanús, ha dobogós helyen áll. Tulajdonképp csak úgy tud célbaérni, ha "vigyáz" a kocsira, nehogy megerőltesse. Ez pedig nevetséges.
ProFiler
Montoya látom gyönyörűen összetörte a Mercijét. -> Indulhat a végéről.
Abban biztos vagyok, hogy ez megint nem a McLaren éve...

Ciao.
fapuma
Csak az a kérdés, vajon hány ilyen "megint" lesz még? blink.gif
Egyszerűen nem értem, hogy nem tudnak összetolni egy normális autót!!! mad.gif
Adani
Hát ez az. A Ferrari meg most kezdett ismét elromlani (Schumi alatt Bahrein előtt 2001-ben romlott el utoljára).
ProFiler
Attól, hogy egyszer kiesett Schumi alatt is, attól még nem biztos, hogy le kell írni.
Megjegyzem, hogy nem motorhiba. A váltóval volt gond, azt pedig nem ők készítették. (bár kétségtelen, hogy ehhez az autóhoz tervezett új fejlesztés volt)

Ciao.
Adani
Schumit még nem kell leírni, nem is szabad, de kétségtelen, hogy tetemes hátrányt szerzett össze, de már a múltkori futamon is láthattuk, hogy ott tud ő lenni az élmezőnyben ha akar, sőt ha nem Alonso van előtte még nyerhetett is volna.
Kiskalóz
Adani:
Elöször mintát vesznek az üzemanyaból, majd leszívják. Ezek után mérik le a kocsit.
Poros tankkal kell a súlyhatáron belül lennie.
eremit
A Jordánra szavaztam, mert ezzel is ki akartam fejezni azt, hogy ....

Csak úgy. Nem ismerem a csapatokat. "Nem érdemes nagy csapatnak szurkolni, mert a győzelem elvárás, és ha az elmarad, akkor csak elégedetlenség, harag van."
ProFiler
Már nagyon várom a délelőtti utolsó időmérőt, meglátjuk, mit fog tudni Schumi a 7. helyén javítani.

Ciao.
ordító egér
IDÉZET(ProFiler @ 2005. May 06., Fri 22:03)
Attól, hogy egyszer kiesett Schumi alatt is, attól még nem biztos, hogy le kell írni.
Megjegyzem, hogy nem motorhiba. A váltóval volt gond, azt pedig nem ők készítették. (bár kétségtelen, hogy ehhez az autóhoz tervezett új fejlesztés volt)

Azt mondják, hogy jegenyefák sem nőnek az égig. smile.gif
Meg azt is, hogy ami elromolhat, az el is romlik. roll.gif

Éppen itt az ideje, hogy a Ferrari is küszködjön kicsit a technikával.
Úgy még érdekesebb is az egész.
fapuma
Csak az a gond hogy szerintem ebből egyelőre semmi sem fog megvalósulni.
Mit láttunk?
A Ferrari idő előtt, kiforratlanul hozta be a 2005-ös kocsit, meg is lett az eredménye.
De azóta volt idejük kicsit megbízhatóbbá tenni a kocsit, ezt láthattuk legutóbb.
ProFiler
Schumi már megint elrontotta az időmérőt... sad.gif

Ciao.
Gábor 2
Sajnos ezek a gumik nem szuperálnak az időmérőkön, de reméljük a versenyen már jók lesznek mint Imolában. Legalábbis remélem!
ProFiler
Most hallom, hogy kizárták a BAR Hondat és elvették a pontjaikat. Miééért? yikies.gif blink.gif

Ciao.
fapuma
Mert méreckedéskor túl könnyű volt a kocsi.
LBANDI
Schuminak ismét nem sikerült, kettő defekttel esélye sincs, hogy pontot szerezzen. Nem tudnak egy jó gumit csinálni nekik.
fapuma
Örülök, hogy végre ő és néhány fanatikus M.S. fan is megtapasztalhatja ezt a felemelő érzést. biggrin.gif
LBANDI
Hasonló véleményen vagyok. Most már érdemes nézni, az F1 nem unalmas.
master
IDÉZET(Lackenbacher András @ 2005. May 08., Sun 15:10)
Schuminak ismét nem sikerült, kettő defekttel esélye sincs, hogy pontot szerzen.  Nem tudnak  egy jó gumit csinálni nekik.

Ó....a fenébe.
Schumacher idén nem lesz világbajnok, ezt bátran kijelentem. Ha meg mégis az lesz, akkor nagy buli lesz a házuk táján... tongue.gif
LBANDI
Nem tudom, mert Alonso már olyan előnnyel vezet, hogy Schuminak minden versenyt meg kellene nyernie, amire azt hiszem nincs sok esélye ha a mis. nem tud valami nagyot alkotni gumi ügyben.
ProFiler
Szép volt a verseny. Gratulálok Kiminek! Viszont a FIA-t meg annál jobban szidom a kerékcsere eltörléséért... mad.gif

Ciao.
LBANDI
Az indoklás, hogy lassítsák a versenyt, és lám ettől még nem lassultak le az autók, példa rá a mai.
eremit
Micsodaaaaa? Én még csak most fogtam fel ProFiler mondatát. Az idén nem lehet kereket cserélni? Kissé lassú vagyok és tájákozatlan. Ezek a kerekek nem bírják ki ezt az eszeveszett terhelést! Miért kellett ezt?

De Schumi nem kereket cserélt?
LBANDI
IDÉZET(eremit @ 2005. May 08., Sun 15:39)

De Schumi nem kereket cserélt?

De, először a bal hátsó, majd a bal első egy kör eltérésel.
fapuma
Hujjujjujj Iceman! biggrin.gif biggrin.gif

@Eremit
Csak akkor lehet kereket cserélni ha defektes.

Szerintem nem kell ezt a szabályt szidni, a Michelin meg tudja csinálni, akkor csak nem lehetetlen.
eremit
Akkor csak mind a négyet egyszerre nem lehet.
ProFiler
De lehet, ha mind a négy egyszerre defektes lesz... biggrin.gif B)

Ciao.
eremit
Akkor már úgy is annyi annak a versenynek.
Zotyobá
Végre!

Odaért a McLaren és vele Kimi ahová való! biggrin.gif

tongue.gif Gratula! Szép vólt! tongue.gif
Athos
Ferrari egybként nem figyelt oda szerintem. Ugyanis annak a második defektnek kellett, hogy legyen előjele. Szeirntem az első kerékcserénél észre lehetett volna venni - igaz, én ehhez nem értek -, és mivel nem csak defektes gumit lehet cserélni, hanem akkor is, ha tudják bizonyítani, hogy a másik is hasonló sorsa juthat akkor is lehet. Tehát indokolt esetben lehet, persze ezt utána bizonyítani elég nehéz. Kerekcsere alatt meg nem lehet tankolni, így nem lehet előnyhöz jutni, hogy esetleg akkor is csernék, amikor nem kéne és ezt valahogy megmagyarázzák.

IDÉZET("Lackenbacher András")
... Most már érdemes nézni, az F1 nem unalmas.

Kicsit pesszimista vagyok, ugyanis ha Kimi tartja ezt a remek formát, akkor ugyanaz lesz, mint tavaly. Csak most nem a Ferrari produkálná.

Egyébként nekem most nem tetszett annyira a verseny. Vártam a csatákat, de semmi nem volt. sad.gif Kimi megérdemel egy nagy tapsot, mert remekül ment.
kissjanko
Kiminek a két héttel ezelőtti futam is így fejeződött volna be ha a McLaren nem adja fel.
GoodSpeed
A nem nézem a Forma1-et re szavaztam tongue.gif
Kiskalóz
Legjobb tudomásom szerint csak defektes kereket lehet cserélni. Amire azt mondják, hogy "valószinű" hogy kidurrant volna azt élből nem veszik figyelembe. Tehát nem hiszem, hogy a szerelők hibáztak volna. (Ennyi erővel féltávnál is lecserélhetnék, mondván úgyse bírja ki a futamot.)

A Bridgestone most ülhet a saját levében amiért kimondottan 1 kocsira épít gumit. 1 istálló közel sem tud annyi teszteredményt produkálni, mint 7 másik. Szóval meg is érdemlik.
George
A Ferrarinál szerintem nemsokára gumigyárcsere lesz, vagy valami radikális változtatás, mert ez tűrhetetlen. mad.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.