Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Zene, zeneletöltés
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
mazda6diesel
bye1.gif

Ismeritek ezt az oldalt? Állítólag legális és hihetetlenül olcsó. Próbálta már valaki?
Ruzsa Dániel
Ez ráadásul TELJESEN ingyenes!
Baludada
EZT!Ismeritek? Szerintem biztosan legális laughing.gif
Ruzsa Dániel
Ki ne ismerné! laughing.gif biggrin.gif
De zenéért én soha nem fogok fizetni inkább... censored.gif
Halasi Miklós
laughing.gif És miért nem fizetsz? Azt is el kell játszani valakinek nem? Majd ingyér zenél mi?
Baludada
Szerintem elég pénze van a menőbb együtteseknek. Pl.:Egy cd kerül kb. 5000FT, ha ez a lemez arany lemez lesz akkor már 50.000.000FT kersetek! Ha ebből "csak" 25.000.000FT illeti az együttest és két tagból áll akkor fejenként 12.500.000FT-ot keresnek. Ha a lemez két hónap alatt már aranylemez akkor két hónapra nem is rossz 12M. De ugyen nem két havonta jön ki egy csapatnak albuma úgy, hogy itt megbuktam smile.gif De azért kemény pénz. Én inkább letöltöm twisted.gif De a kedvencemet megtiszteltem azzal, hogy megvettem az albumát cool.gif
Sebi
Amelyik zenekar nem kedvenced azt miért töltöd le? roll.gif
google
Nem biztos, hogy nem lesz a kedvence. bulb.gif
Egyébként én addig nem veszek zeneboltból, amíg DRM-es WMA-ban árulnak. Csak gond van vele, ráadásul a WMA tömörítését nem szeretem.
kissipos
IDÉZET(Baludada @ 2006. január 24., 19:33 - kedd)
Szerintem elég pénze van a menőbb együtteseknek. Pl.:Egy cd kerül kb. 5000FT, ha ez a lemez arany lemez lesz akkor már 50.000.000FT kersetek! Ha ebből "csak" 25.000.000FT illeti az együttest és két tagból áll akkor fejenként 12.500.000FT-ot keresnek. Ha a lemez két hónap alatt már aranylemez akkor két hónapra nem is rossz 12M. De ugyen nem két havonta jön ki egy csapatnak albuma úgy, hogy itt megbuktam smile.gif De azért kemény pénz. Én inkább letöltöm twisted.gif De a kedvencemet megtiszteltem azzal, hogy megvettem az albumát cool.gif

Hali!

Nem tudom, hogy ezt honnan számoltad ki, de... Ez enyhén szólva nem valószínű. Az általam hallott infók alapján egy együttes markát albumonként kb 500 Ft üti. Namost ez kissé messze van a 2500 Ft-tól.
Ruzsa Dániel
De akkor is, azért nevetséges, hogy mennyit kérnek el 2-3 új trackért, meg ott a BCDC++, ami nem is igazán illegális, vagy mégis roll.gif
És nincs igazán kedvenc együttesem, tehát nincs kit megtiszteljek, azzal, hogy megveszem az albumot! biggrin.gif
Baludada
Nem 10.000 eladott példány után van az aranylemez? Onnan gondoltam blush.gif Ha nem akkor ezer bocsi weep.gif
Greene
Én úgy tudom 50000 lemez után van. unsure.gif
google
Az eladási csökkenések miatt leszállították a határszámot az utóbbi időben, így könnyen lehet, hogy Greene doktornak van igaza. ani_wink.gif
Baludada
Utána néztem Greenenek van igaza worship.gif Bocsesz a tévedésért. sad.gif
arpsoft
IDÉZET(Baludada)
Nem 10.000 eladott példány után van az aranylemez?
IDÉZET(Greene)
Én úgy tudom 50000 lemez után van.
IDÉZET(google)
leszállították a határszámot az utóbbi időben, így könnyen lehet, hogy Greene doktornak van igaza.

Nem értem, ha leszállították, akkor hogyan lehet igaza Greene-nek?
De ha igaza van, akkor hogyan szállították le a 10-et 50-re?
Vagy ha 10-ből lett 50, akkor miért csökkentek az eladások?

unsure.gif hmm.gif
kissipos
Hali!

Régen 100.000 eladott lemez után járt az aranylemez. Ezt leszállították, de hogy mennyire azt nem tudom, azonban az nem is lényeges most. Hogy miért is nem, mert én nem ezt vitattam-vitatom, hanem azt, hogy az előadók lemezenként 2500 forintot zsebelnének be. Szerintem egy lemez árának töredéke jut csak nekik, ahogy azt fentebb is írtam. Csak gondoljatok bele... Ha egy lemez árának a fele az előadó zsebbe vándorolna, akkor egy aranylemez után (ha 50.000 eladott lemezzel számolunk) 125.000.000 Ft jutna nekik. Amiből még az osztoszkodás után is sok maradnna nekik. Én meg nem úgy látom, hogy a mi előadóművészeink ilyen gazdagok lennének. Na jó van néhány, de azok a "gagyi, de hihetetlenül népszerű" kategória "kiemelkedő" egyedei, vagy némely régóta pályán lévő, és jó előadó. A feltörekvő, majd eltűnő sztárocskák nem szedik meg magukat, pedig egyesek még platináig is eljutnak. Szóval szerintem a jelentős összeget a kiadók, jogvédő "akármik", és a producerek teszik zsebre, és csak a töredék marad az előadóknál. Nem egy előadó épp emiatt csinál saját kiadót, majd mint kiadó tárgyal a nagyobb (nemzetközileg is ismert és elismert) kiadókkal-kiadóval.
Ruzsa Dániel
Ilyen aranylemezről jut eszembe, hogy kéne csinálni egy Segélyvonal Beats nevű bandát! Na azzal biztos befutnánk! rotflmao.gif eznemigaz.gif
Sebi
Milyen hangszeren játszol? smile.gif
Baludada
Virtual DJ! laughing.gif
google
IDÉZET(arpsoft @ 2006. január 25., 16:47 - szerda)
unsure.gif hmm.gif

Pedig a válasz egyszerűbb, mint gondolnád: Elnéztem egy nullát! laughing.gif
Az biztos viszont, hogy lejjebb vitték. Vagy tízezer, vagy ötezer (inkább betűvel írom. biggrin.gif )
arpsoft
Akkor vagy Greene is elírt egy nullát, vagy százezer a tízezer.
Mindegy. Ettől nem fogok hülyén meghalni. ani_wink.gif
kissipos
Hali!

No akor itt van:

http://www.mahasz.hu/m/hu/aranyplatina.php

Ez már csak hiteles! Itt az áll, hogy 10.000 eladott lemez.
Ruzsa Dániel
@Baludada
Nem is igaz! Magix Music Maker Deluxe 2005 tongue.gif
És egész jó zenéket csináltam...Állítolag a haverok szerint!
Hát mi biztos nem állánánk meg 100.000 eladott lemezig! ani_wink.gif
Baludada
Akkor jól számoltam? Mert én megkérdeztem egy zenében jártas ismerősöm és ő 5000 mondott roll.gif
Adani
Igen, itthon ennyi után is jár a platina. Amerikában 1 millió eladott után jár a platina. Régebben nálunk 50 ezer után járt platina és 25 ezer után az arany. Azóta nagyon leadták a színvonalat.
kissipos
Hali!

Nagy Feró meg azt mondta a TV-ben a minap, hogy 100.000 eladott példány után járt régen az aranylemez, és ha jól megnézed a fentebbi linken, ott is ez áll.
Ruzsa Dániel
Jajj, srácok! Hagyjátok már ezt a vitát, sokat kell eladni az aranyhoz, ez biztos és ez tény! ani_wink.gif laughing.gif
Baludada
Háát igen, azt mondtad ügyes vagy Magix Music Maker Deluxe 2005-ben! Készítheted a mixet én majd énekelek tongue.gif Addig is csinálok helyet a szombám falán hogy ki tudjuk rakni a keretet. Most kezd el, mert sokat kell eladnunk! laughing.gif
Ruzsa Dániel
Hát attól tartok a hangod nem olyan mint Dj.szatmari vokálja J.C.U wub.gif , na ő kellene a trackjeim alá: Garantált, hogy befutnánk! ani_wink.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.