Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Feledékeny Windows 2000
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Operációs rendszerek > Egyéb operációs rendszerek > Windows NT/2000
vmiki
A Win2000-n hiába telepítem fel az USB-t mindig egy kis felkiáltójel lesz az Eszk.kezelőben, ha újraindítom. Így az egerem és a pendrive-pm sem ismeri fel.
Mit tegyek?
arpsoft
A legfrissebb alaplapi driverek vannak fenn?
vmiki
Az ami a Win2000-rel települt.
Ajnász
Esetleg próbáld meg, hogy gyári drivereket használsz. A 2000-ben "enyhén" régiek a beépített eszközvezérlők.
hans
Előfordulhat-e az, hogy a win 2000 a felhasználóhoz adott jelszót felejti el? Tegnap adtam a felhasználónévhez egy jelszót a gépnek, aztán próbáltam bekapcsolni, kéri a jelszót, tuti a jót írom be de nem fogadja el. Próbáltam csökkentett módban indítani, utóbbi helyes konfigurációval, de mindenhol kéri a jelszót.

(Caps Lock minden variációval kipróbáltam, nem, megy.)
A gép hálózatba van kötve, látni is a fő gépről, de persze itt is kéri a jelszót.
Bármi ötlet van kipróbálnám, veszteni valóm nincs sad.gif
Shia-ko
Nem lehet, hogy túl hosszút adtál meg, és annak csak egy részét mentette el? hmm.gif
hans
5 betüs jelszót adtam meg, ráadásul megjelent egy olyan gomb, hogy ha akarom nem pöttyöket ír a jelszó helyett, hanem látható a jelszó . Ezt picit furcsálltam, mert ilyet még nem láttam és hát persze balek módjára rákattintottam, hogy ok, látni akarom a jelszót amit beírok. Erre nem volt szükségem, mert egyszerű a jelszó, nem betű-szám kombináció, csak hát az újdonság ereje.... Még hozzátartozik ehhez, hogy a gép ekkor egy nem biztonságos wireless hálózatra volt kötve ami azért döcögősen működött. Innen nem folytatom mert már összeesküvés-elmélet, meg a hiba biztos bennem van, csak hol?

Egyébként a gép adott magának felhasználónevet (ASPNET) ezen kívül csak a Rendszergazda-t választhattam volna, mást nem engedett beírni??? Amikor bekapcsolom a gépet ezt a felhasználónevet adja automatikusan és az ehhez tartozó jelszót kéri amit tudok, de nem tetszik neki.
Halasi Miklós
Az ASPNET a NET keretrendszer felhasználója. Csökkentett módban sem tudsz felhasználót létrehozni? smile.gif
hans
Végigpróbálgattam az összes csökkentett mód - variációt, korábbi helyes konfiguráció meg minden, de sajnos mindenhol kéri a jelszót, nem enged be sehol. Beírtam felhasználónak a Rendszergazda-t, amihez biztosan emlékszem, hogy nem volt jelszó megadva, de nem fogadja el az üres jelszó-t. sad.gif

Azt egyébként be lehet állítani, hogy mondjuk a 72 órával ezelőtti beállítások szerint induljon? Az F8-nál én nem találtam ilyen lehetőséget, csak a legutóbbi helyes konfig, de hát a jelszólevédést helyesnek tartja ( angry.gif )
Halasi Miklós
Akkor csinálj egy Rendszergazdai jelszó resetet. Valamelyik topicban volt itt szó egy ingyenes jelszóresetelőről, amit CD-ről indítottál el. A neve Emergency BootCD és itt töltheted le:
http://ebcd.pcministry.com/

DE ezt az oldalt is nézd meg:
http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/bootdisk.html
hans
Köszönöm a tippeket smile.gif utánanézek, hátha sikerül.
Köszönöm a segítséget smile.gif
hans
A jelszóreset meghaladta képességeimet , ehhez az én tudásom sajnos kevés sad.gif . Néhány hét és néhány vizsga után eszembe jutott a mentő ötlet: kiszedtem a winchestert a gépből és slave-ként beraktam egy másik gépbe. Hip-hip hurrá! megvannak az adatok, sőt még a win2000 fájljait is látom. Kérdésem az, így, hogy látom a fájlokat meg (talán ) meg tudom nyitni külön őket (még nem mertem ezt megpróbálni) ki tudom-e törölni valahol a jelszókérést. Ha van valami megoldás erre (ami egyszerűbb egy újrainstallnál), akkor megpróbálnám.
Hálás köszönet az eddigi segítségért smile.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.