Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: MSN Spaces
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Internetes programok > Csevegők
Oldalak: 1, 2
Kovács Dávid ( Davs )
Hy!
Az MSN Spaces ugye egy MSN-FTP akármi, nem? Tehét egy tárhely... Hogyan tudok oda dolgokat feltölteni?
Halasi Miklós
Szerintem a weben keresztül kell feltenni képeket. Nem volt ott egy gomb valahol, hogy upload vagy tallózás?
Kovács Gyula (MiniDisc)
Blog (MSN Space) használata:

Egyszerű a használata: Klikkelj ide a Messengeredben: (Saját képedre)

IPB kép

Ekkor a kis ablakban nyomd meg a My Space linket.

A Profile linken az oldal stílusát tudod állítani, illetve itt tudod megnézni a területi beállításokat. A Blog linkre kattintva bejön a tényleges Blog oldal; az Add Entry-re kattintva tudsz új bejegyzést készíteni. Alul értelemszerűn a Publish Entry elküldi, "publikálja" az írásod. Működnek a smiley-k is a hozzászólásokban. Tehát ha tudod az alapértelmezett kódokat, azt a szövegbe beszúrva meg fognak jelenni az olvasónak.

A Photos linknél kétféle fotót tudsz feltölteni: Egyszer az aktuális bloghoz tartozót, illetve csinálhatsz képtárat is. (Lsd. legördülő menü)

A List, és a Music értelemszerűen alkalmas arra, amit a neve is mond.

Jobb oldalt a Customize menüpontban tudod kiválasztani, hogy milyen külalakkal jelenjen meg a partnereidnek a Blog, illetve a névjegykártya, aki a Messengerben a neved melletti Messenger figurára kattint. A Settings fülön értelemszerűen tudod beállítani az alpontoknál a szükséges dolgokat. Nincsen sok, pár lehetőség van csak, a legszükségesebbek.

A Space settings Space title-hez olyan nevet lehet írni, amit szeretnél, hogy a Tárad tetején, mint név megjelenjen. A Storage a feltöltött képeket mutatja, illetve a tárhely kapacitását (30MB), illetve a felhasznált területet. Itt törölni is lehet afeltöltött, de már szükségtelen fájlokat.
A Statistic fülön a látogatottságodat tudod megnézni.

Ha írsz a blogba, akkor az összes partnered, aki még nem nézte meg az írásod - vagy új bejegyzést írtál - egy sárga villogó napocskát fog a neved mellett látni, ebből is látva, hogy új bejegyzés íródott a Tárad blog szekciójába.

Nem egy bonyolult dolog, szerintem jópofa, és jól lehet használni. ani_wink.gif
dreamer1
Üdv!

Nekem ahhoz kellene egy kis segítség, hogy a profile- nál, hogyan tudom feltölteni az adataimmal.Az edit profe-ra kattinva bármilyen nick nevet írok be,mindíg azt írja ki Change your MSN Nickname.

Ezenkívül szeretnék egy képet is feltölteni a profile- ba, de nem tudom hogyan kell.

Légyszí segítsetek.
Halasi Miklós
Valószínűleg az a név már regisztrálva lett, ezért válassz másikat! ani_wink.gif
dreamer1
Az lehetetlen. Olyanokat is beírtam amire nem lehet ez a válasz. Pl:gfdgretgfds. Mégis mindig ezt kapom.
Halasi Miklós
Ez furcsa, mert anno, amikor elindult, egyszerű neveket is elfogadott nekem. blink.gif
Nem lehet, hogy szolgáltatás kimaradás volt? Vagy Amerikára van átállítva a passportod?
dreamer1
Természetesen amerikára van állítva.

Közben e mailt váltottam egy autráliában élő ismerősömmel, aki történetesen lány.
Ő mondta, hogy ő is rengeteget szenvedett annyak idején a dologgal.
Szilvának hívják, ennek ellenére géza bácsi lett a neve mert ez volt az egyetlen amit elfogadott biggrin.gif

Közben a kb 600. próbálkozásra nekem is elfogadott egy nevet.
Sanzi
Én is csináltam egyet, de Firefoxal nem tudom szerkeszteni, IE-vel meg nem tudom megnyitni, nem tölt semmit csak vár a mennyei megváltásra. Régen nem volt ilyen, minden ment könnyen. Csak most valamiért bénázik...
Sanzi
Most néztem meg az MSN Space-met, és elég érdekes dologra lettem figyelmes. A profilomból eltűntek bizonyos bejegyzések, és a képek közül is egy-kettő. A Photok elrendezése megváltozott, és nem tudom visszcsinálni. Olyan kár, eddig szinte mindig tökéletesen, hiba nélkül működött mindig. Soha nem volt rá panaszom. Nemtudom, hogy mi a hiba. weep.gif sad.gif
Sanzi
Mivel nem válaszol senki, ezért részletesen lírnám a bennem megfogalamzódott kérdéseket, gondolatokat.

1. Profil: Régen mindent szépen beírtam, jó volt. Most minden eltűnt, és bővült még vagy 100 rublikával. Olyat is meg lehet adni, hogy mit ettél tegnap este. Ezeknek már annyira nincs értelme, hogy fáj. Csak annyit értek el vele, hogy ami eddig be volt írva, be kell írni mégegszer.

2. Eddig szépen volt hely, hogy amit beírtam a profilomban az avatarom alatt szépen megjelenjen. Ez normális volt. Node nehogy véletlenül így maradjon! Megcsinálták úgy, hogy csak egy-kettő szó fér ki egy sorba. Ki van írva, hogy mi érdekel, aztán kettőspont, és van hagyva 20 pixel, oda azt írhatsz amit akarsz. Naagyoon okos!

3. A Music List-hez nem nyúltak, bár azon nehezen lehetett volna variálni bármit is. Nem baj, valamit kell hagyni legközelebbre is.

4. A blog is maradt a régi, a sok minusz mellé egy 0, mivel nem javítottak rajta semmit.

5. Ez vonatkozik a saját linkekre is. (Bár azon sincs mit variálni. )

6. A Photo Album. Nah, itt aztán kavartak, amit tudtak!

a, Eddig mi volt? Szépen a gyorsnézet alá fel voltak sorolva a kategóriák. Olvasható volt, nem maradt le semmi, közvetlenül el lehetett érni. Most meg: egy legördülőmenüben van, amit alig lehet észrevenni. Sőt, alig látszik egy-két betű. (Pontosabban 4.) Ez teljesen agyonvágja az egészet.

b, Az más tészta, hogy eltűnt 30 kép közül kb 5db. Nem tudom hova, no de sebaj, gépen fent van (pont az ilyen végett... annoyed.gif ) feltettem újra. (Ahogy érdeklődtem másoknál, ez csak nállam jelentkezett, biztos valami hiba. A nagy számok törvénye, ezzel semmi gons sincs. )

Ezen sok "hülyeség" mellett, amit szerintem abszolút meggondolatlanságból csináltak, semmi pozitívum nem keletkezett. Ha már annyira akarnak "újítani", akkor tehették volna 1024*768-asra a felbontást. Ma már szinte mindenki ilyet használ, és akkor nem lenne az a probléma, hogy 3 betű látszik az egészből. (Itt lehetne azt mondani, hogy ez csak azért van, mert én így rendeztem el. Jó, igaz. De ami jó volt, azon miért kell változtatni?) Még megnézem, hogy másfajta elrendezésben hogy néz ki, de ez egy nagyon nagy cslódás volt számomra, és ezzel nem vagyok (szerintem) egyedül. Ha ezen hozzászólásom sértené a fórumot, akkor nem tudok mit mondani. Megpróbáltam kulturáltan a véleményemet elmondani, ha az negatív kritika is.
Alex{x}
Sziasztok!
Problémám támadt a nickname megváltoztatásával. Ha beírok egy nevet, és meg nyomom a chek availability gombot, akkor (jobbik esetben) kiírja, hogy "This nickname is available." De mikor megnyomom a Save gombot, akkor "The nickname could not be changed because you have made too many changes to it recently. Please try again later." Mi lehet ennek a baja?
Sanzi
IDÉZET
Please try again later.

Várj... Örülj, ha előbb-utóbb működni fog. Amúgy a kiválasztott nick foglalt, találj ki másikat.
Alex{x}
Nem csak ez a gond, hanem az, hogy hiába állítom be azt, hogy publikus legyen a profilom, nem jelenít meg belőle semmit.
Crazy Frog
Hogyan tudnék saját képet feltölteni háttérnek a táhelyemre?
Sanzi
Szerintem azt nem lehet megcsinálni. Vannak beépített skinek, azok közül lehet választani.
Sophie Manson
Hello!
Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan lehet megszűntetni az Msn spaces-t?
Kovács Gyula (MiniDisc)
Úgy hogy nem használod. smile.gif Törölj belőle minden adatodat, és kész.
Sanzi
Már jóideje nem használható az Space tárhely... Se nekem, se másnak. Végképp kipurcant?
Spányik Balázs
Ez konkrétan mit jelent? Én is és az ismerősök is töretlenül blogolnak benne. smile.gif
Sanzi
Hát, nem tudom. Ezek konkrétan mit jelentenek? blink.gif
KATT KATT KATT KATT
Négyből négy...
Kovács Gyula (MiniDisc)
A napokban nekem is volt ilyesmi, de most pl. jól működik.
Sanzi
Jó, akkor engem kerget a kisördög. Most is, semmi...
Spányik Balázs
Ez a része nálam sem működik, de mi köze ennek a Spaceshez? Ez a Messenger Live Beta hibája.

http://spaces.msn.com/felhasználó címen tudod elérni a blogjaikat.
bubu18
De nagyon sok embernek nem tudom, hogy mi a címe... és sokkal egyszerűbb volt úgy, hogy csak katt rá, és már ott is vagyok, meg jelezte is a frissítéseket... Hogy lehet megoldani azt, hogy ismét jelezze? Vagy csak egy újabb msn verzió esetén fog megoldódni?
Spányik Balázs
Az az emberek címe, amivel felvetted őket a Messengerbe. Ha ráviszed az egeret a nevére, kiírja sárga cetlin azt az e-mail címet. Ennek a @ előtti fele. A végleges verzióban biztos jó lesz.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Nekem megy rendesen. Most is írt Balázs egy Bürökratikus gyermekdalok című írást, és jelezte a sárga napocska. Szóval nem tudom, mi lehet, de nálam minden jó. Néha vannak fennakadások, de 1/2 órán belül megoldódnak általában a kapcsolódási problémák. Bár ezen hibák egyre ritkábbak.
Spányik Balázs
Hehe, nekem nem mutatja meg a sajátomat. biggrin.gif Senkiét sem mutatja.
Sanzi
Mivel a BETA használatával indokoltátok a probléma létezését, ezért megkértem pár 7.5-öt használót, hogy nézze már meg ő is, éshát, 3-ből 3-nak semmi. Ha nagyon nem hiszitek, teszek fel képeket, csak ha feleseleges nem kérem meg őket erre...
Amúgy ha megkeresem, és az URL-be beírom a nevet, akkor jól működik, csak az MSN-el nem kompatibilis valahogy...

@Balázs
"Az az emberek címe, amivel felvetted őket a Messengerbe."

Nekem ha beírom, hogy http://space.msn.com/email cim elotagja, akkor bejön valami hülyeség. Nem tudom, hogy micsoda, valami olyasmi, hogy lehet írni bele, van 2 gomb.
De ha tudom a választott nevet (esetemben msnsanzi, pedig nem ez a mail címem eleje) akkor jön be az oldal.
Spányik Balázs
Ez érdekes, akkor rosszul tudtam, bocs.
Kovács Gyula (MiniDisc)
http://spaces.msn.com/email/PersonalSpace.aspx?owner=1

Ez a helyes link.
bubu18
IDÉZET(Kovács Gyula (MiniDisc) @ 2006. May 16., Tue 12:53) *

Nekem megy rendesen. Most is írt Balázs egy Bürökratikus gyermekdalok című írást, és jelezte a sárga napocska. Szóval nem tudom, mi lehet, de nálam minden jó. Néha vannak fennakadások, de 1/2 órán belül megoldódnak általában a kapcsolódási problémák. Bár ezen hibák egyre ritkábbak.

Én pont ezt hiányolom... "a sárga napocskát"... nem jelzi senkinek a tárát (még az enyémet se) az MSN.
Te milyen MSN verziót használsz, hogy működik?
Kovács Gyula (MiniDisc)
Ezt:

IPB kép
szabotomika
Szia mindenki!
Nagyon belejöttem a spaces melóba. Két dolog nem tiszta már csak.

1: Hogyan tudnám megsokszorosítani a hátteremet? (Úgy gondolom, ha lapozol le, már nincs, és oda is szeretném ugyanazt a hátteret.)

2: Hogy tudnék fölrakni Windows Media Playert, hogy ha belépsz, szóljon zene.

Aki tud választ, kérem segítsen. Köszi. (Ez a két dolog működik, mert láttam, ezért kérdezem. Ja és a Spacesnek semmi baja! Használható.)

Ui.: A sárga csillag csak egyszer jelenik meg, ha már megnézted valakinek a Spacesét, nem mutatja többet a csillagot. tongue.gif (Csak ha törli, és más néven megnyitja újból.) Ha valakit érdekel, lessen be hozzám: http://spaces.msn.com/djtaylorhungary/ Ha lehet írjatok véleményt is milyen lett... biggrin.gif
Sanzi
Attól, hogy most működik rendesen, az nem jelenti azt, hogy egy hónappal ez előtt is ilyen volt. bulb.gif Amúgy most nekem sincs vele problémám, még a sárga csillagok, és az adatlapok is jók.
tanulo91
Nem tudom ki kereste, de lehet törölni az MSN Spaces oldalakat!
Settings-> Delete my MSN space x
mizsi
Az MSN Spaces csak nálam jelenik meg portugálul vagy spanyolul?
@utólag: üríteni kellett a gyorsítótárat. Valamiért spanyol volt az oldal.
szabotomika
Hali.
A media playeres dolgot itt megtudjátok nézni!
http://christy555.spaces.msn.com/
Spányik Balázs
Utánanéztem a dolognak, és kiderült, hogy a Spaces fejlesztőinek van egy saját blogja, ahol kiadtak mindenféle "Powertoyt" a Spaceshez, többek között ezt a Media Player kiegészítőt is. Nézd meg ezen a címen, tekerj egy kicsit lefelé a CES-es bejegyzés alá.
szabotomika
Hali. 1000 köszönet neked Bali! biggrin.gif Bár angol tudásom 0, megoldottam. tongue.gif
Linduska
Sziasztok! Remélem tudok nekem segíteni. Nem tudok képeket felrakni az msn space-re. weep.gif roll.gif

Ezt írja ki:

Space Not Available
This space is temporarily unavailable. Please try again later.

illetve ezt:

The files below were not uploaded:

* 1. CIMG1623.JPG

Go back and try again

The files below were successfully uploaded:

View photo album

Mindegy milyen méretű a kép, ha kicsit, ha nagyot raknék fel akkor sem sikerül annoyed.gif

Remélem tud valaki segíteni. Előre is nagyon köszönöm.

Kovács Gyula (MiniDisc)
Kicsit később próbálkozz. Mondjuk másnap. Valószínüleg nem mennek a szerverek.
Sanzi
Mindkettőben ott a Microsoft jelszava:
IDÉZET
Go back and try again later.
Linduska
Vasárnap óta, de előtte sem volt valami jó. ani_wink.gif
Köszi. cool.gif

Kovács Gyula: ezt teszem vasárnap óta, de semmi. annoyed.gif
Spányik Balázs
Most állítják át Live Spaces-re, valószínűleg emiatt van. Türelem!
Sanzi
Live Space? Mik nem vannak. Ha kész megkukkantom. ani_wink.gif
Linduska
Köszönöm szépen. biggrin.gif
Türelmes vagyok, csak nem tudtam mi a baj. blush.gif
Linduska
Lehet már tudni kb. mikor lesz kész? roll.gif
tanulo91
Hmm...
A Hotmail-lel én se tudtam tegnap egy nyamvadt képet feltölteni és elküldeni. A Spaces-sel még nem volt bajom.

IDÉZET(Sanzi) *
Mindkettőben ott a Microsoft jelszava:
IDÉZET

IDÉZET
Go back and try again later
.

laughing.gif

Egyébként akkor a bejegyzés-küldés Word-ből csak a 2007-es Office-szal működik?
Linduska
Egyébként korlátlan mennyiségű képet lehet feltölteni a space-re?? roll.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.