nascar
2006. február 13. 10:04
HardwareOC alapjánIDÉZET
Ingyenes és hatékony védelmet nyújtó szoftver kémprogramok (spyware), reklámszoftverek (adware), trójaiak (trojan), billentyűzet-leütést figyelő alkalmazások (keylogger), valamint úgynevezett hijacker programok ellen.
Valós idejű védelmet nyújt, adatbázisa online frissíthető. Folyamatosan ellenőrzi a memóriát és a regisztrációs adatbázist. Háttértárolóinkon gyors, illetve minden részletre kiterjedő vizsgálatot futtathatunk le rosszindulatú szoftverek után kutatva. A program egyik nagy előnye, hogy nemcsak a fent felsorolt kártevők felismerésére és semlegesítésére képes, hanem az Internet Explorerre önkényesen feltelepült eszköztárok eltávolítására is alkalmas.
Aki nem szeretne pénzt költeni, annak alternatíva lehet ez a program. Valós idejű védelem, automatikus frissítés stb., stb...
Kicsit talán az Ad-Aware-re hasonlít kinézetében, de attól még lehet jó!
Próbáljátok ki!
Spyware Terminator
Soma01
2007. január 8. 14:44
Ha már itt vagyunk és ennek a proginak is van már saját témája akkor én is kérdeznék egyet vele kapcsolatban!
Mi az, hogy Clam antivirus integrálása? Az egy külön írtó lenne? Mert akkor azt nem kell felraknia mindenkinek, aki csak kém írtónak rakja fel a ST-t! Az annak, jó szvsz. akinek nincs semmilyen vírusírtója sem! Jól látom?
riegel
2007. január 8. 15:51
Sziasztok!
Erre én is kíváncsi lennék mármint ,hogy mi az a Clam antivírus integrálás ? Nálam is kérdezte a telepítés után a program de elsőre nem mertem enedélyezni , mert nem tudtam , hogy mi ez - igaz most sem tudom még - de aztán mégis engedélyezve lett a másodszori kérdezés után .Valamit kiírt a mai frissítés után ezzel kapcsolatban is de nem figyeltem oda és már nem emlékszem rá , hogy mi volt az.
TheSaurus
2007. január 8. 15:53
Nálam is kérdezte telepítéskor, akkor letiltottam, azóta viszont áttértem a Clam-re. Egyelőre tetszik.
riegel
2007. január 8. 18:13
Nekem is tetszik így most . Sót egyre jobban . Eléggé jónak látszik eddig ahogy teszi a dolgát szépen a háttérben.Éppen az előbb jött valami frisítés is amikor odaléptem a frissítésekhez és ezt rögtön be is töltötte a Clean antivírus adatbázisába .
Unikey
2007. január 8. 18:24
Clam antivírus: Igen ez egy saját vírus írtó a programban! Nem tudom pontosan, hogy mit is tud és hogy mennyivel is jobb a többieknél és azt se hogy mennyire hatékony, mert nem tettem fel a Panda mellé, nehogy rakoncátlankodjanak.

Aki feltette, az írjon majd véleményt és egy kis leírást is róla. Köszi!
riegel
2007. január 8. 19:24
Annyit tudok csak mondani erről a Clam antivírusról mivel én sem tudom egészen pontosan mi ez, hogy a nálam fennt lévő avast! 4. 7 Pro-val gond nélkül együtt dolgozik úgy, hogy mind a kettő folyamatosan be van kapcsolva. Viszont az igazsághoz az is hozzátartozik,hogy legelőször amikor az Avast! elkezdte a mélyszintű víruskeresést az összes fáljban plusz archívumokban (ez azután történt rögtön, hogy fel lett telepítve a ST) a ST állandóan rákérdezett és már nem győztem adni az engedélyezést a fájlok vizsgálatára így fogtam és addig amíg az avast!-om nem végzett a víruskereséssel kikapcsoltam.
Ezek szerint mégis csak lehet valami vírusadatbázisa, mert láthatólag nem szerette a másik víruskereső kutakodását. Fordított estben amikor a SpyWare Teminator dolgozik az ütemezett víruskeresésen (mint most is amikor éppen írom ezt a hozzászólást ) nincs semmi gond. Csak időnként forog az avast! ikonja és ennyi. A mostani frissített verzió: 1.0.0.2400. Nem régen jött és töltődött le. Nálatok is ez van már meg?
Unikey
2007. január 8. 19:31
Nekem ez van:
program versio:1.7.0.918
rendszer leíró:1.0.550.303
riegel
2007. január 9. 6:36
Hali !
Tapasztalatom ugyan még nem sok van errről a SpyWare Terminátor programról de kezdek most már egyre joban megbízni benne.Ugyanis tegnap este mielőtt kikapcsoltam volna a gépemet jön ám a figyelmztetés a Terminátortól hogy kémprogram blokkolás történt és karanténba helyezte ! Nosza gyorsan megnéztem és valóban ott volt kipirosítva kettő darab Cookie amit kémprogramnak minősített . Mielőtt kitöröltem volna megnéztem az Outpost híres kémprogram figyelőjét is , hogy rátalált-e Ő is valamire ?Semmi ! Nos ennyit a SpyWare Terminátor jó hatásfokáról .Mint már írtam nálam vírusírtónak az avast! 4.7 Pro van fennt és eddig remekül ellátta a feladatát és párhuzamosan ,hiba nélkül jól együtt dolgozik a SP Terminátorral . Persze mind a kettő be van kapcsolva állandóan azt mondanom sem kell . De azért egy jó tanács , mert én ezt tapasztaltam .Ha elindítok az avast! vírusírtóval egy víruskeresést akkor ajánlatos kikapcsolni arra az időre ( nálam ez kb. 50 perc és kibírom várni ) a SP Terminátort mert láthatólag nem szereti ha kutatnak az adatbázisában és persze álandóan rákérdezett szinte minden fájlnál , hogy engedélyezze-e az avast! vizsgálatát ? Az Outpost Firewall kémprogram része nem reagált erre a keresésre csak a Terminátoré . Ebből gondolom , hogy elég jó adatbázisa lehet és van vírusírtó programja is valóban.Azért majd nézze meg valaki aki tud angolul , hogy mi az a Beta 1.8 a Lean more alatt ha rákattintasz .
Unikey
2007. január 9. 6:49
Riegel!
Hát én csak keveset konyítok az angolhoz. De ami ott van az egy demo. Szerintem angol és nem is teljes.
De lefordíttatom egy online fordítóval:
////////////////////////////////////////////////
Segítség nekünk próba új beta változat of
Spyware Befejező. Tanulj meg többet ....
Új tulajdonságok:
Átalakít Valós idejű Védelemnek
Kapcsolat nélküli elérés hírek
Shortcut segíteni
////////////////////////////////////////////////
Oké akkor avaston tudjuk mit kell csinálni. Én kiprobálon Pandán, és valaki probálja ki Nod32-őn és írja le ,hogy ott mit kell csinálni

.
kori
2007. január 9. 7:36
@riegel
Ajánlom figyelmedbe
Ezt az oldalt Így ezt elolvasva szükségtelen karanténozni a cookie-t.
riegel
2007. január 9. 11:37
@kori !
Amikor elfogta a Spyware T . azt a kettő darab cookie-t előtte volt egy törlésem az internet beállítások és azon belül a megtekintett webhelyek lapjainál a fájlok és cookiek törlésénél . Mielőtt kikapcsoltam volna kiakartam törölni ezeket minden képpen , hogy másnap üresről induljak és egy ideig ne legyen gondom velük .Muszály volt már törölnöm meg hát el is felejtkeztem róla egy kicsit de az ide kijelölt 50 Mb terület már igen csak tele volt . Nos miután megtörtént ez a törlés ezután kaptam a figyelmeztetést amikor már éppen ki akartam kapcsolni a gépet. Na szóval jó kis programnak látszik egyenlőre . És hát a valós idejű kémprogram figyelés sem egy megvetendő dolog nála.Újból megismétlem amit már az előzőekben is leírtam egyszer, hogy az Outpost Firewall ugyanakkor semmit sem jelzett és semmit nem talált pedig annak is van valós idejű kémprogram figyelése és szinte naponta frissül az is akár többször is !A SpyWare T.saját magától tette be azt a kető cookie-t a kranténba miután észlelte , elfogta majd figyelmeztető üzenetet küldött nekem .Én utána megnéztem és kitöröltem rögtön ahogy kell ,meg hát ezt is ajánlotta fel a program .
Ez a magyarra fordítás pedig elég viccesen hangzik és számomra nem is érthető de hát mindig ez van a szó szerinti forításokkal . Azért köszi , hogy megtetted de ezek után már nem foglalkozom ezzel többet .A cookie-kről elolvastam amit ajánlottál .Köszi
Most nem az avast! dícsérete következik de azt el kell mondanom - habár nem tartozik közvetlenül a témához - , hogy a számítógép bekapcsolása után szépen végig elenőriz mindent azután aktíválja a SpyWare-t és csak utána engedi az Outpostot . Ha mindez megvan csakis akkor kapcsolódik fel az internetre(kipróbáltam közben persze csak a teszt kedvéért a netre való kapcsolódást de nem engedte addig amíg végig nem csinálta a feledatát). Valahogy ez a jó sorrend szerintem de ezt csak azért írom le mert a géppel kapott Norton Internet Security valahogy nem így tette és hiába is próbálkoztam beállítani máshogy . Csak azt sajnálom . hogy azt a nyavalyás NIS 2006-ot nem töröltem le rögtön az első nap ahogy hazahoztam a számítógépet a boltból .Na de annak már szerencsére vége . Használjuk ezt a SPT-t mert biztosan egy jó program ahogy eddig megmutatta a tulajdonságait abból ez derül ki . Ha valaki tapasztal valami érdekeset akkor írjon majd .
Üdv ®
Unikey
2007. január 9. 19:14
Üdv!
Ahogy ígértem leteszteltem a Panda vs Spyware Terminatort eggyütműködés szempontjából.
Hát először is van egy rossz és egy jó hírem. Jóval kezdem!
Panda és a Spyware nem zavazják egymást , semmi problémájuk egymással.
A rossz.
Feltettem a program vírus írtóját és hát szomorú jelenségre bukkantam.
Vizsgálatkor olyan 75%-ék körül be akartam hozni a Total Commandert és egy zip fájnlál lefagyott a gép.
2x-r csinálta ezt és mindig zip fájlnál. Ezután elég érdekes jelenségek tűntek fel. Kék képernyős lefagyás ezzel a szöveggel: Kernel_Stack_Inpage_Error. Gép lassúlások , lefagyások. Windows indulásnál a betöltő csík megakad többször is, majd a kék képernyős scandisc jön be ellenőrizni.
A programot letöröltem , és most teljes hiba ellenőrzést végzek majd teszem fel újra csak a vírus írtója nélkül.
Még ezek után is ajánlom mert vírus írója nélkül is tökéletes.
TheSaurus
2007. január 10. 15:30
Kipróbáltam a ClamWin vírusirtót, de nem tetszik: anno az októberi(?) számban volt egy tűzfalteszt nevű .zip állomány, amit már párszor ki akartam próbálni. Az avast! kicsomagolni se hagyta, azonnal szirénázott, hogy vírusos állomány, nemhogy futtatni. A ClamWin mellett simán kicsomagoltam és még simábban futtattam mindegyiket, csak akkor szólt, mikor Scan üzemmódban ráengedtem a gépre, de ez nekem túl toleráns hozzáállás. Emellett lefoglal valami 20-25 MB memóriát, jó, az avast többet, de többet is véd.
Konkrétan 3 db fertőzött fájlt talált a CW és hatot az avast.
kori
2007. január 24. 5:06
riegel
2007. január 24. 6:25
Hali !
Nekem már lassan egy hete ez az új 1.8-as verzióm van mert frissítette önmagát a Terminator . Eddig semmi gondom nem volt vele dolgozok rendesen ahogy kell .
kori
2007. július 31. 13:44
Átlépett a 2.0.0.187 verzióra.
Itt
riegel
2007. augusztus 6. 12:01
Csak egy rövidke kérdés. Nekem a Spyware Terminator 1.9.3.142. van még. Ha letöltöm az újabb verziót a 2.0.0.187-et, akkor ennek az újabb verziónak a telepítése előtt le kell szednem az előző verziót, vagy rátelepíthetem és felülírja a régebbi változatot? Ez már a végleges változat? Mert egy ideig volt ßéta is belőle, de azt nem akartam feltenni.
Köszi.
zvaragabor
2007. augusztus 6. 12:06
Rátelepítheted nyugodtan. Ez már végleges, nem béta.
riegel
2007. augusztus 6. 12:36
Köszönöm.
---------------------------
Közben eddigre már fel is raktam. Egy kis szépséghibája mégis van ennek az új verziónak. Nevezetesen az, hogy félig magyar, félig pedig angol nyelvű lett. Érti ezt valaki? Már nem is tetszik annyira ezzel a kétnyelvűséggel. Nem tudom mi adta ezt a "felemás nyelven program" ötletet a tervezőknek.
gergely86
2007. augusztus 6. 20:38
Szerintem ez csak az új verzió új menüpontjai miatt van. Nem volt még rá idejük lefordítani szeintem. Átvették ami megvolt az 1.9-esből, a többi meg nem érdekelte őket egyenlőre. A következő frissítésben már biztos lefordítják rendesen. Azért én is meglepődtem amikor először megláttam egymás mellett a magyar meg az angol feliratokat.
gergely86
2007. augusztus 13. 21:58
Elérhető az új 2.0.0.193-as verzió, ami sajnos még mindig angol-magyar kiadású.
http://www.spywareterminator.com/dnl/landing.aspx
jégmadár
2007. augusztus 20. 18:31
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni, tudniillik akadt egy kis gondom ezzel az amúgy kitűnő progival. Éppen most tettem fel a legújabb, 2.0.0.193-as verziót, mely azonban a lefuttatott teljes vizsgálatnál kémprogramnak vélte az amúgy már hosszabb ideje fentlévő (és mindezidáig semmi galibát nem okozó) Morpheus ingyenes változatomat. Kérdésem a következő: hogyan lehet a nevezett alkalmazást kivétellistára tenni? (A beállításoknál nem találtam ilyen lehetőséget, és - mivel szerintem ártalmatlan - nem kívánom, hogy minden esetben "szóljon" miatta.)
Minden választ előre is köszönök, ha pedig hülyeséget kérdeztem, úgy bocsánat.
jégmadár
A-Tilla
2007. augusztus 21. 10:09
Szia jégmadár!
Én is csak egy alap felhasználó vagyok és nem sokat értek a beállításokhoz, de egyet megpróbálhatsz.
Futtass le egy teljes vizsgálatot és a végén amikor megkapod a vizsgálati jelentést, ott látsz egy párbeszéd ablakot. Abban kattints a Biztonságos SW fülre és nézd meg,hogy ott van-e ez a Morpheus vagy mi, ami gondot okoz Nálad. Ha ott van akkor megállt a tudományom, de ha nincs ott akkor kattints az Ismeretlen SW fülre. Lehet, hogy ott van. Ha igen, akkor tedd be mellé a pipadobozba a pipát (jelöld ki) és alul kattints az Áthelyezés-re. Itt a legördülő menűben kattints rá a zöld színnel jelzett Safe SW-re így ezzel már át is tetted a Biztonságos SW-k közé. Talán ezek után már nem fog reklamálni többet a Terminátor. Más ötletem nincs.
Sok sikert hozzá.
jégmadár
2007. augusztus 21. 17:47
Szia, A-Tilla!
Köszönöm a tanácsodat, megfogadtam, és bevált. Valóban nem reklamál már érte. (Amúgy a vizsgálat végén a "fenyegetések" között tüntette fel, onnan tettem át a "biztonságosak" közé.)
jégmadár
A-Tilla
2007. augusztus 21. 18:06
Szia jégmadár!
Örülök, hogy sikerült nekem is adnom tanácsot - kezdő és sokszor igen béna felhasználó létemre - és ez a tanács hasznos is volt.
- - - - - - - - - - - -
Lenne nekem is egy kérdésem Terminátorral kapcsolatosan a hozzáértőkhöz.
Ha rákattintok a jobb egérgombbal a Terminátor ikonjára, akkor a felugró ablakban van egy ilyen, hogy: Install Mode - (Disabled) . Ez előtt nincs nálam pipa. Tudja valaki, hogy mi ez? És engedélyezhetem?
Yosido
2007. szeptember 8. 14:21
Sziasztok!
Le tudná írni valaki röviden a lényegét - aki érti angolt -, hogy miről írnak a SpyWare Terminator 2.0.0.193 verziónál a System Summary/ Hírek és Tippek alatt?
Köszönöm előre is.
Pillangó
2008. január 4. 10:53
Sziasztok!
Nálam nem akar frissíteni a Terminator. A legutolsó adatbázis 2007.12.21. és a száma az : 1.0.064.827. Már leszedtem és újra raktam kétszer is, gondoltam hátha kiakadt valamiért, de nem. Ezt a frissítést kapom csak. Tudtok valamit erről? Mi lehet a Terminatorral? Két hetes adatbázis azért egy kicsit már igen csak elevult szerintem.
Sebi
2008. január 4. 12:03
Nálam frissít rendesen. Program verzió -> 2.0.1.224. Leírófájl -> 1.0.066.829 (2008.01.03 06:19). Próbáld meg manuálisan frissíteni.
numerus
2008. január 8. 12:19
Sziasztok!
Régebben használtam sokáig a Terminatort, de egy ideje nem volt már a gépemen. Most újból felraktam és a telepítéskor felajánlotta a Web Security Guard lehetőséget is. Régebben, amikor még használtam ezt a programot ez a része emlékezetem szerint mintha nem lett volna benne. Nem mertem engedni és a telepítésnél kivettem a pipát előle. Meg tudja valaki mondani, hogy mi ez? Nálam avast! van fent a gépen és beparáztam, hogy esetleg valami vírus vagy levél figyelő vagy valami ilyesmi és összeakad az avast rezidens védelmével. Ha lehet ezt a részét is telepítenem akkor leszedem és felrakom újra megint a Terminatort.
Köszi a segítségeteket előre is.
És bocsi ha ilyen butaságokat kérdezek.
Alex99
2008. január 8. 12:34
A Web Security Guard figyelmeztet, ha potenciálisan veszélyes oldalakat keresnél fel.
numerus
2008. január 8. 12:43
Szia Alex99!
Köszönöm a választ. Akkor ehhez le kell szednem és újra telepítenem a programot, mert ahogy elnézem utólag már nem lehet.
Alex99
2008. január 8. 13:02
Lehet, de nem túl sok időbe telik szerintem.
pacsu
2008. január 13. 18:03
Hello!
Nekem is egy ideig spyware terminátorom volt, de nem törölt
egy vírust, csak jelezte, és azóta azt a vírust próbálom törölni, de eddig semmi eredmény. Amúgy nem rossz, könnyen kezelhető, de szerintem nem a legjobb.
scht
2008. január 13. 19:02
A Spyware Terminator, mint neve is mutatja, kémprogramok eltávolítására szolgál. Vírust csak vírusirtó programokkal lehet kiiktatni!
Alex99
2008. január 13. 19:07
De igen, lehet bele integrálni antivirust is, fel is ajánlja, hogy letölti, ezzel együtt valóban nem a legalkalmasabb szoftver a megfeleló védelemre.
scht
2008. január 13. 20:02
Igen, igazad van! Csak annyira régen használtam már, hogy kiment a fejemből. Meg nem is igazán jött be, mert a CPU sokszor futott 100%-on miatta.
Alex99
2008. január 13. 20:17
Nekem a kémprogramok felét sem takarította le. - Teszteltem.
Anubis
2008. január 13. 20:22
Nálam sem. Ezért le is szedtem.
simon7012
2008. január 13. 20:51
Nekem összeakadt a Comodoval.
Alex99
2008. január 13. 20:54

Van olyan tűzfal, ami nem akad össze semmivel, nem fagy le, lehet mellette internetezni és nincsenek rejtélyei?
simon7012
2008. január 13. 21:00
Nincs. Csak a komplett csomagok nem akadnak össze.
jagdtigger
2008. február 2. 23:58
Én ezt csak kiegészítésnek szoktam néha bekapcsolni, ha a helyzet megkívánja a plusz védelmet.
Pillangó
2008. április 17. 18:21
Komolyan mondom, hogy megválok végleg a Terminatortól. Csak azt nem tudom, hogy mit tegyek fel helyette állandó védelemnek? És hogy miért akarok megválni tőle? Hát
ezért . Már a harmadik napja csak ezt a választ kapom, ha frissíteni akarom. Lassan olyan ritkán frissít mint a Defender.
gergely86
2008. április 17. 18:43
Pillangó
2008. április 17. 18:51
Köszi már le is töltöttem, csak két kérdés még.
1.Ez a 2.2-es verzió is tud magyarul?
2.Elég ha rátelepítem az előzőre (elindítva ennek a telepítőjét) vagy a 2.1.1 verziót előbb el kell távolítanom?
És még egy kérdés: ez nem béta verzió ugye?
Yosido
2008. április 17. 19:03
Nyugodtan rátelepítheted az előző verzióra, nem kell leszedned.
Hopp, ahogy
itt látom a Windows Defender tévesen detektálta a Terminatort?
gergely86
2008. április 17. 20:01
Igen, ez is tud magyarul és nem béta.
Gordin
2008. április 23. 17:02
Hello!
Ha telepítek valami programot, vagy más szitukban is, időnként feljön egy oylan figyelmeztető ablak, hogy veszély, fájlkiterjesztés módosulás. Ezt mennyire kell komoylan venni, mit kell csinálni, vagy csak engedjem? Egyáltalán pontosan mit is jelent ez?
Alex99
2008. április 23. 17:23
Hát ha megítélésed szerint biztonságos, akkor mehet vagy mi.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.