Silent Psycho
2005. május 19. 12:42
Üdv Mindenkinek!
Kíváncsi lennék szerintetek az elmúlt 15 évben megjelent játékok közül melyek voltak a legjobbak\legsikeresebbek\legnépszerűbbek?
Pl.: 1997: Fallout (szerepjáték, "a megboldogult" Interplay
) stb.
Athos
2005. május 19. 13:17
Nem is olyan régről: SIMS! Azt hiszem még mindig vezeti az eladási statisztikákat. De a közelmúltból a World of Warcraftot is ide sorolnám.
Gigah3rtz
2005. május 19. 13:25
1.Might and Magic 7
2.MOHAA 3.CoD:UO
Chabi
2005. május 19. 13:30
Settlers
kori
2005. május 19. 14:21
A 15 év az nagy idő. Rengeteg sok jó játék volt ez idő alatt. Mivel én FPS kedvelő vagyok így ezek közül válogatnék.
1. Half Life
2. Quake
3.Far Cry
4.Half Life2
5.MOHA
6.Call of Duty
7.Operation Flashpoint
8.Return to Castle Wolfenstein
Hirtelen ezek jutottak eszembe,de ezekre szívesen emlékszem vissza.
Gigah3rtz
2005. május 19. 15:04
Ajnász
2005. május 19. 15:20
GTA3, Vice City?
Adani
2005. május 19. 16:30
Bennevan szerintem mind a kettő, és kihagytátok az Age of Empires 2-t is!
Sanzi
2005. május 19. 16:35
És a Blizzard?
StarCraft? WarCraft I-II-III? Ezt se felejtsétek el! A WarCraft III-at kivéve egyik se mai darab, de örökéletűek lesznek!
Adani
2005. május 19. 17:12
Igazad van, hogy lehetek ilyen.
SC Broodwar maga az isten egy igazi mestermunka, azzal még ma is el tudok játszani hálóban pedig maga a gyönyör.
Sanzi
2005. május 19. 17:21
120%-ban egyetértek!
Jester
2005. május 19. 18:41
Szerintem a World of Warcraft, a Half-life 1-2, Diablo 2, WarCraft sorozatok, és még sorolhatnám évekig.
ordító egér
2005. május 19. 19:02
Teljesen rossz helyen keresgéltek.
Pasziánsz, Tetris, Mahjong
Ezzel a hárommal többet játszottak/játszanak az emberek, mint az összes többivel együttvéve.
eremit
2005. május 19. 19:08
Egyetértek!
Klotzki. Ez egy remek logikai tili-toli játék.
Más. Ez minden idők legjobb játéka számomra, kár, hogy nem fut PII-től felfelé!

Ez pedig a
Shadow Warrior. Kb. 1996-ban jelent meg. Ismeri valaki? Csak emiatt megérné nekem egy régi gépet szerezni. Folytatása sincs. "Dupla

"
Darcy Tucker
2005. május 19. 19:24
Disciples II, Heroes III, Morrowind, Baldur's Gate I-II, Icewind Dale.
google
2005. május 19. 19:41
@ Ordító egér: Teljesen egyetértek!

Csak a snake-t kihagytad! Amikor először volt játék mobiltelcsin, mekkora sláger volt! Jó ég!
Adani
2005. május 19. 20:09
Az biztos, de mondok én is egyet. Volt még régen 286-ra írt kis játék CGA grafikával (fekete-fehér-lila-rózsaszín). Egy macskával kellett összevissza ugrálni, menekülni a kutya elöl, beugrálni az ablakokon, bent randalírozni stb. Jó kis játék volt. A másik nagy etalon még régebben: DOOM. Első játék amivel multiban nyomultunk, feledhetetlen élmény. Emlékszem még egy aranyos kis progira, ahol egy Teddy macival kellett mászkálni, meg tortát sütni, meg ajándékot csomagolni a szülinapra, de már nem emlékszem a címére.
google
2005. május 19. 20:10
A Cat-re gondolsz? (mármint az ugrálós macskás)
Azt még én is nyomtam általános iskolás koromban... máig a fülemben vannak még a "hangeffektusai"

De akkoriban tényleg elment a maga módján.
Adani
2005. május 19. 20:19
azt hiszem ez volt az, a címére már nem emlékszem csak arra, hogy 1 db exe volt az egész, és ctrl+alt+del-el tudtál csak kilépni belőle.
google
2005. május 19. 20:23
Igen, az nekem is megmaradt.
Gigah3rtz
2005. május 19. 20:24
Adani
2005. május 19. 20:25
A "hangeffektus", meg csak különböző kattogások voltak a speakerből ha jól emlékszem :-)
nascar
2005. május 19. 20:29
Nekem!
1., Max Payne I-II
1.5., FarCry

2., MOHAA: összes
3., Call Of Duty: összes
4., Riddick
5., Star Wars: Jedi Outcast II.
6., Black Hawk down
google
2005. május 19. 20:35
IDÉZET(Adani @ 2005. May 19., Thu 21:25)
A "hangeffektus", meg csak különböző kattogások voltak a speakerből ha jól emlékszem :-)
Volt annak zenéje is Te!
Dúdoljam?
Sanzi
2005. május 19. 20:41
A Mario benne van a 15 évben? Mert azt is ismeri mindenki. Még TV-ben is játszottak vele.
Greene
2005. május 19. 20:44
1.: GTA Vice City (de ide sorolhatnám az egész sorozatot. A feelingje utánozhatatlan)
2.: Diablo II (Az RPG-k között mintaértékű, kis gépigényű, még NT4-en is elfut, fantasztikus sokrétűség, egyszerűen megunhatatlan)
3.: Quake3 (példaértékű a játék, és az engine is)
4.: Hitman 2 Silent Assassin (Kítűnő játszhatóság, sokféle küldetés, kis gépigény, az első részhez képest látványos javulás)
5.: Age Of Empires II (Nagyon hangulatos játék)
6.: NFS Porsche Unleashed (A mai napig a legjobb darab az NFS sorozatból, ami utána van, az gyenge arcade...)
Egyébként nem nagyon játszom, csak azzal amit szeretek
Athos
2005. május 19. 21:03
A CAT mekkora játék volt!
Adani
2005. május 19. 21:10
@Gigah3rtz
Azzal a macissal én 7 évesen játszottma először. Eszembe jutott még egy kedvenc, amivle szintén 7 évesen játszottam sokat. Commander Keen sorozat. Az 1 és a 4 volt igazán elterjedt, de 6 része volt neki. Jól el lehetett vele szórakozni. Emlékszem még egy fullos mászkáló árkádjátékra, amiben egy nyúllal kellett mászkálni mindenfele, arra emlékszem, hogy jó zenéi, és hangjai voltak.
Ha C64 is számít, akkor a 15-ben még bennevan Usagi,Commando,Last ninja,Krakout,Wizard of Wor
Shia-ko
2005. május 20. 9:27
Football Manager 2005
Civlization 3 + Conquests
Priby
2005. május 20. 16:12
15 év nem sok kicsit? Az azt jelenti, hogy 1990-től... (számolni tudok

)
Na, Prehistorik 2 Ezzel, hogy én mennyit játszottam kicsikoromban. Na ez egy nagyon jó játék volt annak idején...
WarCraft1 csak az egy benne a rossz, hogy túl gyors a scrollozás... és nem lehet normálisan finomítani
Innét ugranék egy kicsit:
Jazz 2
Age of Empires (1997 Az év játéka)
Age of Empires 2
GTA 3, Vice City
NFS 3, 4, Underground és Underground 2
MOHAA (nekem igazán csak a sima Allied Assault)
WORMS Armageddon és World Party
Amikkel nem sokat játszottam, vagy nem is, de tudom, hogy jók:
Command (képzeljétek ide az and jelet, csak nem tudom beszúrni...) Conquer:
Tiberian Sun, Red Alert 2, Generals
Half-Life 2
Doom 3
Mafia
The Sims
Tomb Raider sorozat
nem mondom, még biztos lenne egypár, de szerintem megelégesztek ennyivel!
Spányik Balázs
2005. május 20. 22:54
(off)
A macsekos játékot
Alley Catnek hívták. A Shadow Warrior pedig 1998-ban jelent meg. 96-ban jött a Duke Nukem, annak a készítői csinálták a Sodó Wayayát (3D Realms)! Jó kis játék volt, különösen a beszólásaiért szerettük, mint a Duke-ot.

Ha a Duke Nukem Forevát kitolják egyszer a porondra, újabb 10 év alatt biztos megcsinálják a Shadow Warrior Forevát is.
(on)
Adani
2005. május 21. 13:26
@Priby
Preshistorik 1-2 : Jó kis játék volt az, én végig is nyomtam
Sőt volt egy Blues Brotherses játék is, amivel sokat marháskodtunk, végül sikerült végignyomni.
A WWP-t pedig még ma is toljuk, jól el lehet szórakozni vele a kóterban :-) Főleg magyar hangokkal.
És ne feledkezzünk meg az első 3D-s lövöldözős game-ről sem. Wolfeinstein 3D.
eremit
2005. május 21. 14:05
Jajjj, Balázs! Reméltem, hogy a Shadow Warriort nem hagyod szó nélkül. Annak ellenére nagyon szerettem, hogy rendkívül kritikus, kiveséző cikket írtál róla egykor a megboldogult PC-x-ben. Nem túl hízelgőt. Semmi gond, az volt a Te véleményed. Még megvan az az írás.
Nagyon kellene egy SW folytatás! (Akarom, Akarom, Akarom, Akarom, Akarom, Akarom, Akarom, Akarom, Akarom, ... stb.)
Priby
2005. május 21. 19:49
@Adani
Nekem nem sikerült végigvinni, a havas pályáig jutottam el... fe ott már durva volt...
Itt is megemlíthetjük a Sulit, meg a többieket. Magyar!!!
Blazkowicz
2005. május 22. 1:15
Én is egyetértek azokkal, akik itt valamilyen játékcímet leírtak, mert egyik nagyobb népszerűségnek örvend mint a másik.
Amivel én talán kiegészíteném, az a Thief: The Dark Project című játék '98-ból. Stílusteremtés mesterfokon.
Amúgy nagyon örülök, hogy megemlítettétek a Alley Cat nevű játékot. Gyermekkorom legszebb éveiben játszottam ezzel a játékkal. Már el is felejtkeztem rólla.
Utonium
2005. május 22. 1:52
Már azt hittem kimarad a Duke Nukem, de Balázs úgy látszik még emlékszik a szöszi böllérre.

Szerintem mindenképpen ott a helye a legjobbak között. Én hónapokig játszottam vele, egyszerűen nem lehetett megunni. A legjobb játékokat egyébként egyszerű megtalálni, ugyanis óriási sikerük volt és (a legtöbb esetben) számtalan jó és kevésbé jó klónjuk született. Gondoljunk csak a Wolfensteinre (igen, az elsőre!

), a C&C sorozatra, a Diablora vagy a The Simsre. Ezek mind-mind korszakalkotóak voltak a maguk idejében, azt hiszem nincs olyan ember aki ne ismerné őket. Szerintem ezek az elmúlt 15 év legjobb játékai. Az pedig már egy más kérdés hogy kinek mi tetszik.
eremit
2005. május 22. 5:37
Ne feledkezzünk meg sokak kedvencéről, a Tomb Raiderről. Én a TR4-gyel játszottam nagyon sokat. Nem durva, szép a grafikája, változatosak a pályák. Igaz, végigjátszás segítségével nyomultam, olyan nehéz volt.

Legalábbis nekem. Kár, hogy Windows xp alatt nagyon lassan tölt be, valamiért nem szereti.
ProFiler
2005. május 22. 10:20
A Tomb Raider sorozat nálam is ász volt. Mindet végigjátszottam, nekem semmi nem tetszett ezeknél jobban.
Ciao.
csibe283
2005. május 22. 12:02
IDÉZET(Adani @ 2005. May 19., Thu 21:09)
Emlékszem még egy aranyos kis progira, ahol egy Teddy macival kellett mászkálni, meg tortát sütni, meg ajándékot csomagolni a szülinapra, de már nem emlékszem a címére.
Fatty Bear's Birthday SurpriseEgyik nagy kedvencem

De imádtam még a Putt-Putt sorozatot is.
Putt Putt Saves the ZooPutt Putt Joins the ParadePutt Putt Goes to the MoonPutt Putt and Pep's Balloon-O-RamaPutt Putt Travels Through TimeEz a legnagyobb kedvencem:
Hocus PocusÉs csak, hogy még néhányat említsek:
Wolfenstein 3DDoom (bal oldali menüvel elérhető a többi kiadás leírása is)Max Payne 1-2Settlers IV
Blazkowicz
2005. május 22. 21:28
Milyen programmal tudnám elindítani az
Alley Cat nevű Dosos játékot XP alatt?
Közben megvan a válasz
Chabi
2005. május 22. 21:56
IDÉZET(nascar @ 2005. May 19., Thu 21:29)
...
6., Black Hawk down
Én sokat nyomulok vele néha magyar szervereken is on-line.
LOL néven játszom

ezentúl megismersz.
Mesterlövész vagyok.
Bencce
2005. május 23. 8:36
Dune 2 kimaradt

Ja és a stunts, amikor lehetett pályát építeni az huhúúúúúúúú!
Atys
2005. május 23. 12:49
Ja! A DŰNE 2 volt annakidején az egyik legnagyobb stílusteremtő! Utána jöttek a többiek: C&C, Warcraft, ...
Adani
2005. május 23. 12:52
@Blazkowicz
Mi a megoldás? Dos-Box-ra gonodltam először, majd kipróbálom
smile=)
2005. május 23. 17:15
- AoE2
- Heroes3
- GTA Vice City
- PoP:Sands Of Time
- Syberia
- Jedi Academy
- Age Of Mythology
- MoHAA
- Diablo2
- Nfsu2
- Lego Star Wars
- Max Payne2
Ez nem sorrend és bocs ha kihagytam valamit
tamis
2005. május 23. 19:59
Kedvencek?

Sok van:
Super mario
Red alert 1,2
Age of empire
Heroes 2,3,
Caesar 2, 3
Imperium galactica 1,2
Mohaa
Cod
Codname Panzers
Settlers
Cossacks
és még lehetne sorolni
Szanya
2005. május 23. 22:20
Nálam a favorit a CIV.
Tetszett még a DOOM, Quake II., Duke Nukem, Max Payne (a 2-vel még nem játszottam), Prince of Persia, Dune 2, Cesar 3.
Ami pedig most megközelíti nálam a CIV okozta játékélményt az a HL2.
A C64- es játékékok közül pedig a Wisard of war a legemlékezetesebb, és még egy csomó jó, mint Last Ninja 1-2-3, Train, Pirates, Defender of the Crown, Inter Karate 1-2-3, Oil Imperium.
Spányik Balázs
2005. május 23. 23:51
IDÉZET(eremit @ 2005. May 21., Sat 15:05)
Annak ellenére nagyon szerettem, hogy rendkívül kritikus, kiveséző cikket írtál róla egykor a megboldogult PC-x-ben.
Hát igen, 98-ban azért az a 2.5D-s motor, amivel a Shadow Warrior ment, enyhén megmosolyogtató volt, pláne a Quake 2 motor mellett, hogy a Half-Life-ot ne is említsem. Hangulatában persze lenyűgöző volt, de nagyjából ezzel kezdődött a 3D Realms most is tartó mélyrepülése.
(off) Hallottátok, hogy kidobták az eddig teljes Duke Nukem Forevert, és új programozókkal, új motorral elölről kezdték?!

(on)
Silent Psycho
2005. május 24. 0:14
A lényeget lehagytam az elején...
Elma
(ezt még ma is rendszeresen kenem)Vice City
(a rengeteg bug-ja ellenére is nagy játéknak tarom)CoD
Syberia I-II
NFSU I-II
Blazkowicz
2005. május 24. 0:27
@ Adani
A Játék topikban van egy kis infó.
Plussz a
Dosgames meg a
Retrogames oldalán.
FIFA sorozat egyes részei
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.