Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: D-Link topik
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Hálózatépítés
Oldalak: 1, 2, 3
capovics
Vásároltam egy DI-604-es routert.
A varázsló segítségével sikeresen beállítottam a routert, így megy mind a két gépről az internet.
A probléma a játékoknál van, pl. a SWAT 4 multiplayer résznél ha szervert akarok létrehozni, nem jelenik meg a neten.
Csatlakozni tudok más játékosokhoz, de HOST-ként nem működik.
A másik géppel megnéztem, hogy a LAN-ra megcsinálja a játék szervert.
Valószínűleg a routert kellene beállítanom valahogy, de sajnos ez az amit nem tudok.
Kérlek segítsetek.
F. A. Bian
Én nem szoktam játszani, de valószínűleg az a probléma, hogy a router tűzfalként is működik (hál' isten!), és ezért minden csatlakozási kísérletet támadásnak vesz és elutasít.
Ha belépsz a routerbe (http://192.168.0.1/), akkor az Advanced/Virtual Server részen tudod kinyitni és a host gépre irányítani a megfelelő játékkiszolgáló portot, portokat. Hogy ezek melyek, azt neked kell kiderítened.
arpsoft
A routered beállítási között van egy olyan funkció, ami megengedi, hogy bizonyos portok ki és be is működjenek.

Az enyémben (DI-514) még játékokra előre definiált beállítások is vannak. (pl Battle.net) Ezeket kell bekapcsolni.
Adani
A 604-esben is van egy pár, de ha valami mégsem lenne ott, akkor ki tudod engedni, a virtual server résznél.
capovics
Hogy lehet megtenni, mert már több féleképpen megpróbáltam, de nem igazán akar összejönni.

A LAN-on simán megjelenik a HOST, de nem akar az internetre kimennei.
Míg a router nélkül játszottam (a gépen volt megosztva a net) simán ment minden.
Van valakinek di-604-ese, aki ilyen problémával küzd?
F. A. Bian
A durvábbik megoldás, hogy a szervergépet simán kiengeded a netre az Advanced/DMZ résznél. Mondjuk, ez egy kicsit felelőtlen húzás, tűzfal meg egyéb nélkül.
A másikat meg már írtam: a Virtual Servernél kell engedélyezni a szervergép belső címére (192.168.0.xxx, ezt csak te látod) a port forwardot:
Protocol Type: both
Private&Public port: 10480-10483 (ha minden igaz, ezt egy külföldi oldalon olvastam...)
Persze, nem árt a Windows saját tűzfalát is kiiktatni.
MSI
Üdv mindenkinek!
Ezen a routeren (vagy bármelyik máson) be lehet állítani olyat, hogy a rákötött gépek mekkora sávszélességet kaphatnak?
Pl.: 1. gép 1 MB/s
2. gép 500 Kb/s
Vagy ezt hogy lehet megcsinálni?
ocsi
Ez a probléma nálam is fentáll.. de sajnos én úgy tudom, hogy ilyet nem lehet!
Adani
Nekem is ilyen routerem van, és ilyen opciót én sem találtam benne. viszont a gépekre fel lehet pakolni limitáló progikat. Talán a Netlimiter a legismertebb.
MSI
És ez a progi így routeren keresztül meg bírja csinálni?
Adani
Nem ez a gépen limitálja a netet.
MSI
De akkor minden gépre föl kéne rakni, és be kéne állítani?
boxy
Van ,vagy volt e valakinek virtual ftp beállítási gondja? Nekem csak a 21-es porton működik jól, nem tudom miért. Próbáltam már több ftp szerver programot, egyikkel se akart működni jól. Nem szeretnék használni semmit a 21-es porton, ezért szeretném másikra átirányítani.
kép
Firmware frissítés vagy valami egyedi problémám van ?

Thx
evil.gif
arpsoft
A szerver programon is beállítottad a másik portot?
Egyébként azt is megteheted, hogy csak a public portot állítod át valami másra, a router majd beküldi a belső ftp szerver 21-es portjára.
boxy
Persze.
subidubi
Hali mindenkinek !
A napokban meghalt a D-LINK DI604-es routerem egyik portja.(Elképzelhető,hogy az importőr kicseréli,de több mint 30 napba kerül).
A lényeg. Kaptam egy Broadband Router EDIMAX BR-6104K tupusú routert kölcsön.
A világ kincséért nem tudom életre kelteni.Az elromlott router IP cime 192.168.0.1 Ezzel az uj nem indul,nem fogadja el. Az uj kisérő papirján ami talál-ható IP cim : 192.168.2.1 ez beadja a bejelentkező képet,beirom az adott felhasználó nevet és jelszőt akkor tovább lép de tovább nem tudom mit cselekedjek vele. Már hívtam az Invitel Technikai Helpet de azon kívül,hogy elmondták az IP cimet ami megegyezik a fentiekben emlitett elsővel,más segitséget nem kaptam . (A modem ADSL)
Ha valaki megfogná a kezem és végig vezetne a router élesitésén,beállitásán
nagyon megköszönném. (Egyébként négy gép csatlakozik a routerhez).Este tudom megnézni az esetleges válaszokat.Köszi !
Még annyit,hogy ha a régi D-Link router viszateszem a három porttal csodásan minden különösebb állitgatás nélkül pillanat alatt rajta vagyok a neten.(Ezt csak tájékoztató céllal írtam)

Ha valamit elírsz, akkor azt a szerkeszt gombbal javíthatod. Egymás után ne írj több hozzászólást! <PF>
nagygabor
Az ilyen javításokra találták ki a szerkeszt gombot. ani_wink.gif

De nézzük a problémát. A csatlakoztatni kívánt gépeken fix IP-ket használsz, vagy Automatára vannak állítva?
Bencce
Én nem értem a problémát. Miért gond az, ha a router 192.168.2.1 es címet kapja? Nem tudom a többi gép az IP-t kapta-e vagy nem, de ha nem, akkor csak állítsd át a gatewayt vagyis az átjárót erre az IP címre és hogy ők is a 192.168.2-es tartományba essenek pl 192.168.2.2-től 5-ig ha 4 gép van. Routeren szerintem egyenlőre ne állíts semmit max a Connection typot, vagy nem tudom nálad milyen címszó alatt megy, de azt PPoE-ra és a jelszavakat. Esetleg a security beállításokat, ha már minden ok!
Shia-ko
IDÉZET(Fehér Gergely)
Szia!

Problémával fordulok hozzád, kérlek ha tudsz segíts!
Az itthoni szélessávú Netet egy Dl-604-el osztottam meg eddig. Most valamiért nem megy a dolog. A böngészők nem látják a
Netet akárhogy állítom a dolgot, pedig annó csak bedugtam a kábeleket és kész.
próbáltam már kiresetelni a routert, újrakonfigolni a Windows hálózati beállításait, kicserélni a kábelt meg mindent.
A router setupjába be tudok lépni, sőt, az ICQ is megy a routeren keresztül, de a Firefox csak úgy látja a Netet, ha
kikötök a routert az acces point meg e gép közül.
Mit csináljak?

Előre is kösz a választ

Fehér Gergely
firewolf
Hello!

Tudna nekem valaki segíteni a di 604-es tűzfalának a beállításában?
ProFiler
Mi nem megy, amit a kézikönyv nem ír?

Ciao.
ibiad
Vettem egy d-link DI-604-et. A problémám a követekező:nem akar kapcsolatot létesíteni az internettel.Webböngészőn keresztül végigvittem a kézikönyvben leírtakat,de egyszerűen nem tudom mi lehet a gond.A kábelek is jól vannak összedugva.A modemen keresztül működik az internet.Segítsetek!!!!
Kovács Gyula (MiniDisc)
Van már jópár D-Link DI 604-es topic.

Egyébként milyen az internetkapcsolatod? ADSL, vagy kábelnet?
ibiad
ADSL az enternetnél
Kovács Gyula (MiniDisc)
Akkor nézd meg a kábelt a gép, és a Router, illetve a Router, és a modem között: Alapértelmezésben keresztkábel kell (Crossover), de a Router használatakor sima patch kábel kell. A kettő ugyanúgy néz ki, csak míg a keresztkábelnél meg vannak fordítva érpárok, addig a patchnál nincs. Ilyen kell Neked.
Adani
Egyenes kábel kell mindenhova, és a kapcsolatnál PPOE kell és beírni a jelszót és a felhasználónevet. Innen DHCP, és onnantól csak a gépet kell rádugni és van net.
ibiad
A routerhez adtak pach kábelt.De akkor amikor smc router volt(ami beszart)akkor működött minden.

Ezt a PPOE-t hol keressem? Ehhez én nem értek.Ezt leírnád részletessebben.
Adani
Mikor beléptél az admin felületre, akkor a WAN nevű menüpontot keresd bal oldalt. Ott a harmadik nálam a ppoe. Ott kell beállítani az ADSL paramétereket ( a szerződésben minden benne van, amire szükséged lehet). Utána már működni fog.
nagygabor
Mondok jobbat. Teljesen mindegy, hogy milyen kábel kell, mert az újabb routerek automatán felismerik a kábeltípusokat. ani_wink.gif
ibiad
Köszi mindenkinek.SIKERÜLT
Adani
Lehet benne valami, de az ajánlás akkor is az, hogy egyenes kábel legyen.
nagygabor
Egy az ajánlás, másik a gyakorlat.
Ha jól tudom, tavaly óta szinte minden magára adó router gyártó beszerelte az automata kábelfelismerést, élén a d-likkel.
Ez most már olyan íratlan szabály/szabvány ani_wink.gif
slityu
Szervusztok! DI-604-esembe betöltöttem egy újabb firmware-t, és sajnos a beállító képernyőt akkor láttam utoljára. A 192.168.0.1 -re nem jön semmi, a végét variálva sem sikerült még csodát tennem. Van még esélyem viszontlátni? Globalice működik, csak most kötötték be a mikrohullámos netet, és a port forward nem megy, a bittorrentek csak cammognak.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Gábor: A D-Link DI 604-es NEM ismeri fel. smile.gif
Micimack0
Sziasztok!

Nekem is ez a router van!
De nekem az a bajom hogy nem mindegyik játéknál lehet hálóba játszani, mert nem látják a gépek egymást!
Milyen portokat kell beállítani hogy lássák egymást a gépek?
Most alapból 6112 van beállítva és ezzel pár játék látja egymást!
Máshoz nem kell szabad portot biztosítani pl. torrentklienshez?

Ügyelj a helyesírásra! <PF>
arpsoft
Minden hálóban játszható progi más portot használ. A leírásában elvileg benne van.
Halasi Miklós
És nem árt, ha az adott program is támogatja az UPnP-t is, mert akkor keres magának utat a tűzfalon. ani_wink.gif
ficso
Sziasztok!

Az ftp port beállításáról szeretnék érdeklődni (di-604 routeren belül) az itt lévőktől. Próbáltam beállítani, de nem sikerült. Addig eljutottam, hogy megvan a virtual server beállítások helye. Bejelöltem az engedélyezést (enabled). Beírtam az IP címet amelyik gépre szeretném irányítani az ftp-t. Protocol type: both. privát és public port:21 Shedule: always. Ezután apply-oztam. Neki állt sokáig gondolkodni. Már kezdtem unni. közben a másik gépen neteztek és azt elvágta. Így inkább kiléptem kipacsoltam meg vissza. Kérdéseim: Mit csináltam rosszul?
Mennyi ideig tart a port beállítása, mert szerintem nem 10 percig kell rá várni. Le kell-e húzni a WAN-ról? és a többi gépet is? A tűzfalon be kell-e állítani ezt a portot? ha valaki már csinált ilyet amiben biztos vagyok kérem segítsen. A netről leszedett doksi elég felületes így nem mentem vele semmire sem. Előre is köszönök mindent. Sziasztok.
Adani
Nem kell. Nálam úgy zajlik ilyenkor, hogy leokézás után kiírja, hogy device restarting, majd pár mp múlva jön egy ok gomb. Azt megnyomva minden helyreáll. Persze pár mp-ig leszakad a netről.
redman
Sziasztok!

Bocs egy kicsit láma vagyok a témában, de azért próbálkozom. Van egy DI-604 routerem szeretném ha egy haverom közvetlen a gépemre tudna ftp-ni, dondolom be kell állítani, valami hasonlót
Virtual Server FTP 192.168.0.121 TCP 21 / 21 Always
Ez eddig nekem jónak tűnik, aztán szerzek egy FTP szerver progit (U-serv) vagy van sokkal egyzserűbb nekem nem kell folyamatosan az ftp csak néha néha belőném a progit aztán kész.
Szóval nekem az FTP progiban mint ip a 192.168.0.121-at kell megadnom? ÉS erre a haverom hogy fog tudni csatlakozni milyen IP-t kell írnia ftp progijába?? AZt hol találom. Tudom van hézag rendesen a fejemben :D Egyébként chellom van
Greene
Publikus IP vs. Privát IP. Olvass utána.
Adamski
Sziasztok!

Nagyon 1szerűnek tűnő problémám van!
A topik nevében szereplő router gondoskodik a hálózat megosztásáról, és minden tökéletesen működik az XP-s alapú rendszerekben. (2 asztali gép alapból, esetenként + 1 noti)
Egyetlen szépséghibája van a dolognak, miszerint a gépek közötti átviteli sebesség feltűnően lassú.
Ez annyit takar, hogy a windows szerint kijelzett 10 Mbpp sebesség 2-2,5 %-át használja ki a helyi hálózat, ami magunk között szólva lóf*sz!
Lehet, hogy én vagyok láma a router beállításával kapcsolatban és erre kérnék segítséget, hogy mi lehet a probléma!
Előre is köszönöm!
firewolf
Nem lehet, hogy túl lassú valamelyik gép hálókártyája?? Ez pl idősebb gépeknél fordulhat elő...
arpsoft
Érdemes lenne megnézni mi történik, ha egy-egy gépet leveszel a hálózatról (amikor ott van a notesz persze, mert ugye egy géppel nincs mit kipróbálni)
Ezen kívül érdemes megnézni, hogy a védelmi rendszerek kikapcsolása segít-e a dolgokon.
Adamski
Ha külön-külön kapcsolom rá a gépeket, semmiféle változást nem látok!
A szűrési rendszeréhez nem igazán értek a routernek, bár a tanulmányozása során nekem nem tűnt fel, hogy emiatt esne vissza a sebesség, hiszen vagy blokkolom a felhasználókat, vagy engedélyezem.
Külső szűrés meg hát nem tudom, windows tűzfalnak szerintem nem sok beleszólása van a dolgokba, más meg nincs is fent a gépen, ami akadályozná az áramlást!
azt hiszem készülékcsere lesz, állítólag sokat visszavisznek hibával!
Azért köszönöm a helpet!
Üdv!
firewolf
Mielőtt kicseréltetnéd ha ván rá mód próbáld ki máshol a routert! Nekem is ilyenem van, meg haveroméknak is(nekem két gép van rajt haveroméknak meg három) és tökéletesen működik, a sebessége kb annyi, mintha két gép simán össze lenne dugva
Adamski
Igazad van "Firewolf"! A routernek gyakorlatilag nincs semmi köze az egészhez!
Nem tudom miért, de csak most jutottam el odáig, hogy beállítsam a hálókártyát, és némi klikkelés után sikerült kihasználnom a gépemben lévő kártya maximális sebességét, azaz a 10Mbpp-et, és rá kellett döbbennem, hogy bizony harmatgyenge ez a sebesség (bár 1szerű fejszámolással kiszámíthattam volna eddig is annoyed.gif )!
Nah Mindegy, irány a bolt és beszerezni tüstént 1 gyors hálókártyát!
Köszönöm a segítséget mégegyszer!
Üdv!
tsöki
Sziasztok!
Nemrég vettem egy D-Link DI-624 wireless routert, és el is végeztem rajta az alap beállításokat. A WAN része már működik is szépen, viszont a WLAN led csak villog, és nem is ad wifi jeleket. Tudnátok segíteni, hogy mit kell ahhoz beállítani, hogy a vezeték nélküli jelmegosztás is működjön? Köszi előre is!
Arkangyal
Melyik revízió? A gépen fenn van a programjuk (már ha szükséges)?
tsöki
Igen, fent. A revízióját hol lehet megnézni?
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.