M S mester
2005. május 19. 6:44
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet kicserélni az asztal megjelenítése ikonját.
Shia-ko
2005. május 19. 9:58
Kell egy olyan progi, ami kicserélni a shell32.dll-ben lévő ikonfilokat.
Neohacker
2005. május 19. 14:51
Én erre ajánlom a Stardocktól az IconPackagert egész jó kis program és azt hiszem ingyenes is
IconPackager
GoodSpeed
2005. május 31. 0:16
Ez csak próbaverzió, és nem teljes...
MOSAIC
2005. május 31. 16:16
A Bee Icons program is erre való!
Ui.: Ok, nem jól értelmeztem a kérdést!
Utonium
2005. május 31. 20:06
Az
IconPhile nevű programmal simán lecserélhető az asztal megjelenítése ikon, sőt, talán szinte az összes rendszerikon is. A program természetesen teljesen ingyenes és az ingyenesek közül is a legjobb amit ismerek (legalábbis erre a célra).
M S mester
2005. május 31. 20:51
Már le is töltöttem.
Kicsi Sims
2005. július 29. 17:25
IDÉZET(Utonium @ 2005. május 31., 21:06 - kedd)
Hogyan kell ezt használni?
fapuma
2005. július 29. 19:00
Elég egyértelmű: jobb gombbal kattintasz az ablakában egy ikonon, és Change Icons...
Kicsi Sims
2005. július 30. 11:03
A Sajátgépet akartam lecserélni egy képre, de nem ment.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. július 30. 11:05
Képre nem fogod tudni cserélni. Csak ikonra. ( valami.ico )
eremit
2005. július 30. 11:06
Jobb klikk az asztalon --> Asztal fül --> Asztali elemek testreszabása --> Ikoncsere
qkacat
2006. január 23. 12:42
Hello,
lehet, hogy idétlenségnek tűnik a kérdés, de nem tudja valaki, hogy hogyan lehet az újraindításnak ikont csinálni???
zico
2006. január 23. 15:18
Ha telepíted ezt a progit
TweakXPpro, a telepítés végén ott a parancsikon az asztalon.
Sebi
2006. január 23. 18:40
@ qkacat:
>> Ezt << töltsd le.
Doenee
2006. január 29. 1:07
Asztal

jobb klikk

Új

Parancsikon

shutdown.exe -r -t 01

nevet választani

ikoncsere.
Kiprobálás!
Jester
2006. február 12. 10:32
Melyik programmal lehetne azt megcsinálni, hogy az ikonok nagyobbak legyenek, megnöveljük a méretüket?
fapuma
2006. február 12. 14:09
Mire gondolsz pontosan?
Ha az Asztal(és a rendszer) ikonjait szeretnéd megnövelni, akkor jobbklikk az Asztalon

Tulajdonságok

Megjelenés

Hatások

Nagy ikonok használata.
Jester
2006. február 13. 16:41
Valami ilyesmire: Érdekelne az is, hogy mivel írja ki a fájlok számát, méretét.
Asztal
fapuma
2006. február 13. 18:06
Próbáld azt, amit mondtam.
A fájlok méretét Konfabulatorral, Samurize-zel, Rainmeterrel vagy valami hasonlóval írathatod ki. Legalábbis gyári Windows-os eszközről nem tudok, szóljon, aki igen.
Jester
2006. február 13. 18:07
Köszi, ez az ikonos dolog működött.
Benoc
2006. július 1. 11:53
Sziasztok! Tutok mondani egy jó oldalt, amin vannak icon csomagok?
Előre is köszi!
Garono
2006. július 1. 12:09
Benoc
2006. július 1. 16:34
Köszi!

Olyan oldalt tud valaki, amin icon packagerrel használható iconok vannak? Teljes csomagok. Tudom, hogy van ilyen oldal, pár napja voltam fenn rajta, de nem találom.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. július 1. 16:43
Az
MD Design oldalamon a BeeIconsnál letölthetők külön az ikonok .icl formátumban. Ezt még az alap Windows rendszer is ismeri.
Benoc
2006. július 2. 9:25
Köszönöm! Már töltöm is.

Csak kicsit sokáig tart.
értetlen
2006. november 6. 16:35
Kérdésem roppant egyszerű: pl. a .jpg kiterjesztésű fájlokat eddig a Paint nyitotta meg, és a .jpg fájlok ikonjain is látszott, hogy a Paint van hozzárendelve. Mára ez egy XP újratelepítés miatt nem így van. A Néró Photosnap Wiewer rendelkezik felettük, a .jpg fájlok ikonjain is a Néró Photosnap Wiewer van.
A Társítás-al ugyan elértem. hogy a Paint nyissa meg ezeket, ám a .jpg fájlok ikon-képe változatlanul a Photosnap Wiewer-t mutatják. Azt akarnám, hogy a Paint látszódjon a fájlok ikonján, ha már az nyitja meg őket! Ez régen a Társítás-al sikerült volna, de már nem! És ez nem csak a .jpg - Néró - Paint esetében igaz! Más, Társítással megváltoztatott hozzárendelésnél ( .dat - Néró - DesktopCalendar) sem változik a fájl ikonképe a hozzárendelt progira utaló ikonra.
Mi változott meg a régi metodikához képest és mit tegyek, hogy működjön ez a dolog ismét?
Köszi a segítséget előre is!
értetlen
2006. november 8. 7:02
Az előző levelemhez hozzászólva: Nérót letöröltem, így már a .jpg fájlok ikonjai nem a Néró-é, de nem is a Paint-é, holott ő van hozzárendelve!! Az az általános kis ikonka van ezeknél, amit akkor rak a Windows, amikor fogalma sincs, hogy kihez rendelje a fájlt. Amint tud valaki segíteni ebben a kérdésben, kérem, hogy tegye! Szerintem mást is bosszantana ez ...
Benoc
2006. november 8. 7:20
Hello! Sajnos pontosan nem tudok segíteni, de vannak olyan kis programok, amelyekkel át lehet változtatni egy file icon-ját. De ez nem túl jó megoldás, mert minden jpg file-ét eggyesével kell megváltoztatni.
értetlen
2006. november 8. 7:56
Igen és ráadásul ezt a Windowsnak kellene csinálnia, helyből! Csinálja is, csak nálam valami oknál fogva nem!

Olyannyira, hogy semmilyen Társításnál sem jelenik meg a társított program ikonja! Nem tudom, jó topikban van-é ez a probléma?? Hiszen ez már régóta nem "Windows-szépítés", hanem a Windows-nak valami nagy gubanca! A kedves moderátor vagy valaki, nyugodtan átrakhatja oda, ahova való! Csak találjam meg! A segítséget előre is köszönöm mindenkinek!
Feribax2
2006. november 10. 11:30
Sziasztok
Az a problémám, hogy a sajátgépbe a merevlemez ikonját valamiért átrakta egy másik ikonra és nem tudom sehogy visszatenni az eredetit.Igaz,hogy működik minden,de idegesít,hogy más van ott.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Marczy
2006. november 22. 16:03
T. Kovács Gyula
Írta, hogy a(z) .icl kiterjesztést az alap Windows ismeri. Nekem van egy kis gondom vele...
Leszedtem egy témát, (http://www.guichamps.com/skins2006.asp?skinid=616 )és .ip kiterjesztésből tömörítettem ki, kaptam egy .icl és egy .iconpackage kiterjesztésű file-t.
Semmit nem tudok kezdeni velük...
Ha tudna szolgálni pár ötlettel, azt megköszönném...
Marczy
Botond
2006. november 25. 23:30
Nem kell speciális program az ikonok megváltoztatásához!
Sajátgép, Lomtár, Dokumentumok, Hálózati helyek ikonok megváltoztatása: Asztalon jobb klikk -> Asztal fül -> Az asztali elemek testrezsabása... -> beállítod az ikonokat.
Akármelyik fájl: Sajátgép -> Eszközök -> Mappa beállításai... -> Fájltípusok fül (megjegyzés: itt egy kicsit várnod kell, hogy megkeresse az összes fájlkioterjesztést!) -> kiválasztod a kiterjesztést -> Speciális gomb -> Ikoncsere...
Doc
2006. december 5. 19:21
Ikon szerkesztéséhez a legjobb program az Icon Art. Ráadásul ingyenes.
Ikon Art 2.0 Be is linkelem az ikonomat, amivel a védjegyzett programokat szoktam ellátni

.
Link
Habich
2007. március 3. 17:32
Hello!
Tudja valaki hogyan lehet eltüntetni a parancsikonokról a nyilat?
fapuma
2007. március 3. 18:44
TweakUI-ban:
Explorer

Shortcut

Shortcut overlay: None.
szarkaneaniko
2007. április 6. 16:45
Sziasztok!
Fentebb olvastam, hogy az .IP fájlokat ki lehet tömöríteni .ICO-ba. Ezt hogy lehet megtenni?
ertok
2007. április 7. 9:13
@Marczy
Az .icl kiterjesztés Icon Packager-rel lehet használni
@szarakaneaniko
Az .IP kiterjesztésű fájlokhoz szintén Icon Packager kell
Botond
2007. április 7. 15:56
Tudtok olyan programot, amivel le lehet cserélni egy program ikon csomagját?
fapuma
2007. április 7. 17:57
Resource Hacker. Sok más mellett erre is használható.
Proci64
2008. március 23. 14:50
Tudnátok tippet adni, hogyan tudom a dokumentumok mappában lévő képek, zene, videó mappáknak az ikonját lecserélni? Köszönöm!
Unikey
2008. március 30. 8:21
Hello!
Bármilyen program képes rá, amelyik meg tudja változtatni a rendszerben lévő ikonokat! Ha program nélkül akarod, akkor shell32.dll-ben kell megváltoztatni az ikont, de szerintem maradjunk inkább valamilyen programnál. pl: Icon Packager.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.