Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Felvételik, vizsgák
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6
aty
Azt hiszem németet, meg angolt. De eredetileg földrajz lett volna, csak ahhoz még egy oldalt fénymásolni kellett volna.
Ruzsa Dániel
@Baludada
Azért gratula a felvételihez! clap_02.gif
Sanzi
IDÉZET(aty @ 2006. január 30., 16:47 - hétfő)
Nem kell kétévig tanulnod a tárgyat, amiből érettségizel ebben a rendszerben már. Én is csak 9.-ben tanultam infót, és érettségizhettem belőle tavaly.
Info fakt időpazarlás, ha középszinten érettségizel belőle, mivel arra 3-4 nap alatt maximálisan fel lehet készülni. Faktra akkor menjél ha MS titkárnői feladatokon kívül mást is tanítanak.

De én vinni is szeretném a jegyet pontnak. És csak akkor lehet, ha két évig volt tantárgyam. bulb.gif
ocsi
DE, kötelező 2 évig tanulnod egy tárgyat hogy érettségizhess belőle!
Info fakt: Ott nem tanítanak ECDL szintű dolgokat... nálunk kő kemény programozás... ugyanis a fakt arra van, hogy az emelt szintű érettségire készítsen föl....És szerintem ne kapkodjátok el az érettségi dolgot, mert emelt szintű annyira nem gyerek játék.. pontosabban emelt szintű max pontos.. mert gondolom mindenki arra megy, hogy az egyetemi felvételi beszámításánál max pontot érjen az érettségije...
aty
ocsi: ebben a rendszerben már nem kötelező, hogy 2 évig tanuljad az adott tárgyat. Sőt azt hiszem már az se kötelező, hogy tanuljad egyáltalán.
Info fakton nálunk nem volt programozás.

Sanzi: azt mondtad angolból meg németből nyelvvizsgázol, nemde? Akkor ott a beszámított jegy és kész.
Ha viszont info fakton valami komolyabb dolog is van, akkor mindenképp menj rá.
Sanzi
@aty
Fú, már bocs, de nagyon el vagy tévedve. bulb.gif
1. A nyelvvizsgák azért kellenek, mert mikorra én fogok éretségizni nyelvizsgából maximum 10 pontot lehet vinni. Egy középszintű 7 pont, egy emelszintű 10. Annyi erőt nem érzek magamban, hogy felsőfokút tegyek, tehát marad a kettő közép. (Angolból már most mehetnék, de még rágyúrok egy kicsit. cool.gif )
2. Infó: Éretségizni LEHET. DE én vinni is szeretném a pontot a továbbtanulás során, de mivel 1 évig volt infonk, ezért nem vihetem, mert min. 2 évig kell tanulni. Ezért 3.-ban lesz egy év fakt, ahol középszintet fogunk tanulni, de csak ilyen melegedő lesz, azért, mert csak azért vagyunk bent, hogy meglegyen a 2 év.

@ocsi
Emeltfakton tényleg programozás van, de én nem arra megyek, mert se elegendő óraszám, se értelmes tanár.
Ahhoz, hogy éretségizz, ahhoz nem kell 2 évig tanulni az adott tárgyat, sőt, agyáltalán nem kell, hogy tanuld. De akkor választani kell egy másik tantárgyat, amiből viszed a pontot a továbbtanuláshoz.

Az utóbbi hetekben érdeklődtem utánna, és bátyám most éretségizik, úgyhpgy elég jól benne vagyok. Aki nem hiszi el, járjon utánna. biggrin.gif
aty
Miért vagyok eltévedve?!

1. pont: lesz 2 nyelvvizsgád.
Következmény: tehát lesz 2 tárgyad, amit több mint 2 évig tanultál, és garantáltan ötös vagy belőlük a nyelvvizsgák miatt.
Tehát az egyik választott tárgyad mondjuk német lesz. Az idegen nyelved pedig angol. Kész is vagyunk. Ezekután nem értem mit akarsz melegedni ott?!
Adani
Akkor biztosan jó erős fősulira kaarsz menni, ha a vitt pontokra gyúrsz. Nekem is van nyelvvizsgám, de az csak 3 pontot ért akkor, viszont a diplomához úgyis kell majd, szóval nem baj az, hogy van, legalább a fősulin nem kell angollal szórakozni. Egyébként nekem a 3 fősuliból kettőn elég volt 2004-ben a minimális pontszám is ( akkor ez 72 volt) Veszprémre meg ha jól emlékszem 85, de nekem 90 valahány pontom volt, ez kb. egy erős hármas átlaggal, és egy erős négyes átlagú érettségivel jött össze anno. De ha olyan helyre akarsz menni, ahol magasak a követelmények tényleg kell. Nálunk úgy voltak vele, hogy vegyünk fel minél több embert, aztán majd első két félévben megszórjuk a népet. Egyébként szerencsés vagy, ha már most tudod hová akarsz menni, én negyedikben döntöttem el, a lapok leadása előtt kb. 3 héttel.
Shia-ko
Diplomához 1, doktorihoz 2 nyelvvizsga kell.
Bencce
Ja az tényleg szerencsés ha tudod. Én amikor elkezdtem közgazdaságtant tanulni, még mindig nem tudtam, hogy mégis mi lehet az. Vettem hozzá kockás füzetet, hátha itt ilyen számolásos matekos dolog lesz. Szerencsére azóta nagyon megszerettem... roll.gif
arpsoft
IDÉZET(Shia-ko @ 2006. január 31., 10:16 - kedd)

A diplomához csak 40 éves korig kell nyelvvizsga, felette már nem. ani_wink.gif
Én még várok...
Shia-ko
laughing.gif
arpsoft
A másodikra persze...
Shia-ko
twisted.gif
Machado
Első éves infós vagyok, 8 tárgyamból 7 meglett, a Programozást © bebuktam sad.gif Gondoltam legyen egyetemi vizsgákról is valami biggrin.gif
arpsoft
Semmi baj, szórótárgy mindenhol van. Majd negyedikre sikerül. twisted.gif
aty
Azt én is majdnem. De miért kell C-vel kezdeni az oktatást?! Még a gyakvezérek is beismerték, hogy ezzel a tanmenettel, ha most kezdenék a programozást ők se tudnák megtanulni.
arpsoft
Szerintem a C nagyon is jó kezdésnek. Vagy Ti mivel akartok kezdeni?
Sanzi
IDÉZET
Miért vagyok eltévedve?!

1. pont: lesz 2 nyelvvizsgád.
Következmény: tehát lesz 2 tárgyad, amit több mint 2 évig tanultál, és garantáltan ötös vagy belőlük a nyelvvizsgák miatt.

@aty
Ez a rendszer volt 2005-ig. exclamat.gif
Mi van most? Hiába van nyelvvizsgád, ugyanúgy kell éretségizned. Előrehozott érteségit tehetsz, de csak akkor ha megvannak a kiesett osztályok osztályozóvizsgája.

IDÉZET
Akkor biztosan jó erős fősulira kaarsz menni, ha a vitt pontokra gyúrsz.

@ADani
Nincs mit tenni... Aki akar valamit kezdeni az életével...

IDÉZET
Egyébként szerencsés vagy, ha már most tudod hová akarsz menni, én negyedikben döntöttem el, a lapok leadása előtt kb. 3 héttel.

Nyitott szemmel kel járni, mert nagyon meg lehet szívni, ha egy kicsit nem figyelsz oda, és nincs javítási lehetőség.

IDÉZET

@Shia-ko
Ezen is van mit pontosítani, mert ebben az új rendszerben az alap, és mesterképzés elég homályos még. Az a biztos, hogy az alapképzés végén kapsz egy diplomát, amihez 1 középszintű nyelvvizgzsga kell. Esetleg szakmai nyelvvizsga (pénzügyi, számviteli szak pl. ) A mesterképzés után kapsz egy "magasabb rangú" diplomát, amihez (ha jól tudom) nem kell több nyelvvizsga, de ezt nem merem így állítani, ennek még utánnanézel. (Szerintem a kormány se tudja még, hogy mit akar. twisted.gif ). A doktori ez után jön, de oda nem tudom, hogy mi a téma nyelvvizsga szempontjából, de utánnanézek.
Calyd
IDÉZET(arpsoft @ 2006. január 31., 16:49 - kedd)
Szerintem a C nagyon is jó kezdésnek. Vagy Ti mivel akartok kezdeni?

Nem ismerem a C-t, de felsőbbévesktől azt hallom, hogy nem lenne rosszabb a helyzet, mint így, hogy Pascallal kezdünk. És én is azon a véleményen vagyok, hogy megfelelő tanári instrukciókkal nem lehet nehezzebb, mint pl a TP.
aty
Tegyük hozzá, hogy előadáson egyáltalán nem, gyakorlaton szinte alig, csak laboron voltam a félév során. Ez az én saram.
Calyd
OFF:
Nem a aty leszólására írom, de ez eszembe jutatta: az infó-tanári szak, mint ilyen jövő évben megszűnik az új, Bolognai-rendszer miatt, és össze lesz vonva a programozó és programtervező matematikus szakkal. Ennek következménye, hogy nehezebb lesz a programozás. Van egy nagyon hasznos, 0 kredites kurzus (Elemi programozás), felsőbbévesek tartják, és hülyéknek, mint amilyen én is voltam magyarázzák a programozás rejtelmeit. Állítom, hogy fogalmam sem volna az egészről, ha nem járok rendszeresen erre, pedig csak ketten jártunk össz-vissz, most viszont már egész jó vagyok. Elmagyaráztuk a piciri gólyáinknak, hogy vegyék igénybe ezt a segítséget, mert hiába infó-tanári, a progmatosok szerinti "könnyű kis programozgatás" egyáltalán nem az! És mivel jövőre nem lesz ez a szak, aki megbukik, az sajnos felvételizhet újra, és nem info-tanárira.
Eredmény: haver mondta, hogy ugyanúgy 2-3an járnak elemi prog.ra.
Tanulság: tanulás, befektetett munka nélkül nincs eredmény!
ON
Shia-ko
Van az a pénz. twisted.gif
Calyd
Ez jó volt!
mug.gif - másik megoldás meg leginkább ezzel jár smile.gif [najó, ez nem jó vicc]
Machado
IDÉZET(arpsoft @ 2006. január 31., 16:36 - kedd)
Semmi baj, szórótárgy mindenhol van. Majd negyedikre sikerül. twisted.gif

Az szép lenne biggrin.gif

Amúgy érdekes módon a műszaki kommunikációs tanárunk azt mondta, hogy szerinte egyből javával kéne kezdeni a programozást az egyetemen.
Adani
Az szép lenne, nekünk majd csak később a szakosodás után lehetne ilyen tantárgyunk, és valószínű ilyen irányban szakosodok majd, hogy webprogramozás meg Java programozás.
arpsoft
Utálom az ilyeneket. Programozni tanulni formálisan kell, nem konkrét nyelven.
A programozás a problémák egyfajta megközelítése, részekre bontása. Evvel kell kezdeni!
Ha már programnyelvet kell választani hozzá, akkor egy áttekinthető strukturált nyelvet választanék. Ha pedig megvan a problémafeloldási készség, akkor jöhetnek az objektum orientált dolgok.
Ismét nem egy nyelvnek kéne következnie, hanem a strukturált alapokon felépíteni az objektum fogalmát, megtanulni az új tulajdonságokat, felismerni a benne rejlő új lehetőségeket. Aztán jöhetne egy nyelv. És mindegy melyik.

Ez lenne az egésznek a lényege, hogy ne egy nyelvet tanuljál meg, hanem egy gondolkodásmódot. Én pl soha nem tanultam Delphi-t meg Java-t, sőt C#-ot és PHP-t sem.
Mégis elboldogulok mindegyikkel, ha arra kerül a sor. Ezek számomra nem külön világok, hanem egy problémamegoldási eszközkészlet megvalósításai.
(ez szép lett)
Alapjaiban mindegyik vagy strukturált vagy objektum orientált, vagy mindkettő.

Szóval, szerintem aki a 'programozás' címszó alatt egy vagy több nyelvet tanul meg használni, az nem programozást tanul.
Calyd
Abszolút igaz exclamat.gif
Konkrétan leírtad a rajtunk alkalmazott képzési módszert smile.gif
Machado
IDÉZET(aty @ 2006. február 01., 12:29 - szerda)
Tegyük hozzá, hogy előadáson egyáltalán nem, gyakorlaton szinte alig, csak laboron voltam a félév során. Ez az én saram.

Véletlenül nem a Miskolci Egyetemre jársz? biggrin.gif
aty
Nem, BME-re járok.
Ruzsa Dániel
Minden érettségizőnek sok sikert kívánok! Szerintem az érettségivel kapcsolatos beszélgetések nyugodtan jöhetnek ide az elkövetkezendő pár napban.
Sanzi
Én is sok szerencsét kívánok, főleg bátyámnak.
warynski
Én is sok szerencsét kívánok, mindenkinek, de elsősorban a lányomnak, aki ma ment emeltszintűre magyarból...
Ruzsa Dániel
Én pedig mindenkinek akit ismerek valahonnan a discok környékéről! laughing.gif
Adani
Sok sikert minden most érettségizőnek. Eddig megúsztuk botrány nélkül, tegnap este mgé nem voltak kint a tételek, reméljük botránymentesen lezajlik az idei érettségi.
Ruzsa Dániel
Anyum most hozta haza az érettségiket javítani, azt mondja nem volt könnyű, sőt...De ha valaki tanult rendszeresen és olvasott is hozzá meglehetett írni jóra. Mondja ezt kb. 20 éves tanári tapasztalattal. laughing.gif
Priby
Én megírtam, szerintem meglehetett írni.. de majd az eredményből kiderül smile.gif
ocsi
Ki megy innen info emeltre jövő hét szerdán? ( rajtam kívül?)
ProFiler
Nem valami sokan mentek emelt szintűre. blink.gif Azt hittem, hogy nagyobb sikere lészen.

Ciao.
Sanzi
Nagyobb sikere lenne, de pl ebben az évben semi indult infó fakt, és jövőre sem fog szerintem, így nekem is lőttek emelt szinten.
Egerb
Én középszintű infóra megyek két hét múlva pénteken.
Ruzsa Dániel
Nem hiszem, hogy problémád lenne vele majdan. ani_wink.gif
Priby
Ez így van... én is megyek, de attól aztán végképp nem félek smile.gif
breinichadam
Én is emeltre megyek infoból. Érdekes lesz, de azért reménykedek. A mostani programozási feladatok kicsit kellemetlenek lettek.

Más téma: ma volt a matek középszint. Kinek ismerosek ezek a megoldások? biggrin.gif

13.,
a., X=1
b., x=270 fok + 2*k*Pi

14.,
hasab felszine: 221,704 cm^2
terfogata: 192 ccm

15.,
a., 120 diak
b.,
jeles: 20 diak
jo: 50 diak
kozepes: 35 diak
elegseges: 15 diak
c.,
4-es vagy 5-os dolgozat kivalasztasanak valoszinusege: 0,583

17.,
a., 3.240.000 Ft
b., 640.000 Ft
c., 187.500 Ft
d., valoszinuseg: 1/81

18.,
b., 11,7 m
c, nem vilagitja meg a testet
d., 2 m magasra kell felakasztani
eremit
Nincsenek meg a példák? Kíváncsi vagyok! Nehézségi fok? könnyű - elmegy - közepes - nehéz - állat ??
breinichadam
Példák nincsenek meg, csak az eredményeket írtam ki a végén. Amúgy ez középszint volt, szerintem elég gagyi volt, bár én végig emeltre készültem, csak aztán azt mondtam, ez biztosabb, megírom max pontszamra, míg emelt szinten könnyű hibázni.
Egy feladat volt, amit kicsit furcsanak talatam: TV-s jatekban egy emberke feltesz x forintot, ha nyer a feltett penz duplajat kapja vissza. Akkor most kockaztat X forintot es visszakap 2X-et, így aztan lesz 3X, vagy pedig a feltett osszeget levonjak, es csak 2X-et adnak vissza, tehet ossszesen is 2X-e lesz… Tehát olyan mint pl. bármelyik kártyajáték, vgy pedig mint mondjuk egy TOTO? Nem emlékszek a feladat szövegére, de ott is eléggé félreérthetően írták.

Zwiebi
Genius87
Nekem eléggé ismerősek. Ugyanezek jöttek ki, kivéve a 17-es feladat eredményeit.
breinichadam
Igen, ezért írtam, hogy a 17-es félreérthető, én sem tudom, mi a jó, ld. előző hozzászólásom...

Zwiebi
Scorpion Spyke
Nekem is más jött ki a 17-esnél. Az első emberke nyert 640000-t nálam. Mert ugye:

Bank Bank Tét Nyeremény
1: 40000 Ft 0 40000 2*40000=80000
2:80000 Ft 0 80000 2*80000=160000
3:160000 Ft 0 160000 2*160000=320000
4:320000 Ft 0 320000 2*320000=640000
5: 640000 Ft

A második Bank ugyebár azért nulla, mert az egész pénzét teszi fel! Mit rontottam el??

Ui.: utolag javitva, bocsi rányomtam az entert, amikor félig beírtam a szöveget.

utó-utóirat.: ez egy táblázat lett volna, csak egy kicsit eltolódott...
Priby
A 17-esnél nekem csak a c-re jött ki más, az a és a b ugyanez lett.
És a 18-asnál a a d 1-m-re jött ki blink.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.