IDÉZET(Greene @ 2011. október 23. 15:43)

de nem tudtam meg sokat az autóról.
Na és? Ez egy szórakoztató műsor, ahogy írod is, nem száraz tényeket közlő magazin. Arra van ezer másik műsor. Egyébként maga a TC is ilyen: sok szubjektív, kevés adat. Mondhatni, ilyennek szeretjük. Az igen szűkre szabott időkeretbe meg ennyi fért bele, a 3. adásban már várhatóan lesznek rendes tesztek is. Nekem csak a celebes marhulás nem tetszett benne, de azzal meg tisztában vagyok, hogy ez a csatorna elvárása, és nincs apelláta.
Az M5-bemutató egyértelműen profi munka, persze ez legalább annyira szól az operatőrnek és a vágóknak, mint a Karottának. Lehet, hogy nem volt benne poén (bár 1-2 azért megfigyelhető), de látványban és profizmusban szerintem ez már elérte a Top Gear szintjét. Nem mondom, hogy meghaladja, de ott van, és ezért bizony kijár a kalapemelés – akár a Clarksontól is, hiszen ez az anyag az ő műsorából sem lógott volna ki, legalábbis látvány szempontjából. Más tekintetben meg nehéz összehasonlítást végezni, mert a Top Gearben elhangzottakat nehéz komolyan venni; ez meg azért mégsem showműsor, még ha bizonyos mértékig a Top Gear adja is a mintát.
A Fifth Geart nem ismerem, de ha jól emlékszem, nem is említettem, tehát irreleváns.
Nekem egyelőre tetszik az új TC. Persze nem olyan, mint a régi, de hát azóta megváltozott egy pár dolog a világban, a mai felhozatalhoz képest pedig szerintem teljesen korrekt. A magyar műsorok között pedig egyértelműen a legjobb.
Egyébként
itt a cikk az M5-ről, érdemes elolvasni.