Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Autós topic
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
Fujitsu
IDÉZET(Greene @ 2011. szeptember 21. 0:13) *
Természetesen ez csak az én véleményem.

Igen, és ez erre is vonatkozik:
A TC sajnos vergődik a szakmaiság és a szórakoztatás között.
ani_wink.gif
Szerintem még mindig jóval több jó írást olvashatunk a TC-n, mint gyengét. Néha mellélőnek, írnak hülyeségeket, meg vannak, akiknek nem kéne írni, de attól még összességében fogyasztható. Persze nyilván ízlés kérdése is; ha neked ez az irányzat nem tetszik, akkor a TC nem neked való. Szerencsére bőven van alternatíva.

A tipikus magyar sírós mentalitás jön át nekem a Csíkból.

Hát akkor ne olvasd. smile.gif Nekem tetszik a cikkeiből kiolvasható önirónia, és a "sírást" is elő lehet adni élvezetesen (példa). Egyébként az ilyen posztok a munkásságának csak egy kicsiny szeletét fedik le.

Ha a belsőséges cikk kikerül a TC címlapjára, akkor azt én TC-s cikként kezelem.

TC-sek írják, de – jellemzően – saját magukról. Tehát szerintem azzal semmi probléma nincs, hogy a saját problémáikról regélnek benne.
Fujitsu
IDÉZET(Fujitsu @ 2011. szeptember 20. 21:34) *
A TV-s Totalcar újraindul, de én kicsit félek tőle.

Kár volt, hatalmas csalódás – pozitív értelemben. smile.gif Már az első sem volt rossz, de ez a második maga a csúcs. Természetesen az F10 M5 bemutatójára gondolok, mi másra? Kib.szott jó lett, na, egyszerűen nem találok rá jobb jelzőt. Gyakorlatilag az összes 2002 óta készült Top Gear-epizód megvan, ezek egy részét meg is néztem, és így mondom, hogy még a Clarkson is kalapot emelhetne a Karotta előtt. Zseniális. Ha még írna is néha, az maga lenne a nirvána.

Én egyébként sosem rajongtam kifejezetten a nagyon sportos vagy annak beállított autók iránt, de ez az új M5 iszonyatosan kéne. Ennél jobb autó nekem nem is kéne soha, akármennyi pénzem lenne. Ettől a távolinak tűnő, elfojtott, magas frekvenciájú, Volvo-buszok hangjára emlékeztető turbóüvöltéstől feláll a szőr a karomon. Nekem ez sokkal jobban tetszik, mint a sportautók egy részére jellemző nyers, kemény, kevéssé csillapított motorhang. Szerintem van olyan jó, mint az S8 hangja. Mindenesetre nehéz dolga lesz majd az új RS6-nak, az fix. Gondolom, SB-ék már májátültetésre várnak az M GmbH-nál. biggrin.gif
Greene
Nem tudom...mindenki áradozik róla, és a BMW-s videó valóban látványos, de nem tudtam meg sokat az autóról. Szépen tud driftelni a Bazsó, de hát ez a hobbija. Azonban a műsor többi része számomra értékelhetetlen vacak. A régi TC-ben voltak valódi tesztek, ez meg most egy ilyen TV2 által későre berakott szórakoztató jellegű műsor. Szerencsére a két műsorvezető azért jó.
Clarksonnak pedig nem kell kalapot emelnie, és meg is mondom, hogy miért. A Top Gearben általában minden teszt mögé raknak egy történetet (fordulóponttal), és fantasztikusan figuráznak ki dolgokat. Ott se tudok meg sok infót az autóról, de legalább szakadok a röhögéstől. Clarkson nem egy drifter vagy versenyző: ezt sokan elfelejtik. Ő entertainer, és annak sokkal jobb mint a TC-ből bárki.
Versenyzőnek ott van a Fifth Geares Tiff Needell. De szerintem neki sem kell kalapot emelnie, mert ő meg sokkal jobb. Én még emlékszem amikor a régi Top Gearben Needell az RS4-essel miket művelt, és közben összekacsintott a nézőkkel, hogy "meg ne mondjátok az Audinak!". Ja és persze közben mosolyog ezerrel, mert élvezi. Azt nagyon jó volt nézni, és az már legalább 10 éve volt.

(Persze az angoloknál is megy a meddő vita, hogy a Needell vagy Clarkson vezet-e jobban.)

Hagyni kéne ezt a két TC-s srácot csinálni amit akarnak, mert eddig abból lettek az igazán jó dolgok.
Fujitsu
IDÉZET(Greene @ 2011. október 23. 15:43) *
de nem tudtam meg sokat az autóról.

Na és? Ez egy szórakoztató műsor, ahogy írod is, nem száraz tényeket közlő magazin. Arra van ezer másik műsor. Egyébként maga a TC is ilyen: sok szubjektív, kevés adat. Mondhatni, ilyennek szeretjük. Az igen szűkre szabott időkeretbe meg ennyi fért bele, a 3. adásban már várhatóan lesznek rendes tesztek is. Nekem csak a celebes marhulás nem tetszett benne, de azzal meg tisztában vagyok, hogy ez a csatorna elvárása, és nincs apelláta.

Az M5-bemutató egyértelműen profi munka, persze ez legalább annyira szól az operatőrnek és a vágóknak, mint a Karottának. Lehet, hogy nem volt benne poén (bár 1-2 azért megfigyelhető), de látványban és profizmusban szerintem ez már elérte a Top Gear szintjét. Nem mondom, hogy meghaladja, de ott van, és ezért bizony kijár a kalapemelés – akár a Clarksontól is, hiszen ez az anyag az ő műsorából sem lógott volna ki, legalábbis látvány szempontjából. Más tekintetben meg nehéz összehasonlítást végezni, mert a Top Gearben elhangzottakat nehéz komolyan venni; ez meg azért mégsem showműsor, még ha bizonyos mértékig a Top Gear adja is a mintát.

A Fifth Geart nem ismerem, de ha jól emlékszem, nem is említettem, tehát irreleváns.

Nekem egyelőre tetszik az új TC. Persze nem olyan, mint a régi, de hát azóta megváltozott egy pár dolog a világban, a mai felhozatalhoz képest pedig szerintem teljesen korrekt. A magyar műsorok között pedig egyértelműen a legjobb.

Egyébként itt a cikk az M5-ről, érdemes elolvasni.
Greene
Nem érdemes a Top Gearhez hasonlítani, mert annak nagyságrendekkel nagyobb a költségvetése. Nézz meg egy Lexus LFA tesztet. Amit lehetett kihoztak a srácok a TC-ből képileg, én úgy gondolom nincs okuk a szégyenkezésre. A hang miatt azért van, de mindegy. De azt azért érdemes megjegyezni, hogy a Top Gearben azért soha nem az volt a műsor, hogy "Itt az új m5, fú de megy, drift, jaj gumicsere, fú de megy 2, riszpekt az m5 gmbhnak, vége". Ez így baromira kilógna "Clarkson műsorából".
A Fifth Geart csak azért írtam, mert ha már driftelős autóbemutató (és kalap emelgetés), akkor nekem egyértelműen Needell. Hangulatban is. tongue.gif (meg ugye a régi Top Gear nézőknek ismerősen cseng Tiff Needell, meg Vicki Butler-Henderson neve).

Milyen Magyar műsorok? A Gyulai Balázs által előadott ingerszegény Autómánia, ahol már akkor összetehetjük a két kezünket ha egyáltalán eljut odáig, hogy menjen az autóval 5 métert? Nincs konkurenciája a TC-nek.

A régi Totalcar nagyon jó volt (pl. amikor a Saab-on jelképesen kicserélték az emblémát Opelre, az nagyon ott volt biggrin.gif ). Ez a mostani meg szerintem közepes. Az autómániát meg nem is sorolom az autós műsorok közé, mert nem érdemli meg.

ui.: A Top Gear teljes élvezetéhez szükséges annyi angol tudás (illetve valamennyi ismeret az országról, meg a műsor előzményeiről), hogy megértse a néző azokat a kis nüansznyi "belsős" poénokat is, amitől igazán Top Gear a Top Gear. Ez a legtöbb Magyarnál nincs meg. De én pl. értem, és sírok a röhögéstől. biggrin.gif
Fujitsu
A Top Gearhez csak látványvilág tekintetében hasonlítottam ezt a bemutatót, és külön ki is emeltem, hogy ebből a szempontból nem lógna ki a Clarkson műsorából. roll.gif Más téren nyilván kilógna, mert a 7 percből 6 nem a humorizálásra megy el (bár azért a TG-ben is láttam már poénmentes bemutatókat, de mindegy). Látvány tekintetében biztos, hogy megüti a TG színvonalát, a többség legalábbis ezen a véleményen van, beleértve a hozzáértőket is. Én a hangban sem találtam kifogásolnivalót (az autóéban sem, szeretem a turbóhangot, de ezt már mondtam).

A többi tekintetben meg nem érdemes összehasonlítani, ebben egyetértek, de erre már én is utaltam, ugyanis a két műsornak gyakorlatilag minimális köze van egymáshoz minden téren. Tartalmilag egyébként a TG-ben sem hangzik el sokkal több minden, csak ott vannak poénok, amiket mondjuk én nem hiányolok egy autós műsorból.

Vannak magyar műsorok (emlékeim szerint az Istenes László is vezetett valamit a királyin, meg más csatornák repertoárjában is van még 1-2 hasonló), de ezek köztudomásúlag elég gyatrák, ezért is üde színfolt a TC. A régi TC-t én is szerettem, de egyelőre ezt az újat is szeretem. Ez pedig nagy szó, mert pl. a második (2007 körüli) próbálkozásuk nekem már nem tetszett.
Csaba_#
Made in East Germany facepalm.gif
Fujitsu
Ez megvolt? smile.gif
Temporary
Még manapság is ugyanazokkal az univerzális "szerszámokkal" dolgoznak. Kalapáccsal, kézzel, lábbal biggrin.gif
die nadel
Vannak dolgok amikhez nem jó a számítógép. roll.gif ani_wink.gif
Fujitsu
Egyre kevesebb ilyen dolog van. ani_wink.gif Egyébként sok feladat elvégzését csak azért nem automatizálják, mert drágább lenne, mint a kézi munkaerő. Így fordulhat elő az, hogy bizonyos feladatokat hasonlóan csinálnak ma is, mint régen. De a mellékelt ábra is csak az utolsó simításokat mutatja, a gyártási folyamat többi része nagyon nem hasonlít arra, ami régen volt. A gyártástechnológia ugyanis folyamatosan fejlődik. 10-15 évvel ezelőtt pl. még a házasság műveletét három-négy ember végezte jórészt manuálisan, a motort is felülről emelték a motortérbe. Ma már a futómű – motor – váltó együttesét külön gyártósoron szerelik gépekkel, és csak simán "alátolják" a kasztninak. Manapság inkább már csak a nehezebben automatizálható, de kézzel hamar elvégezhető melókat bízzák az emberekre (pl. lámpa helyrerakása), meg persze a gépek felügyeletét és irányítását.
Temporary
Bukócső és pálya gumi, angyalkákon tangabugyi.
Fék, bal három, szemben árok!
Boldog Új Évet Kívánok!
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.