dreamer1
2005. május 18. 20:21
Telepítettem a gépemre az Ulead DVD Workshop 2.
Nero Vision Expressel csináltam eddig házivideókból DVD t.
Nagyon szerettem a Vision Expresst mert magyarnyelvű kezelőfelülete miatt nagyon könnyen tudtam vele dolgozni.
Egy dolog nem tetszett benne, mégpedig az, hogy nem tudtam vele olyan menüt készíteni amilyen a gyári DVD-ken van. Olyanra gondolok amelyben almenük vannak.
Régebben ajánlották nekem (szintén a PC World forumon) az Ulead Workshop 2 nevű programot. Megszereztem, de sajnos nem nagyon boldogulok a használatával.
Arra már rájöttem, hogy akár a Neroval Készített DVD struktúrát is fell lehet használni.
Szeretném megtudni, találok e valamiféle magyar leírást valahol. De szívesen venném mindazok segítségét is akik használják a programot és segítségemre tudnának lenni a fent említett probléma megoldásában., és egyébb a program használatával kapcsolatos dolgokban .
Előre is köszi a segítséget.
Halasi Miklós
2005. május 20. 9:54
Az Ulead DVD Workshop egy profibb DVD authorizáló. Otthonra inkább a DVD MovieFactoryt ajánlom, amivel azért jóval egyszerűbb elkészíteni a filmet. És az tud fő és almenüzni is.
dreamer1
2005. május 21. 0:17
Leírnád, hogyan?
Halasi Miklós
2005. május 21. 8:24
Amikor megvagy a film szerkesztésével, a második lépésben lehet kiválasztani a menüket. Ott be lehet pipálni, hogy kell-e főmenü, vagy csak fejezetmenük kellenek. Ennyi. Semmi bonyolult dolog nincs benne.
dreamer1
2005. május 21. 13:36
Mint már említettem igem gyenge az idegen nyelvtudásom.
Próbálkozom hogyan lehetne megcsinálni, de nem boldogulok.
Nem tudok almenüt csinálni.
Vagy csak egy főmenüt amin egy play gomb van vagy olyat amiben van több billentyű köztük home is, de a kettőt egyszerre nem .
Halasi Miklós
2005. május 21. 18:10
Most egy programról beszélünk? Mert én a DVD MovieFactoryról, ahol egy varázslón kell végigmenni, és látod a menüket is, amiket bekapcsolsz, hogy hogyan fognak kinézni.
Sajna magyar leírás ezekről nincs, és most a gépemen sincs fent tehát emlékből idéztem amit.
dreamer1
2005. május 23. 20:25
Szerintem félre értetted mit szeretnék.
Olyan DVD menüt szeretnék készíteni amelyen az első menűoldalon nincsen (jaaaaaaaj, hogyan fogalmazzam ezt meg

) a filmből jelenet, csak egy lejátszás felirat egy jelenetek felirat egy beállítások felirat.
A jelenetek külön oldalon jelenjenek meg, nem kell a "nyitó" menüben látszaniuk.
Mint a "rendes" filmek DVD-in.
Szerintem ezt nem tudja a DVD Movie Factory, vagy mégis?!
Halasi Miklós
2005. május 24. 8:01
Ezt tudja, sőt, teljesen testreszabhatod a menüket. A 4-es verzió már többet tud e téren is, mint az előző.
dreamer1
2005. május 25. 12:13
No telepítettem a Movie Factory 4 et, de én nem tudok rájönni, hogyan lehet ilyen menüt csinálni amit a fentiekben említettem.
Kezdő videót tudok beszúrni amit a menü előtt lejátszik, de több szintű menüt nem tudok csinálni.
Ha valaki leírná hogyan lehet annak nagyon tudnék örülni.
Halasi Miklós
2005. május 25. 21:51
Hát én komolyan mondom, hogy nem értem. Fel fogom tenni én is, már látom.

Mert videót tehetsz a menü elé az oké. De egy lenyíló listából választhatsz, hogy épp melyik menüt szerkeszted éppen.
nagyjani
2005. május 26. 12:29
Ahol engedélyezni lehet a menüt a pipával, az fölött van egy "Add/ Edit chapter" link. Arra kattintva lehet az almenüket, jeleneteket létrehozni. Ha a főmenüt nem engedélyezzük, (next és advanced gomb alatt lehet engedélyezni, vagy tiltani a menüket) akkor csak ez a jelenetmenü fog megjelenni. Minden video alá, ami külön lett beillesztve létrehozható, és külön szerkeszthető.
dreamer1
2005. június 9. 15:56
Hát én ezt még mindíg nem értem!
A próba kedvéért behúztam egy már kész DVD-mből 4 részt az Import DVD lehetőségnél.
Kipipáltam a Create menu-t.
De, hogyan tovább??
Hogyan lesz almenű belőle???
Olyasfajta menű is tetszene, mint amilyen az e havi Pc WorldDVD mellékletén van, de azért jobban tetszene, ha ajeleneteknél látszanának a mozgó videók.
Lalo
2005. június 11. 15:46
Hasonló problémával küzdök én is. Kell csinálnom egy összetett DVD-t, mely három fő témakörből áll, és mindegyik témához több kisebb klipp, bemutató tartozik. Ezt szeretném egy áttekinhető menürendszerrel elkészíteni, de nem találok hozzá megfelelő programot. A Nero Vision és az Ulead MovieFactory alapszinten tudja az almenüt, de teljesen érthetetlen módon. Ugyanis egy beolvasott videót tud csak fejezetekre bontani, és csak abból a darabolt videorészekből készít almenüt. Aminek én nem látom igazán az értelmét. Mert mit szeretnék én? Például a főmenü három témakörből állna: filmek, szinészek, rendezők. Ha elinditom a "filmek" menüt, akkor megnyilik az almenü, ahol 5-6 rövid filmrészletet lehet megnézni. Ezt Így sajnos sem a Nero, sem az Ulead nem tudja. Úgy lehet megcsinálni ha például a filmek menüben szereplő bemutatókat összefüzöm, majd fejezetekre bontom...De miért kell összefüznöm és miért nem lehet egyből az almenüt szerkeszteni? Ez azért is bosszantó, hiszen amit nekem kell megcsinálnom, az elég sok - közel 30 - kisebb klippből áll. Most csináljak belölük egy nagy fájt, amit utána szétdarabolok? Mi ebben a logika? Vagy csak én vagyok ilyen pancser????
dreamer1
2005. június 11. 16:28
No akkor nagyjából ugyanazzal a problémával küzdünk mindketten.
web
2005. június 12. 20:25
Hali!
Ez az ulead dvd progi ezzel lehet pl aviból dvd filmet készíteni?
De hogyan ha ezzel lehet?
Mert addig eljutok, hogy berakom a filmet de már nem tudom kiírni vagy tovább lépni mert elfogy a next>>>
?
nagyjani
2005. június 13. 15:36
Ha "elfogy a next" akkor az out-ra kattintva lépsz tovább, és kiválasztod a megfelelő kimenetet. (író vagy image vagy folder)
web
2005. június 13. 17:15
De nincsen out sem, itt a kép.
KÉP
Lalo
2005. június 13. 18:18
Bocsi, de egy kicsit eltértünk az eredeti témától...Hétvégén nézelődtem a neten, ki is probáltam néhány alkalmazást és eddig még a Pegasys DVD Author nyerte meg a tetszésemet. Nem sokáig probálgattam, de ott elég könnyen lehet almenüket készíteni. De mivel fizetős, és már fizettem a Nero és az Ulead programokért, tovább keresgélek.
web
2005. június 13. 18:26
Mekkor hely kell, hogy 1 dvd-t meg tudjak írni?
Mert van egy 15gb-os szabad helyem és nem tud írni mert nincs hely,
még pirossan van egy 4,71GB és egy 4,32GB
Egy 700Mb os videót nem enged föl egy 4.7Gb dvd lemezre mert 7.24Gb ra írja ki, hogy akkora lenne a videó
Halasi Miklós
2005. június 14. 8:12
IDÉZET(web @ 2005. Jun 13., Mon 18:15)
De nincsen out sem, itt a kép.
Hát azt írja, hogy nincs bent lemez, vagy lemezhiba van.
nagyjani
2005. június 14. 12:00
IDÉZET(web @ 2005. Jun 13., Mon 19:26)
Mekkor hely kell, hogy 1 dvd-t meg tudjak írni?
Mert van egy 15gb-os szabad helyem és nem tud írni mert nincs hely,
még pirossan van egy 4,71GB és egy 4,32GB
Egy 700Mb os videót nem enged föl egy 4.7Gb dvd lemezre mert 7.24Gb ra írja ki, hogy akkora lenne a videó
Szerintem Divx avi-t akarsz írni, az valóban akkora helyet igényel konverzió után. Vedd alacsonyabbra a bitrátát, egészen addig amíg rá nem fér a lemezre a cél file.
nagyjani
2005. június 14. 12:02
IDÉZET(dreamer1 @ 2005. Jun 11., Sat 17:28)
No akkor nagyjából ugyanazzal a problémával küzdünk mindketten.
Szerintem az Adobe dvd encoder megoldaná a problémát. Ki kell próbálni a próbaverziót.
dreamer1
2005. június 14. 15:07
IDÉZET(nagyjani @ 2005. May 26., Thu 13:29)
Ahol engedélyezni lehet a menüt a pipával, az fölött van egy "Add/ Edit chapter" link. Arra kattintva lehet az almenüket, jeleneteket létrehozni. Ha a főmenüt nem engedélyezzük, (next és advanced gomb alatt lehet engedélyezni, vagy tiltani a menüket) akkor csak ez a jelenetmenü fog megjelenni. Minden video alá, ami külön lett beillesztve létrehozható, és külön szerkeszthető.
Akkor e DVD Movie Factoryval mégsem megoldható a dolog?
Lalo
2005. június 14. 17:20
Megoldható, csak körülményes egy kicsit. Ahogy már irtam, ha almenüt akarsz, akkor azokat a videofájlokat előtte össze kell füzni (a MovieFactory is tudja) és azt kell utána fejezetekre (chapter) osztani. Számomra érthetetlen egy kicsit, de így megoldható...Mellesleg a Nero Vision is így csinálja...Egy igazán hozzáértő megmagyarázhatná, hogy miért ilyen komplikált ez a menü készítés???
dreamer1
2005. június 14. 17:30
Szerintem , mi nem ugyanarról a dologról beszélünk, csak már nem akarok értetlennek tűnni.
Én a NVE- vel csináltam dvd-t de nem tetszett az a lehetőség amit a menükészítésnél kínál.
Nem igazán értem mire gondolsz összefűzés alatt.
Vegyünk egy házivideót.
Behúzod a gépbe, kapsz egy szép nagy file-t.
Azt megnyitod "bármelyik" DVD szerkesztő programban.
Tetszés szerint jelenetekre darabolod, ha akarod áttűnésekkel feldobod, szerkesztesz egy menüt, STB Stb és aztán szépen lemezreírod.
Valaki árulja már el a titok nyitját.
Hogyan lehet almenüt készíteni.
web
2005. június 14. 18:59
IDÉZET(nagyjani @ 2005. Jun 14., Tue 13:00)
Vedd alacsonyabbra a bitrátát, egészen addig amíg rá nem fér a lemezre a cél file.
De azt hogyan keel és hol?
nagyjani
2005. június 14. 19:12
Ahogy írtam, működik. Most próbáltam. Pl: illesszünk be három videót. (ha továbblépünk a 3 ablakos menüt már elkészíti a progi). Válasszuk az "add/edit chapter"-t, aztán videónként elkészíthetjük az almenüket, amennyit csak akarunk. Így indul a dvd 3 fő ablakkal, majd egyiket kiválasztva, az alatta létrehozott ablakokkal, ott kiválasztva pedig lejátsza az adot jelenetet. Ennél jobban nem tudom leírni, ha egyre gondolunk. Az adobe progijával hangsávokat is menüzhetünk meg sok profi dolgot, de sokkal sokkal bonyolultabban, bármit elkészíthetünk.
nagyjani
2005. június 14. 19:15
IDÉZET(web @ 2005. Jun 14., Tue 19:59)
De azt hogyan keel és hol?
Alul bal oldalon vannak a beállítás ikonok (a képen is látni amit beszúrtál), ott lehet az mpg beállításokat testreszabni. Alapban 7000-es a bitráta, ezt állitsd 4000-re mondjuk és nézd meg mekkora helyet foglal. Ezzel lehet játszani, amíg jó nem lesz.
dreamer1
2005. június 14. 19:59
IDÉZET(nagyjani @ 2005. Jun 14., Tue 20:12)
Ahogy írtam, működik. Most próbáltam. Pl: illesszünk be három videót. (ha továbblépünk a 3 ablakos menüt már elkészíti a progi). Válasszuk az "add/edit chapter"-t, aztán videónként elkészíthetjük az almenüket, amennyit csak akarunk. Így indul a dvd 3 fő ablakkal, majd egyiket kiválasztva, az alatta létrehozott ablakokkal, ott kiválasztva pedig lejátsza az adot jelenetet. Ennél jobban nem tudom leírni, ha egyre gondolunk. Az adobe progijával hangsávokat is menüzhetünk meg sok profi dolgot, de sokkal sokkal bonyolultabban, bármit elkészíthetünk.
És abban az esetben, ha nekem csak egy nagy videófile-m van amiket jelenetekre bontok abban az esetben mi a helyzet?
Kipróbálom mindenesetre amit írtál, de lehet, hogy lesz még kérdésem.
Ha nem gond?!
nagyjani
2005. június 15. 11:24
Ha csak egy file van, akkor attól függ, mit szeretnél. Ha létrehozol chapterehet és az advanced-nél letiltod a topmenüt, akkor csak az elkészített jelenetekkel indul a lemez. Viszont ha hosszu a video, akkor megteheted, hogy az ollóval feldarabolod a fő részeknél és utána az előbb leírtak szerint jársz el. A darabolás gyorsan megy, és egyszerre lekerül az anyag az idősorra.
Kérdezz nyugodtan, amiben tudok megpróbálok segíteni ha az itthoni gépnél vagyok.
dreamer1
2005. június 15. 14:19
Na végre rájöttem , hogyan is van ez a dolog.
Köszönöm szépen a segítséget.
Ami azt illeti, most, hogy már értem , hogyan is működik, be kell látnom, hogy én voltam egy kicsit értetlen.Én azt hittem, hogy a főmenünél ki lehet rakni valamilyen jelzést ami utal arra, hogy van egy almenü amelyben megtekinthetők a jelenetek.
Ez a megoldás, hogy a képkockár kell klikkelni és onnan nyilnak meg a jelenetek, elég gyengécske szerintem.
Valahogy " pofásabbra" gondoltam, olyasmire mint a Pc World júniusi DVD mellékletén van.
Mindenesetre köszönöm a segítséget mégegyszer.
Lalo
2005. június 15. 16:56
Egyet beszélünk...De még mindig értetlenkedek egy kicsit. Azt eddig is tudtam, hogy az adott videofájt fejezetekre lehet bontani, ami almenüt képez. Mi van akkor - és nálam ez okozza galibát - ha van 21 kisebb, önálló videofájlom 3 témákörben.
Nézzünk egy konkrét példát: az egyik főtémához a Kúszónövények tartoznak. Ezen belül az almenüben 7 fajta kúszónövényről készült, önálló klippet szeretnék elhelyezni. Ezt vajon hogyan lehet a MovieFactoryban megoldani? Szerintem csak úgy - és ez benne a képtelenség! - ha a 6 önálló videoklippből összehozok egy nagy állományt, amit utána fejezetekre bontok és így automatikusan elkészül az almenü...
Mindez a DVD Author programnál Így fest:
Nyitok egy cimet - mely lehet video vagy szöveg - és hozzárendelem azokat a videoklippeket, melyeket az almenüben akarom indítani. Így a logikus nem?
nagyjani
2005. június 15. 17:15
Ez így lehetséges ha jól értem. Tehát a 3 témakörnek megfelelően az összetertozó klipeket egyesíted és lesz 3 videód. Ez ez alapja a 3 főmenünek (témakörnek) ebből aztán videónként elkészíthetőek a jelenetek. Ez így végül is nem tart nagyon sokáig, Természetesen a profi programok sokkal jobban testreszabhatóak (adobe).
dreamer1
2005. június 16. 13:13
Nos ezek után, hogy mostmár tudom milyen menüt lehet készíteni a Movie Factoryval, visszatéenék az eredeti kérdéshez.
Ha valaki szakértője a DVD Workshop programnak szívesen venném, ha segítene egy kicsit a programmal való munkában.
Lalo
2005. június 18. 17:15
Mivel felcsigáztad az érdeklődésemet a Workshop iránt, letöltöttem és elkezdtem ismerkedni vele. Első próbák után meg kell állapítani: közeliít a profi megoldások felé. Egy kicsit hasonló elven müködik mint a DVD Factory - legalábbis a fejezetekre való bontást - de annál sokkal többet tud! Például: külön audió és felirat hozzáadási lehetőség, egy almenühöz különböző klippek fejezeteiből tudsz hozzáadni, szövegmenü készítés sok formázási lehetőséggel...Csak még nem nagyon állt össze a kép mivel nincs közvetlen súgója (????) a programnak. Letöltöttem a "használati utasítást", a bemutató videót, ezek után hátha "okosabb" leszek. Egy tény: érdemes lenne ismerkedni a programmal, de van egy nagyon visszariasztó dolog: az ára! 395 dollár azért egy kicsit tulzás.
Lalo
2005. június 20. 18:45
Nem kellett csalódnom az Ulead programba! Néhány órás ismerkedés után olyan DVD menüt készítettem, hogy a fönököm lelkesen bólogatott...Lelkesedése csak akkor hagyott alább, amikor megtudta mennyiben kerülne a program.
dreamer1
2005. június 20. 20:46
No, most viszont te csigáztál fel engem.
Milyen menük is azok
És beavatnál a részletekbe.
Tudom, hogy nekem erre van szükségem, csak azt nem tudom, hogyan kell használni
Lalo
2005. június 21. 18:04
Nem könnyü egy ilyen fórumban "elmesélni" a program müködését. Persze segítek ha kell, adjál meg egy email cimet és valamelyik nap megpróbálok összehozni egy rövid ismertetőt.
dreamer1
2005. június 21. 22:01
Privat üzenetben elküldtem a mail címet.
Előre is köszi a segítséget.
jhohnny
2006. május 16. 7:50
Sziasztok!
Él még az a téma?
Olyan problémám akadt a Workshop-pal, hogy 20-nál több fejezetet nem enged létrehozni, pedig 99-ig engednie kellene a gyári feutures szerint. Ezt írja ki: "In this version, the maximum number of chapter allowed is 20. " Verzióm: DVD Workshop 2 SE.
jhohnny
dreamer1
2006. május 16. 8:28
Szia.
Él még a topic, de sajnos nem tudom a választ a kérdésedre. Szerintem keresd meg Lalo-t itt a fórumon, ő nagy penge Workshop témában. Talán ő fog tudni válaszolni a kérdésedre. Nekem is segített annak idején.
Árpy
2006. június 1. 5:29
Sima PC-s AVI-t szeretnék jelenetekre bontani, mint a DVD-nél, és ezt kiírni CD-re, hogy az asztali lejátszó vigye, és tudjak jelenetet választani.
dreamer1
2006. június 1. 22:00
Ha adsz egy mail címet, küldök hozzá egy egész jó használati utasítást. Én is a Lalotól kaptam és nagyon jól tudtam használni.
Bata László
2006. június 2. 10:13
IDÉZET(jhohnny @ 2006. May 16., Tue 7:50)

Verzióm: DVD Workshop 2 SE.
Hali!
Az "SE" a Special Edition rövidítése, ami a Ulead esetében a lebutított, valamilyen hardver mellé csomagolt verziót jelenti, amihez semmiféle támogatást nem adnak. Ha a
Ulead funkció összehasonlító oldalán megnézed, láthatod, hogy a még támogatott Express Edition is alaposan meg van nyírbálva funkciók tekintetében.
peak30
2006. október 29. 18:57
Olyan gomdom lenne, hogy egy dvd filmet felraktam a gépemre és most ulead dvd workshop-pal menüt készítettem neki de valami oknál fogva 4.2-ből 7.9 gb lett és nem tudom miért? Megpróbáltam kiírni 8.5 gb-ás lemezre de nem engedte valami hibát ír ki!!!!
Segítségeteket előre is köszi!
Árpy
2006. október 30. 11:02
IDÉZET(dreamer1 @ 2006. június 1. 23:00)

Ha adsz egy mail címet, küldök hozzá egy egész jó használati utasítást. Én is a Lalotól kaptam és nagyon jól tudtam használni.
Megkésve bár, de ment egy PÜ

Hála a szuperül működő témaérteítőnek
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.