Hali!
Olvasva a problémákat néhány gyakorlati tanáccsal szolgálnék:

1. valamilyen oknál fogva a kártya (Pinnacle PCTV Pro de szerintem mindegyik) nem működik együtt a Quick Time-al– uninstall!!!,
2. a csatornák kiválasztásánál a Germany/Pal beállítás a jó,
3. ha SB Audygi2 Zs-d van, akkor Tv…input/LineIn, Recording Input/What U Hear,
4. Capture: Custom/Mpeg1/3.00 bitrata, MpegAudio/128 beállítások jönnek be, de! ezek természetesen gépfüggőek… (Asus Tuls2-C 733 MHz 803-ra „húzva”)
5. Start/Vezérlőpult/Megjelenítés: Felbontás/32 bites, Képfrissítés 120 MHz (IBM P96 21") természetesen mindenki elenőrizze a sajátját…
6. 3-4 naponta kapcsold ki a gépet, mefrt az XP túlcsordul és lefagy,
7. az Energiagazdálkodás/Képernő kikapcsolása: SOHA (lefagy legalábbis nálam)
manuálisan kikapcsolom a monitort (kezecskémmel)
8. Bios-ban a PCi slottnak adjál IRQ-t (nézd meg, melyik csatorna szabad: Com1, COM2 stb…), az hogy melyik a leggyorsabb, még magam sem tudom, egyébként is alaplapfüggő (nem bánnám, ha valaki kisegítene a témában csak úgy általánosságban),
9. ha nem működik az egyik slottban, rakd a másikba (GURUK a 3-ast ajánlják–legalábbis páratlant, én azt mondom; nézd meg, hogy a slott mire van kiosztva mi az IRQ-ja és a prioritása), tájákozódj az alaplap kézikönyvében (az enyém egyébként is a 2-esben működik,
Egy szuszanásra ennyi! De ezek a legfontosabbak!
Viszont nekem is lenne kérdésem: felvételkor bezajosodik (kásás a kép) a Noise Filter ellenére (egyébként tökéletes):
kérdések: hardver, driver, kódek vagy OS hiba?

Más: ha valaki frissítésről tud linket, rakja má fel!!! (a gyári honlapon csak egy öreg és rozzant frissítés van, lebutítva (felhasználóbarát mi???). Köszi!
Csá!