Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Socket 754 VS. Socket 939
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Processzorok
BlueNeon
Nemrég az AMD kiadta az új maggal ellátott 939-es Athlon64-es procikat, amelyekben SSE3 (+ 1-2 finomság smile.gif ) is rejtőzik, cserébe az órajelük kevesebb, mint a 754-es társaiknak.
Megéri-e már most 939-es gépet vásárolni vagy még nem? question.gif
Teljesítményben mennyi lehet a különbség? question.gif
ProFiler
Gyorsabb az S939 - már csak a chipkészlet miatt is. Továbbá az S754 hivatalosan is halálán van.

Ciao.
ordító egér
Akkor ezt kitárgyaltuk. biggrin.gif
ProFiler
IDÉZET(BlueNeon @ 2005. May 17., Tue 23:45)
Megéri-e már most 939-es gépet vásárolni vagy még nem? question.gif

Már eddig is megérte. Mivel csak azt tudsz venni, ha a jövővel is szeretnél foglalkozni, ezért nincs is min gondolkodni. A kétmagos AMD-k is S939 és S940-re készülnek csak.

Ciao.
BlueNeon
Az S940-re még gyártanak procikat? blink.gif
Egyébként az S754-re nem a SEMPRON-ok kerülnek? question.gif
Chabi
Nem csak a Sempron procik mennek a S754-be.
Vannak S754-es egycsatornás memória vezérlővel ellátott A64-ek is. 2800+ tipustól 3700+ tipusig.

Az új revíziós S754-esek is tartalmazni fogják a frissített memóriavezérlőt, de csak úgy mint eddig egy csatornán és az SSE3-at is megkapják.

A S754 foglalatba illeszkednek az újfajta AMD mobil procik is a Turion-ok. Ezeket lehet asztali gépbe építeni is a megfelelő alaplappal, ami tudja őket kezelni.
ProFiler
- Igen. Méghozzá a legújabb kétmagos Opteronokat is ezzel a tokozással készítik. (ezeket alkalmazzák szerverekben) Az S939 pedig desktop gépekbe szánt plattform.

- Nem. Athlon 64 is.

Ciao.
BlueNeon
OK, értem. smile.gif De lenne mégvalami:
A S939-es N-force4-es alaplapokon azt látom, h 2000Mhz-es HyperTransport-juk van!
Ezt a sima Athlon64-esek is ki tudják használni v csak az FX-ek? Vagy tulajdonképpen ez mennyit számít? A 2000Mhz-es HT az hány MHz-es FSB-nek felel meg? 2000? question.gif
ProFiler
Nem 2000, hanem 800 és 1000MHz HT. Természetesen az Athlon 64 is ezt használja, hiszen ezen a rendszersínen működnek.

Ciao.
Chabi
Azért írják a 2000MHz-es Hypertransport sebességet, mert mindkét irányba a kommunikáció 1000MHz-en működik.
Tungler Antal [twinky]
Amig nem lesznek még olcsóbbak a 939-es procik, nem biztos, hogy temetni kellene a Socket754-et smile.gif
Timer
Én megértem, hogy hosszútávon érdemesebb lenne s939-be fektetni, de az olyanoknak is megéri, aki 4-5 évente fejleszt, de akkor konkrétan gépet cserél?
Megéri teljesítményben azonos órajel mellett az ártöbbletet az s939-es platform?
Egyébként jól tudom, hogy PCI-E csak a fejlettebb tokozás mellett található, a 754-es alaplapokon csupán AGP van?
ProFiler
Ez utóbbit jól tudod. Azért már azonos teljesítményről szó sincs! Az nForce4 otthagyta mindegyik Socket 754-es chipkészletet.

Ciao.
Jester
IDÉZET(Tungler Antal [twinky)
,2005. May 19., Thu 13:01] Amig nem lesznek még olcsóbbak a 939-es procik, nem biztos, hogy temetni kellene a Socket754-et smile.gif

Szerintem most sincs túl nagy különbség köztük...árban legalábbis.
aThoMee
Árban tényleg nincs nagy különbség, én mindenképpen a 939-et ajánlom. A 754 visszalépés, hiszen már az AthlonXP-s chipszetek is tudták a Dual DDR-t, a 754 pedig nem. Jó, nem ég és föld a különbség, de 10% azért szerintem van átlagban. (memóriaéhes progik VS. MS Excel) smile.gif
ProFiler
IDÉZET(aThoMee @ 2005. Jun 25., Sat 20:51)
(memóriaéhes progik VS. MS Excel) smile.gif

Ezt nem biztos, hogy oda sorolnám. biggrin.gif

Ciao.
Nagy david
Sziasztok úgy tudom a 939 Athlon64 alaplapokban csak PCI-E található Agp nem léteznek-e olyan 939 alaplapok, amik tartalmaznak az Agp csatlakozót is és ezek korrektül működnek-e Agp vagy PCI-E videokártyával?
ProFiler
blink.gif Most a kérdést alig bírom kibogozni, de sejtem, mit akarsz.

Vannak AGP-s S939-es alaplapok. De mindegyik csak a maga foglalatát támogatja - tehát PCI-E, vagy AGP.

Ciao.
Gereby
Asus A8V Deluxe AGP-s és tökéletesen működik! (939)
Calyd
Viszont legjobb tudomásom szerint azok között csak nForce3asok vannak [mármint amit érdemes venni az nForce chipsetes lap], és akkor nélkülözi a Sata2-t, és a többi előnyét az nForce4-nek. Valamint pl egy ChainTech VNF4 olyan áron kapható, mint egy agp-s 939es lap, és ma már PCI-E sem megfizethetetlen, sőt...

De kedves Nagy Dávid, ha agp-ben gondolkozol ajánlhatok egy jó kis HIS X800Pro, IceQII-es hűtéssel, nagyon jól szuperál smile.gif
Gereby
Az ASUS A8V Deluxe Via lapkakészlettel érkezik, és nagyon stabil, nagyon jó! Semmi panaszom nem lehet rá! A sata2-t nem bírja de azt is vegyük figyelembe, hogy az nem rég jött ki.
Chabi
IDÉZET(Gereby @ 2005. augusztus 31., 0:11 - szerda)
nagyon stabil, nagyon jó! Semmi panaszom nem lehet rá!

Majd lesz ha esetleg a késöbbiekben dupla-magos procit akarsz beletenni twisted.gif
Nem fog működni, mert K8T890-es chipset-et használ.
Erről írtam is a nem ajánlott hardverek topikban...
Gereby
Nem is mondok semmit, mert szerintem EZ és EZ Eléggé jó érv arra, hogy nem K8T890-re épül.
ProFiler
Csak szólok, hogy az még rosszabb! (főleg Chabi által leírt szemszögből) bulb.gif
Az 'E' változatban van 890-es északi híd.

Ciao.
Gereby
Igen? blink.gif
Rossz a lapkakészletem? sad.gif weep.gif
Chabi
IDÉZET(ProFiler @ 2005. augusztus 31., 14:59 - szerda)
Csak szólok, hogy az még rosszabb! (főleg Chabi által leírt szemszögből) bulb.gif
Az 'E' változatban van 890-es északi híd.

Ezer bocsánat smile.gif Én is az ASUS A8V-E deluxe-ra gondoltam. blush.gif

A sima A8V-ben tényleg K8T800 van.

@ProFiler

Dual-core problémák: arrow.gif http://www.hartware.de/news_38034.html

(egyszer már belinkeltem a nem ajánlott hardverekhez)
Pont az ASUS A8V szériáról van benne szó...
Gereby
Kár, hogy nem tudok németül... smile.gif
Akkor ez most vonatkozik az én lapomra is, vagy sem, vagy részlegesen?
ProFiler
IDÉZET(Gereby @ 2005. augusztus 31., 15:06 - szerda)
Igen? blink.gif
Rossz a lapkakészletem? sad.gif weep.gif

Nem rossz. Csak már nem mai gyerek. biggrin.gif

Ciao.
Gereby
Hát ja.. végülis ez a lapkakészlet a 64bites technológiával jött be ha jól emlékszem...

Mondjuk az alaplap dobozára rá van írva, hogy támogatja a dual core-t.

Egyébként a 890-esen milyen hiba jelentkezik? Hogy nem támogatja?
Nagy david
IDÉZET
De kedves Nagy Dávid, ha agp-ben gondolkozol ajánlhatok egy jó kis HIS X800Pro, IceQII-es hűtéssel, nagyon jól szuperál

Van egy 9800 Pro videokártyám ezt nem szívesen, cserélném le alaplap és processzorvásárlás miatt.
De ha az új platformhoz mindent ki kell cserélnem, akkor inkább eladom a régit, és új gépet veszek.
szabzso
Szevsztok!

A "sima" 3000+ (ha jól tudom akkor winchester kódnevű) és a venice kódnevű 3000+ között mi a különbség? Csak az SSE3 lenne az?
A különbség megér 1464 Ft-ot? biggrin.gif

Köszke
Gereby
Megéri! Nem melegszik annyira, és jobb a memória vezérlője is!
Calyd
Jaja, Dual channels memvezérlő van benne, újabb technológia, stb...
Chabi
Az összes S939-es A64-ben dual channel-es memóriavezérlő van, nem csak az E revíziósokban. exclamat.gif

A E revíziótól kezdődően az adatapuffer duplája a réginek a memóriavezérlőben. Nem kettő, hanem négy. bulb.gif
szabzso
OK, kösz mindenkinek az infókat!

Chabi A E revíziótól kezdődően az adatapuffer duplája a réginek a memóriavezérlőben. Nem kettő, hanem négy.

Ez azt jelenti hogy akár 4 memóriamodul is mehet dual channelben? (ill. Quattro? biggrin.gif ) Vagy mit jelent ha nem ezt?
Chabi
Eddig is ment a 4 memória modul dual-channelben, de csak 333MHz-en.
Az E revíziótól kezdve már mind a 4 modul képes dual-channelben 400MHz-en működni.
Az E3 revíziótól kezdve pedig mind a 4 modul képes tuning nélkül 500MHz-en működni (persze 500MHz-es DDR RAM-okkal smile.gif).
>> 500MHz <<
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.