Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Erőszakos screensavers
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Internetes programok > Egyéb internetes programok
Quados
Segítséget kérek!
Képeket nézegetve screenssavers-en - nem tudom hogy sikerült - bejött egy újabb keresősor a számítógépemre. Ez teljesen olyan, mint az MSN-é, vagy a Google-é. Ezután elsőnek 2-3 perc használaton kívüliség után bejött egy kép, ahol bizonyos utasításokra adott parancsokat, hogy ez a kép eltünjön. Ha rámentem a cursorral a képre, akkor azonnal eltünt. Kitöröltem az aznapi fájlokat, cookie-kat, majd az előzményeket. Sikerült a képet létrehozó parancsfájlt megtalálnom, így töröltem. A kép mostmár nem ugrik be.
Megmaradt viszont a keresősor, amitől szeretnék végképp megszabadulni.
Ami a törlések után maradt erre a bizonyos napra, arra azt írja a gép, hogy írásvédett parancsfájl, nem lehet törölni.
Sokat nem értek a számítógéphez - 66 éves vagyok - ha tud valaki segíteni,kérem segítsen.
A Quados.
Micsoda idők, micsoda erkölcsök. (Cicero-tól, de már akkor is????)
Kovács Gyula (MiniDisc)
Szia!

Nos, első lépésként telepíts fel egy kémprogramírtót. A magyarul is tudó Ad-Aware 1.06-ot ajánlom, a Lavasoft oldaláról le lehet tölteni a programot, illetve a nyelvi fájlt is. (Csak keres, és töröl, valósidejü védelme nincs) Első alkalommal frissítsd az interneten az adabázisát. (Telepítés után egyébként fel is ajánlja) Lavasoft Ad-Aware 1.06 Personal

Utána a gépet indítsd újra, és a bootoláskor az F8-cat nyomogatva indítsd el a gépet Csökkentett módban. (A három csökkentett mód közül a legfelső)

Indítsd el az Ad-Aware programot, és teljes rendszerellenörzéssel futtasd le. Töröltess vele mindent, amit talál. Ezután el kell hogy tünjön az eszköztár.

Ha megvagy, utána a gépet indítsd újra, de ezután már normál üzemmódban.

Javaslom, hogy egy valósidejü spyware írtót is használj, erre az ingyenes Microsoft Antispyware-t tudom jó szívvel ajánlani.
Quados
Szia!
Elsőnek köszönöm a segítséget!
Az Ad-Aware 33 file-t jelölt ki. Akárhogy kerestem sem az egéren, sem az ábrán nem találtam törlő gombot, így ezeket elraktam quarantine-ba. Ma megpróbáltam itt keresni őket, de legnagyobb meglepetésemre a quarantine üres.
Ujrafuttatva az Ad-Aware-t már semmit nem talált.
Ez a fránya keresősor /eszköztár?/ viszont keményen tartja magát.
A Microsoft-os spyware írtó javaslatát köszönettel vettem, letöltöttem.
Tudsz még segíteni? Szia.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Annyit talán, hogy manuálisan rá kell keresni a beépülő nevére. És törölni a registryből, és a fájlok közül is. Esetleg megnézni, hogy nincs e egy uninstallja a Vezérlőpult - Programok telepítése/törlése listában.
Quados
Szia!
Sikerült!A screensavers sikere, hogy magával vitte a Google toolbart, de elment.
A névre való keresést már az első nap megpróbáltam. Ekkor kerültem az írásvédett file-okhoz.Az Ad-Aware ezeket elvitte, ma már nem találtam őket.
Az aznapi maradék öt file-t ma letöröltem.
Az általad megjelölt programok hozzáadása/törlése helyen viszont találtam egy név utalást, ezt is kitöröltem. /Lehet, hogy itt kellett volna kezdeni?/ Ujraindítás óta nincs ez az eszköztár a gépen.
A Google-t úgy vitte el, hogy rámentem a saját toolbar beállításaira. Itt egy más helyen lévő nyílra ráklikkeltem, mire a Google-nál elhelyezett egy pipát: ezt törölni kell. A nyilat nem lehetett már eltávolítani.
Ez egy nem kívánt kaland volt!/Finom voltam, tudnék ide nem illő szöveget is./
Köszönöm a segítséget!
Szia.
Barátom lettél.
Démokritosz mondta:Nem érdemes élnie annak, akinek egyetlen barátja sincs.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.