oma
2005. május 18. 14:08
Vásároltam egy LG 8526B típusú CD írót, a Nero Express InCD 3.39.0 verzióval szeretném használni RW-s CD-hez. Sajnos nem működik az InCD sem XP, sem Win98 alatt. A NERO 6 InCD-vel működik, de akkor a munkahelyen lévő géppel már nem kompatibilis, mivel ott a NERO Express InCD-je van telepítve és sajnos ott nem telepíthetem a NERO 6-ot. Ha valakinek van ötlete, kérem jelezze. Előre is kösz a segítséget.
Humberto
2005. augusztus 7. 19:32
A Nero Express az lebutított Nero6.
Használj mindenhol sima Nero6 ot és menni fog!
Ha az Express Incd vel nem megy akkor vagy a szoftver régi és még nem ismeri az írót, vagy az író régi ( ez nem valószínű ) és a softver még nem támogatja rendesen, bár én inkább az előzőre tippelek.
Próbálj meg , más softvert is ( pl: Burn4free, EasyCD Creator, CloneCD...) és ha azzal sem megy akkor bátran fordulhatsz a forgalmazóhoz.
Lex
2005. augusztus 7. 21:32
Azért nem kell a Nero Expressről ennyire negatívan nyilatkozni! Nem feltétlen kell ágyúval lőni verébre. Az Express pont arra van, hogy aki nincs annyira otthon az írásban illetve nem akarja túlbonyolítani a dolgot, annak pont jó. Megadom mit akarok felírni és felírja. És ez a lényeg. Az Express alapból jár hozza, míg a teljes Nero-t meg kell venni. És nem mindenki akarja/tudja kifizetni az író árát még egyszer a teljes Nero-ért. Az illegális használatról, meg ne beszéljünk. A 8526B-hez pont a 3.39-es InCD jár. És működik is vele.
Humberto
2005. augusztus 7. 22:27
"És nem mindenki akarja/tudja kifizetni az író árát még egyszer a teljes Nero-ért"
Na erre most csak azért nem reagálok, mert azzal megsérteném a fórum etikai szabályzatának 15. pontját!
Lex
2005. augusztus 8. 7:49
Hát ne is sértsd meg!
Pont erről beszélek! Aki legálisan akarja használni az íróját és nem akar/tud kifizetni a teljes Nero-ért 18.625,- Ft-ot, az az Express-t fogja használni. Esetleg egy másik ingyenes alkalmazást, de kezdőknek pont jól jön, hogy kapnak hozzá egy jó programot és még magyarul is tud.
bonazsol
2005. augusztus 17. 16:18
WinXP SP2 telepítése után az LG combó meghajtóm csak pio módban akar működni. Ha leszedem az SP2-t, akkor megint működik rendesen. Mi lehet a hiba?
Lex
2005. augusztus 17. 19:44
Combo típusszám? Alaplap típusa? Hogyan próbáltad UDMA-ba állítani?
Molt@m
2005. augusztus 22. 16:49
Nekem Nec ND3500AG irómhoz Incd 4 et adtak
Lex
2005. augusztus 22. 17:11
Gondolom a Nero Express-szel együtt.
csibe283
2005. augusztus 25. 22:17
A problémám a következő: van egy egy éves LG GSA-4082B DVD-íróm. És 2-3 lemez megírása után egyszerűen DAO lezárási hibával nem írja a DVD-ket. Meg lett tisztítva a feje is, de semmi, ugyanezt csinálja. Valakinek van valami tippje mi lehet ez a DAO lezárási hiba?

Nero legújabb 6.6.0.15a verzióval írom a lemezeket.
mizsi
2005. augusztus 26. 19:21
Na itt aztán hivatkoznak mindenre, exé-re, kábelre, memóriára, LG-re.
csibe283
2005. augusztus 28. 16:19
Köszi, látom valaki épp rákérdezett a DAO hibára, remélem fény derül rá.
sz.istvan
2005. szeptember 20. 5:46
Másfél éve vettem egy LG GSA-4082B DVD RAM-ot. Tökéletesen működött a múlt hétig, amikor is a DVD+-lemezeket nem volt hajlandó megírni, de a RAM lemezeket továbbra is kezelte. Bevittem a szervízbe, gariba kicserélték egy GSA-4163B-re. Azóta a DVD+- lemezeket pöpecül írja, de a RAM lemezeket viszont nem. Sőt, a legtöbb esetben fel sem pörög a RAM lemez a meghajtóban. Ha mégis felismeri a lemezt, se törölni nem tudok róla, se ráírni. Megpróbáltam újraformázni, de sikertelenül. A rendszer szerint az adathordozó írásvédett. Hogy tudom ezt az írásvédelmet megszüntetni? Lehet,hogy a LG GSA-4082B-vel írt lemezeket az LG GSA-4163b nem tudja kezelni? Mit tegyek, hogy a RAM lemezeimet újra tudjam használni? Fontos lenne, mivel az összes dig.képem, dokumentumom, e-mailemet ott tárolom.
ProFiler
2005. szeptember 20. 6:08
Ez általában az szokott lenni, hogy az új íród is rossz.
Elvileg alapból mennie kell a RAM-írásnak.
Ciao.
nascar
2005. szeptember 20. 8:40
Lehet, hogy kéne hozzá a DVD-RAM driver!
sz.istvan
2005. szeptember 20. 13:16
A RAM driver is fenn van...
DJóska
2005. október 18. 7:48
Sziasztok!
Új gép. LG dvd író. A hiba a következő. Teljesen esetleggesen cd, vagy dvd berakásakor egyszerűen lefagy az XP. Ugyan azt a cd 6-8 alklommal beolvassa megnyitja aztán a következő berakásnál pedig lefagy. Ha bent hagyom a meghajtóban a cd-t és úgy indítom újra gond nélkül olvassa a cd-t. Volt olyan hogy cd írás végén fagyott le.
A szervíz azt mondta hagyjam ott és 1 hét múlva hívjam fel őket. Esetleg nem tud valaki valami támpontot nyujtani mi lehet a gond ???
ProFiler
2005. október 18. 18:36
Elromlik az író.
Ciao.
DJóska
2005. október 19. 7:54
Kicseréltem az írót, az ide kábelt, átdugtam másik tápvezetékre az írót.
Az alaplap auto beállításokon van, nem nyúlkáltam bele.
3 db cd-t kezdtem el az előbb ki-be tenni felváltva, a 8. cserénél megfagyott az egész. Amikor így lefagy és resetelek kb 2 perc mire feljön az xp, ami amúgy 20-30 sec
Pötyi23
2005. október 19. 8:41
A legfrissebb alaplapi drivereid vannak fönt? Én már jártam így DVD íróval, leszedtem a régi IDE drivert, restrart, új driver föl, azóta nincs vele gond. Esetleg érdemes lenne megpróbálni...
Pötyi23
2005. október 19. 17:46
@DJoska:
Légyszives, ha nyitsz egy témát, ne PÜben kérd tőlem - tőlünk - a választ, hiszen erre van a fórum.
De kérdésedre válaszolva, az alaplap, de még inkább a Chipset gyártójának honlapjáról érdemes leszedni, és telepíteni. Fontos: előtte mindenképpen tüntesd el az illesztőprogramokat, és csak utána frissíts.
Ha ez nem oldja meg jelentkezz ITT A FÓRUMON, és keresünk rá megoldást..... Na sok sikert.
Utólag: MobilRack-ed van bekötve (netalán az íróval egy kábelen)?
nagygabor
2005. október 19. 17:59
Esetleg az írónak egy firmware frissítést adsz, ha van friss egyáltalán.
sugarbabylove
2006. január 21. 0:04
Az LG DVD olvasóm első hónapjaiban olvasott rendesen (10000kb/s-sel, de az utóbbi pár hónapban rendetlenkedik (értem ezalatt a másolási sebesség lassulását 3-4000kb/s, illetve hogy nem olvas be CD-t se). Mit lehetne ez ellen tenni?
Adani
2006. január 21. 0:19
Ha még garis vissza a boltba, ha nem akkor sajnos már nem sokat. Esetleg egy fejtisztítás is segíthet.
Pötyi23
2006. január 21. 0:19
Változtattál azóta valamin a rendszerben? Gondolok itt: másik winyó, Mobile Rack, másik optikai egység?
sugarbabylove
2006. január 21. 1:08
@Adani:
Sajnos már nincs rajta garancia(ez a második ilyen megahjtóm).
@ Pötyi23:
Nem.Nem változtattam rajta semmit, de nem hiszem hogy ennek bármi köze is lenne a problémához.
ProFiler
2006. január 21. 8:11
Ez csere lesz. De ne LG-re!
Ciao.
sugarbabylove
2006. január 21. 10:31
Hát ha cserélek, tuti hogy nem LG-re fogom cserélni, inkább Pioneer, vagy Plextor...
mizsi
2006. január 21. 10:37
Esetleg NEC.
sugarbabylove
2006. január 21. 11:43
A NEC-ről nem sok jót hallottam. Viszont a Plextorról sokat.
Sanzi
2006. január 21. 11:51
Sugar mondtam is neked, hogy kiváncsi leszek, hogy milyen hosszú életű lesz a meghajtó. Sőt, már ez is garis csere. Vegyél egy Plextort, tudod, hogy milyen jó.

A full karcos, meg pöttyös lemezeidet beolvasta.

Nagyon megérte.
ProFiler
2006. január 21. 12:23
IDÉZET(sugarbabylove @ 2006. január 21., 11:43 - szombat)
A NEC-ről nem sok jót hallottam.
Azért nem olyan rosszak! De ha a Plextor is szóba jött, akkor úgyis mindegy.
Ciao.
Sanzi
2006. január 21. 13:58
Én mióta van egy olvasóm, mindenkinek a Plextort ajánlom. Igaz 10eFT, de megéri! Már a sok idegeskedés miatt is, amit nekem idáig az LG okozott.

Vagy 6 meghajtóból idáig 1 ami most is működik, igaz az kifogástalanul lassan 2 éve.
sugarbabylove
2006. január 21. 14:26
IDÉZET
Én mióta van egy olvasóm, mindenkinek a Plextort ajánlom
Igen.Én is.Előtte én azt mondtam mindenkinek, hogy semmi baj az LG-vel, de ez már a második ilyen Rossz LG és már nagyon idegesít, ugyhogy most kezdhetek gyüjteni egy Plextorra.
andor92
2006. január 31. 14:57
Kedves mindenki!
Az a problémám akad, hogy a viszonylag új, 2 hónapos LG combómat nem ismeri fel az XP.
Látom, hogy a biosban még látja, de a windowsban sem CD-t nem tudok vele írni, sem egyéb műveleteket végrehajtani. Arra gondolok, hogy a daemon tools okozza a problémát, de nem biztos. Ha újraindítom, nem akar csak csökkentett módban elindulni.
Mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm.
Ne adj meg e-mail címet! A válasz ide érkezik! <PF>
arpsoft
2006. január 31. 14:59
Gondolom SP2-es a gép. Le kéne venni a Daemont és a legújabbat felrani.
andor92
2006. január 31. 15:13
Nagyon kösz a tippet!
Hol tom leszedni a legújabbat? Mi a honlapja?
Ne idézz be előtted íródott hozzászólást! <PF>
arpsoft
2006. január 31. 15:59
ProFiler
2006. január 31. 16:37
Egy ASPI-driver-frissítés talán segít.
Ciao.
toogyer
2006. február 6. 14:19
Sziasztok
Körülbelül 1 hónapja vettem egy LG GSA-4166B Multi DVD írót, mely már támogatja a lightscribe technológiát. A gondom az vele, hogy nem lehet kihasználni a lightscribe funkciót, pedig a Nero 6.6.14-es verziója van a gépen, valamint a lightscribe.com oldalról letöltöttem a legfrissebb lightscribe software-t. Az íróhoz pedig még nincs új firmware verzió, jelenleg 1.01. Tudtok segíteni? Előre is kösz.
toogyer
2006. február 6. 20:07
IDÉZET(andor92 @ 2006. január 31., 14:57 - kedd)
Kedves mindenki!
Az a problémám akad, hogy a viszonylag új, 2 hónapos LG combómat nem ismeri fel az XP.
Látom, hogy a biosban még látja, de a windowsban sem CD-t nem tudok vele írni, sem egyéb műveleteket végrehajtani. Arra gondolok, hogy a daemon tools okozza a problémát, de nem biztos. Ha újraindítom, nem akar csak csökkentett módban elindulni.
Mi lehet a probléma?
A Daemon kavar be. Szedd le.
nascar
2006. február 6. 22:57
Miért nem lehet használni a LightScribe-ot

Mi a hiba pontosan?
toogyer
2006. február 7. 6:43
Hello
A pontos hiba az, hogy a Nero-ban a beállításoknál, lightscribe fül alatt lévő támogatott meghajtóknál nincs semmi. Nem lehet megkeresni az én meghajtómat, mert nincs a listában egy sem. Próbálkoztam már a Surething CD Labeler 4SE programmal is, de ott is ugyanezt tapasztaltam, hogy a beállításoknál lévő támogatott maghajtoknál nincs semmi, olyan mintha nem látná a maghajtót, pedig ott van.
Egerb
2006. február 7. 6:51
Nem a Nero CoverDesing kezeli a LightScribe-ot? Én úgy tudom. Csinálsz egy címkét mintha ki akarnád nyomtatni, de a LightScribe funkciót választod.
toogyer
2006. február 7. 10:18
Próbáltam, de nem ajánlja fel ezt a funkciót.
Ne idézz be előtted íródott hozzászólást! <PF>
Rock'N'Roll
2006. február 17. 10:15
Hello,
Én Nero 7-l égetek, de már a 6-s valamelyik változatától van lightscribe funkció (szerintem 6.6-ban biztos van).
Fájl\Beállítások, majd Alkalmazási beállítások ablak Lightscribe fül.
Egyébként az LG oldalon fent van a GSA-4166B 102-s firmware-je.
Üdv,
R'N'R
toogyer
2006. február 17. 11:59
Hello
Pontosan hol van a firmware, mert én is nap mint nap felmegyek az LG honlapjára, de soha nem találom. El tudod küldeni a pontos elérési útvonalat?
Köszi toogyer!
Ne idézz be előtted íródott hozzászólást! Légy szíves használd a szólj hozzá gombot! Remélem ez volt az utolsó figyelmeztetésem! <PF>
Budha
2006. február 17. 12:40
Kisszabó
2006. április 17. 16:14
Helló!
Lenne egy problémám amihez kellene egy kis segítség!
Vásároltam egy "zacskós" DVD írót, de a WinXP(sp2) nem ismeri fel írónak csak DVD-RAM olvasonak.
Ráadásul a Néro (6.6.0.13) sem hajlandó íroként kezelni. Az everest (HE) viszont minden irás funkciót kilistáz. Boot közben DVD-RW ként jelenik meg! Az elsödleges IDE slave csatián van, a jumper SL. Firmware DL-13-ra frissitve DL-11-röl. Drivert nem találtam sem az lge.com sem a divers.hu sem!
Szerintetek mi a baja? Előre is köszi
zico
2006. április 17. 16:17
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.