benkovics
2005. május 17. 12:00
Arra gondoltam, hogy itt mindenki leírhatja, ha valamire szüksége van!
Például, nekem egyből kéne egy program:
Azt szeretném megkérdezni, hogy valaki ismer-e olyan programot, ami, ha valaki egy gépen elindít egy telepítést, akkor figyelmezteti? Még jobb lenne, ha én tudnék beírni egy szöveget! ( "Biztosan telepíteni akarod ezt a programot?

")
A haveromnál telepítettem a gépet, mert bekötötték hozzá az adsl-t, és úgy gondolta új élet!
De csak és kizárólag szex oldalakat böngészik, miáltal rengeteg vírus, spyware, ..... látogatja, és települ a gépére! Szóval, kb. naponta két-három alkalommal hív fel, hogy menjek, mert francot sem ér a munkám!
Nem szeretném, ha korlátozva lenne, mert akkor mehetnék minden nap egy új játék, stb. miatt, csak azt, hogy lássa ha egy program települ, illetve figyelmeztesse őt a veszélyekre!
TheSaurus
2005. május 17. 12:47
A WinPatrol mintha ezt csinálná... Mármint rinyál, ha valami települni akar. Meg a Kerio tűzfal is elég problémaérzékeny, amíg azt használtam, arra is felkapta a fejét, ha egy progit pl. a Total Commanderből indítottam, hogy ui. valami valamit el akar indítani, mit szólok hozzá?
Hirtelen ennyi.
benkovics
2005. május 17. 13:17
Oké!
Köszi!
Greene
2005. május 17. 13:36
Miért nem állítasz be a haverodnak egy sima user jogosultságot? Úgy nem tud telepíteni semmit. Ha valamit direkt akar telepíteni, akkor meg jobbklikk -> run as...
Maverick
2005. május 17. 14:10
IDÉZET(TheSaurus @ 2005. May 17., Tue 13:47)
Meg a Kerio tűzfal is elég problémaérzékeny, amíg azt használtam, arra is felkapta a fejét, ha egy progit pl. a Total Commanderből indítottam, hogy ui. valami valamit el akar indítani, mit szólok hozzá?
@Benkovics
Emlékszel, én is mondtam, hogy tedd fel neki a Keriot, de
feltétlenül az izélgetős
üzemmódban!!
Kovács Dávid ( Davs )
2005. május 17. 16:36
Hy!
Nekem is kelle egy progi, jobban mondva egy kódrészlet...
Olyan kódrészlet kellene, amivel meg tudok nyitni valamit...Pl. a C:\Documents and Settings\ADMIN\Plocha\Davs mappát, vagy a C:\Program Files\Skype\Skype.exe progit...Tehát hogy nekem csak az elérési utat kelljen megadnom, majd notepadban elmenteni .exe -ba(ha egyáltalán ebbe kell), és kész.....
Ajnász
2005. május 17. 16:38
Mentsd el .bat-ba.

Vagy eseteleg ajánlom még a parancsikonok lehetőségét is.
Kovács Dávid ( Davs )
2005. május 17. 16:45
Megvakultam, vagy tényleg nem látok semmilyen kódrészletet
Ja, bocs félreértettem, hisz az egyik kérdésre már válaszoltál is: Tehát .bat - ba kell menteni...
benkovics
2005. május 17. 19:32
IDÉZET(Greene @ 2005. May 17., Tue 15:36)
Miért nem állítasz be a haverodnak egy sima user jogosultságot? Úgy nem tud telepíteni semmit. Ha valamit direkt akar telepíteni, akkor meg jobbklikk -> run as...
Nem teszem, mert akkor minden nap mehetnék!
Azt sem tudják, hogy a skype, hogy indul.... Mindennek automatikusnak kell lennie.... Áh!!!!!!!
IDÉZET(Maverick)
Emlékszel, én is mondtam, hogy tedd fel neki a Keriot, de feltétlenül az izélgetős
Tudom, mondtad...... szerinted tíz percenként menjek?
Áh! Hülyék az egészhez........
sirfrancisd
2005. május 17. 20:16
Az ilyen embörnek akkor nem is szabad gépet adni a kezei közé!
benkovics
2005. május 17. 20:22
........ De van pénzük, hogy.... fizessenek......
Áh!
cölöp
2005. május 19. 22:03
IDÉZET(benkovics @ 2005. May 17., Tue 13:00)
Azt szeretném megkérdezni, hogy valaki ismer-e olyan programot, ami, ha valaki egy gépen elindít egy telepítést, akkor figyelmezteti?
Ashampoo Uninstaller---Talán?
sirfrancisd
2005. május 20. 2:02
Talán az új Spybot, de végülis azon is túl lehet lépni.
benkovics
2005. május 20. 8:27
IDÉZET(cölöp @ 2005. May 19., Thu 23:03)
Ashampoo Uninstaller---Talán?
Hogy ez nekem eszembe sem jutott... ah!
Köszi!
ProFiler
2005. május 20. 12:40
Tud valaki egy ingyenes, bootolható partícionáló programot, amelyik NTFS-t kezel és az sem árt, ha RiserFS szerkesztésére is képes. De ez utóbbi nem lényeges annyira, csak legyen valami, mert már tele van a hócipőm a fizetős programokkal.
Ciao.
arpsoft
2005. május 20. 12:49
Destruktív vagy nondestruktív?
Szatyi
2005. május 21. 13:20
Olyan program érdekelne, amely formázás után vissza nyerhetővé tesz egy program összetevőt, vagy filmet, vagy stb.
Egyáltalán létezik erre megoldás?
ProFiler
2005. május 21. 19:33
IDÉZET(arpsoft @ 2005. May 20., Fri 13:49)
Destruktív vagy nondestruktív?
Attól függ, melyik mi. De szerintem teljesen mindegy.(egyébként ha érteném, mit kérdezel, akkor szerintem nem is kérdeztem volna semmit

)
Ciao.
Ulala
2005. május 21. 19:34
IDÉZET(Szatyi @ 2005. May 21., Sat 14:20)
Olyan program érdekelne, amely formázás után vissza nyerhetővé tesz egy program összetevőt, vagy filmet, vagy stb.
Egyáltalán létezik erre megoldás?
GetDataBack nevű programmal partícionálás és formázás után is minden adat visszanyerhető. Az az a program képes visszahozni. Nekem 120Gb adatomat mentette meg egy héttel ezelőtt.

Csak ajánlani tudom.
arpsoft
2005. május 22. 9:00
@ProFiler:
akkor másként kérdezem:
ha változtatsz a partíciókon, akkor megmaradjanak az adatok?
ProFiler
2005. május 22. 9:29
Igen. (de nem lényeges, mert nincsenek rajt adatok)
Ciao.
TheSaurus
2005. május 23. 9:11
IDÉZET(Greene @ 2005. May 17., Tue 14:36)
A kémprogik ellen az se véd, legalábbis itt a suliban a kölkök annyira le vannak korlátozva, hogy orrfújáshoz is a rendszergazda engedélyét kell kérniük, mégis naponta le lehet irtani 20-40 spájvert.
Adani
2005. május 23. 9:16
És biztos nem játszák ki a korlátozásokat? Mi is kijátszottuk anno középsuliban. Win2k-nál elég ha bebootolsz egy winxp cd-ről, és ha ügyes vagy beléphetsz rendszergazdaként
Utonium
2005. május 23. 9:22
IDÉZET(ProFiler @ 2005. May 20., Fri 13:40)
Tud valaki egy ingyenes, bootolható partícionáló programot, amelyik NTFS-t kezel és az sem árt, ha RiserFS szerkesztésére is képes. De ez utóbbi nem lényeges annyira, csak legyen valami, mert már tele van a hócipőm a fizetős programokkal.
Linuxos telepítőlemez.

Mást nem hinném hogy találsz, ingyen.
IDÉZET(TheSaurus @ 2005. May 23., Mon 10:11)
A kémprogik ellen az se véd, legalábbis itt a suliban a kölkök annyira le vannak korlátozva, hogy orrfújáshoz is a rendszergazda engedélyét kell kérniük, mégis naponta le lehet irtani 20-40 spájvert.
Talán ha az Internet Explorer használatát megtiltanátok?
Hallottam olyat, hogy úgy kényszerítették a diákokat valami alternatív böngésző használatára, hogy a proxy minden oldal forrásába egy <INPUT type="crash"> sort szúrt, így az Internet Explorer kifagyott. Ez SP2es XP esetén sajnos már nem működik, ha jól tudom.
Ajnász
2005. május 23. 10:35
Egy jó proxyban (pl squid) lehet szűrni a böngészőket is.
Adani
2005. május 23. 11:21
De gondolom csak a saját azonosítása alapján, az Operát pedig sok helyen úgy állítják be, hogy IE-nek hazudja magát, ugyanis van sok olyan oldal, amit IE-re optimalizáltak.
Ajnász
2005. május 23. 11:30
Igen, ez így van, de szerintem nyugodtan be lehet állítani az Operát is, hogy Operának 'mondja' magát.
TheSaurus
2005. május 23. 11:56
Fenn van a gépeken az Opera meg a Firefox, van egy Sulinet router, de az Explorert nem akarom letiltani. Mindegy, legalább csinálok valamit lyukas órán (Ad-Aware).
Azt meg nem hinném, hogy kijátsszák a korlátozásokat.
Ajnász
2005. május 23. 12:01
Talán még megpróbálhatod azt, hogy megnézed mely nem kívánatos oldalakat látogatják, és a nem kívánatos honlapokat kiszűröd. Így talán egy kicsivel kevesebb irtani való lesz legközelebb.(Ugyancsak megoldható proxyval).
Adani
2005. május 23. 12:13
Nemhiszem, hogy az nyerő ötlet volna.
Leterhelné a hálót, ha az egész suli az anomyzer.com-mal szenvedve érné el ugyanazokat az oldalakat, vagy egy hasonló névtelenítőn keresztül. Többletadatforgalom lenne a reklámok és a névtelenítő betöltése miatt.
Ajnász
2005. május 23. 12:18
Na de azt be lehet állítani, hogy minden kapcsolat a proxyn keresztül történjen. Vagy akármelyik proxyt le lehet tiltani. Szóval nem csak azt lehet megszabni, hogy mikor fújjon orrot, hanem még a levegő vétel mikéntjét vagy percenkénti pislogás számát is be lehet állítani.
Adani
2005. május 23. 12:41
Tudom nálunk is így volt anno a középsuliban. A központi proxyn tiltottak le pár oldalt, amit sűrűn látogattka egyesek. (Goldengate.hu pl: :-) ). Aztán mikor letiltották már csak egy kedves üzenet jött rá, hogy blokkolva van. Erre jött az, hogy anomyzer.com (azt hiszem), és oda beírva a címet ment. A proxy pedig úgy érzékelte, hogy az anomyzer.com-ról jött az adat. Tehát minden adat a proxy-n ment keresztül. Szóval a tiltott oldalak mellett a hasonló szolgáltatások honlapjait is le kell tiltani. Persze a diák az nem hülye majd keres másikat.
TheSaurus
2005. május 23. 12:42
Egy ideig fenn volt az Outpost a gépeken, abban egész címeket, de egyes szavakat is le lehet tiltani, ráadásul nem is nagyon zakkantotta meg a rendszert. Lehet, hogy visszateszem?
Adani
2005. május 23. 12:54
Tedd csak vissza, és akkor megint lépéselőnyben lehetsz. Nálunk is ez volt középsuliba, rendszergazda korlátozott mi kijátszottuk, ő megint korlátozott mi megint kijátszottuk. De legalább jól szórakoztunk :-)
Shia-ko
2005. május 23. 13:31
IDÉZET(TheSaurus @ 2005. May 23., Mon 14:42)
Egy ideig fenn volt az Outpost a gépeken, abban egész címeket, de egyes szavakat is le lehet tiltani, ráadásul nem is nagyon zakkantotta meg a rendszert. Lehet, hogy visszateszem?
Szvsz joban jársz, ha a proxyra töltöd az idődet. Az anonimizáló oldalakat is le lehet tiltani. Ha intelligensek a diákok, akkor sosem fog véget érni a küzdelem, de könnyebb egy proxyval foglalkozni, mint 50 gépen a tűzfallal.
ProFiler
2005. május 23. 15:10
IDÉZET(Utonium @ 2005. May 23., Mon 10:22)
Linuxos telepítőlemez.

Mást nem hinném hogy találsz, ingyen.
Köszi! Ezt megnézem. Tehát önmagában tud FAT32-re is formázni?
Esetleg valami fizetős progi? (most nem mondom azt, hogy olcsóbb, mert ne azt kelljen keresgélni, hogy mennyibe kerül, csak egy kifejezetten ilyen érdekelne) Tehát bootolható legyen és kezelje a FAT32, NTFS és RiserFS partícióket.
Ciao.
arpsoft
2005. május 23. 17:02
Van az Acronis Partition Expert Personal verzió.
Ez nekem megvan valahol telepítőben. Nem destruktív, ingyenes, de már nem elérhető változat.
Holnap felrakom valahová.
A következő fájlrendszereket ismeri:
nem formázott, FAT16, FAT32 NTFS,Ext2, Ext3 ResierFS, Swap.
ProFiler
2005. május 23. 18:03
Köszi!
Egyébként ennek megvan a Windows alól futtatható változata, csak sajnos elrontotta a ReiserFS partíció lenyesését és kezelhetetlen lett azóta a Windows alól az a HDD. Akármit akarok vele csinálni, kékhalállal nekem esik. A Linux látja, hogy ott van, de nem tud vele semmit kezdeni. Mondjuk az egy pozitívum, hogy nem fagy le.

Sajnos a Linux telepítős dolog nem jött be, mert nem engedte leformázni az sem.

Ciao.
sirfrancisd
2005. május 23. 23:48
IDÉZET(Adani @ 2005. May 23., Mon 13:54)
Tedd csak vissza, és akkor megint lépéselőnyben lehetsz. Nálunk is ez volt középsuliba, rendszergazda korlátozott mi kijátszottuk, ő megint korlátozott mi megint kijátszottuk. De legalább jól szórakoztunk :-)
Utonium
2005. május 23. 23:51
IDÉZET(ProFiler @ 2005. May 23., Mon 19:03)
...Sajnos a Linux telepítős dolog nem jött be, mert nem engedte leformázni az sem.
A partíció törlésével is próbálkoztál, vagy csak a formázással?
TheSaurus
2005. május 24. 7:22
IDÉZET(Shia-ko @ 2005. May 23., Mon 14:31)
könnyebb egy proxyval foglalkozni, mint 50 gépen a tűzfallal.
Hahh, 50 gép? 4 új, XP-vel, 4 P-I, Win98-cal... Persze, jó lenne proxy, meg szerver, meg minden, hát még ha főállású rendszergazda lehetnék, mert egy ekkora gépparkhoz kell is...
ProFiler
2005. május 24. 14:48
@ Utonium:
Nem próbáltam a partíciót letörölni, hanem csak formázni. De a törléstől azért félek, mert elronthatja a Linux partíciómat is.
Ciao.
Utonium
2005. május 24. 22:29
Én nem hiszem hogy elrontaná. De amúgy leírtad már pontosan, mi is a problémád? Én mintha csak azt láttam volna hogy keresel egy ingyenes partícionáló programot.
ProFiler
2005. május 25. 5:55
Egyszerűen le szeretnék formázni (esetleg partícionálni) operációs rendszer nélkül egy partíciót, ami valamilyen oknál fogva elromlott a Windows alatti partícionálás után. (RiserFS

NTFS, FAT32-re formáznám)
Ciao.
TheSaurus
2005. május 25. 7:20
Ha kiszednéd a vinyót, áttennéd egy olyan gépbe másodiknak, amin van op.rendszer?
Utonium
2005. május 25. 11:04
@ProFiler
Én eddig kétszer találkoztam hasonló jelenséggel és mind a kétszer úgy oldottam meg, hogy töröltem az adott partíciót (bár még erre sem volt képes minden program), aztán létrehoztam helyette egy újat.
catchke2ro
2005. május 28. 15:09
Helló!
Nem találtam olyan témát ahova beírhatnám egy kérésemet. A szoftverekhez valami egyebet kéne rakni. De most itt kérdezem meg, mert máshova nem nagyon illik. Egyik számotokban meséltetek egy Hotkeys nevü programról. Ezt azonban ha keresöbe beírtam, millio+1 találat jött. Tudtok nekem adni egy linket erröl? catchke2ro@citromail.hu
üdw
Ádám
Kovács Dávid ( Davs )
2005. május 28. 15:33
Rajta van az egyik mellékleten

Kb. február
Kovács Dávid ( Davs )
2005. június 2. 15:27
Hy!
Kellene nekem egy naptárprogi, ami meg felel a köv. kritériumoknak:
Free
Települ
Windows indításakor elindul
A köv. szolgáltatások benne vannak:
Mint pl. a Sunbirdben is be lehet állítani, hogy naponta, vagy minden hétfőn, szerdán jlez valamit, pl. és csütörtökön és szomptaon pingpongozni járok, és ezt mindig jelezze, ne kelljen újból beállítani....
Hangos figyelmeztetés, de ha nem lenne bekapcsolva a hangfal, jelenjen meg egy kis hibaablak, ami figyelmeztet engem, legyen mindig legfelül, és csak az ok lenyomása után tűnjön el, esetleg meé "rázkódjon", mint az MSN 7 ben is van...
Tudjon magyarul, és le lehessen tölteni hozzá egyen ünnepeket...
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.