@Davs
Visszatértünk. Megpróbálom szájbarágósan leírni, de figyelj oda mit csinálsz!
Kizárólag saját felelősségre 
Először is egy screenshot:

Az egérkurzor sajnos nem látszik, de épp oda mutatok a jobb oldalon elhelyezett Opera ikonra, ezért jelenik meg a magyarázó szöveg.
És hogy hogyan kivitelezhető mindez? Először is nyiss egy jegyzettömböt, majd másold bele a következőt:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{2559a1f6-21d7-11d4-bdaf-00c04f60b9f0}]
@="Név"
"InfoTip"="Magyarázat"
[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{2559a1f6-21d7-11d4-bdaf-00c04f60b9f0}\DefaultIcon]
@="Ikonfájl\\helye\\a\\rendszerben"
[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{2559a1f6-21d7-11d4-bdaf-00c04f60b9f0}\Instance\InitPropertyBag]
"method"="ShellExecute"
"Command"="Akármi"
"Param1"="Alkalmazás\\elérési\\útvonala"A színessel kiemelt részeket neked kell megadni, attól függően hogy mit szeretnél innen indítani. Én a következőket írtam be:
Név, illetve Magyarázat;
Gondolom ehhez nem kell komment, én pont azt gépeltem be ami a képernyőfotón látszik. A Név helyére az alkalmazás nevét kell beírnod (vagy amit akarsz), a Magyarázathoz pedig szintén, amit akarsz.
@="Ikonfájl\\helye\\a\\rendszerben";
Itt meg kell adnod annak az ikonnak a nevét/helyét, amit meg szeretnél jeleníteni. Mivel én az Opera böngészőt tettem be próbaképpen és annak az exe-je tartalmazza magát az ikont is, ezért itt az Opera.exe helyét adtam meg, azaz nálam így alakult ez a sor: @="C:\\Program Files\\Opera\\Opera.exe"
(Természetesen különálló ikonfájlt is használhatsz, nem csak olyat ami exe-be van zárva.) És fontos hogy mindenhol 2 backslash-t tegyél ki!

\\
"Command"="Akármi";
Ez a parancs, teljesen mindegy mit írsz oda. Legcélszerűbb az alkalmazás nevét megadni, de próbaképpen én a képen látható Akármi szót írtam be.
"Param1"="Alkalmazás\\elérési\\útvonala";
Értelemszerűen itt kell megadnod, hogy mi induljon el, ha az ikonra kattintasz. Ez lehet egy program, lehet egy mappa, sőt, ha jól tudom akkor webcím is (majd ennek azért még utánanézek később). Mivel én az Opera-t akartam elindítani, ezért nálam a következő szerepelt ebben a sorban: "Param1"="C:\\Program Files\\Opera\\Opera.exe"
(Itt is fontos, hogy mindenhol 2 backslash-t tegyél ki!

\\)
Na, ha eddig eljutottál és a jegyzettömbben szépen mindent megírtál, akkor most mentsd el a fájlt valamilyen .reg néven (pl: startmenu_jobbikon1.reg). Ha ez megvan, akkor duplaklikk rá és szépen add hozzá a registry-hez. Jelentkezz ki, jelentkezz be és voilá!

(Persze csak ha odafigyeltél...

)
Ezzel a módszerrel 1 darab ikont (alkalmazást) tudsz a Start menü jobb oldalán elhelyezni a Futtatás alatt. De utánanézek majd hogy hogyan lehet több ilyet odatenni, illetve hogy hogyan lehet itt webcímet megadni.
UI: Ha jól tudom akkor ez az 5000. hozzászólásom. Ha a többiért nem is, de ezért úgy érzem rendesen megdolgoztam.