Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Vélemények a 21. adásról -- 2005. május
PC WORLD Segélyvonal > PC WORLD > PC STUDIO, PC World TV
Spányik Balázs
IPB kép

A 21. adás tartalma dióhéjban:

Windows-telepítő sorozatunk harmadik, utolsó előtti részéhez érkeztünk: elvégeztük a területi és a hálózati beállításokat, gyakorlatilag használatra kész az operációs rendszer. Óriási siker a Sims2 játékprogram - bemutathatjuk az "életszimulátor" teljesen honosított változatát. Unalomig ismert paraméterek egy újabb MP3-lejátszóról: kétszínű, többsoros kijelző, 128 megabájtnyi RAM, hangrögzítés. Hogy miért szeretett bele mégis műsorvezetőnk? Kiderül a műsorból. Az elmúlt évek egyik legnagyszerűbb találmányát mutatjuk be: egy merevlemez helyére beépíthető memóriakártyát. Exkluzív interjút készíthettünk a szerkesztőségünkben járt Pat McGovernnel, az informatikai újságírás legmeghatározóbb alakjával. Az ASUS új kéziszámítógépét nemcsak paraméterei teszik különlegessé, hanem egy kiegészítő is: segítségével akár egérrel vagy billentyűzettel is irányíthatjuk a PDA-t.
Neohacker
Már nagyon várom az újság megjelenését!!!
manguszta
Már csak egy nap...
Neohacker
Bocs de sajnos kettő!
manguszta
De nekem már csütörtökön a kezemben van! biggrin.gif
Neohacker
Hogyan?

Én is szeretnék ilyet!
nascar
Nagyon remélem, hogy nekem is! ani_wink.gif
Előfizetők előbb kapják!
Fizess elő! Megéri!
manguszta
Bejárós vagyok! biggrin.gif
Neohacker
Én félek az előfizetéstől mert ha nem jön meg akkor várhatom ,hogy a királyi posta szíveskedjék kihozni!

Én egy napot sem tudok várni! cool.gif
manguszta
Ha Budapesten laksz, közel a Deák Ferenc térhez, fizess elő bejárósként!
Neohacker
Ezt most már nem igazán értem, hogy bejárósként!

Kifejtenéd?

Amúgy a XV. kerben lakom és oda már kevesebb esélyel jön ki az újság!
Shia-ko
Előfizetsz úgy, hogy a szerkesztőségben kéred az átvételt.
Neohacker
Hohó ez nagyonn jó ötletnek tűnik!

Hát lehet ,hogy meggondolom magam és előfizetek végülis egy nappal előbb kapom meg....!
nascar
Azt se felejtsd el, hogy mennyit spórolsz! ani_wink.gif
Neohacker
Ok mondjuk ez már elég OFF. De azért köszi megfontolom!
Athos
Én már az elején Balázstól kifeküdtem a röhögéstől! laughing.gif laughing.gif laughing.gif

@Balázs
Nagyon profi lett a Sims2 bemutatód. smile.gif

A második amin dőltem, Judit! "Macikáááááám ez nagyon tetszik! Veeeegyüüüük meg!" laughing.gif
Adani
De várom már, hogy láthassam. Csak remélni tudom, hogy holnapra hozzánk is elér, különben megint várhatok egy hetet :-(
bluee
Amúgy tetszett a műsor, mert mindig olyan mókás
eremit
Nagyon jóóó!

Végre egyszer a Posta időben eljuttatta az újságot. Csodálkoztam is! smile.gif blink.gif
Neohacker
Még mindig király a PC STUDIO!

Most nem részlezem, hogy mi tetszett mert rövidre sikerült a PC STUDIO (szerintem)

De egy valami van: Miért kellett azt a segény Mesterfogások rovatot szétvágni?

Így is egy 15 perces műveletet sikerült 3 adásra vágni!

Azért jók vagytok! cool.gif biggrin.gif
chipmix
Nekem is a PC Stúdió nagyon tetszik, mondhatnám viszi a pálmát.
Az viszont nagyon szeretném, ha a számítógépösszeszerelést, valahogy egyben lehetne látni, akár évvégi meglepetésként is.
Viszont, ha valamiben nagyon gyenge vagyok az a DVD nézés, ez nálam mindössze a PC Stúdió nézéséből áll. Szinte mindig valami mást kell hozzá beüzemelnem, ezt az ingyenes nézőkékre mondanám. Nem tudom pontosan 2003-ban mikor kezdték el őket készíteni, de én ezeket, most nézem meg egytől-egyig.
Persze nem mintha ártana, hogy ki kell találnom, ugyan mivel is nézzem őket, mert hol ezzel megy, hol azzal. Persze olyan még nem volt, hogy nem tudtam volna valamelyiket megnézni.
De szeretném azt tudni, hogy van-e valami támpont ezekhez, az én dillettáns találgatásaimon kívül?
Neohacker
Valamelyik PC STUDIOt nem tudod lejátszani vagy mi?
chipmix
Végül is nem arról van szó, hogy nem tudom, mert addig keresgélek, amig valamelyikkel nem megy. Most legutóbb az MPlayer segített ki, aztán a BS Player,
volt amikor a DIVX Player, Windows Media Player, volt amikor az FFdshow-t kellett
felraknom. Hát nincs egy rendes DVD lejátszóm fizetős, mert az én lejátszómhoz ilyen nem járt, pedig amikor vettem nem volt olyan olcsó. A program az szintén drága lett volna, azóta sem szívlelem a DVD-t.
Ha nem lenne PC Studio egyet sem néznék meg.
zsé
IDÉZET(Neohacker)
Miért kellett azt a segény Mesterfogások rovatot szétvágni?
Így is egy 15 perces műveletet sikerült 3 adásra vágni!

Szerintem se kellet volna a telepítést 3 részre vágni. mad.gif
De azért összeségében jó volt az adás. smile.gif
kori
Számomra az IDG alapítójával készült beszélgetés egy kicsit hosszúnak tűnt. A Sims2 már féléves játék,valami újabb jobb lett volna. A többi műsor megszokottan jó volt. ani_wink.gif
master
IDÉZET(chipmix @ 2005. May 07., Sat 12:08)
Végül is nem arról van szó, hogy nem tudom, mert addig keresgélek, amig valamelyikkel nem megy.

Sziasztok! tongue.gif

Ajánlom neked a VLC Media Playert, azt hiszem, valamelyik PCWORLD CD/DVD-n rajta volt. Mindenféle típusú audió és videófájlt játszik, és DVD-t is.
roll.gif
chipmix
@kedves Mester!

Én a VLC Playernél kudarcoltam először, úgy hogy bánatomban le is szedtem a gépről. Előtte filmeket még az MPCM-től meg tudtam volna nézni, csak a filmek azok, nem igazán érdekeltek, hiszen filmet nézhetek a TV-ben is.
Nekem azért tetszik a PC World szemlélet, hogy készítenek egy filmet, még ha plusz munkával is jár, amiből valamit tanulhatok.
Azért köszönöm, hogy segíteni akartál. unsure.gif
Benedek György
@chipmix

Hello!
Gyuri vagyok és olvastam a hozzászólásban a problémád a DVD lejátszással kapcsolatban. Én speciel Media Player Mániás vagyok de a Power DVD is fent van a gépemen. A lényeg az, hogy fel kell vagy érdemes feltelepíteni az Ace Mega Codec Pack egy újabb verzióját és jól be kell állítani minden lejátszóprogramot. Már évek óta nem volt problémám különféle MÉDIA lejátszással! Ez mellett a PC WORLD hű olvasója vagyok, rengeteget segítenek az írásaik sok jó tanács, trükk, ötlet származik tőlük ami mindig megoldja aproblémáimat.
Hajrá Fiúk, Lányok csak így tovább!!! biggrin.gif
eremit
Ajjajjjj! Mindent, csak kodek pakkot ne! Az újságot lehet, hogy olvastad, de a fórumunkon nem sokat járhattál, mert akkor nem ajánlanál ilyesmit. IPB kép
Kicsi Sims
Tisztelt PCWORLD!!!

A májusi műsor is remek volt! Egy kérdést szeretnék feltenni: megadnák a MobiDictionery honlapját? Előre is köszönöm!
U.i.: Nagyonjó az újság!!!
eremit
http://www.mobidic.hu/scripts/mobiweb.exe
Kicsi Sims
Köszi
chipmix
@ Kedves Benedek György!

A DVD lejátszással kapcsolatos javaslatoddal kapcsolatosan megpróbálok még fórumokon nézelődni, hogy mi válthatta ki eremit ezzel kapcsolatos tiltakozását, mivel bár nem régóta ismerem őt, de úgy tapasztaltam érdemes rá hallgatni.
Viszont, hogy a Média Playert használod hozzá, az nekem is szimpatikus, mert nem szeretem a sokféle lejátszót, amivel alig lehet egy-egy dolgot megoldani.
Köszönöm a javaslatod! roll.gif
Athos
Egyébként nálam Media Playeren kívül fenn van még a PowerDVD és az ffdshow. Ezen kívül semmi másra nem volt szükségem és még mindent le tudtam játszani. Persze az egzotikus formátumokkal lehet gondom lenne, de kerülöm őket. A packokkal az a probléma, hogy sok esetben egy összetákolt, toldozott telepítcsomag és inkább kárt okoz, mint hasznot hozna. unsure.gif
chipmix
@Athos

Most azt hiszem megkaptam a megfelelő választ a codekekkel kapcsolatban. Számomra ez így elegendő is. Nagyon köszönöm. yikies.gif
Shia-ko
Ha feltelepítettél egy DVD playert, az felrakja a codec-et, és utána meg tudod gyakorlatilag bármely lejátszóval jeleníteni.
Adani
Az ACE Kodek pakk feltelepítését max. úgy, hogy kéznél az install és ha valami nemmegy Gspot-tal megnézed mi kell neki, és utána feltelepíted az Ace-ből, de csak azt, amire szükség van!!!!
eremit
Ezt javaslom elolvasásra a kodek pakkokról. Vagy ezt.

@chipmix

Köszi a kedves szavaidat! Ebben a jó társaságban tanulok nap mint nap. IPB kép
chipmix
@Shiako és Adani

Nagyon szépen köszönöm a kiegészítéseket, talán most már nem lesz olyan homály előttem ez a téma sem.

@eremit

Nagyon rendes vagy, hogy a fórumot is mellékelted, mert én még nem jutottam el oda, hogy kikeressem a témához kapcsolódó topicokat. Nagyon szépen köszönöm mégegyszer:D
kornél
Nekem 9 fajta Media Player van fenn, mégis simán viszi a Power DVD.
Ha vége lesz a Win. telepítési sorozatnak érdemes lenne a BIOS beállítást is végig zongorázni. Haszna az lenne, hogy pl. gépvásárlás után ellenőrizni tudja a tisztelt vásárló, hogy a hardvernak megfelelő beállításokkal működik e a gépe. A gépösszerakók is emberek, tévedhetnek, nagyon hasznos lehet ez az ismeret.
ÜDV!
Spányik Balázs
IDÉZET(kori @ 2005. May 07., Sat 16:55)
Számomra az IDG alapítójával készült beszélgetés egy kicsit hosszúnak tűnt. A Sims2 már féléves játék,valami újabb jobb lett volna. A többi műsor megszokottan jó volt. ani_wink.gif

Az első felvetésre annyit tudok mondani, hogy nagyon nagyon sokat kivágtunk belőle, tulajdonképpen mindössze 3 legérdekesebb kérdés maradt csak benne a negyedórás (!) riportból. blink.gif A Sims 2-nél a lényeget nem vetted le: a játék már tényleg megjelent egy ideje, tavaszra viszont elkészült a teljesen honosított magyar változat -- ez szerepelt a műsorban. ani_wink.gif
Timer
Megmondaná valaki, hogy mi volt az a lightos kis zene, ami az IDG-s főnök interjúja alatt volt hallható? Nekem bejött:) Köszi:) biggrin.gif
Kovács Dávid ( Davs )
Hy!
A napokban ismét a kezembe került a májusi DVD, mert kellett róla egy program...Gondoltam, hogy ha már benne van a meghajtóban, akkor nézzük is meg a PC STUDIO -t, amolyan nosztalgiaképpen...Tegnap vettem egy MP3 lejátszót, és valami szöget ütött a fülembe:

-Judit, a múltkor vettünk egy mp3 lejátszót........Miért nem használod?

-Mert kevés szám fér rá

-Miért? Mennyi kellene?

-Szerintem 4-5 CD elég lenne....

Nos, a kérdésem...Mekkora (MB) az a 4-5 CD? Mármint 4-5 Audio CD mp3 formátumban?
Greene
Jó minőségben úgy fél gigabyte körül lehet . roll.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.