Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: FrontPage webszerkesztővel kapcsolatos kérdések
PC WORLD Segélyvonal > WEBSAROK > Webszerkesztés, programozás > Webszerkesztő-programok
Oldalak: 1, 2, 3, 4
sz.jános
Kérdésem az lenne, hogy lehet ennél a proginál megcsinálni azt, hogy a sortávolság állandóan "normál" nagyságú legyen, ne dupla nagyságú?!?
(Azaz a két sor között ne maradjon egy "üres" sor.)
Mit és hol kell változtatni a beállításokon?

Az utólagos <p> kitörlés, ill. a </p> átírását <br>-re ismerem, ez ebben az esetben csak "szükségmegoldás".
benkovics
Ez nem a FrontPage hibája, hanem HTML nyelv sajátossága!
Ne az enter lenyomásával váltsál sort, hanem "shift+Enter"-rel! És akkor nem új paragraffust, hanem új sort nyit!
sz.jános
Köszi, kipróbálom.

biggrin.gif
benkovics
IDÉZET(benkovics @ 2005. May 15., Sun 10:32)
nem új paragraffust, hanem új sort nyit!

Bocsi! Rosszul fogalmaztam! blush.gif
Sortörést csinál, azaz beilleszt egy <br> tag-et!
sz.jános
Köszönöm az infot,.... tökéletesen működik!!! smile.gif biggrin.gif
benkovics
Ennek nagyon örülök! biggrin.gif
De sokkal jobban járnál ha css-ben formáznád, mert akkor viszont minden felbontás mellett, ugyanolyan jó lenne! ani_wink.gif És nem kéne a <br>
sz.jános
Egy furcsa próblémám adódott ...

Amikor a honlapomat csináltam, "tökéletesnek" tünt az oldalak elrendezése.
Most, hogy lecseréltem a crt monitoromat tft-re, ami 1280×1024 (esetleg 1024×768) felbontásra lett beállítva, meglepődve tapasztaltam, hogy a honlapom egyes oldalain több sor is el van csúszva!!! (A régi crt moncsi 800×600-ra volt beállítva.)
Gondoltam sebaj kijavítom.
Annak ellenére, hogy a Front Page "Tervezés" oldalán tökéletes az elrendezés, a "Megtekintés" oldalon egy-egy sor megint el van csúszva.
(És ugyanígy nézett ki amikor felraktam a honlapomra.)
>> Ti is ezt látjátok? <<

Ezzel kapcsolatban több kérdésem is lenne:
1. Ezekszerint eddig is így látták azok akik nem 800×600-as felbontású monitoron nézték? blink.gif
2. Hogy lehet a leírt híbát kijavítani, ill. olyan progit irni, hogy azt bármilyen felbontásra állított monitorral megnézve egyformán jó legyen???

blink.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Igazából látni kellene a kódot, (az ATW-nél nem lehet megszabadulni a reklámtól ) de elsőre azt mondanám, hogy a fő táblázat, vagy div, amiben van az egész lap, 100% width értékkel rendelkezik. Szemre egy 780px értéket kellene neki adni, és akkor minden felbontásban nézhető, és jó lesz.
sz.jános
És ezt hol és hogyan kell csinálni a Front Page-nél??? blush.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Kód nélkül nem tudom megmondani, mert igazából ez egy érték átírása ... de elvileg az egész tartalmat a kerettel együtt ki kell jelölni, jobb egér klikk, és táblázat tulajdonsága. Na itt a szélesség megadásánál a 100%-ot kellene mondjuk 780px-re állítani. Vagy 81%-ra.
sz.jános
Köszi a segítséget!

smile.gif
sz.jános
81%-al változott, de még mindig nem jó, mire kellene változtatni, hogy különböző felbontások esetén is (800×600, 1280×1024) egyformán töltse ki a képernyő szélességét. blink.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
width="100%"
sz.jános
Köszi, 800×600-ról 1280×1024-re működik. ani_wink.gif

smile.gif
sz.jános
Illusztrációként szeretnék csinálni a honlapomon diavetítést.

Elképzelésem szerint az aktuális szöveg mellett lenne egy kisebb képméret (keret) ahol tetszőleges képek folyamatosan ismétlőgnének. Tehát nem kellene "elindítani" mert állandóan cserélődnének.

Ez megoldható a FrontPage-val?
Ha igen, akkor hogyan, mert hiába van fent a Macromadia Flash Player progi, mégsem tudom működtetni!?
blink.gif
alakulat
hi
valaki tudja hogy hol lehet beállitani a frontpage-ban azt hogy "lebutitom" amit csináltam tehát ne csak a mozilával tudjam megnézni és leszedni ami kell, hanem más böngészőn is?????
Scorpion Spyke
Üdv!

Nem lehet, hogy csak a te IE-d nem tudja megjeleníteni a dolgokat, mert nincsenek telepítve a megfelelő komponensek? Ha nem akkor én a következőt csinálnám. Két külön álló weblapot csinálnék, az egyiket Firefoxra, a másikat meg IE-re, és a kezdőlapon ki lehetne választani, hogy milyen böngészőt használsz, akkor honlap is átváltana a megfelelőre. Azthiszem van egy olyan Javascript, ami felismeri, hogy milyen böngészőt használsz. Biztos van ennél jobb megoldás is, nekem ez jutott hirtelen az eszembe, ennél nem tudok jobbat.
sz.jános
Amit eddig csináltam FrontPage-val, azt én minden gond nélkül megtudom nézni IE-el, ill. Avant Browser-el.
Sőt, eddig mások sem szóltak, hogy nem tudják megnézmi a honlapomat. ani_wink.gif
>> Lásd <<
Kovács Gyula (MiniDisc)
IDÉZET(Scorpion Spyke @ 2006. April 29., Sat 18:05) *
Ha nem akkor én a következőt csinálnám. Két külön álló weblapot csinálnék, az egyiket Firefoxra, a másikat meg IE-re, és a kezdőlapon ki lehetne választani, hogy milyen böngészőt használsz, akkor honlap is átváltana a megfelelőre.
Ennél egyszerübb, ha eleve szabványosra készíted az oldalad, és akkor nincs gond. html, php és css alkalmazása. Az Én weblapjaim mindegyike ugyanúgy néz ki IE6-tal, IE7-tel, és Firefoxszal is. Magyarul az összes IE-, illetve Gecko motort böngésző alatt normálisan néz ki, és az esetek 99%-ába az Operával is jók.
sz.jános
IDÉZET(alakulat @ 2006. April 13., Thu 10:41) *

hi
valaki tudja hogy hol lehet beállitani a frontpage-ban azt hogy "lebutitom" amit csináltam tehát ne csak a mozilával tudjam megnézni és leszedni ami kell, hanem más böngészőn is?????

FrontPage 2003-hoz találtam ezt az infót:

" ...
Kompabilitási eszközők.
Böngésző és felbontás összehangolása:
Használjunk testreszabott böngésző- és felbontás beállításokat vagy nézzük meg, hogyan fog kinézni weblapunk egyes böngésző típusok és felbontások különböző kombinációiban - úgy, hogy az eredményként kapott nézeteket egy ablakban egyszerre áttekinthetjük.
...

Megtekintés böngészővel:
- A Fájl menűben lépjünk a Megtekintés böngészővel menűpontra
- Válasszunk a böngészők közül, vagy válasszunk az összetett böngészők közül különböző ablakméreteket megjelölve.
A böngésző listák teljes mértékben testreszabhatók.

Böngésző testreszabása:
- Az Eszközök menűben lépjünk a Böngésző kompatibilitás menűpontra.
- Kattintsunk a Változtatás opcióra.
- Az Elkészítés párbeszédpanelen állítsuk be a kívánt beállításokat a cél böngésző(k)höz.
- Kattintsunk az OK gombra, hogy bezárjuk az Engedélyező/Szervező párbeszédpanelt.
- Kattintsunk az Ellenőrzés gombra, hogy leellenőrizzük a böngésző kompabilitását.
... "

smile.gif
zsoltchelsea
Hi! FrontPage XP-ben beillesztettem élőgombokat (ezzel szeretném megnyitni a többi oldalt, pl.: galéria). A hivatkozáshoz beírtam, hogy pl.: gallery.htm (példa). Ezt így kell csinálni, hogy a neten is azt nyissa meg, vagy máshogy? Ha máshogy, akkor hogy?
Kovács Gyula (MiniDisc)
Ha a gallery.htm a gombokat tartalmazó weblap mellett van a tárhelyen, akkor úgy kell.
Scorpion Spyke
Mondjuk szerintem a rendezettség érdekében érdemes mappákba rendezni a dolgokat. A gépeden csinálsz egy mappát, amibe az összes cuccot bemásolod, ami a weblaphoz kell, és a Frontpage-nek is az ebben a mappában tárolt fájlokat adod meg. Célszerű az al-lapokat(mint például a te gallery.htm-ed) , a képeket, a háttérzenét, a letöltéseket külön mappákba sorolni, így egyszerűbb lesz a honlapod frissítése is. ani_wink.gif Bár ez csak egy jótanács volt. smile.gif
zsoltchelsea
Hi! erre gondoltam én is, bár először még egy kis próbafutást szeretnék neki adni (lássam mennyire vált be az elképzelésem), meg hát válogatja még a tisztelt osztály a felrakandó dolgokat (szeretném a szerkesztő (vagyis én) cuccait külön rakni), úgyhogy a rendszerezés kicsit messze van, de azért kösz.
sz.jános
Ezzel a progival, hogy lehet, bármilyen gombhoz, lenyíló menűt létrehozni?
Például a gomb szövege
Tuning (és ha ráklikkelek akkor tetszöleges számú választási lehetőség nyílik meg), alatta
- AI7
- AW8-max
- P5WD2
- stb, stb

blink.gif
Garono
Úgy tudom csak JavaScriptel megoldható a dolog, legalábbis máshogy még sose láttam. blush.gif
sz.jános
Köszi az infót, bár a válaszoddal nem tettél boldoggá ... ani_wink.gif

smile.gif
Garono
Ugye ilyenre gondoltál? Mert ez JS. roll.gif
sz.jános
Igen, valami ilyesmit szeretnék mint ami a visszintes sorban lévő gomboknál is látható.

smile.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Az tényleg javascript. A FrontPage csak interaktív gombot tud csinálni, menüt nem.
Vagy css természetesen, azzal is megoldható ez.
Garono
Tényleg megoldható? Írd le légyszíves a CSS részlegbe hogyan! De ugye a JavaScript szerű oldható meg CSS-el? smile.gif
sz.jános
IDÉZET(Kovács Gyula (MiniDisc) @ 2006. May 29., Mon 10:57) *
Az tényleg javascript. A FrontPage csak interaktív gombot tud csinálni, menüt nem.
Vagy css természetesen, azzal is megoldható ez.

Sajnos én ezekhez nem értek... blush.gif ezért egyelőre marad a mostani megoldás. sad.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
IDÉZET(Garono @ 2006. May 29., Mon 12:05) *
Tényleg megoldható? Írd le légyszíves a CSS részlegbe hogyan! De ugye a JavaScript szerű oldható meg CSS-el? smile.gif
Ugyanúgy néz ki. Illetve BÁRHOGY kinézhet, ahogy szeretnéd. Pusztán képek kérdése. Ezzel a megoldással tulajdonképpen még egy flash animált menü is utánozható (gifekkel).
Garono
Akkor ez érdekel. Bemutatnál egy példát a megfelelő helyen? biggrin.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Kérdezd meg először. De addig is itt egy példafájl. Garantáltan IE5/6, illetve Firefox kompatibilis. IE7-re a hackben kell pár méretbeli értéken módosítani.

Klikk ide a letöltéshez. A fájl mérete: 1.06KB .rar.
Garono
Nagyon kösz! thumbsup.gif Akkor majd ezt átalakítom rendesen! Főleg mert nekem függőlegesben kell. blush.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Akkor vedd ki a css-ből a float:left; értéket, és kész. smile.gif
Garono
Csak így a többi menüpont alatt jelenik meg. Na mindegy, majd alakítgatom, aztán csak jó lesz. smile.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Oda meg tedd be a float: left;-et. biggrin.gif
zsoltchelsea
A radioBlogon regeltem egy rádiót, letöltöttem a tömörített fájlt, kicsomagoltam, csak azt nem tudom, hogy lehet ezt belerakni az oldalba. Tud valaki segíteni?
Garono
Nem tudom milyen kiterjesztésű a fájl, de talán így:
KÓD
<object src="amit.leszedtél"></object>

Na jó, ez így nem biztos, egyszer láttam valahol ezt a kódot, talán erre (is) jó. roll.gif
zsoltchelsea
Kösz, megpróbálom. Ha gáz lesz, akkor szólok!
zsoltchelsea
Légyszi nézzétek meg ezt. Nem tölt be a háttér+a gombok:

KÓD

<html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="hu">
<meta name="GENERATOR" content="Microsoft FrontPage 5.0">
<meta name="ProgId" content="FrontPage.Editor.Document">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>Új lap - 1</title>
<meta name="Microsoft Theme" content="blitz 011, default">
</head>

<body>

<p>
<marquee style="font-family: Arial Black; text-transform: uppercase; font-size: 14pt; font-weight: bold; border-style: solid; border-width: 1; background-color: #3399CC">Ha sokáig vagdalod egy számítógépes játékban a ház oldalát, felgyullad a teteje!</marquee></p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;
<applet code="fphover.class" codebase="./" width="120" height="24">
  <param name="color" value="#000080">
  <param name="textcolor" value="#FFFFFF">
  <param name="text" value="Kezdőlap">
  <param name="hovercolor" value="#FFFF00">
  <param name="effect" value="glow">
  <param name="url" valuetype="ref" value="index.htm">
</applet>
  <param name="text" value="Hírek">
  <param name="url" valuetype="ref" value="news.htm">
</applet>
  <param name="text" value="Galéria">
  <param name="url" valuetype="ref" value="gallery.htm">
</applet>
  <param name="text" value="Videók">
  <param name="url" valuetype="ref" value="videos.htm">
</applet>
  <param name="text" value="Linkek">
  <param name="url" valuetype="ref" value="links.htm">
</applet>
  <param name="text" value="Extrák">
  <param name="url" valuetype="ref" value="extras.htm">
</applet>
  <param name="text" value="Impresszum">
  <param name="url" valuetype="ref" value="impressum.htm">
</applet></p>
<p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
</p>

<p align="center">Sziasztok!!!</p>
<p align="center">A Rózsa Ferenc Gimnázium jelenleg 9/B osztálya üdvözöl!</p>
<p align="center">Reméljük élvezni fogod az itt eltöltött időt!</p>

</body>

</html>

Nagyon sürgős!
eremit
Ha ez segít, akkor elmondom: a Firefoxomat lefagyasztotta, az Internet Exploreren viszont működött. Kék csíkon fekete szöveg futott jobbról balra, alatta sima szöveg. Ezt láttam. Most, egy PC újraindítás után, nem merem újra futtatni.
zsoltchelsea
Engem pont az érdekel, hogy miért csak ennyi!
Scorpion Spyke
Mondjuk a háttér azért nem jelenik meg mert nem is mondtad meg neki, hogy milyen szinü legyen! A <body> tagba kell beilleszteni egy bgcolor paramétert, valahogy így: <body bgcolor="színkód">. Emlékeim szerint így van, de javítsatok ki, ha tévedek!
eremit
Ez igaz, vagy pl. így:
<body bgcolor=#9f20a2> VAGY <body style="background-color: rgb(139, 176, 203);">
zsoltchelsea
Nekem a navigációs gombok kellenének a legjobban! Ha azt megmondanátok....
zsoltchelsea
Hi! A baj forrását megtaláltam: Nem tölti be a JAVA APPLET-eket...
Mit csináljak, hogy működjön???
eremit
Honnan vennéd az appleteket? Az alábbi szerint a főkönyvtárból.

KÓD
codebase="./"

Ott vannak? Mindenki számára elérhető helyen?
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.