kornél
2005. május 15. 11:31
Legutóbbi PC-WORLD számban a fotóaksikról volt szó. Nem tért ki a cikk arra a kérdésre, ami engem azóta izgat mióta megvettem a Canon A80-ast. Az elemek súlyának csökkentéséről. 4db igencsak "húzós". Valaki nem tud arról, hogy újratölthető aksik között lenne könnyebb fajta, de ami persze nem megy a minőség rovására?
Adani
2005. május 15. 15:56
Érdekes a kérdés, de szerintem nincs ilyen akksi. Legalábbis én még sehol nem láttam.
Shia-ko
2005. május 15. 16:28
Ha bevezetik a Li-ion/polimer aksikat, majd csökken a súly/méret, éppúgy, mint a telefonoknál.
kornél
2005. május 15. 16:40
"AA" méretnek maradnia kellene, hogy használható legyen pl. a Canon A80-ban, csak a súly legyen kevesebb. Árgu szemekkel figyelem a változásokat. Engem zavar, hogy nehéz, másnál ez pont előnyt jelent, úgymond érzi, hogy van gép a kezében.
csum-pi
2005. június 14. 10:39
Akkor gondolj bele, hogy ugyanakkora méretnél (és nem tudom hogy ugyanannyi súlynál), mekkora lesz az akksik képessége. Mert mint leírta Shia-ko, kisebb súly/méret, és "ugyanolyan" élethossz...
kornél
2005. június 28. 23:37
De akkor nem lehet használni a régebbi cuccokban. Gondolom az elemgyártók visszafele is kompatibilis elemeket gyártanak majd, egyenlőre. Inkább nekik kell alkalmazkodni. Kérdés, hogy milyen ütemben váltanak az elektromos berendezés gyártó nagy cégek az újabb elemcsaládok felé. Elemgyártók csak ez után léphetnek.
arpsoft
2005. június 29. 8:18
Miért kéne váltani és kinek?
Attól, mert polimer lesz az aksi bele, attól kifelé még lehet ugyan olyan, mint a mai NiCd aksik, legfeljebb pár tized volt eltérés lesz.
kornél
2005. június 29. 10:00
Bár így lenne és volna valami kézzelfogható eredmény a könnyebb újratölthető fotóaksik terén.
[root]
2006. március 10. 19:54
IDÉZET(arpsoft @ 2005. június 29., 8:18 - szerda)
...Attól, mert polimer lesz az aksi bele, attól kifelé még lehet ugyan olyan, mint a mai NiCd aksik...
Én ehhez azért annyit hozzátennnék hogy a gyárók - főleg a belépőszinten - óva intenek a lítiumos akksik használatától. Nekem a Canon A60-asom papírjában pl. le van írva, hogy ne hasznájlak lítiumos akksitm mert túlmelegítheti a gépet. Persze elképzelhető , hogy semmi baja nem lenne, de azért nem szívesen próbálnám ki, így is kapott már szegény bőven...
ProFiler
2006. március 10. 20:06
Érdekes, a nagyobbak akkuja meg direkt Li-Ionos.
Ciao.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.