Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Optikai megh. cseréje
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Adattárolás
Dani991
Sziasztok!
Van egy kis probléma a CD olvasóval, ezért ki kéne cserélni. Ezt egyszer már megpróbáltam, de nem volt jó, nem töltötte be a gép a Win. 98-at. Visszacseréltem a régire, és így most működik a gép. Egy Plug & Play LG DVD lejátszót tettem volna be a gépbe (egy másik gépen, -azon is Win. 98 van- működött). Rögtön bekapcsolás után valami floppy-t kellett volna betenni, de én kikapcsoltam a gépet, mert nem tudtam milyen lemez kellett a gépnek. Tartok tőle, hogy valami IBM-es floppy kellett neki, de nekem olyanom nincs, mert használtan vettem a gépet, és nem adtak hozzá.

Aki tud, az segítsen!
Lex
Véletlenül ez nem egy IBM PS/2?
Pötyi23
Ezek a gépek olyanok, hogy van bennük egy security áramkör, ami érzékeli, ha bármiféle buherát csinálsz a rendszerben. Ilyennel én is találkoztam már, és az istenért sem volt hajlandó bootolni, mindíg a flopyyval cseszegetett.
A megoldás nálam a következő: volt(van) az alaplapon egy jumper, ami ezt a securityt beállítást tartja. A fedőn vagy az alaplapon elvileg rajt van, hogyan kell állnia ahhoz, hogy törölhesd. Utána kellett még nálam egy CMOS reset, és már fel is tudtam ismertetni a BIOS-ban az új hardvereket, és azótai is jól szuperál...
Dani991
Köszi. smile.gif
De azt hiszem én az alaplaphoz nem nyúlkálok. roll.gif
Dani991
IDÉZET
Véletlenül ez nem egy IBM PS/2?

A gép típusa: IBM Personal Computer 300PL

Pötyi23: És így tényleg működni fog? Nem fog rinyálni?
Pötyi23
Dani: elvileg. Nálam működött, de ott a gép kézközelben volt. A típusa pedig: IBM NetVista
Dani991
Akkor kipróbálom.
Köszi
sikare
Sziasztok!
A gépem nem ismeri fel a CD meghajtót. WINXP van rajta. A meghajtót kicseréltem egy másikra, nem azzal volt a gond. Most sem érzékeli a hozzá csatlakoztatott hardvert. Mit csináljak?
annoyed.gif
arpsoft
A jumperek rendesen be vannak állítva?
sikare
Nem tudom. Légy szíves, írd meg nekem, hogyan ellenőrizhetem! blush.gif
CPU Intel® 1.7 GHz
Olvastam még az IDE kábel kiosztásról, melyik az M, melyik az S, de nem sokra megyek vele.
Igazából nagyon kezdő vagyok, nem nagyon piszkáltam még bele a gépbe, de nagyon szeretném, ha működőképessé tudnám tenni, márcsak azért is, mert most vettem egy LG DVD- meghajtót, amit még ki sem tudtam próbálni, mert nem ismeri fel a gép, sőt, a CD íróm is eltűnt róla...
Úgyhogy aki segíteni tud, lépésről-lépésre navigáljon!
Nagyon várom a segítséget!!!!!!!!!
arpsoft
Az IDE kábelre két eszközt lehet rácsatlakoztatni. Az egyik a MASTER a másik a SLAVE.
Az eszközökön van egy (esetleg több) pöcök, amivel be lehet állítani, hogy melyik legyen. Egy IDE kábelen egyszerre csak egy MASTER és egy SLAVE lehet, különben nem működik egyik sem. Az eszközökre általában az is rá van vésve, hogy hogyan kell a pöcköket elhelyezni (vagy éppen eltávolítani) ahhoz, hogy egyik vagy másik üzemmódba kerüljön.
Általában, és ez most tényleg csak általában, ha nincs felrakva a pöcök, akkor SLAVE lesz az eszköz.
sikare
Köszi arpsoft, az archívumban találtam hasonló problémát, és a válaszok alapján MEGCSINÁLTAM!!!!!!!!!!
Működnek a meghajtók. Igazán sokat tanultam ma. Így nagyobb kedvem lett bütykölgetni.
Üdv: Noémi (14) biggrin.gif
arpsoft
Azért csak óvatosan....
sikare
Természetesen. Amúgy is felügyelnek...
Szeretném a memóriát bővíteni a következő lépésben.
Milyen bővítőkártyát vegyek? Kb. mennyibe kerül?
20 Gb-om van most, de az egész család rácuccol, így a DVD néha kevesli a memóriát.
Átnavigáltam a memóriához. (Nincs elég memória)
arpsoft, számítok a segítségedre.
Közben eszembe jutott, hogy van egy vadiúj RACK-em, csak még nem tudtam, mihez is kezdjek vele. Itt az idő!
Egyelőre nincs benne semmi, csak egy UDMA-133-as csatlakozó.
A hátulján egy USB alj, meg egy négytüskés csatlakozó, gondolom, ez a tápé.
Itt tartok.
Várom a tanácsodat, segítségedet!
Lex
Ezt lehetőleg ne az optikai meghajtó topikban intézd. Van erre megfelelő topik. Köszi.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.