Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Nem működik néhány billentyűm
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Beviteli eszközök
granagi
Nem tudok nagy betűt, dupla vé-t, ékezetet, de ezen felül még 3 billentyűt. Kérlek találjatok megoldást! Köszönettel: gigi
arpsoft
Szerintem megsérülhetett a billentyűzeted belvilága.
Cseréld ki.
tb007
Próbáltad másik gépen már?
Ha csak a Tiéden van gond, akkor kiszűrve a billentyűzet hibája, más okozza.
Pl. valamilyen programnak azok forró billentyűi, amiről nem is tudsz.
Saját példám és másé is volt, hogy egyes karaktert nem lehett írni. Olvass bele ebbe a fórumba:
http://www.pcworld.hu/forum/index.php?show...=billenty%FBzet

Sok szerencsét!
kawatti1
Sziasztok!

Van egy Fujitsu Siemens Amilo laptop-om Xp home-al, és a Silverline mm-kb990 billentyüzetemen nem müködik az enter és a backspace gomb. Nem találtam hozzá neten illesztőprogramot, pedig biztos csak azzal van baja.

Mit lehet ilyenkor csinálni?
Trekker2
Nekem is hasonló problémám van. Az MSI Vx600 laptopom egyik usb portjára egy usb-ps/2 adapterrel rákötöttem az egeret és egy billentyűzetet.

Egér megy, de a billentyűzeten az í gomb nem megy. Megpróbáltam egy másik billentyűzettel, és azon sem megy az í gomb.

Mi lehet a gond?
KGigi
Nem vált át esetleg a magyar kiosztásról másra?
Trekker2
Nem hiszem. Ez volt nekem is az első ötletem. A tálcán a billentyűzet nyelve magyart mutat. A regionális beállításokat is ellenőriztem, nem állítódtak el. Az összes többi hosszú ékezetes betű (ő,ű) működik.
KGigi
A billentyűzet típusa jól van beállítva? 101 gombos magyar különböző alfajai.
Trekker2
Köszi, hogy segítesz. Ez jó ötlet smile.gif Már meg is örültem, hogy megoldja a gondom. Kis is próbáltam, de sajnos nem segített sad.gif Telepítettem a 101 gombos kiosztást is, de azzal sem ment.
Viszont azt sajnos nem tudom hol kell átállítani a 101 gombos billentyűzet a verzióit. Ebben kérlek segíts.

Kifogytam az ötletekből. Talán az a baja, hogy az operációs rendszerem angol?
Vagy esetleg valami program foglalja le az í gombot mint "hotkey"? De ha ez van, akkor a laptopon miért megy az í betű? huh.gif

Vagy esetleg a két billentyűzet összeveszik/ütközik? Bár ezt nem tudom hogy kéne kideríteni.
KGigi
A területi és nyelvi beállításoknál lehet variálni. Nekem Linuxon voltak ilyen problémáim.
Bata László
Trekker2!

Véletlenül nem PS2-ről USB-re való adapterről beszélsz? Ezeken az Í billentyű nem jut át. Ahol készültek, ott nem ismerik a 102. gombot. sad.gif

Szerezz egy, a gépedhez való billentyűzetet. Olcsóbb, mint megvásárolni még több, valószínűleg ugyancsak nem működő adaptert.
Trekker2
Valóban, PS2->USB adapter lett volna a helyes. Én írtam rosszul, elnézést kérek. Akkor megvan a titok nyitja. Nem gondoltam, hogy pont ez okozza a galibát. Bár, miután mindent kipróbáltam, csak ez az adapter maradt.
Ezt akkor örökre megjegyzem.
Igazából azért próbálkoztam az adapterrel, hogy egy USB helyet megspóroljak smile.gif

Jól gondolom, hogy csak elég csak arra figyelnem, hogy a külső billentyűzet kiosztása magyar legyen mint a laptopnál?
Csaba_#
IDÉZET(Trekker2 @ 2010. február 3. 10:54) *
Igazából azért próbálkoztam az adapterrel, hogy egy USB helyet megspóroljak smile.gif
USB Hub... roll.gif
KGigi
IDÉZET(Trekker2 @ 2010. február 3. 10:54) *

Ezt most nem értem. Ha PS/2-ről alakítod USB-re, azzal hogyan spórolsz meg egy USB helyet?
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.