Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Felvételik, vizsgák
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Ruzsa Dániel
ole.gif thumbsup.gif
Baludada
Szeretnék gratulálni magamnak twisted.gif mert holnap megyek felvételizni és az idáig eltelt időt sikeresen tól éltem smile.gif Szurkoljatok, mert sorsdöntő hogyan sikerül!
mizsi
Egy kalappal!
Sebi
Sok sikert.
Egerb
Sok sikert hozzá!
Baludada
Köszi, szükség is lesz rá, hogy felvegyenek a gimibe ani_wink.gif
Chabi
Én is szorítok neked smile.gif

Más:

IDÉZET
www.origo.hu

Olvasónk adott címet az új Nicolas Cage-filmnek

Játékunkban olvasóinkat kértük arra, hogy adjanak magyar címet Nicolas Cage új filmjének, amely egy ukrán származású fegyverkereskedő kalandos életéről szól. A forgalmazó kiválasztotta kedvencét: Fegyvernepper címmel mutatják be márciusban a filmet.

A Lord of War a hidegháborút követő években virágzó ex-szovjet fegyverkereskedelem valós tényein alapul. Nicolas Cage egy Jurij Orlov nevű ukrán származású fegyverkereskedőt alakít a filmben, aki "minden hadseregnek szállított már fegyvert, kivéve az üdvhadseregnek". A film végig követi Orlov pályáját egészen a kezdetektől a veszélyes üzlet kibontakozásáig; megismerjük Orlov diktátorokkal ápolt kapcsolatainak kialakulását, házasságának veszélybe kerülését, öccse (Jared Leto) kokainfüggővé válását és a nyomában loholó Interpol-ügynök (Ethan Hawke) kijátszására tett kísérleteit.

Olvasóinkat játékos fordítási feladatra kértük: kreatív magyar címet kellett kitalálni a Lord of War számára. Örömmel jelentjük, hogy rengeteg különféle címváltozatot kaptunk; voltak köztük viccesek, májerkedők, szójátékon alapulók és komolykodók is.

A nyertes verziót a filmet forgalmazó Fórum Hungary munkatársai megfelelőnek találták arra, hogy ezzel a címmel mutassák be a filmet, tehát a győztes nem csak a tízszemélyes paintball játékot kapja jutalmul a Magyar Paintball Egyesület tököli pályáján, hanem a dicsőséget is, hogy hamarosan viszontláthatja az általa kitalált címet a Lord of War magyar nyelvű plakátjain. A kiválasztott címet többen is beküldték, így az az úriember lett a játék győztese, aki leghamarabb küldte el a Fegyvernepper címet, ő pedig Lecza Attila volt.

Mivel nagyon sok szellemes címjavaslatot kaptunk, a forgalmazó további kedvenceit is díjazzuk azzal, hogy kitalálóikat partnerükkel együtt meghívjuk a Fegyvernepper premier előtti vetítésére az [origo] filmklubba. A vetítésre március végén kerül sor, a pontos időpontot és helyszínt később közöljük.

További kedvencek:

Mr. Kalasnyikov (Serfőző Péter)
Fegyverbáró (Körtvélyesi Attila)
Ügynök halálra (Aradi Tibor)
Mr. Kaliber (J. Bence)

Az alábbi címek beküldőinek nyereményt sajnos nem tudunk felajánlani, csak a hálánkat, amiért megnevettettek bennünket:

A csúzlipecér (Fejes Zoltán)
A háborúnak lőttek (Barnaki Balázs)
A Halálkirály legendája (Hoffer Edina)
A puskás mindig kétszer csenget (Wolkensdorfer Péter)
A töltény íze (Polgár András)
A világbékétlen (Gary B)
A Villámló botos ember (Bor József)
Add el Had! (Herjeczki Máté)
Az orosz meló (Ádám)
Az üveges tekintetű férfi (Grozdics Judit)
Egy háborús úriember (Lokker Lokker)
Elnézést, rögtön lövök! (Tarnai Krisztián)
Elpuskázott életem! (kohi)
Emberek és fegyverek (Boltresz Balázs)
Fegyvercár (Dr Hajdu Tibor)
Fegyverek birodalma (Kovács Róbert)
Fegyverek hercege (Sasijani)
Felfegyverző (Villás Róbert)
Félj magadtól (Sugár)
Frontember (Qppysch Dan)
Gyilokbeszerző (Brandhuber Ferenc)
Háborúsfilm 1 (Varga Katalin)
Háborúszítás mesterfokon (Makra Melinda)
HadÁsz (Bendes Dávid)
Hadi pasi (Molnár Zsolt)
Harcos lordok (Kutrik Zita)
Jól megcélzott üzletág (Futó Péter)
Kriminális (Kecskeméti Zsolt)
Leszámolás a Futrinka utcában (Zeier Béla)
Lőszerelem (Könyves Dénes)
Megint szigorúan, de lepittyedt szájjal nézek XII. (Eőry Álmos)
Mely éltet és megöl (Bán László)
Nagyágyú (RipPer)
Ne lőjjetek, tőlem vettétek! (Nagy Róbert)
Ne süljön el fordítva! (Malakuczi Júlia)
Nem alszom, és fegyverrel ébredek (Bedekovich Dániel)
Puffants, hogy költhess (Nagy Annamária)
Rekviem kalasnyikovra (Mátyus Attila)
Stukkerstrici (Gőgh Sándor)
Suska, puska, kokain (Lecza Attila)
Távol Ukrajnától (Mészáros András)
Töltény a golyóban (Boros Tamás)
Ukrán rulett (Barthó Eszter)

Forrás

Vannak jó filmjei Nicolas Cage-nek, de mint színészt nem nagyon szeretem. Ez a Fegyvernepper cím amit kitaláltak neki szerintem nagyon jó. Okos ötlet. Jó tudni hogy ilyen játékok is vannak.
Gratulálok Lecza Attilának az ötletért bár fogalmam sincs hogy kicsoda blush.gif
Ruzsa Dániel
Sok sikert Balázs! És remélem a MI giminkbe jössz! ani_wink.gif hands.gif
Baludada
Reméljük! Matek marha nehéz volt a tavalyihoz képest, magyar pedig nagyon könnyű volt 15 perc után már kész voltam tongue.gif
Ruzsa Dániel
clap_02.gif Remélem sikerült! És igazán most érzem mennyit ér egy hely egy jó gimiben, amiért anno nem is kellett tanulnom! tongue.gif
@Berecz Dénes@
Én is most írtam a központit. Szerintem nem volt olyan nehéz a matek. Nekem a magyar sikerült rosszabbul.
Baludada
Én Nem tudom be merjem-e írni hányat értem el sad.gif az OM honlapján fent van a megoldókulcs az alapján matek .., magyar .. blush.gif
@Berecz Dénes@
Én beírom:

arrow.gif A matekban egy darab hibám van. Az viszont felháborító! A 6-os feladatban az a kérdés: "Mekkora a rombusz kerülete?" . Azt senki sem kérdezi mekkora az oldala. rtfm.gif Mégis pontot ad rá a javítókulcs. mad.gif mad.gif mad.gif annoyed.gif angry.gif evil2.gif Legszívesebben censored.gif -ném azokat a censored.gif-eket, akik a feladatokat és a javítókulcsokat írták exclamat.gif exclamat.gif exclamat.gif thumbdown.gif

arrow.gif A magyar sajnos gyengébb lesz, ezt csak becsülni tudom: 30-40 pont körüli. sad.gif weep.gif
Baludada
Akkor remélem téged felvesznek smile.gif Mert nekem gyalázat weep.gif A legrosszabb esetet számoltam annál csak több lehet! Így talán bekerülök a gimi humán szakára roll.gif A felvételit egyetemi tanárok állítják össze akik életükben nem láttak még 8.-os gyereket! Honnan tudnák mit kell tudnia? Ezzekkel a feladatokkal mérik fel a Jóska Pistát is a nyóckerből és a Makk Marcit is akinek életében nem volt 5nél rosszab jegye! Az én kitűnő matek zseni osztársaim is azt mondták nehéz volt (ez nem azt jelenti, hogy megírhatatlan, mert Dénes is meg tudta írni egy hibával) A Tavalyi átlag Valami 11 pont volt az országban!
@Berecz Dénes@
Nekem abban a suliban amit elsőnek megjelölök, nem nézik a központit. Ott külön íratnak matekból és magyarból, illetve kitöltettnek majd egy IQ teszthez hasonló logikai feladatlapot.
eremit
Fiúk! A rombusz kerülete = oldalának a négyszerese. Ha az oldala 'a', akkor K = 4a. Mert ugye, rombusz az a négyszög, aminek az oldalai egyenlőek. Ez a definíciója volt.

Fel a fejjel!
Greene
Eremitnek igaza van.
Baludada
A feladatban csak az átlói voltak megadva amit a Pitagorasz-tétellel kellet kiszámolni. A feladat szerint az egyik átló 6 egység a másik átló 8 egységből áll.
Greene, kértem az áthelyezését a Moderálnivalóknál.
@Berecz Dénes@
@eremit
@baludada
Ezt én is tudom, de csak ennyit írtam le össz-vissz:
IPB kép
És a javítókulcs alapján erre fele pontszám jár, hiszen nincs ott, hogy oldal=5 (amit senki nem kérdezett), illetve azt sem írtam oda, hogy Pitagorasz tétel (ami egyértelműen következik a képletemből) weep.gif
Baludada
Ha csak ezt hibáztad el akkor ne izgulj! Itt Győrben az (egyik) legerősebb suli a Révai Gimnázium és tavaly már 34-34 ponttal vettek fel embereket reál szakra amire a legnehezebb bekerülni.
manguszta
Nem használhattok függvénytáblát? Most nyilván nem arra gondolok, hogy a négyzet területét nem lehet megjegyezni, de néha jól jön - érettségin lehet is használni!
@Berecz Dénes@
Nem
Ruzsa Dániel
Ez 8. utáni felvételi, itt még nincs függvénytábla!
Erről a felvételiről az egyik irodalom óránk jut eszembe, a tanár kihív egy srácot felelni: " Bús düledékeiden Husztnak romvára megállék, isten álld meg a magyart" Mire a tanár: Adjuk fel! biggrin.gif
IDÉZET
legerősebb suli a Révai Gimnázium és tavaly

Ezt én is aláríom, de tavaly az tavaly volt! Én meg Győr második legjobb gimijébe járok! blush.gif tongue.gif
Adani
Nálunk egyszer magyar órán Petőfiből egyik volt általános sulis osztáytársam így felet:
1823. 01.01-én született. Apja Petrovics István, anyja Szűz Mária. Itt kapott mindenki röhögőgörcsöt a tanárt is beleértve.

Egy másik jó beszólás, amire emlékszem. Írásbeli töri dogában volt kérdés:
Mi volt a hosszú kések éjszakája? Válasz: Hitler megnyírbálta a saját pártját.
Baludada
@Danee
Lehet "csak" Kazinczy lesz belőle blush.gif Nem baj ott is van már ismerősőm cool.gif
manguszta
Ezek a tévedések eznemigaz.gif !
Shia-ko
IDÉZET(@Berecz Dénes@ @ 2006. január 28., 16:44 - szombat)
Ezt én is tudom, de csak ennyit írtam le össz-vissz:
IPB kép
És a javítókulcs alapján erre fele pontszám jár, hiszen nincs ott, hogy oldal=5 (amit senki nem kérdezett), illetve azt sem írtam oda, hogy Pitagorasz tétel (ami egyértelműen következik a képletemből) weep.gif

Itt jön a tanár felelőssége, aki tisztában van azzal, hogy milyen formában kérik a megoldásokat, és ezt el kellene mondania.
Ruzsa Dániel
Ott is van már ismerősőm...Várj, nem is tudom, hogy hívják, és véletlenül nem szokott fórumozni? A kazinczy is jó hely, lazább, mint a révai, de itt több a jó arc. blush.gif ani_wink.gif
arpsoft
Azért nem kell a pontszámítás miatt elkeseredni. Ezek adható pontok. Amennyiben a feladat kérdésére jól válaszoltál, meg kell kapnod a maximális pontszámot, ha az eredményre vezető út helyes. (magyarul nem csak odaírtad az eredményt)
A pontszámok felbontása akkor kerül sorra, ha valaki nem jutott el a helyes eredményre, de bizonyos dolgokat meg tudott adni.
Ruzsa Dániel
Igazán ezt a topikot olvasva jöttem rá, hogy mekkora szerencse, hogy 4.általános után (egy rendkívül egyszerű) felvételivel bejutottam egy nagyon jó gimnáziumba.
ocsi
Csatlakozom az előttem szólóhoz...Én is láttam hogy a környezetem mit össze tojta magát a felvételi miadt, amíg én a hátsómat vakartam 8.ban...

@Berecz Dénes@ Te vagy az én emberem.. laughing.gif Anno én is így felvételiztem... 65% volt a szóbelire hívás határa.. én meg matek:92% magyar: 44% cool.gif cool.gif de ez még 99 ben volt... roll.gif szóval végül behívtak és szóbelin már megvolt a 100% 80%... twisted.gif
Sanzi
Valahogy nekem is így volt. De még nem ebben a hátsőkinyalós közpinti felvételi idején! Megírtam a matekot 100%-ra, a magyar meg lett 35%. twisted.gif De bentvoltam az elsők között a matekkal. Mostmár ez a központi izét csináltuk meg szakkörön 15 perc alatt, hibátlanra. (amir írtál, hogy rombusz oldal, meg minden, olyanra nem figyeltünk, csak minnél gyorsabban csináljuk meg jól). Én nagyon nem értek egyet ezzel a központi felvételivel... Nem ua kell minden iskolába. Míg valahova kevesenn matek kell, azért a Bcs-ai Rózsa Realra válogathatnának a jobba közül, és igenis írjanak saját nehezebb felvételit mint én 2 éve. Ezek már idegesítően egyszerű feladatok. A magyarról nem nyilatkozom, mert ahhoz hülye vagyok, de szerencsére jó fejem van a matekhoz, talán azért, mert mindig tagozatos voltam...

IDÉZET(arpsoft @ 2006. január 28., 19:43 - szombat)
Azért nem kell a pontszámítás miatt elkeseredni. Ezek adható pontok. Amennyiben a feladat kérdésére jól válaszoltál, meg kell kapnod a maximális pontszámot, ha az eredményre vezető út helyes. (magyarul nem csak odaírtad az eredményt)
A pontszámok felbontása akkor kerül sorra, ha valaki nem jutott el a helyes eredményre, de bizonyos dolgokat meg tudott adni.

Jelezném neked, hogy nem egyszer tapasztaltam, hogy ez nem így van. bulb.gif
Ruzsa Dániel
Én meg pont fordítva vagyok, a magyar az soha nem jelent gondot, a matek viszont... twisted.gif
eremit
@Berecz Dénes@
Megoldási módod olyan tömör, frappáns, hogy én inkább plusz pontot adnék rá, mint kevesebbet. A metematika olyan röviden fogalmaz, amennyire csak lehet. Ahogy arpsoft is írta, ha az 'a' oldalt külön nem kérték, akkor nem is kell kiszámítani. Ha valaki viszont kiszámította, de a kerületet nem, azért pontot kap. Legalább 100%-os pontszámot kapsz.
manguszta
IDÉZET(ocsi @ 2006. január 28., 22:31 - szombat)
Amíg én a hátsómat vakartam 8.ban...

Én is így voltam vele, de azóta bevezették azt, hogy vizsgázni kell hetedik végén, és aki nagyon rosszul telejsít, annak pápá!
Ruzsa Dániel
Nálunk is vannak év végig vizsgák idén lesz az utolsó (töri+nyelvtan) nem félek, mert ezek egyszerű tárgyak. smile.gif
ocsi
Igaz... helyesbítem magamat... mert én is vizsgáztam.. nem is keveset.. bár nálunk nem a kibukás volt a tét, hanem csak szokjuk a stresszhelyzetet:
6.ban arrow.gif magyar, töri, matek, természet ismeret
8.ban arrow.gif magyar, töri
9.ben arrow.gif földrajz( egész gimnáziumi tananyag)
10. félév arrow.gif kémia(Teljes anyag)
10. évvége arrow.gif biosz(Teljes anyag) +nyelvvizsga
11. évvége arrow.gif Fizika(Teljes anyag) +előrehozott érettségi
12. évvége arrow.gif ezt szerintem mindenki tudja... cool.gif
Szóval azért annyira nincs hátsóvakarás.. de legalább a felvételi-parát megúsztam... roll.gif
Ruzsa Dániel
Nálunk is csak a stresszhelyzet miatt vannak a vizsgák:
6.osztály arrow.gif Töri,matek,nyelvtan
7.osztály arrow.gif Földrajz, idegennyelv
8.osztály arrow.gif Kémia,Fizika,Biológia(Összesen 30 tétel, amelyiket húzod abból felelsz),matek
9.osztály arrow.gif Töri,Nyelvtan

Idáig, az összes dícséretesen megfelelt, kivéve a tavalyi biosz, mert az csak jól megfelelt. weep.gif
Adani
Nálunk meg sose voltak vizsgák, egészen az érettségiig.

@Sanzi

Ma is úgy van, hogy amelyik suli nem akarja elfogadni a központi eredményeit, az írathat mellette sajátot is, vagy szóbeli elbeszélgetést is tarthat, nem kötelező elfogadni, minden suli maga dönt. Békéscsabán minden suli elfogadja, ha jól tudom. de anno én is sokkal nehezebb feladatsort írtam a KözG-n is és GÉSZI-ben is ( a Gészi feladatai voltak a legnehezebbek). De már akkor áttértek a Gésziben a központira, mikor én még odajártam, és mi is megoldottuk elég hamar.
Sanzi
Nemtudom. Mikor én felvételiztem akkor mindenhol központi volt, kivéve a Rózsában. Pont a Gésziben írtam a központit. biggrin.gif Mostmeg a Rózsában is központi van. Annak, hogy választja-e vagy sem, annak utánnakérdezek, de szerintem neked lesz igazad. De most felvételizik hugom is, és elég LOL feladatok voltak.
-Írj köszöntöt anyák napjára
-Írj SMS-t mittomén kinek... meg ilyenek. biggrin.gif A matek meg a rombusz területénél kifujt...
Egerb
Elég érdekes feladatok Sanzi! biggrin.gif Mintha ez tanítanák általánosban...
Nálunk matek volt és nyelvtan. Emlékszem, egész télen nyelvtanra tanultam, mindneféle mondatelemzést, meg ilyeneket, aztán egy egyszerű fogalmazás volt. A matek elég nehéz volt, és elég pocsék lett mindenkinek, végül nem volt olyan, akit ne vettek volna fel. cool.gif
Sanzi
De az érettségivel is ez van. Nemtudom, hogy hogy gondolkoznak "odafent". PL: Középszint töri: Van egy féloldalas forrás, és az alapján kell bemutatni, mondjuk Szent István uralkodását. Ha falvány lila ibolyád sincs az egészről, akkor is össze tudsz szedni egy 3-4, a forrásból. A Matek viszont nagyon nehéz lett. (Csak az emeltről beszélek, mert a középszint röhej biggrin.gif )
Adani
Persze, ez így van. Az érettségin kár volt változtatni. Én még 2004-ben érettségiztem az utolsó hagyományos érettségivel. Nem tudom miért változtattak rajta, hiszen jó volt és működött. Nem volt tétellopás, mert aznap mondta be a TV a feladatokat, nem pedig hetekkel előbb vitték a suliba. De már ott sem volt nehéz feladat. Matekból már 16 pontra adtak kettest és 12 pontért tettek egy általános iskolások által is megoldható feladatot.
Ruzsa Dániel
Matekból örülök, ha a középszintet megtudom majd csinálni, töri, ahhoz értek és csináltam egy-két középszinteset, nagyon vicces, hogy abban mik vannak, meg az, hogy milyen egyszerű. biggrin.gif
Baludada
Na nekem megvan az eredményem: Magyar:34 Matek:27 weep.gif Azért jobbra számítottam blink.gif Na mindegy így sikerült, de még bejuthatok...
Garono
Ez nem jó, de összeségében nekem is ennyi pontom lesz. A matek esetleg kevesebb, a magyar viszont 40 fölött lesz! twisted.gif
Egerb
Idén leérettségizek számtechből, jövőre németből és a negyedik évre már csak négy marad. tongue.gif
Sanzi
Én is előrehozott éretségit fogok tenni infoból, de csak 1.-ben volt indo óránk, és csak annak a tantárgynak a pontját vihetem, amit 2 évig tanultunk. Tehát nekem jövőre fel kell venni fakt-nak, és akkor meglesz a 2 év. Jövőre megy még a német, és angol nyelvvizsga. Negyedikre meg emelt matek, és közép töri, magyar.
aty
Nem kell kétévig tanulnod a tárgyat, amiből érettségizel ebben a rendszerben már. Én is csak 9.-ben tanultam infót, és érettségizhettem belőle tavaly.
Info fakt időpazarlás, ha középszinten érettségizel belőle, mivel arra 3-4 nap alatt maximálisan fel lehet készülni. Faktra akkor menjél ha MS titkárnői feladatokon kívül mást is tanítanak.
Machado
Nekem 12.-ben is volt info és én is tavaly érettségiztem. Akkor mit írtál be a vitt jegyekhez, mert oda kettőt kell? roll.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.