Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Átverések a nagyvilában
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Athos
A következő e-mailt kaptam:

IDÉZET
Hatalmas  trükk!!!

Erre jó figyelni:
Media Markt, Electro World és minden hely, ahol kint kell a kulcsos  szekrényben hagyni a táskát. Elmondom, vannak olyanok, akik direkt  erre utaznak:

Szitu:
Pl. West End MMarkt: csávó támasztja akorlátot és nézi, ki rak be  szimpi táskát a szekrénybe, aminek a kulcsát 100-as ellenében kapod  meg . A srácnál az összes kulcs másolata megvan, hiszen ő is bedobta a  100-ast, elvitte lemásolta. Mire jössz ki, csak annyit látsz, nincs  meg a táskád. Na ezért nem hagyok, soha semmit ilyen szekrényekben.

Nem tudom valóságos-e a történet, de jobb félni, mint megijedni. Szóval, ha tudtok hasonló átverést, akkor ide írhatjátok, így talán elkerülhetjük a "meglepetéseket".
Gigah3rtz
Ez nagyon durva biggrin.gif Még jó nem hordok táskát smile.gif
cölöp
Józsefváros Kínai Piac --parkoló exclamat.gif
Soha ne bízz a parkolóőrökben, közülük néhány minden jónak elrontója exclamat.gif
Természetesen a többség becsületes, de mint tudjuk a kivétel erősíti a szabályt.
Greene
IDÉZET(Athos @ 2005. May 19., Thu 15:13)
A következo e-mailt kaptam:

Nem tudom valóságos-e a történet, de jobb félni, mint megijedni. Szóval, ha tudtok hasonló átverést, akkor ide írhatjátok, így talán elkerülhetjük a "meglepetéseket".

Én nem tudom hol másolnak ilyen kulcsokat (ugyanis elég speckó kis kulcs az) blink.gif tehát ez egy Hoax.
Az meg a másik dolog, hogy egy ilyen helyen van vagy 50-100 szekrény. Ha csak 200 forintért másolnak egy kulcsot akkor is 20000Ft lenne az összeset lemásoltatni.
Ráadásul a sok kulccsal kicsit feltűnő lenne az ember...
Gigah3rtz
biggrin.gif
Athos
@Greene
Lehet igazad van, de gondoltam inkább mondom, mint nem. ani_wink.gif
Adani
Lehet, hogy egyszerre, csak párat másol le mondjuk 10-et, és ha sikerült valami drágát lenyúlni ezekből a szekrényekből, akkor másol többet, vagy akár abba is hagyja. 10 kulcs pedig egy kulcstartón nem feltűnő. De éppen egy jól megcsinált álkulcsal is dolgozhat. Szóval nembiztos, hogy kamu. Egyszer láttam a Kékfényben, hogy amikor elkaptak egy kocsifeltörőt a nyakbaakasztva hordott egy fémtárgyat, amit először ékszernek néztek, aztán rájöttek, hogy ez egy álkulcs Zsigulikhoz, 10 Zsigából 8at biztosan ki lehet vele nyitni.
Kiskalóz
Nagyon is valós a történet.
Ugyanis egy kulcsal sem kell mászkálni. Van 3 ember. Az egyik követi azokat akik betették a táskát. 1 a kocsiban ül és nála van az összes kulcs. a 3-ik pedig szépen csak azzal az 1 kulcsal sétál oda amelyik nyitja azt az ajtót amit kinézet.
Napi 2-3 táska és egyböl megvan a 20 ezres befektetés.
Adani
Sőt, elég ha egy táskában talál valami értékeset pl: Discman, digit. fényképező vagy kamera, mobiltelefon.
Marczy
Sziasztok.

Egy hozzáértő véleményét szeretnéme megkérdezni a következőről.

Még régebben vettem meg a Far Cry-t eredeti DVD-s kiszerelésben. Játszottam a másolttal is (mielőtt meglett az eredeti). Amikor feltelepítettem a jogtiszta játékot, el akartam indítani, kiírta:
CD-DVD emuláló programot talált a gépen, ezt távolítsam el, majd indítsam újra a játékot.

A kérdésem a következő lenne.
Miért kell nekem egy olyan programot eltávolítanom, aminek óriási hasznát veszem akár a mindennapiokban is? (nekem CD képben van fent például az Office, mert ha be kell avatkozni akár frissítés miatt is, egyszerűbb mint lemezelgetni). Egyártalán jogos-e az, hogy ilyen feltételekhez köt egy -jelen esetben játékprogram- ahelyett, hogy ennyi pénzért játszani tudnék vele?
Mert ha esetleg a licenszben le van írva, azt akkor is csak úgy tudom meg, ha megveszem a játékot, de akkor ugyan ott vagyok mint most.
Esetlegesen lehet-e valahol reklamálni ezügyben? blink.gif

A választ előre is köszönöm:
Marczy
Adani
Jogosnak lehet, hogy jogos a lépés, de szerintem unfer dolog és szerintem ilyen esetben az is fairnek tekinthető, ha egy javítással oldod meg a dolgot. Fizettél érte és különben hogy jönnek ahhoz, hogy megmondják mi mást rakhatsz fel a gépedre és mit nem?
fapuma
Lehet hogy nálam is ez volt a gond a Porschével, csak az nem ezt írta ki, hanem nemes egyszerűséggel úgy tett, mintha másolt CD lenne. annoyed.gif

Én az ilyeneknél kicsit fantáziátlanabb, inkább hanyag átverést tapasztaltam.
Híres számtech-üzlet Kecsón. Szerdán bemegyek.
-DVD-Ram lemezt keresek.
-Nincs.-mintha le akarna pattintani.
-Hm. Csak most nincs, vagy egyáltalán nem fogalmaznak ilyesmit?
-De, szokott lenni SONY kétrétegű 1400-ért.-nem túl bőbeszédű. Persze a bolthálózat netes oldalán 5 különböző lemezfajtát/márkát láttam ilyen témában.
-Tud valami támpontot adni, hogy mikor jön belőle új szállítmány?
-Szerdán és pénteken szokott jönni a szállító, de nem tudok biztosat mondani.
Türelemmel elköszönök, megköszönöm a rám való időpazarlást. 1 hét múlva pénteken megyek be. Elmondom, mi a helyzet.
-Sajnos, még mindig nincs lemez.
Oké. Kérek egy számot, és viszlát.
1 hét múlva telefonálok, mi a helyzet? Semmi. Erre megpróbálom türelemmel jelezni, hogy nem szórakozásból keresem őket hetente 3 lemez miatt, legyenek szívesek rendeljenek. Azt mondja oké, akkor inkább rendel 50-et.
blink.gif -va megkérdezem, hogy akkor ez most kb. mikor érkezik meg? Azt mondja 1 hét. Elköszönök.
2 hét múlva beköszönök, hát nincs!
Szerintetek olyan keresett és széles körben ismert a technológia, hogy 2 hét alatt elfogy 50 lemez?
Ja, és először úgy nézett rám a csávó, mintha nem is hallott volna ilyenről.

Itt be is fejeztem az üzlet számításba vételét bármilyen probléma kapcsán.

Csak az a gond, hogy nem először, és nem csak itt néznek hülyének.
nascar
IDÉZET(Marczy @ 2005. May 27., Fri 17:47)
...CD-DVD emuláló programot talált a gépen, ezt távolítsam el, majd indítsam újra a játékot...

A múlt héten pont így jártam, a lányom gépén a Sims 2-vel!
Nekem is előjött ez a figyelmeztető ablak!
Leszedtem az Alcohol-t, majd a Daemon Tools-t is, és csak akkor volt hajlandó elindulni!
Ilyenkor segít egy kis keresgélés a neten! bulb.gif twisted.gif twisted.gif
Ha egyszer a gyártó kényszerít erre... tongue.gif exclamat.gif twisted.gif
8 ZenByte
Nekem olyan volt, hogy...

A régi gépemen rajta volt az E-gamestől a Spooky Castle játék. A régi gépemről tudni kell, hogy fogalmam sem volt egy ideig, honnan töltődtek rá bizonyos káros programok. Most erre is felrakom, erre kírja, hogy C:\Program Files\TimeSink\AdGateway mappában valami TsadBot akar az internetez csatlakozni. (WinPatrol nevű biztonsági rogram írta ki) Ilyen volt a legutóbbi gépemen és és láttam az interneten, hogy a TimeSink kémproramokkal kapcsolatos. Az AdGatewa pedig csak "Advertising Gateway" lehet, azaz szabad kapu a pop-upok számára.

Ezért ne bízzatok a gyári CD-kben sem, legyenek különleges bitonsági programjaitok, készüljetek fel, hogy bármilyen CD után vírust, kémprogramot vagy hasonlót kell keressni!
Adani
Lehet gyári cd-n vírus. Anno a Conecpt az első Word makróvírus, is fent volt hivatalos gyári MS cd-n is. Akkoriban még azt mondták, hogy a word makrónyelvén nem lehet vírusokat írni, a Concept ennek az ellenkezőjét bizonyította be.
Maverick
IDÉZET(Fapuma @ 2005. May 28., Sat 15:03)
Híres számtech-üzlet Kecsón. ..

A Trombita utcában?.. ani_wink.gif IPB kép biggrin.gif
Adani
Esetleg a Francia Szél volt? Kecsón ha jól tudom van Francia Szél
fapuma
IDÉZET(Maverick @ 2005. Jun 24., Fri 3:54)
A Trombita utcában?.. ani_wink.gif IPB kép biggrin.gif

Úgy biz'! ani_wink.gif

@Adani
Van, de nem ott volt.
Adani
Akkor már biztos, hogy kerülni fogom a Trombita utcát Kecsón biggrin.gif
Darcy Tucker
Hát, a Trombita utcaiak tényleg jó nagy tahók! Foghegyről válaszolnak, ocsmány módon a vásárlók előtt vitatkoznak telefonon a beszállítókkal/reklamálókkal (egyszer fültanúja voltam egy ilyennek), stb. Meg úgy egyáltalán: úgy viselkednek, mintha nehezükre esne kiszolgálni a vevőket. Ezek után nem is nagyon járok oda.
Adani
Én pedig nemfogok, egyszer már nagynehezne kinyomoztam hol vana Trombita utca, de majd keresek másik számtech boltot, ha szükség van rá.
Utonium
Gondoltam megosztok veletek egy kis történetet, csak hogy mindenki leszűrhesse belőle a megfelelő tanulságot.

A héten megkeresett egy szegedi ismerősöm, hogy scannert szeretne vásárolni. A választottja egy Canon CanoScan LiDE 500F volt, ezt kellett volna néhány nap alatt beszerezni neki. Manapság már minden normálisabb cég elküldi futárral a csomagot, szóval mondtam a srácnak hogy nem lesz gond. Először megnéztem a DEPO-n, hogy nagyjából tisztában legyek vele, hogy mégis mennyiért vesztegetik, majd utunkat a közeli Media Markt felé vettük. Nagyjából 46 eFt-ért volt is ilyen lapolvasójuk és 43-ért hajlandóak lettek volna odaadni, de mondtam hogy "hülyék azért nem vagyunk", mivel a DEPO-n bruttó 33-36 eFt közötti árakat láttam. Eljöttünk hát hozzám és felkerestük jónéhány cég weblapját, ahol hirdették. A Lord kapásból jónak tűnt a maga bruttó 33 ezres árával, gyorsan fel is hívtuk őket. Közölték hogy nincs nekik és nem is tudják mikor lesz. Mikor megemlítettem a vonal túlvégén buzgolkodó embernek, hogy "akkor miért szerepel az aznapi árlistán?", akkor nem igazán tudott rá mit felelni. Mit mondjak? Hát így kell viselkednie egy "Úriembernek"? Én azt gondoltam ez egy korrekt cég... roll.gif
Na sebaj, gyerünk tovább! A következő az iPon Computer Kft. volt. Az ottani emberke azt kérte hogy fél órán belül hívjuk újra fel és akkor megmondja, hogy 2-3 napos szállítással tud-e nekünk küldeni belőle. Felhívtuk. Tudott. Volna! Ugyanis közben kissé felemelkedett az ár, a weblapon hirdetett 35-ről 40 eFt-ra. roll.gif Érdekes dolgok ezek - mondtam - és udvariasan továbbálltunk.
Számtalan üzlettel próbálkoztunk még, akik elfogadható áron hirdették a scannert, de mindegyiknél ugyanez volt a helyzet: vagy nem volt nekik, vagy csak drágábban. Most ha nem baj, akkor nem sorolom fel mindet, de rá lehet keresni Google-ben, ellenőrízni az adott cégek weboldalait és felhívni őket ez ügyben (VoipBuster rulez!). Meg fogjátok látni, hogy szinte mindenhol ugyanez a helyzet. Éljen az Uniós gondolkodásmód és üzletpolitika!
Végső elkeseredésemben már az Aqua Computer-rel vettük fel a kapcsolatot (e-mailben), bár ők korrektül jelezték az árlistájukon, hogy jelenleg nincs raktáron a készülék. Elmentem dolgozni, hazajöttem és választ kaptam tőlük, miszerint egy darab volt még náluk a központban és már át is kérték a Dohány utcai üzletükbe. Az ára ~33 eFt + 1.800 a szállítás. Ugrasztottam a havert, felhívta őket és már másnap a kezében volt a scanner. Köszönet érte nekik, különösképpen pedig Metláger Istvánnak, aki az egészet intézte! Úgy látszik vannak még olyan üzletek, ahol nem verik át az embert (már kapásból a weblapon exclamat.gif) és igyekeznek mindent megtenni azért, hogy az ügyfelek elégedettek legyenek.

És ha valaki azt gondolná, hogy ez most reklám akar lenni, annak gyorsan leszögezném hogy nem, ez egyáltalán nem az. Soha semmi közöm nem volt az Aqua-hoz, még csak nem is vásároltam eddig náluk. A sztorit egyszerűen csak azért osztottam meg veletek, hogy aki még nem tudta volna, az lásson egy kicsit tisztábban, felfogja hogy mi a helyzet az itthoni számtechboltokkal. És igenis tudjon róla, hogy vannak olyan helyek is, ahová érdemes még bemenni.
Shia-ko
Vizes storyt én is tudnék párat, csak az ugye itt OFF.
A DEPO visszásságait pedig párszor már jeleztem.
Úgy tűnik, a Professzorok is a saját kárukon tanulnak. twisted.gif
- ProFiler -
A Depon látottakra már én is elég ideges vagyok. Kiválasztottam egy mp3 lejátszót, azt írták, hogy raktáron van. Megrendeltem és mondták, hogy 3p múlva megérkezik. Színt persze nem választhatok, csak az lesz, amit hoznak. blink.gif Sebaj, gondoltam ez legyen a legkevesebb. Már vagy 2 hétig vártam a hívásukat, hogy megjött-e, ezért gondoltam felhívom őket és megmondom nekik, hogy engem ne várassanak, mert már kellett volna a lejátszó. Le is mondtam. Érdekes módon, miután lemondtam azt mondják, hogy hoppá - mégis megjött. huh.gif Mindegy - mondtam - nem érdekel. Egyszer akarok valamit Magyarországon rendelni, akkor is ez van. annoyed.gif Inkább maradok Ausztriánál.
Csak azért próbáltam magyart (a magasabb ár ellenére), mert Ausztriában korrektül írták, hogy még sehol nincs raktáron, kb. 2-3 hét szállítási idővel számoljak. Nálunk pedig úgy reklámozták, hogy raktáron van, csak a megrendelés után tudtam meg, hogy ez egyátalán nem is igaz. sad.gif

arrow.gif Számomra a DEPO egy nagy 0. thumbdown.gif

Ciao.
Greene
A DEPO-val már én is befürödtem egyszer blush.gif . Azóta csak informálódásra használom az oldalt.
Az Aqua-ról meg csak annyit, hogy eddig mindig korrektek voltak velem (Dohány utca). Ott vettem legutóbb a memóriámat is. Telefonon is mindig korrekten megmondják mi a helyzet. Pl. a srác azt mondta a So-Dimm A-Data memóriámra, hogy nem tudja az időzítését, de valószínüleg CL3. És tényleg annyi (400-on)...
Ráadásul árban is jók...
Utonium
IDÉZET(Shia-ko @ 2005. július 31., 13:19 - vasárnap)
...A DEPO visszásságait pedig párszor már jeleztem.
Úgy tűnik, a Professzorok is a saját kárukon tanulnak. twisted.gif

Én tisztában vagyok azzal hogy a DEPO nem ér semmit. Viszont Google-ben is rákerestem a scannerre (plusz minden üzlet saját weblapjára is felmentem) és rengeteg cég van, aki tényleg olyan áron hirdeti, mint ahogy azt a DEPO-n látod, csak persze baromira nem adják oda annyiért. Magyarul: nem a DEPO ver át, hanem őket is átverik. bulb.gif
Shia-ko
IDÉZET(Utonium @ 2005. augusztus 01., 2:15 - hétfő)
Magyarul: nem a DEPO ver át, hanem őket is átverik. bulb.gif

Illetve őket nem, mert csak a felületet nyújtják. tongue.gif
Chabi
IDÉZET(Utonium @ 2005. augusztus 01., 2:15 - hétfő)
rengeteg cég van, aki tényleg olyan áron hirdeti, mint ahogy azt a DEPO-n látod, csak persze baromira nem adják oda annyiért.

Én is vásároltam már jópárszor a Depo-n.

Mindig azon az áron vásároltam ami hirdetve volt vagy visszaszóltak hogy már olcsóbb.

R9000pro arrow.gif a meghírdetett áron vettem
128MB SD arrow.gif olcsóbban kaptam meg mint ami hírdetve volt a Depo-ban
Barton 2500+ arrow.gif a meghírdetett áron vettem
512MB SD arrow.gif a meghírdetett áron vettem
R9600XT arrow.gif olcsóbban kaptam meg mint ami hírdetve volt a Depo-ban

Az üzletben (User's) rá is kérdeztek hogy a Depoban láttam az árakat amikor érdeklődtem náluk.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.