Gondoltam megosztok veletek egy kis történetet, csak hogy mindenki leszűrhesse belőle a megfelelő tanulságot.
A héten megkeresett egy szegedi ismerősöm, hogy scannert szeretne vásárolni. A választottja egy
Canon CanoScan LiDE 500F volt, ezt kellett volna néhány nap alatt beszerezni neki. Manapság már minden normálisabb cég elküldi futárral a csomagot, szóval mondtam a srácnak hogy nem lesz gond. Először megnéztem a DEPO-n, hogy nagyjából tisztában legyek vele, hogy mégis mennyiért vesztegetik, majd utunkat a közeli Media Markt felé vettük. Nagyjából 46 eFt-ért volt is ilyen lapolvasójuk és 43-ért hajlandóak lettek volna odaadni, de mondtam hogy "hülyék azért nem vagyunk", mivel a DEPO-n bruttó 33-36 eFt közötti árakat láttam. Eljöttünk hát hozzám és felkerestük jónéhány cég weblapját, ahol hirdették. A
Lord kapásból jónak tűnt a maga bruttó 33 ezres árával, gyorsan fel is hívtuk őket. Közölték hogy nincs nekik és nem is tudják mikor lesz. Mikor megemlítettem a vonal túlvégén buzgolkodó embernek, hogy "akkor miért szerepel az aznapi árlistán?", akkor nem igazán tudott rá mit felelni. Mit mondjak? Hát így kell viselkednie egy "Úriembernek"? Én azt gondoltam ez egy korrekt cég...
Na sebaj, gyerünk tovább! A következő az
iPon Computer Kft. volt. Az ottani emberke azt kérte hogy fél órán belül hívjuk újra fel és akkor megmondja, hogy 2-3 napos szállítással tud-e nekünk küldeni belőle. Felhívtuk. Tudott. Volna! Ugyanis közben kissé felemelkedett az ár, a weblapon hirdetett 35-ről 40 eFt-ra.

Érdekes dolgok ezek - mondtam - és udvariasan továbbálltunk.
Számtalan üzlettel próbálkoztunk még, akik elfogadható áron hirdették a scannert, de mindegyiknél ugyanez volt a helyzet: vagy nem volt nekik, vagy csak drágábban. Most ha nem baj, akkor nem sorolom fel mindet, de rá lehet keresni Google-ben, ellenőrízni az adott cégek weboldalait és felhívni őket ez ügyben (VoipBuster rulez!). Meg fogjátok látni, hogy szinte mindenhol ugyanez a helyzet. Éljen az Uniós gondolkodásmód és üzletpolitika!
Végső elkeseredésemben már az
Aqua Computer-rel vettük fel a kapcsolatot (e-mailben), bár ők korrektül jelezték az árlistájukon, hogy jelenleg nincs raktáron a készülék. Elmentem dolgozni, hazajöttem és választ kaptam tőlük, miszerint egy darab volt még náluk a központban és már át is kérték a Dohány utcai üzletükbe. Az ára ~33 eFt + 1.800 a szállítás. Ugrasztottam a havert, felhívta őket és már másnap a kezében volt a scanner. Köszönet érte nekik, különösképpen pedig Metláger Istvánnak, aki az egészet intézte! Úgy látszik vannak még olyan üzletek, ahol nem verik át az embert (már kapásból a weblapon

) és igyekeznek mindent megtenni azért, hogy az ügyfelek elégedettek legyenek.
És ha valaki azt gondolná, hogy ez most reklám akar lenni, annak gyorsan leszögezném hogy nem, ez egyáltalán nem az. Soha semmi közöm nem volt az
Aqua-hoz, még csak nem is vásároltam eddig náluk. A sztorit egyszerűen csak azért osztottam meg veletek, hogy aki még nem tudta volna, az lásson egy kicsit tisztábban, felfogja hogy mi a helyzet az itthoni számtechboltokkal. És igenis tudjon róla, hogy vannak olyan helyek is, ahová érdemes még bemenni.