Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: E-mail cím lekövethető-e?
PC WORLD Segélyvonal > WEBSAROK > Szolgáltatók > E-mailszolgáltatók
Simon
Sziasztok!

Tegyük fel, kaptam egy vírust egy adott e-mailcímről.

Ez esetben visszakövethető v.milyen program útján, hogy esetlegesen milyen telefonszámról (modemen keresztül) bulb.gif küldték el a pc-n a hozzám érkező vírust?

Szükséges hozzá a szolgáltató hozzájárulása akinél az email címet regisztrálták?

Estelegesen a szolgáltató meg tudja mondani, de ezt magán személy felé nem adják ki?
kori
Tudtommal a szolgáltatók nem adhatnak ki személyes adatokat. Kivétel persze van, valamilyen nemzetbiztonsági vagy egyéb komolyabb bűnügy esetén biztos feloldják a titkosítást. cool.gif
arpsoft
Benne van a levél fejlécében, hogy milyen útvonalon érkezett hozzád a levél.
kori
A regisztrációs adatok azok titkosak maradnak, kivétel a név. ani_wink.gif
arpsoft
Ez így van, de vírusok esetén nincs is értelme a név visszakeresésének, mivel általában fake nevek alól indulnak el. Azaz nem az a feladó, aki a fejlécben van.
Simon
Igen a fejlécben több adat is található, pl.: ha jól sejtem IP cím, így végül is a szolgáltató be tud azonosítani nem?
arpsoft
A szolgáltató igen.
google
Ha jól emlékszem, úgy kaptak el egy vírusirót, hogy az a szerencsétlen a saját email-címén kezdte el terjeszteni a vírust. laughing.gif
Bencce
Hali!
Nem ebbe a topicba vág, de ha van egy email cím amit be szeretnék állítani outlookba. Na a bejövőnek a POP3-as fiókot beállítottam. Külsőnek azt írják az internetszolgáltatóm SMTP-jét (mail.t-online.hu) adjam meg. De akkor kimenő levelek a szolgáltatóm címéről mennek és nem a másikról. Van erre valami megoldás?
Adani
Akármilyen SMTP-t beállíthasz, ami engedi, hogy felcsatlakozz rá. Régebben ment a freemail.hu is, de most már nem lehet rajta levelet küldeni, csak akkor ha webes felületen lépsz be. De lehet találni sok smtp szervet, amire rá tudsz csatlakozni.
arpsoft
Nem egészen. Így van. A cím, amit elküldesz nem a szolgáltatódé, csak a szolgáltatód SMTP szervere fogja továbbítani. Attól még a freemail-es címed lesz a feladó.
Senki nem fogja megmondani, hogy ki volt z, aki a levelet feladta, hacsak nincs a kezében egy bírósági végzés, amivel a szolgáltatónál meg lehet vizsgálni, hogy adott időpontban kihez tartozott a küldő ip címe.
Egyébként ez is elég nehéz egy adott idő elteltével, mivel a logokat nem nagyon hosszú ideig őrzik a szolgáltatók. Legalábbis ahol eddig próbálkoztunk, 30 nap után már nem találsz semmit.
Adani
Megaztán mehet a levél egy elefántcsontparti, vagy dél amerikai szerverről is, aztán hajrá, próbáljanak csak velük egyezkedni a magyar hatóságok, még ha sikerül is, mire elintézik addigra már 86-szor letörölték a logokat.
istvan62
Nekem az én problémám. Kicsit hosszú lesz, de röviden. Volt egy lap, ahol regisztrálva voltam. Majd miután már nem volt rá szükségem, akkor nem léptem be. Kb. 3 hónap múltán jött egy értesítés, hogy amennyiben nem lékek ismét be, akkor automatikusan törölnek. Innentől már nem érdekelt a dolog, csak letiltottam, hogy letöltse a szerverről. A freemail volt megadva, mint értesítési cím. De nem a webes oldalt használom, hanem a windows live mail-t, mivel van még 2 e-mail címem, így azokat is letölti egyben. Egyszer csak állítólag én küldtem, az általam, megszüntet oldalról egy teljesen más tartalmú levél, mint ami az oldalamon olvasható volt! De állítólag látták, hogy én közben is látogattam az oldalt! Hiába mondom, hogy nekem semmi közöm az egészhez, de tény, hogy az én oldalamról írtak! Közben jött egy értesítés, hogy a freemail-en kértem új jelszót! Beléptem, több év után a webes oldalra, és ott olyan leveleket is találtam, mait nem olvastam, töröltem, de ott olvasott volt, de nem volt törölve! Lassan visszafejtve a dolgot, kinél voltam fent a netten. Ebből egy páran kiestek. Akik maradtak, az egy kórház, és egy ismerős. Nos, nem tudom, hogy egy nagy szerverről a rendszergazdák mit tudnak leszedni. De én, ha nem itthon gépezek, akkor mindig törlöm a böngészési előzményeket és a sütiket is. Figyelem, hogy amikor felugrik a kis kíváncsi, a felhasználó és jelszó megjegyző, akkor nemet adjak neki. Eddig minden tiszta, de marad, hogy én vagyok a hunyó még mindig! De, mostanában hallottam, hogy vannak olyan programok, amik automatikusan megjegyeznek minden egyes jelszót, és nem kérdeznek rá! Onnan, már akinek a gépén ez rajta van, az bármikor, az ott megnyitott oldalra beléphet és garázdálkodhat! Igaz ez? 47 éves más „okossága” miatt kezdem elveszteni az arcom, mert én tudom, hogy nem tettem semmit, de mégis olyan, mintha én lettem volna! Szerintetek?
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.