Blueeight
2005. május 15. 9:01
Hello!
Van olyan oldal, amit az Avant Browser nem jelenít meg rendesen az Internet Explorer pedig igen.
Hogy lehet az, ha az AB az IE motorjára épül. Megnéztem a beállításokat, de nem találtam semmi olyan tíltást ami miatt nem kellene jól működnie.
Itt egy példa.Tudja valaki miért csinálja ezt az AB? Megőrít amikor e miatt a lap miatt meg kell nyitnom az IE-t.
Lehet, hogy valami védelem miatt nem látom?
Blue8
Ajnász
2005. május 15. 9:03
Ha jól tudom, az avant browserben van reklám szűrő. Nem lehet, hogy az miatt van?
Blueeight
2005. május 15. 9:17
Hello!
Ezt az égést...
Tényleg az volt a gond. Eszembe nem jutott volna, hogy azokat a képeket reklámnak fogja fel az az okos....
Köszi.
Blue8
ordító egér
2005. május 15. 9:25
Miért lenne égés?
Már vagy 5x belefutottam, hogy az Avant-ban átállítottam a méretet egy nagyobb kép miatt, aztán nem értettem, hogy miért akkora a szöveg, mint a légypiszok.
Mire újraindítottam, általában rájöttem, hogy én voltam feledékeny, na de addig ...
Ruzsa Dániel
2005. május 17. 13:50
Sziasztok!
Tudom mindenki azt monja, hogy ami IE motoorra épül az rossz, szerintem ebben az esteben nem így van! Kérlek írjátok le a véleményeteket ezzel a böngészővel kapcsolatban!
tzoli
2005. május 17. 14:13
1. Ez nem böngésző.

2. Ki az a mindenki?
3. Ha nem így van miért nem?
+1 Javíthatnád a helyesírási hibákat. Legalább az aláírásodba...
Ruzsa Dániel
2005. május 17. 18:04
Elnézést az esetleges hibáimért próbálom őket korrigálni!

Tényleg próbálja meg mindenki a maga tapasztalatát/ észrevételeit leírni ezzel a "böngészővel" kapcsolatban!
Athos
2005. május 17. 19:22
Régen használtam és tetszett. A plusz szolgáltatások sokat lendítenek az IE-n. Elég sűrün adták ki a frissítéseket, de szerintem olyan gyorsan nem tudják, mint ahogy az IE-hez. Tehát, egy biztonsági javítás picit később kerül bele.
@tzoli
Ez is egy böngésző.

Csak az IE-t használja, de attól még böngésző szerintem.
tzoli
2005. május 18. 7:26
Ez nem böngésző. Ez gyakorlatilag egy "skin", egy bőr, amit ráhuzunk az IE-re, de attól még ha fejreállsz is, akkor is csak az IE marad. Rak rá egy két plusz szolgáltatást, de a hibák például ugyanazok maradnak.
chipmix
2005. május 18. 9:36
Az IE Active-X-ket használ, amik miatt sérülékenyebbé válhat a böngészője, mint a másik kettő.
De igyekeznek mindent javítani és helyt állni. És ha gépedet jól véded, meg az IE-t helyesen használod, akkor az is jól állja a sarat, de nem árt egy kicsit gyakorlottabbnak lenni. Ez áll arra is ha nem mész a NETRE sok minden elkerül.
Én is megnéztem az Avant Browsert, mert érdekelt, tényleg szép a külseje, de attól még ugyanazok a veszélyek leselkednek rá, mint az IE-re. Ez olyan mintha Te egy szép ruhát vennél fel és Téged nagyon csinossá tesz, talán meg is szépít. Sőt néha a szép ruha még elvonzza a figyelmet, az egyéb hibákról is.
Én amennyire lehet az IE-t lecsupaszítva használom, hogy rögtön észrevehessem, ha nem jól állítottam be valamit és ne tereljék el a figyelmemet a külsőségek.
Most már jól feljöttek a másik böngészök is, mert idáig, nem minden oldalt lehetett velük megnézni, és még most is vannak azoknak is hiányosságaik. Még most is van olyan hozzászóló, aki arról panaszkodik, hogy a Firefox nem jeleníti meg a képeket, vagy csak hibásan. Ez csak egy példa.
Most nálam is fent van mindhárom alapböngésző, mert én így neveztem el őket.
A Firefox, az amit a magam igényeihez tudtam szabni.
Az Opera ügyes, de még nem mindennel vagyok elégedett, amit kihoztam belőle.
Ez nem biztos, hogy az Opera hibája, lehet hogy az enyém.
Nem itt a fórumon találod azokat, akiket úgy mond rendszabályoznod kellene főként
böngészök szempontjából.
Azzal viszont sokat tehetsz, ha jól megismered őket, hibáikat erényeiket és utána segíted a környezetedet, hogy mindenki, lehetőségeink szerint/mert van ami nem rajtunk múlik/ helyesen használja, és akkor az aláírásod,
vagy jelmondatod, megfelelne annak, amit szeretnél, és ami igen jól hangzik.
Végül is jót akarsz, csak nem a legjobban kezdtél neki.
kov_peter9999
2005. május 18. 13:54
Nekem speciel nagyon tetszik, és mielőtt bárki bármit mondana, van Firefox és Opera is a gépemen. Az teljesen igaz, hogy az IE-t egészíti ki, de míg a sima IE-től a frászt kapom, addig ezzel együtt már nemis hasonlít korábbi voltára, és szerintem nagyon hasznos kiegészítések vannak benne (bár már fogalmam sincs, hogy mit lehetne még beletenni, szerintem már minden benne van, amit tudnia kell egy jó kis böngészőnek). A biztonsági probléma pedig az IE-ből adódik, de nállam még soha semmi probléma nem adódott a használatából (ellenben, amikor csak a sima IE volt fennt....), bár hozzá kell tennem, hogy a szokásos tűzfal, vírusirtó és kémprogramirtó programok mindig futnak a gépemen, szóval ez azért kicsit (?) megnöveli a biztonságot.
Még talán annyit írnék, hogy én már jó régóta ezt használom, mellette még az Opera-t is gyakran használom, a Firefox viszont még nem nyerte el a tetszésemet, bár ez lehetséges, hogy idővel megfog változni...
Ruzsa Dániel
2005. május 18. 16:34
Nos amint látom sokan azon a véleményen vagytok, mint én.
jó böngésző, bár nem a legbiztonságosabb és nem árt, ha ott lapul mellette a Firefox! De nekem az Avantban a személyre szabhatóság és annak a sok szemétnek a beblokkolása tetszik!(reklám,pop-up, active-x)
akkor ez egy hély oké zoli?
Ruzsa Dániel
2005. május 19. 14:24
Szerintem az avantnak van egy hibája( ami csak néhány weboldalon hiba):
a reklámkép szűrő néha normális képeket is annak vesz!
Mit tudok tenni??
chipmix
2005. május 20. 13:11
Az Eszközök/Reklámképszűrő előtt van pipa? mert ha van, akkor ezt ha el veszed , akkor valószínű, hogy nem lesz akadálya a megtekintésének. Utána visszateheted a pipát.
Ruzsa Dániel
2005. május 20. 13:19
Köszöntem nagyokat!
csum-pi
2005. május 21. 13:47
Én chipmix-hez szólnék:
TÚRÓSPALACSINTA! <tzoli> Te aztán nem spórolsz a hozzászólások hosszával (nekem ez tetszik)! Én is valahogy így vagyok, de azért ennyire nem szoktam kifejteni a véleményem! Mellesleg, szinte teljesen így gondolom én is, ahogy te ezt leírtad... (mármint abba a piszokhosszúban)!
chipmix
2005. május 24. 15:14
@ Kedves Csum-pi!
Ne haragudj, de csak most vettem észre, hogy hozzám szóltál. Köszi az észrevételed. Én azt szeretem, ha valamit tudok, hogy a másik is tudja.
De nem mindenki haladó, és inkább egyszer leírom érthetően, legalább is
én annak gondolom. Ez nem annyira szándékos nálam, mert sajna az életben is ilyen vagyok.
Talán majd később sikerül nekem is jobban eltalálni a hozzászólások hosszát.
Üdv.:chipmix
Ruzsa Dániel
2005. június 4. 16:22
Megjelent a legújabb verzió: letölthető itt
avant
Ruzsa Dániel
2005. június 4. 16:24
Én azt mondom nagyon jó kis progi ez, és használjuk bátran!!!
csum-pi
2005. június 5. 19:22
Mit nagyon jó? Szuper!
Én is ezt használom a legtöbbet... (A Firefoxot is használom néha e mellett).
LoSA
2005. június 7. 9:15
Nekem tetszik a program, de azért találtam már benne egy-két kisebb hibát! De nem rossz!
togaba
2005. június 7. 12:24
Sziasztok!
Idetartozik az én észrevételem is. Van egy kis program, úgy hívják, hogy "Browster". Ez kereséskor úgy nyitja meg a weblapot, hogy nem kell ráklikkelni, csupán egy kis ikonra a találati sor elején. Egyszerűbb és gyorsabb. Igen ám, de az Avantbrowser alatt nem működik, csak az IE alatt. Na, ennek mi lehet az oka?
üdv
togaba
csum-pi
2005. június 7. 21:58
Hidd el, hogy ez is Internet Explorer... (ezt hagyjuk most...)
Tudod az Avant Browserben van egy "csomó" extra, amivel ki lehet szűrni ezt, ki lehet szűrni azt... és szerintem azokkal próbálkozz! Legjobb, ha szinte mindet végigpróbálgatod az "eszközök" menüben (pipa elvétel/hozzáadás)

Hogyha ezek után sem akar menni, akkor még megpróbálhatod magad "mélyebbre " hatolni az "Avant Browser beállítások..."-ban!
togaba
2005. június 8. 8:18
Szia csum-pi!
Persze, hogy IE, ez nem kétséges számomra.
És persze mindent kipróbáltam már, mégsem működik. Azért fordultam ide, a T. fórumhoz!
Utonium
2005. június 8. 11:02
Én igazából nem is értem mit csinál ez a Browster. Nem mindegy hogy a weblap címére klikkelsz vagy egy ikonra? Miért jó ez?
Ruzsa Dániel
2005. június 8. 13:36
szerintem a FIREFOX ill. az AVANT a legjobbak, az utóbbi teljesítménye a blokkolások bekapcsolásával(reklám, flash, active-x, pop-up) ugyanoylan szintre hozható, minta FOREFOX!!!
csum-pi
2005. június 8. 21:43
Na végre valaki, aki egy véleményen van velem!!! De azért a biztonság tekintetében, ki lehet jelenteni, hogy a Firefox a császár, egyebekben, meg az AVANT!
Shia-ko
2005. június 9. 7:56
Azért az ilyen sommás kijelentéseket kár erőltetni.
Ruzsa Dániel
2005. június 9. 13:47
Én szeretem az AVANT-ot, de azért mostanában inkább FIREFOX...
pezso
2005. június 14. 10:00
Üdvözlet! Én nem rég kezdtem az internet világával ismerkedni, és én még ránézésre választottam böngészőt, mert az IE, olyan puritánnak, meg egyszerűnek tűnt. Rámutattam rögtön az Avant Browserre. Jelenleg is ezt használom, a Firefoxal felváltva. Azóta teszteltem már elég sok böngészőt, és a Firefox a tuning programjával a leggyorsabbnak tünik. Nos! Én úgy látom, hogy böngésző tekintetében azon múlik, hogy ki mit használ, hogy egyszerüen amelyiket megszokta. Én pl sosem fogom megszokni az Operát, hiába hibátlan a TUDÓSOK szerint. Kár, hogy sok program, meg honlap, csak az IE-t támogatja...
Ruzsa Dániel
2005. június 14. 16:58
Igazad van én is így vagyok ezzel.
Sanzi
2005. június 25. 19:59
Nah, végigolvastam a hozzászólásokat, és amit látszik nagyon megoszlanak a vélemények. Nekem fent van a "nagyából" legújabb Avant, és elég is. Van tűzfalam, vírusírtóm, kémprogram írtóm, így ne érzem szükségességét a FireFoxnak. Lehet, hogy jobb, de én már annyira megszoktam, hogy semmi pénzért nem cserélném le. Meg nekem Vodafone-nettel gyakran nagyon jól jön a képek letiltása. Főleg ha egy kicsit kifutok a napi adagból...
Még egy kérdés. Vannak beépített skinek, amik szerintem elég gyatrák. Lehet hozzájuk letölteni? Ha igen egy url-t vagy egy weboldalcímet megköszönnék.
Blueeight
2005. június 25. 22:54
Hello!
Elmondaná valaki, hogy miért jó két, esetleg három böngészőt használni egy gépen?
Ha úgy gondolom veszélyes oldalra megyek akkor a Foxit használom, ha nem akkor jó az Avant is. Az Operát meg azért, hogy elmondhassam: én mást használok, mint a többiek.
Az Avant a legjobb szerintem is. Kihasználom nagyon sok extra funkcióját, amit a többi progiban nem találtam meg.
Ja, szerintem az AvantBrowser böngésző. A nevében is benne van.
Van amikor a Skoda VW motorokat, alvázat használ, de attól még nem VW. Lehet attól biztonságosabb vagy kényelmesebb.
Na jó tudom, hogy ez nem volt egy korrekt példa
Blue8
chipmix
2005. június 26. 2:03
Hát igen nem árt egyáltalán, ha több böngészöt használtok. Gyüjtöttök egy kis tapasztalatot annak terén, hogy mi is a fontos a beállításoknál.
A másik meg velem is előfordult, hogy hiba miatt nem engedte indulni, az IE-t és
nem tudtam akkor más böngészöt indítai. Szerencsére MS redbehozta a hibát.
De az volt az első, hogy még egyet letöltöttem mellé, ami nem IE alapút. Opera
a kedvenc.
Mondjuk az Avant az IE alapú, de vannak akik azt használják, ha jól beállítják nincs is vele semmi gond.
Ruzsa Dániel
2005. július 1. 6:14
Nekem OPERA meg AVANT van fenn, de csak azért, mert OPERA-val szoktam nézni a kevésbé biztonságos oldalakat.

Én nagyon szeretem az AVANT-ot, mert szerintem gyors és a sok blokkoló funkcióval egész biztonságos.
Ruzsa Dániel
2005. július 2. 8:55
Mostanába egy picit többször kényszerültem használni az OPERA-t és jóval gyorsabb,mint az AVANT szal lehet, hogy búcsút mondok jó öreg barátomnak.
Ruzsa Dániel
2005. július 13. 14:39
Emléxem, hogy a régi fórumban elég sokat írt ATHOS az AVANT-tal kapcsolatban és szeretnélek megkérni téged, hogy most is írj buzdítólag, hogy ne lankadjon ez a topik!
Athos
2005. augusztus 11. 12:59
Régen sokat írtam valóban, mert használtam. Tetszett, de most már a Firefoxot nyúzom.
LoSA
2005. augusztus 11. 16:58
Sziasztok!
Van egy kis problémám...
A legújab Avant böngészőt használom! Az a gondom, hogy... A gomboknál a keresés eszköztárat egyszerűen nem tudom kiiktatni! Kikapcsolom, majd újraindítom az Avant-ot és ugyanoda visszatér, ahogy volt! Mit tegyek?!
Ruzsa Dániel
2005. augusztus 16. 6:39
Én is megpróbáltam, így kiiktatni, de nekem sikerült
Nem tudom, hogy lehetne ezt orvosolni, talán majd más okosabb lesz nálam...
Egy biztos újratelepítéssel nem érdemes próbálkozni, mert a beállítások megmaradnak, gonolom ki lehet őket szedni a registry-ből de az elég macerás
Ruzsa Dániel
2005. szeptember 13. 15:48
Segítség! A mi nap Avanttal böngészerintem a PCW fórumot és egyszer csak az oldalsáv (amivel föl-le lehet mozgatni az oldalt) ELTŰNT!! Persze ez idáig csak kétszer fordult elő. De azért nem a legkellemesebb!!
csiki35
2005. szeptember 15. 15:51
sziasztok
megtudnátok nekem mondani, hogy tudom az avant browsert alapértelmezett böngészővé tenni? most az internet exploer az.
köszi
Blueeight
2005. szeptember 15. 16:22
Hello!
Eszközök --> Avant Browser beállítások --> File-ok és protokollok
Blueeight
csiki35
2005. szeptember 15. 18:13
Köszönöm szépen sikerült !
Sanzi
2005. december 28. 17:00
Az Avant Browser böngészőt használom már nem is tudom mióta. Vagyis majdnem 100 éve.

És most egyik napról a másikra elkezd szivatni. Eddig minden mindig ok volt, de most nagyon gyakran van, hogy megnyiton, és kilép. Vagy futás közben gondol egyet, és bezárja magát. Már újratettem a legfrissebb verziót is, de azzal is ugyanez a probléma. A Firefoxot feltettem, de nagyon rühellem. Nekem egyáltalán nem jön be, az Avant Browser többet tud. Valahog meg kellene gyógyítani szegény. Hogyan? Vagy ha van FireFoxra Avant Browser skin (

) akkor az is megteszi, mert már nagyon megszoktam...
zico
2005. december 28. 17:06
Csak egy ötlet. A popup blokkolása nincs máshol is engedélyezve? Gondolok itt pld. Ad-aware pro vagy valami más állandó védelmi program?
Ffoxra Avant skin Orca browser, van egy topikja.
Sanzi
2005. december 28. 17:13
De van. Kikapcsolom ott, hátha...
Letöltöm, kipróbálom, hátha...
u.i.: Megvolt az Ad-Watch-ban. A ZoneAlarm Pro-ban van POP-UP blokkolás?
zico
2005. december 28. 17:38
Az Ad-Watch ban kapcsold ki. A Zone Alarmot nem ismerem.
Sanzi
2005. december 28. 18:08
Eddig még nem lépett ki.

Bár ez nem jelent semmit.
Ruzsa Dániel
2005. december 28. 18:42
Igen van abban is popup blokkolás, ha a PRO verziót használod, de ha jól tudom, akkor te a nem ezt! Ha mégis akkor a privacy fülön tudod kikapcsolni, a középső opcióban, ha az advanced gombra nyomsz és a block popup elől kiveszed a pipát!
Én is nagyon szeretem az AB sokat használtam és ha - mint a te esetetben- van mellette Ad-watch és az esetleg még max.-ra is van húzva, akkor nem kell félned a támadásoktól!
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.