Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Felvételik, vizsgák
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Dave89
Huh, szép eredmények, én be sem írom majd a véglegeseimet... De ha 380 pontom lesz, akkor az nekem bőven elég tongue.gif.
Gereby
Köszi! smile.gif

@KGigi: De akkor gondolom valami ELTE vagy BME legalább. smile.gif
Én a BME-n gondolkoztam, végülis fölvennének, meg el is tudnám végezni, de sokkal több érv szólt a GAMF mellett, amit már alig várok. Szerintem egy mérnök informatikusnak több lehetősége van. Engemet inkább a szerver fejlesztgetés, hálózatterwezés webprogramozás érdekel. (Már most is ezzel foglalkozom igazából.) Szóval már csak ezért is mérnök informatikus szakra megyek Hálózati és webtechnológiák szakirányon.
Adani
@Gereby:

A GAMF-ra tuti elég, kolira nem biztos, hogy elég lesz, ott mindig változnak a határok, és nem cska ponttól függ.

Amúgy Mérnök infó szakon és Hálózati technológiák szakirányon.
Dózsi
Én is most érettségiztem biggrin.gif :
magyar: 75%
történelem: 83%
német: 87%
mat. emelt: 80%
informatika: 90%

Így az összes pontszám: 423
JimBeam
IDÉZET(Dózsi @ 2008. június 21. 16:38) *
Én is most érettségiztem biggrin.gif :
magyar: 75%
történelem: 83%
német: 87%
mat. emelt: 80%
informatika: 90%

Így az összes pontszám: 423

Gratula, nekem ha minden összejön kb ugyanilyen lesz, németem viszont már megvan tavalyról 92%, közgáz emeltem pedig írásban 34%, szóban 99%... blush.gif . Én szerdán megyek, de nagy a para, ugyanis már megmutatkozott a leendő elnökünk és egy idős elvált informatikatanár vénasszony. iszonyat gáz...
Gereby
@Adani: Ha mindenből 100%-os érettségit írok, és kitőnő voltam 2 évig, akkor lehet max 400 pont. Szóval szerintem kolira is elég lenne. De én albérletben leszek, szóval nem érint.

@Dózsi: Gratulálok Neked is!

@JimBeam: Csak nehogy ezt olvassa. laughing.gif
JimBeam
Jogos, hisz infótanár. Bele se gondoltam, hogy mi van ha itt a fórumon valami nagy admin vagy szerkesztő smile.gif
Tehát akkor mégegyszer: azt mondják az elnökről, hogy nagyon jófej, idősebb de korát meghazuttoló módon néz ki, és nagyon aranyos. Mivel informatika tanár, előre hódolatomat teszem előtte laughing.gif
Pjotr
IPB kép
JimBeam
IPB kép
Dózsi
Én is gratulálok Mindenkinek! A pontjaim részletesen:

Középiskolai eredményből: 95 pont
Érettségi átlagból: 83 pont
200/178

Informatika érettségi pont: 90 pont
Matematika érettségi pont: 80 pont
200/170

Többletpont:
Nyelvvizsga: 35 pont
Emelt szint: 40 pont
80/75

Összesen: 480/423 pont
BME VIK Mérnök Informatikára jelentkeztem első helyen.
KGigi
Hello!

Ugyebár most kell pótolni a hiányzó dokumentumokat, hogy érvényes legyen a felvételi.
Gondoltam kényelmes leszek, és kipróbálom az elektronikus módszert. Amikor azonban fel akarom tölteni a fájlt, pár másodperc után megjelenik az oldal közepén egy üzenet, hogy a fájl feltöltése sikertelen. Nem működik valami, vagy csak én vagyok ilyen béna?
Pjotr
Senkinek sem megy még. no.gif
Viszont én meg azt nem tudom, hogy hol fogom pótolni azokat a jegyeimet, amiket még nem tudtam a jelentkezésemkor (pl.: érettségi, évvégi).
KGigi
Hogy érted, hogy hol fogod pótolni? Ha az e-felvételi nem lesz működőképes, akkor el lehet küldeni a bizonyítványok fénymásolatát postán, vagy ha pesti vagy, be lehet mutatni személyesen is. A többit elvileg ők intézik.
Pjotr
Az E-felvételin akarom pótolni, én eleve ott jelentkeztem. Amikor beléptem, miután elindult újra, nem láttam rá menüpontot.
KGigi
Azért jó, hogy már most nem működik. Az utolsó napokban meg teljesen esélytelen lesz. Azt hiszem, holnap fogom magam, és elsétálok a postára. Nem értem, mi értelme van ennek a lehetőségnek, ha egyszer nem működik... roll.gif
Pjotr
Működik a feltöltés, *.DOC formátumút tölts fel!
KGigi
DOC megy, JPG nem? blink.gif roll.gif

Köszönöm, megpróbálom. laughing.gif

Szerk. Sikerült smile.gif
Pjotr
Bent vagyok a GAMF-on! rotflmao.gif fool.gif clap.gif clap_02.gif punk.gif
Dave89
Hát ez nagyon jól sikerült, ilyen alacsony ponthatárokra nem számítottam (pedig titkon álmodoztam róluk biggrin.gif). Minden jelölt helyemre megfeleltem tongue.gif. Ha nagyon hiányoznék, a BME-VIK-n a mérnök informatikusok között megtalálhattok szeptembertől biggrin.gif.

Pjotr, gratulálok! smile.gif
Fujitsu
Gratulálok! thumbsup.gif
KGigi
Gratulálok! cheers3.gif

Én is bent vagyok az ELTE-n! smile.gif
Garono
Gratulálok! smile.gif

De egy kicsit fárasztanálak titeket (illetve mindenkit). tongue.gif

Link.

IDÉZET
A felvételi pontok számításánál továbbra is két módszer lesz érvényes: vagy az érettségi pontok kétszeresét, vagy a tanulmányi és az érettségi pontok összegét veszik majd figyelembe attól függõen, hogy a jelentkezõ számára melyik pontszámítás a kedvezõbb. (...) Az érettségi pontokat az adott képzési területen elõírt érettségi tárgyak közül a jelentkezõ számára leginkább kedvezõ két tárgy vizsgaeredményébõl számolják. A pontok száma mind közép-, mind emelt szinten egyenlõ az érettségi vizsgán elért százalékos eredménnyel (maximum 200 pont).

Tehát, ha nekem van egy emelt szintű matekom (~85 pont) és egy szintén emelt szintű informatikám (~95 pont - ehhez optimistán állok hozzá, szerintem az infó érettségi gyerekjáték), akkor van 180 pontom érettségivel, de mivel duplázni is lehet, így már van 360 pontom.

Aztán pluszpont eleve az emelt szintű érettségi, így már 440 pontom van (360 + 2(40)). Sőt, legyünk még optimistábbak, és mondjuk megvan németből és angolból is a középfokú nyelvvizsga. Akkor ez 440 + 70 pont, ami ugye több is, mint 480, vagyis megvan a maximális pontszám?

Ugye ez csak álom, hogy ilyen egyszerű lenne?! blush.gif
Dave89
Ez csak álom, mert maximum 80 többletpontot szerezhetsz biggrin.gif. Tehát, ha van két emelt érettségid, akkor az 2*40 pluszpont, ami betöltötte a 80-as keretet, tehát lehet neked akárhány nyelvvizsgád, azt már nem fogják számolni. (Amúgy tényleg optimistán állsz hozzá a dolgokhoz. biggrin.gif)

Garono
Oh, értem. Kár. biggrin.gif Sejtettem, hogy van valami buktató a dologban. De a 440 sem lenne olyan rossz, ahogyan elnézem az eddigi ponthatárokat.

Edit:
IDÉZET
Az érettségi pontokat az adott képzési területen elõírt érettségi tárgyak közül a jelentkezõ számára leginkább kedvezõ két tárgy vizsgaeredményébõl számolják.

E szerint pedig úgy kellene lennie, ahogyan gondolom, nem? blink.gif (Ugye műszaki területről beszélünk, akkor gondolom ott matek és infó, esetleg fizika.)
Dave89
Igazad van yes.gif, hülyeséget írtam. A tanulmányi pontot számolják úgy, hogy az érdemjegyek + érettségi átlag. Ezenkívül van az érettségi pont, ahogy írtad.
Garono
Akkor pedig van okom optimistán hozzáállni a dologhoz, hiszen mint írtam az infó tuti 90 pont körüli lesz, a matek meg remélhetőleg jól fog sikerülni, mert van egy matektanár ismerősünk, és megígérte, hogy felkészít. laughing.gif Plusz a suliban eleve jelentkeztem emelt szintű matekra, úgyhogy remélem a legjobbakat. biggrin.gif
KGigi
Sok sikert hozzá! smile.gif
Garono
Köszi. cool.gif
Fujitsu
IDÉZET(Garono @ 2008. július 24. 23:02) *
mint írtam az infó tuti 90 pont körüli lesz, a matek meg remélhetőleg jól fog sikerülni

Biztos ez? roll.gif Tényleg optimista vagy. smile.gif Talán már túlzottan is. Én nem mernék előre ilyen kijelentést tenni, akármennyi tudás is lenne a fejemben. Elvégre bármi megtörténhet. ani_wink.gif
Garono
Nyilván te is láttál már informatika érettségi feladatlapot... hát szerintem az egy nagy vicc. biggrin.gif

Persze, "beüthet a gebasz", de akkor igen nagyot kell csattannia. smile.gif
Fujitsu
IDÉZET(Garono @ 2008. július 25. 0:23) *
Nyilván te is láttál már informatika érettségi feladatlapot... hát szerintem az egy nagy vicc.

A középszintű tényleg könnyű, de az emelt szintűről már nem mernék így nyilatkozni... ani_wink.gif
IDÉZET
"beüthet a gebasz"

Igen, erre gondoltam én is. Ne igyál előre a medve bőrére! biggrin.gif
Garono
Csak hangosan gondolkodom. smile.gif Azt hiszem, jobban fogok járni emelt szintűekkel, minthogy a tanulmányi eredményeimet nézzék (kb. 4 éve folyamatosan 3-as vagyok magyar nyelvből és irodalomból is - ennek ellenére úgy érzem, tudok helyesen írni laughing.gif ).

De majd még meglátjuk. ani_wink.gif
Dózsi
Én is BME VIK Mérnök Informatikára megyek biggrin.gif (423 pont). Szerintem az idén általában alacsonyak voltak a pontok. Pl. BME VIK Mérnök Infóra 390-400 lett volna reális...
Ami meg az érettségivel kapcsolatos: Ha idén könnyű volt (töri, mat. közép, infó), jövőre garantáltan nehéz lesz. Ez mindig így van, ugyanis sohasem tudnak normális feladatsort összeállítani...
Jah és én is gratulálok mindenkinek!!!
Shia-ko
Hehe. Újabb fősulira megyek, de itt 380-ra ment fel a pontszám a tavalyi 200-ról. smile.gif
Dózsi
Jah mondjuk általánosan nem igaz amit írtam. A mérnök képzésre igaz, a természet-tudományi szakokra is igaz, de ahova nagyon sokan jelentkeztek, ott természetesen magas a pontszám.
Pjotr
Köszi, én is gratulálok mindenkinek!
Gereby
Gratulálok mindenkinek!
Én szeptembertől a GAMFK mérnök informatikus hallgatója vagyok. 164 pont nevetséges. (Van 421. laughing.gif )
KGigi
Hello!

Kicsit OFF, de csak én nem vagyok képes kinyomtatni a regisztrációhoz szükséges lapot az ETR-ből (ELTE)?
KGigi
Négyes lett a lineáris algebra vizsgám thumbsup.gif

Kettő ponttal a négyes határa fölött, kettővel az ötös alatt, pont telibe ani_wink.gif
TheSaurus
Ma három ZH meg egy vizsga... nagy része biztos görbül. (ELTE IK MSc Lev.)
KGigi
cheers3.gif

Ez még csak BSc, de én örülök neki smile.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.