Thermal
2005. május 16. 15:19
Szevasztok! Hátha tud valaki segíteni nekem.
A problémám, hogy a sajátgépben eltűntek az optikai meghajtók. Nincsen ikon és nem lehet lemezt indítani, az A:-val nincs gond.
Az eszközkezelőben, a rendszerbeállítóban látszanak, ha Linux-ban indítom el normálisan viselkedik, minden megy. Ez egy PCTV kártya telepítés közben-után történt. Lehet, hogy köze van hozzá? Köszi.
ProFiler
2005. május 16. 15:28
Telpítsd az ASPI drivert! Valamit bekutyulhatott.
Ciao.
Thermal
2005. május 16. 16:14
Köszi, az előbb telepítettem, de semmi változás.
ProFiler
2005. május 16. 17:50
A BIOS-ban minden jelen van? A POST után kilistázza a csatlakoztatott meghajtókat?
Ciao.
Thermal
2005. május 16. 22:11
Minden látszik, felismeri a meghajtókat rendesen.
Másik CD- meghajtót raktam rá, azt is felismeri, aWin XP simán telepíti,hogy új hw. ,az eszközkezelő jelenti, hogy -ez az eszköz megfelelően működik-. A sajátgépben semmi.
sirfrancisd
2005. május 16. 23:04
Nincs fenn véletlenül a Daemon Tools vagy valami hasonló emuláló progi, nekem már párszor bekavart.
Thermal
2005. május 17. 20:52
ProFiler
2005. május 17. 21:00
A helyedben azért egy vírusellenőrzést megejtenék.
Ciao.
Thermal
2005. május 17. 21:56
Vírus ellenőrzés is megvolt, de semmi eredmény.

Köszi.
Athos
2005. május 17. 22:50
Lehet, hogy valamiért nem kaptak betűjelet. Ellenőrizd: Vezérlőpult -> Felügyeleti eszközök -> Számítógép-kezelés és ezen belül a Lemezkezelés pont. Itt nézd meg, hogy látszódnak-e az optikai meghajtók. Ha igen, akkor jobb klikk rá és válaszd az első pontot: Meghajtóbetűjel és elérési út módosítása...
Itt adjál neki betűjelet.
chipmix
2005. május 17. 23:52
Nálam olyan jelenség szokott előfordulni, hogy Linux telepítése után egyáltalán nem látja a merevlemezemet. /Ilyenkor nekem csak Linux található a lemezemen/
Beszokta jelenteni, hogy nincs merevlemezem, én meg persze szeretném visszatelepíteni a Windowsomat.
Megnézem a Biost, tényleg nincs semmi, mármint lemez, akkor leveszem a gépoldalát
és jól visszanyomkodom a merevlemezem kábeleit és van lemez. Mondjuk ilyenkor, nem 1 Linuxot próbálok, hanem akár többet.
Én ilyenkor arra gondolok, mivel a Linux telepítés nem rövid dolog, talán mert sokat pörög elrázódik valami. Mindig azt írja ki nekem, töltsek le hozzá drivert. De ezt még egyszer sem tettem.
Egyetlen alkalom volt, amikor a Biosban való felismertetéssel megoldottam a dolgot.
De, hogy ez esetben mi a teendő ez nekem is új.
tzoli
2005. május 18. 7:39
IDÉZET(Thermal @ 2005. May 16., Mon 16:19)
Szevasztok! Hátha tud valaki segíteni nekem.
A problémám, hogy a sajátgépben eltűntek az optikai meghajtók. Nincsen ikon és nem lehet lemezt indítani, az A:-val nincs gond.
Az eszközkezelőben, a rendszerbeállítóban látszanak, ha Linux-ban indítom el normálisan viselkedik, minden megy. Ez egy PCTV kártya telepítés közben-után történt. Lehet, hogy köze van hozzá? Köszi.
Nálam is volt ilyen, miután a Winamp egy újabb verzióját telepítettem.

Bár lehet semmi köze nem volt hozzá.
A Vezérlőpultból a Rendszer / Eszközkezelőből le kellett szednem (kérdőjeles volt) és újra kellett a drivert telepíteni. Utána jó volt megint.
Thermal
2005. május 19. 21:09
Athos!
A lemezkezelés- nem látja a meghajtókat. Eddig látta és volt betűjelük rendesen.
Chipmix!
A BIOS rendesen felismeri. Ez a furcsa.
TZoli!
Eszközkezelőben nincs

, ha eltávolítom a meghajtókat utána simán felismeri mint új HW. és közli, hogy-ez az eszköz megfelelően működik.
Mindenkinek köszi a segítséget!
CDNorbi8
2005. június 2. 13:23
Sziasztok!
Még új vagyok, de máris egy problémával fordulok hozzátok:
A CD-ROM meghajtóm eltűnt, és az ESZKÖZKEZELŐ-ben, a CD-ROM olvasók alatt a meghajtónál azt írja ki, hogy:
1) A REGISTRY-ben az olvasóra vonatkozó beállítási fájlok sérültek / eltűntek.
2)
Történet:
Amúgy aznap csak játszottam, már nem is tudom mivel.
Aztán kkikapcsoltam a gépet, elmentem a boltba, megvettem a The Sims 2-t (

), hazaérek, bekapcsolom, akkor még ismeri a meghajtót, elindítottam az INSTALL-t, és kb 38%-nál az mondta, hogy az eszköz nme működik megfelően.
Légyszíves, válaszoljatok olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak tudtok!!!!!!
Köszönettel:
Balogh Norert Béla
Shia-ko
2005. június 2. 13:34
Távolítsd el az eszközkezelőből, majd indítsd újra a gépet.
csum-pi
2005. június 5. 21:16
CDNorbi8!
Vagy lehet, hogy mostmár vége van a meghajtónak, ha az eszközkezelőből való kitörlés után újraindítottad a gépet, és így sem akar működni, akkor próbáld ki a ROM-ot egy másik gépben.
Thermal!
Neked meg azt ajánlom, hogy a Windowsodnak a halálát nyilvánítsd és telepítsd újra. Ez a gépedtől függően nem sok idő. Nekem általában megvan az összes driver és szoftver telepítése (windows-al együtt) megvan 2 óra hossza.
Thermal
2005. június 5. 23:56
csum-pi!
Már elhatároztam én is,(kizárásos alapon nem nagyon van más választásom).
Csak nem szeretem az összes progi, drivert, stb. mindig elölről telepítgetni, de hát
ez van. De már tényleg idegesítő hogy, nem tudok semmit sem csinálni ami lemezes.
Ráadásul most a PCW. dvd-t sem tudom addig megnézni. Minden jót!
Halasi Miklós
2005. június 6. 11:28
Na ácsi!
Már pár hónapja volt a Tippek között is, szóval ismétlődő a probléma.
- Angolul itt van a teljes leírás:
http://support.microsoft.com/default.aspx?...kb;en-us;314060- Magyarul, tömören pedig:
Keresd ki ezt az ágat:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}Majd jobb oldalon töröld ki az
UpperFilters és
LowerFilters bejegyzéseket. Ezután indítsd újra a gépet, és ott lesznek a meghajtóid.
Thermal
2005. június 6. 12:26
Halasi Miklós!
Köööösziii!
Minden

,

. Még egyszer köszi.
Halasi Miklós
2005. június 6. 14:48
Akkor látom időben jöttem!
Thermal
2005. június 6. 15:12
Hát igen!

Azt hiszem holnap lett volna a
De hála neked megmenekült.

Köszi, minden jót.
csum-pi
2005. június 7. 16:50
Ha véletlen rólam lenne szó, hogy megmenekültél... akkor hangsúlyozom, hogy én csak azt mondtam, hogy ez sem kizárandó ok!
ProFiler
2005. június 7. 18:56
Szerintem Halasi Miklósnak köszönheti.
Ciao.
csum-pi
2005. június 7. 21:35
Oops!
Szerintem félreértetted...
IDÉZET
@ csum-pi (önmagam)
CDNorbi8!
Vagy lehet, hogy mostmár vége van a meghajtónak, ha az eszközkezelőből való kitörlés után újraindítottad a gépet, és így sem akar működni, akkor próbáld ki a ROM-ot egy másik gépben.
Thermal!
Neked meg azt ajánlom, hogy a Windowsodnak a halálát nyilvánítsd és telepítsd újra. Ez a gépedtől függően nem sok idő. Nekem általában megvan az összes driver és szoftver telepítése (windows-al együtt) megvan 2 óra hossza.
mire Halasi Miklós
IDÉZET
@ Halasi Miklós
Na ácsi!
Már pár hónapja volt a Tippek között is, szóval ismétlődő a probléma.
Én erre mondtam azt, hogy "én rólam van szó", mert én azt mondtam, hogy elromlott, vagy újra kell telepíteni a rendszert.... mire Halasi Miklós közbelépésével előlem megmentette a rendszerét.

Különben, könnyen meglehet, hogy az én módszeremmel is helyrejöhetett volna, bár ez hosszadalmasabb és drasztikusabb lépés lett volna minden bizonnyal
Thermal
2005. június 9. 16:42
Hát igen. Mondjuk "csup-pi" nélküled is ez volt a végső elhatározásom

, de így minden képpen jobb.

Minden jót!
fungji
2006. január 3. 14:47
Hali!
A következő jelenségre várnék épkézláb magyarázatot:
A minap gépezés közben arra lettem figyelmes, hogy a bármilyen cd-t, vagy dvd-t helyeztem be a dvd olvasóba, a tulajdonságok menüpont alatt 0 bájt foglalt egységet jelzett a windows, és el sem akarta indítani a cuccot. Sem cd-t,sem dvd-t nem volt hajlandó olvasni. Megpróbáltam a másik optikai meghajtóval is, az kb. fél óráig működött is rendesen, azt az is meghalt. Ok, számítógép ki, majd be, windows XP meghajtóba, boot cd romról, de semmi! Nem ismerte fel a gép az optikai meghajtókat! Haverhoz át, optikai meghajtó be a gépébe, a fent említett jelenség! Próbaképp 80 gigás vinyó rá a gépére, tulajdonságok menüpont, 0 bájt foglalási egység!...! Sem az optikai meghajtók nem működnek, sem a vinyók. Meghaltak?
Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném!
ProFiler
2006. január 3. 20:04
Milyen alaplapod és milyen tápegységed van?
Milyen típusú meghajtókról van szó?
Ciao.
fungji
2006. január 3. 21:33
Az alaplap egy ECS P4S5A/DX 3 éves, a vinyók 1db 80 GB Maxtor és 1db 40 GB Maxtor, mindkettő 7200 fordsz. a 80-as nincs 1 éves a 40- es 2 éves.
Az optikai meghajtók LG gyártmányuak a dvd olvasó 3 éves, a dvd író 8-9 hónapos. Az érdekesség még az, hogy a dvd olvasóról egy másik gépre fel tudtam telepíteni az oprendszert, de az első indításnál már megint ugyanaz a szitu mint a másik gépnél!!!
ProFiler
2006. január 3. 22:07
Van egy rossz hírem:
Ettől az alaplap-chipkészlet párostól nem is szabad sokat várni megbízhatóság terén, az LG meghajtó pedig már csak hab a tortán.
Ciao.
akyno
2006. január 8. 13:49
Toshiba DVD olvasó és Samsung DVD író van telepítve a gépre, melyek eddig kifogástalanul működtek.
Nero 5.5 telepítése után a sajátgépben egyik sem látható, az ezközkezelőben a következő kiírás látható: A Win. sikeresen betöltötte az eszköz illesztőprogramját, de a hardvereszköz nem található.
Az autómatikusan induló lemezeket megjeleníti a Windows azonkívül az eszközkezelőben is szerepel mindkét meghajtó, a Total Commander-ben sem látszik egyik sem.
Amennyiben találkozott már valaki hasonló problémával, vagy tudja a megoldást, kérem segítsen.
mizsi
2006. január 8. 15:18
A BIOS látja őket?
akyno
2006. január 8. 17:32
Igen, a bios látja.
Ne idézz be előtted íródott hozzászólást! <PF>
ProFiler
2006. január 8. 18:33
Telepítsd fel az ASPI drivert!
Ciao.
akyno
2006. január 8. 18:59
Telepítettem, sajnos semmi változás
Shia-ko
2006. január 8. 19:15
Először próbáld meg eltávolítani az eszközkezelőből, hogy újraindítás után újra felismerje a rendszer.
PPeter
2006. január 8. 19:18
Tedd fel a 6.6-os Nerot, rendberakja a problémás bejegyzéseket a registryben, DVD-t amúgy sem tanácsos írni a hároméves Neroval.
akyno
2006. január 8. 20:50
Már próbáltam az ezközkezelőből eltávolítani a két meghajtót, de újraindítás után ugyanúgy megjelennek, de a sajátgépben továbbra sem láthatóak.
Sajnos most nincs pénzem újabb Nero-ra.
PPeter
2006. január 8. 21:04
A demóhoz nem kell pénz, minden funkciója működik és mire lejár, kint lesz az újabb, megint sokáig használható demo belőle.
akyno
2006. január 8. 21:32
Telepítettem a Demo-t, újraindítás után, láss csodát!, újra látom mindkét meghajtót.
Nagyon köszönöm a tippet!
Halasi Miklós
2006. január 9. 13:23
IDÉZET(akyno @ 2006. január 08., 20:50 - vasárnap)
Már próbáltam az ezközkezelőből eltávolítani a két meghajtót, de újraindítás után ugyanúgy megjelennek, de a sajátgépben továbbra sem láthatóak.
Sajnos most nincs pénzem újabb Nero-ra.
Ezt anno már töbször is lehoztam tippként. Törölni kell az UpperFilters és LowerFilters kulcsokat a registryből...
akyno
2006. január 9. 13:28
Ha ezt hamarabb tudom, akkor nem vacakolok a Nero-val.
Légy szíves ne idézd be a közvetlenül elötted íródott hozzászólást! Köszi (Shia-ko)
pezso
2006. január 9. 16:30
Üdv! Eltünt a virtuális meghajtóm, minden játékkal..., aztán a windows súlyos hiba miatt leállt. Szóval ez akkor történt, amikor a pcword dvd-jében található Daemon-Tools-ot telepíteni akartam, mert az újabb volt, mint az enyém. Telepítés közben a NOD32 azt írta gond van, utánna meg közvetlenül "a windows súlyos hiba miatt leáll". Gép újra indítva, és a Daemon-Tools eltünt. Próbáltam újra telepíteni ismét, és a helyzet uaz.
eremit
2006. január 9. 17:40
- Én nem telepítettem volna újra a Daemon Toolst csak azért, mert az újabb verzió. Ha a régi jól ment, akkor minek? Nálam is a 3.47-es fut, és jól.
- Megpróbálnám úgy telepíteni, hogy előtte kikapcsolom a vírusirtót.
marab
2006. január 12. 20:50
A DVD íróm csak a DVD-t látja, CD-t nem olvas be.
Eddig jó volt.Mi lehet a hiba?
Szia! 1 kérdés elég 1 helyen, és mivel ide való, itt marad. Olvasd el légy szíves a fórumszabályzatot! (Shia-ko)
Shia-ko
2006. január 12. 20:53
IDÉZET(mizsi)
Semmilyen CD-t nem olvas?
CDNorbi8
2006. január 13. 20:25
Helló!
A nERO INCD leformázta CD-rw met, és most UDF van rajta.
Így nem lehet rá rendesen írni, csak úgy másolgatni.
Valami ötlet, hogy visszaállítsam?
marab
2006. január 14. 3:21
IDÉZET(Shia-ko @ 2006. január 12., 20:53 - csütörtök)
IDÉZET(mizsi)
Semmilyen CD-t nem olvas?
DVD-t igen, de CD-t nem.
arpsoft
2006. január 14. 9:15
Gyárit sem vagy csak írottat nem?
sax
2006. január 27. 12:33
Hello
A problémám a köv.
Vettem egy 5.1-es hangkártyát, melyet sikerült felinstallnom, de ezután a művelet után se a dvd-íróm se a cd olvasóm nem működtek. Mindkét eszköznek csak a hangkábeleit huztam ki az alaplaprol, és csatlakoztattam a hangkártyához, de ekkor már nem működtek, se azután hogy visszatettem az alaplapra, de sokan azt mondják hogy ha nem fontos a cdmeghajtobol való hang lejátszása, akkor mindegy hova vannak csatlakoztatva, mennie kéne.
a sajátgépben mindkét eszköz megjelenik, hardvereknék is azt irja hogy megfelelően működik, azt mégse
ebben kérnék segitséget, amire előre is köszönök
üdv: Sax
Légy szíves normális mondatokat írni! A mondatok nagy betűkkel kezdődnek! <PF>
Bishop
2006. január 27. 13:30
És ha nem dugod be a CD-t és a DVD-t akkor működik a hangkártya?
Mert ha igen, akkor a két hardver lehet, hogy nem szereti egymást. Kérdés az, hogy használ-e valamelyik meghajtód DMA-t, és nem ugyanazt a DMA-t akarja-e használni a hangkártya. A hangkártyához a gyári drivert raktad fel, vagy internetről töltötted le?
Az audió kábel bekötésével nem lehet gond, mert teljesen mindegy, hogy fordítva dugod rá, max felcserélődik a jobb és a bal hangcsatorna.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.