Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Alaplapi Firewire aljzat kontra ház csatlakozó
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Alaplapok
lalaman
Sziasztok!

Egy kis segítsége szeretnék kérni, én sajnos síkhülye vagyok ehhez. Nemrégiben vettem egy Gigabyte GA-K8NF9 Ultra alaplapot és egy Chieftec BA-01 sorozatú házat. Az alaplapon van IEEE 1394-csati, amit elvileg a ház elejére is ki lehet vezetni, ehhez az akcióhoz a házhoz mellékeltek egy kábelt. Az a gondom, hogy a két csatlakozó kiosztása (az én szememben) köszönőviszonyban sincs egymással blink.gif

Ilyen a ház csatlakozókiosztása:
IPB kép

...ami ugye ilyenre tuti rámegy (jobb szélső csati):
IPB kép

...viszont az alaplapon ilyen(ek) van(nak):
Kép

Mi a megoldás? Csakúgy rádugni nem merem, nehogy elszálljon valami.
Előre is köszönöm a segítséget!
arpsoft
Rádughatod. Nem lesz gond. A jel- és a tápvezetékek is a helyükön vannak.
ProFiler
De miért nem mered rádugni? Ha illik rá, akkor az rá is való. Nem lehet belőle gond.

Ciao.
lalaman
IDÉZET(arpsoft @ 2006. január 12., 13:38 - csütörtök)
Rádughatod. Nem lesz gond. A jel- és a tápvezetékek is a helyükön vannak.

És melyikre? Mert az a gond, hogy a ház kábelének a csatlakozóján a - rajz szerinti - 10-es, "üres" hely (hogy modjam...) tele van, azaz oda semmit nem lehet bedugni (úgy értem, hogy nem egy funkció nélküli furat van ott, hanem nincs furat), és így sehogyan sem alakítható ki tökéletes illesztés: hiába ugyanúgy 10 (-1) tűs a kábelen lévő és az alaplapi, F1-jelű csatlakozó, csak úgy lehet a kettőt összehozni, egy "oszloppal" eltolom őket. Akkor viszont a rajzok szerinti megfelelő TPA és TPB vezetékek nem fognak egymáshoz kerülni.

De lehet (sőt, biztos), hogy nagyon sötét vagyok ehhez, így bocsássátok meg, ha értetlenkedek blush.gif Ráadásul csak este tudom kipróbálni, mert most melózok, az említett gép meg otthon figyel roll.gif
arpsoft
Így már gáz, ha ott nincs lyuk. Akkor nem lehet rádugni. Esetleg, ha nem garos az alaplapod, akkor a 10-es tüskét levághatod róla.
lalaman
Garos, nincs egy hónapja, hogy vettem.

Kissé felfoghatatlan számomra, hogy egy állítólagos "szabványhoz" ennyire eltérő csatlakozókat csinálnak? sad.gif Nem kapható ehhez valahol mondjuk egy átalakító? Nem is hangzik rosszul: FireWire 2 FireWire adapter biggrin.gif

Olyat találtam most erről, hogy ez állítólag valami IEEE 1394b (Firewire-800). Megőrülök, hogy nem lehet összehozni a "régivel" mad.gif Kicsit bosszantó.
ProFiler
Látod, azért nem mindegy!

Ciao.
lalaman
Na, igen. Kicsit szomorú vagyok azért.

Mindenesetre nagyon köszönöm Nektek a segítséget! smile.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.