Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Ikonok
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Operációs rendszerek > Windows-szépítés
M S mester
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet kicserélni az asztal megjelenítése ikonját.
Shia-ko
Kell egy olyan progi, ami kicserélni a shell32.dll-ben lévő ikonfilokat.
Neohacker
Én erre ajánlom a Stardocktól az IconPackagert egész jó kis program és azt hiszem ingyenes is exclamat.gif

arrow.gif IconPackager
GoodSpeed
Ez csak próbaverzió, és nem teljes...
MOSAIC
A Bee Icons program is erre való!

Ui.: Ok, nem jól értelmeztem a kérdést! blush.gif
Utonium
Az IconPhile nevű programmal simán lecserélhető az asztal megjelenítése ikon, sőt, talán szinte az összes rendszerikon is. A program természetesen teljesen ingyenes és az ingyenesek közül is a legjobb amit ismerek (legalábbis erre a célra). bulb.gif
M S mester
Már le is töltöttem. biggrin.gif
Kicsi Sims
IDÉZET(Utonium @ 2005. május 31., 21:06 - kedd)

Hogyan kell ezt használni? roll.gif
fapuma
Elég egyértelmű: jobb gombbal kattintasz az ablakában egy ikonon, és Change Icons... ani_wink.gif
Kicsi Sims
A Sajátgépet akartam lecserélni egy képre, de nem ment. sad.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Képre nem fogod tudni cserélni. Csak ikonra. ( valami.ico )
eremit
Jobb klikk az asztalon --> Asztal fül --> Asztali elemek testreszabása --> Ikoncsere
qkacat
Hello,

lehet, hogy idétlenségnek tűnik a kérdés, de nem tudja valaki, hogy hogyan lehet az újraindításnak ikont csinálni???
zico
Ha telepíted ezt a progit TweakXPpro, a telepítés végén ott a parancsikon az asztalon.
Sebi
@ qkacat:
>> Ezt << töltsd le. ani_wink.gif
Doenee
Asztal arrow.gif jobb klikk arrow.gif Új arrow.gif Parancsikon arrow.gif shutdown.exe -r -t 01 arrow.gif nevet választani arrow.gif ikoncsere.
Kiprobálás!
Jester
Melyik programmal lehetne azt megcsinálni, hogy az ikonok nagyobbak legyenek, megnöveljük a méretüket?
fapuma
Mire gondolsz pontosan?
Ha az Asztal(és a rendszer) ikonjait szeretnéd megnövelni, akkor jobbklikk az Asztalon arrow.gif Tulajdonságok arrow.gif Megjelenés arrow.gif Hatások arrow.gif Nagy ikonok használata. ani_wink.gif
Jester
Valami ilyesmire: Érdekelne az is, hogy mivel írja ki a fájlok számát, méretét.
Asztal
fapuma
Próbáld azt, amit mondtam.

A fájlok méretét Konfabulatorral, Samurize-zel, Rainmeterrel vagy valami hasonlóval írathatod ki. Legalábbis gyári Windows-os eszközről nem tudok, szóljon, aki igen.
Jester
Köszi, ez az ikonos dolog működött. ani_wink.gif
Benoc
Sziasztok! Tutok mondani egy jó oldalt, amin vannak icon csomagok?
Előre is köszi!
Garono
Leo's Icon Archive.
Benoc
Köszi! smile.gif Olyan oldalt tud valaki, amin icon packagerrel használható iconok vannak? Teljes csomagok. Tudom, hogy van ilyen oldal, pár napja voltam fenn rajta, de nem találom. blush.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Az MD Design oldalamon a BeeIconsnál letölthetők külön az ikonok .icl formátumban. Ezt még az alap Windows rendszer is ismeri. smile.gif
Benoc
Köszönöm! Már töltöm is. smile.gif Csak kicsit sokáig tart. sad.gif
értetlen
Kérdésem roppant egyszerű: pl. a .jpg kiterjesztésű fájlokat eddig a Paint nyitotta meg, és a .jpg fájlok ikonjain is látszott, hogy a Paint van hozzárendelve. Mára ez egy XP újratelepítés miatt nem így van. A Néró Photosnap Wiewer rendelkezik felettük, a .jpg fájlok ikonjain is a Néró Photosnap Wiewer van.
A Társítás-al ugyan elértem. hogy a Paint nyissa meg ezeket, ám a .jpg fájlok ikon-képe változatlanul a Photosnap Wiewer-t mutatják. Azt akarnám, hogy a Paint látszódjon a fájlok ikonján, ha már az nyitja meg őket! Ez régen a Társítás-al sikerült volna, de már nem! És ez nem csak a .jpg - Néró - Paint esetében igaz! Más, Társítással megváltoztatott hozzárendelésnél ( .dat - Néró - DesktopCalendar) sem változik a fájl ikonképe a hozzárendelt progira utaló ikonra.
Mi változott meg a régi metodikához képest és mit tegyek, hogy működjön ez a dolog ismét? sad.gif
Köszi a segítséget előre is!
értetlen
Az előző levelemhez hozzászólva: Nérót letöröltem, így már a .jpg fájlok ikonjai nem a Néró-é, de nem is a Paint-é, holott ő van hozzárendelve!! Az az általános kis ikonka van ezeknél, amit akkor rak a Windows, amikor fogalma sincs, hogy kihez rendelje a fájlt. Amint tud valaki segíteni ebben a kérdésben, kérem, hogy tegye! Szerintem mást is bosszantana ez ... annoyed.gif
Benoc
Hello! Sajnos pontosan nem tudok segíteni, de vannak olyan kis programok, amelyekkel át lehet változtatni egy file icon-ját. De ez nem túl jó megoldás, mert minden jpg file-ét eggyesével kell megváltoztatni.
értetlen
Igen és ráadásul ezt a Windowsnak kellene csinálnia, helyből! Csinálja is, csak nálam valami oknál fogva nem! sad.gif
Olyannyira, hogy semmilyen Társításnál sem jelenik meg a társított program ikonja! Nem tudom, jó topikban van-é ez a probléma?? Hiszen ez már régóta nem "Windows-szépítés", hanem a Windows-nak valami nagy gubanca! A kedves moderátor vagy valaki, nyugodtan átrakhatja oda, ahova való! Csak találjam meg! A segítséget előre is köszönöm mindenkinek! sad.gif
Feribax2
Sziasztok
Az a problémám, hogy a sajátgépbe a merevlemez ikonját valamiért átrakta egy másik ikonra és nem tudom sehogy visszatenni az eredetit.Igaz,hogy működik minden,de idegesít,hogy más van ott.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Marczy
T. Kovács Gyula

Írta, hogy a(z) .icl kiterjesztést az alap Windows ismeri. Nekem van egy kis gondom vele...
Leszedtem egy témát, (http://www.guichamps.com/skins2006.asp?skinid=616 )és .ip kiterjesztésből tömörítettem ki, kaptam egy .icl és egy .iconpackage kiterjesztésű file-t.
Semmit nem tudok kezdeni velük...

Ha tudna szolgálni pár ötlettel, azt megköszönném...

Marczy
Botond
Nem kell speciális program az ikonok megváltoztatásához!
Sajátgép, Lomtár, Dokumentumok, Hálózati helyek ikonok megváltoztatása: Asztalon jobb klikk -> Asztal fül -> Az asztali elemek testrezsabása... -> beállítod az ikonokat.
Akármelyik fájl: Sajátgép -> Eszközök -> Mappa beállításai... -> Fájltípusok fül (megjegyzés: itt egy kicsit várnod kell, hogy megkeresse az összes fájlkioterjesztést!) -> kiválasztod a kiterjesztést -> Speciális gomb -> Ikoncsere...
Doc
Ikon szerkesztéséhez a legjobb program az Icon Art. Ráadásul ingyenes. Ikon Art 2.0 Be is linkelem az ikonomat, amivel a védjegyzett programokat szoktam ellátni smile.gif .
Link
Habich
Hello!
Tudja valaki hogyan lehet eltüntetni a parancsikonokról a nyilat? question.gif
smile.gif
fapuma
TweakUI-ban:
Explorer arrow.gif Shortcut arrow.gif Shortcut overlay: None. smile.gif
szarkaneaniko
Sziasztok!

Fentebb olvastam, hogy az .IP fájlokat ki lehet tömöríteni .ICO-ba. Ezt hogy lehet megtenni?
ertok
@Marczy
Az .icl kiterjesztés Icon Packager-rel lehet használni ani_wink.gif

@szarakaneaniko
Az .IP kiterjesztésű fájlokhoz szintén Icon Packager kell bulb.gif
Botond
Tudtok olyan programot, amivel le lehet cserélni egy program ikon csomagját?
fapuma
Resource Hacker. Sok más mellett erre is használható.
Proci64
Tudnátok tippet adni, hogyan tudom a dokumentumok mappában lévő képek, zene, videó mappáknak az ikonját lecserélni? Köszönöm!
Unikey
Hello!

Bármilyen program képes rá, amelyik meg tudja változtatni a rendszerben lévő ikonokat! Ha program nélkül akarod, akkor shell32.dll-ben kell megváltoztatni az ikont, de szerintem maradjunk inkább valamilyen programnál. pl: Icon Packager.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.