Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Start menü totális testreszabása
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Operációs rendszerek > Windows-szépítés
Oldalak: 1, 2
Kovács Dávid ( Davs )
Hy!
Van a Start menü, és ha megnyitod, akkor a jobb oldalon van a keresés, futtatás, vezérlőpult stb. Nah, én ide szeretnék progikat betenni. Tehát a jobb oldalon ott lenne pl. a Tweak UI, a CCleaner, PM, Davs stb.

Ha már itt tartunk: a Start feliratot le lehet cserélni? biggrin.gif ani_wink.gif (Nyugi, ezt azért nem kell)
benkovics
IDÉZET(Davs @ 2005. May 17., Tue 20:32)
Ha már itt tartunk: a Start feliratot le lehet cserélni? biggrin.gif  ani_wink.gif (Nyugi, ezt azért nem kell)

Igen, le lehet!
Az egyik PCW-ben Greene leírta hogyan kell..........
Ha-ha!

IDÉZET(Davs)
Van a Start menü, és ha megnyitod, akkor a jobb oldalon van a keresés, futtatás, vezérlőpult stb. Nah, én ide szeretnék progikat betenni

Azt sajnos nem tudom, hogy lehet-e? De a bal felső részbe síma áthúzással bármit feltehetsz! cool.gif
Athos
IDÉZET(benkovics @ 2005. May 17., Tue 20:58)
Igen, le lehet!
Az egyik PCW-ben Greene leírta hogyan kell...

Melyikben? blink.gif
benkovics
Bocs!
Tévedtem!

Greene itt írta le! cool.gif cool.gif cool.gif cool.gif cool.gif cool.gif cool.gif cool.gif cool.gif

worthy.gif
Athos
thumbsup.gif Király! Ezt ki fogom próbálni.
benkovics
Greene-nek hála.....
eremit
"a Start feliratot le lehet cserélni"

IDÉZET(benkovics @ 2005. May 17., Tue 23:02)
... Greene itt írta le! ...

Én sehogyan sem találtam azt az átírandó fájlt, több hexeditorral is kerestem.
benkovics
Nem találtad, az explorer.exe-t? Az hogy lehet?
C:\Windows\explorer.exe
Ennek ott kell lennie! Lehet, hogy rejtett állomány? Mert akkor jelöld be a fájl kezelődbe, hogy mutassa a rejtett/system fájlokat. cool.gif (bár nem tudom, hogy ez rejtett lenne? blush.gif )
Greene
Jééé most látom csak, ez egy régi tweakem blush.gif

Szóval az Explorer.exe-vel vigyázni kell, mert az kezeli az ablakokat meg a start menüt. Mindenképp csinálj róla elötte biztonsági másolatot!
Ha elrontottál valamit, vagy Total Commanderben írtad át a feliratot, akkor nem fog elindulni az explorer.exe. Ilyenkor manuálisan tudod elindítani.
Ja és az 5 karakter azért legyen kitöltve, ha mással nem hát szünetekkel!

Egyébként Mike-nak tetszett, csak az újságba túl mélyszintű lett volna ani_wink.gif
eremit
Rosszul írtam.
Bocs!
Már 10 éve tudom, hogy hol van a file. Azt az átírandó Start szót nem lelem, ami után "There was an internal error and one of the windows you were using has been closed." szöveg vagy "Belső hiba történt és az egyik nyitott ablak bezáródott" áll.
Hogy érdekesebb legyen, nekem német op. rendszerem van.
Utonium
Kipróbáltam én is. Íme az eredmény: IPB kép cool.gif

Köszönet érte Greene! worship.gif
Greene
Wow, nagyon jó lett cool.gif ani_wink.gif

Az enyém Green volt, még az XP-n. 2003 alá még nem csináltam meg.

Lehet ajánlani Hex-editort, és SP-től függően offszet címet is, hogy a többiek könnyen megtalálják! ani_wink.gif
Kovács Dávid ( Davs )
Hy!
Modjatok pls egy konkrét hexaeditort, ami megfelel erre a célra! Lehetőle olyat, ami a honosítóműhelyen rajta van, vagy legalább a linket tudjátok hozzá!
Davs
eremit
IPB kép

Én is kértem annak idején, de nem kaptam ajánlatot, csak .... Na mindegy. Nem voltak ha...

Én megmondom Neked, Davs, most ezt használtam: AXE3, innen van: http://www.jbrowse.com/products/axe/
Utonium
Én meg ezt szedtem le: Freeware Hex Editor XVI32

Még telepíteni sem kell.
Kovács Dávid ( Davs )
Köszi a tippeket !
eremit
Azon keveseknek, akik német windowst használnak, a "Fehler" szóra (wstring típusú dolgot keresünk az AXE-ban) kell keresni!

Ez egy másik: IPB kép
Kovács Dávid ( Davs )
Cseh winnél meg csehül keressük azt a szót? Mert nekem voltak ott valamik angolul...Uti hexeditorja megy , de nekem túl átláthatatlan...
eremit
Hogy van cseh nyelven hiba? (osíbka? smile.gif ) Erre keress rá. Az axe annyira egyszerű, hogy még én is tudtam használni.
Kovács Dávid ( Davs )
Nem találja...De szerintem Uti hexeditorja egyszerűbb, nem?
eremit
Most egyszerűbb vagy átláthatatlan?

"Belső hiba történt és az egyik nyitott ablak bezáródott" Ebből a szövegből egy kulcsszó hogy van cseh nyelven? Erre keress rá! Én csak az axe-ról nyilatkozhatok - lásd feljebb. Azt ugyan telepíteni kell, de mi a gond ezzel? Utonium progiját nem néztem!
Kovács Dávid ( Davs )
Nekem még átláthatatlan Uti progija, de amit te ajánlottál, az még inkább blush.gif
eremit
Megnyitás ikon --> explore1.exe megkeresése --> Edit --> Find... menüpont.

"wstring" típusra kell keresni.
Utonium
Segítek: az F6E4C sorban van nálam a keresett s t a r t. Mindenesetre ellenőrízzétek mielőtt hozzányúltok exclamat.gif

@Davs
A többi hexeditor sem egyszerűbb, maximum pofásabb valamivel. ani_wink.gif
Kovács Dávid ( Davs )
Nekem olyan sorm nincs is weep.gif
F6E46 ilyen van...
cölöp
Bajban vagyok , én nem tudom lecserélni a Start feliratot mert nekem nincs olyan sad.gif
Most mit csináljak? biggrin.gif
Vicc volt , nálam ugyanis olyan téma van , hogy nincs start felirat csak a Windows logo.
Greene
Na hadd segítsek én is egy kicsit.
Angol Windows esetén erre a hexadecimális értékre keressetek rá:
69 00 6E 00 74 00 65 00 72 00 6E 00 61 00 6C
Ha megtalálja akkor menjetek kicsit (1-2 sort feljebb) és ott lesz az ominózus start szócska.

Magyar Windows XP esetén ez a hexa kód a következő:
42 00 65 00 6C 00 73

Érdekes, hogy W2003-nál már nem itt van smile.gif . Majd megkeresem ott is ani_wink.gif

Ha van olyan programotok ami figyeli a registry-t, akkor lehet, hogy egy scannelés után visszaállítja a sima explorer.exe-t, mert rosszindulatúként értelmezi, hogy nem az explorer.exe indul el.
Kovács Dávid ( Davs )
Nem minden XP - ben ugyanabban a sorban van a keresett szó?
Greene
Minden XP-ben más helyen van. Sőt az SP se mindegy, hogy melyik van fent. Ezért nem írok offszetet. Utinak gondolom SP2-es Magyar XP-ben sikerült megcsinálnia.
Kovács Dávid ( Davs )
Hy!
A szavakban a betűk között kell minig egy szóköz? Van valami weboldal, ami a rendes szót hexába alakítja? Nekem az okno, meg a chyba szavak kellenének...
Greene
okno: 6F 00 6B 00 6E 00 6F

chyba: 63 00 68 00 79 00 62 00 61
Utonium
Én egyébként trükköztem. Mivel Start szóból rengeteg van a fájlban, ezért inkább a hibaüzenet második szavára kerestem rá: was. bulb.gif Így azonnal megtaláltam. tongue.gif

Ja, és angol XP Professional + SP2-m van.
eremit
Még vili, Utonium! thumbsup.gif Én is a Fehler (=hiba) szóra kerestem rá. Nem is tudom, mit kell annyit szenvedni vele! Én már vissza is állítottam az eredetit. laughing.gif
Kovács Dávid ( Davs )
Csak én még mindig nem taéáltam meg weep.gif
eremit
http://www.winguides.com/registry/display.php/791/

he-he-he
Kovács Dávid ( Davs )
Ééés megvaan! Hurrá! Megtaálátam, és megy! Királyok vagytok Greene, Uti, eremit!
Start -><- Davs

Utólag: ott volt a baj, hogy nem chyba volt bejegyetve(ami hiba szlovákul/csehül), hanem chyby, ami a chyba többes száma biggrin.gif

Mostmár jöhet az eredeti kívánság: A start (immáron Davs) menü jobb oldalára hogyan lehet tenni valamit? Oda, ahol van a vez. pult, sajátgép...

Ja, és esetleg a Davs feliratot lehet formázni question.gif biggrin.gif ani_wink.gif
eremit
@Davs

thumbsup.gif Na jól van, csak megy ez a cseh Tenéked! smile.gif Én meg már megtaláltam Számodra az alábbi szavakat: <heroikus küzdelemben>
nepresnos»
chyba
omyl

És milyen névre írtad a Startot?
Kovács Dávid ( Davs )
1. Ezt szerintem nem nehéz kitalálni
2. Az előző hozzászólásomban katt a linkre (Start -><- Davs)
ani_wink.gif
eremit
Nagyon king.gif
Kovács Dávid ( Davs )
IDÉZET(Davs @ 2005. May 17., Tue 19:32)
Hy!
Van a Start menü, és ha megnyitod, akkor a jobb oldalon van a keresés, futtatás, vezérlőpult stb. Nah, én ide szeretnék progikat betenni.

Akkor most térjünk vissza ide, ok question.gif
benkovics
Mint említettem, nem tudom, hogy oda lehet-e egyáltalán!
Bár, ha Pajti utánanéz..... semmi sem lehetetlen!
Csak a másik kérdés az, hogy ahhoz milyen mélyen kell belenyúlni a windows-ba? bulb.gif
Utonium
@Davs
Visszatértünk. Megpróbálom szájbarágósan leírni, de figyelj oda mit csinálsz! exclamat.gif Kizárólag saját felelősségre exclamat.gif

Először is egy screenshot:
IPB kép
Az egérkurzor sajnos nem látszik, de épp oda mutatok a jobb oldalon elhelyezett Opera ikonra, ezért jelenik meg a magyarázó szöveg.
És hogy hogyan kivitelezhető mindez? Először is nyiss egy jegyzettömböt, majd másold bele a következőt:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{2559a1f6-21d7-11d4-bdaf-00c04f60b9f0}]
@="Név"
"InfoTip"="Magyarázat"

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{2559a1f6-21d7-11d4-bdaf-00c04f60b9f0}\DefaultIcon]
@="Ikonfájl\\helye\\a\\rendszerben"

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{2559a1f6-21d7-11d4-bdaf-00c04f60b9f0}\Instance\InitPropertyBag]
"method"="ShellExecute"
"Command"="Akármi"
"Param1"="Alkalmazás\\elérési\\útvonala"

A színessel kiemelt részeket neked kell megadni, attól függően hogy mit szeretnél innen indítani. Én a következőket írtam be:

Név, illetve Magyarázat;
Gondolom ehhez nem kell komment, én pont azt gépeltem be ami a képernyőfotón látszik. A Név helyére az alkalmazás nevét kell beírnod (vagy amit akarsz), a Magyarázathoz pedig szintén, amit akarsz.

@="Ikonfájl\\helye\\a\\rendszerben";
Itt meg kell adnod annak az ikonnak a nevét/helyét, amit meg szeretnél jeleníteni. Mivel én az Opera böngészőt tettem be próbaképpen és annak az exe-je tartalmazza magát az ikont is, ezért itt az Opera.exe helyét adtam meg, azaz nálam így alakult ez a sor: @="C:\\Program Files\\Opera\\Opera.exe"
(Természetesen különálló ikonfájlt is használhatsz, nem csak olyat ami exe-be van zárva.) És fontos hogy mindenhol 2 backslash-t tegyél ki! arrow.gif \\

"Command"="Akármi";
Ez a parancs, teljesen mindegy mit írsz oda. Legcélszerűbb az alkalmazás nevét megadni, de próbaképpen én a képen látható Akármi szót írtam be.

"Param1"="Alkalmazás\\elérési\\útvonala";
Értelemszerűen itt kell megadnod, hogy mi induljon el, ha az ikonra kattintasz. Ez lehet egy program, lehet egy mappa, sőt, ha jól tudom akkor webcím is (majd ennek azért még utánanézek később). Mivel én az Opera-t akartam elindítani, ezért nálam a következő szerepelt ebben a sorban: "Param1"="C:\\Program Files\\Opera\\Opera.exe"
(Itt is fontos, hogy mindenhol 2 backslash-t tegyél ki! arrow.gif \\)

Na, ha eddig eljutottál és a jegyzettömbben szépen mindent megírtál, akkor most mentsd el a fájlt valamilyen .reg néven (pl: startmenu_jobbikon1.reg). Ha ez megvan, akkor duplaklikk rá és szépen add hozzá a registry-hez. Jelentkezz ki, jelentkezz be és voilá! smile.gif (Persze csak ha odafigyeltél... exclamat.gif )

Ezzel a módszerrel 1 darab ikont (alkalmazást) tudsz a Start menü jobb oldalán elhelyezni a Futtatás alatt. De utánanézek majd hogy hogyan lehet több ilyet odatenni, illetve hogy hogyan lehet itt webcímet megadni.

UI: Ha jól tudom akkor ez az 5000. hozzászólásom. Ha a többiért nem is, de ezért úgy érzem rendesen megdolgoztam. type.gif
benkovics
Ez nem semmi! Gratula Uti! Jó kis meló volt!
clap_02.gif
Kovács Dávid ( Davs )
És ha mondjuk egy könyvtárat akarok oda tenni?
M S mester
Ez óriási, Utonium!

Beraktam a Tweak UI-t, és tökéletesen müködik. biggrin.gif
Kovács Dávid ( Davs )
Nekem nem weep.gif
Már megint kezdődik biggrin.gif
Utonium
IDÉZET(Davs @ 2005. May 29., Sun 15:42)
És ha mondjuk egy könyvtárat akarok oda tenni?

Hát akkor annak az elérési útvonalát add meg. A módszernek amúgy tutira működnie kell, ha nálad nem megy akkor valószínűleg nem jól csináltál valamit.
Kovács Dávid ( Davs )
Pls. tegyél be egy konkrét példát pl. foxira, mert tuti, hogy rosszul adtam meg az elérési útvonalat...
Utonium
Hát nekem nincs fent a foxi, de ha elárulod hogy hol található meg a winchestereden, akkor leírom neked hogy mi legyen a .reg fájlban.
Kovács Dávid ( Davs )
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.